bajazet Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 yahu ben öyle mi dedim. dün gece bir kolaj yapabilir miyiz diye açtım bayağı okudum. siz okudunuz mu, okumadınız. işe almak için kız/bayan lazım gayet var. ne demek yok. yanıma adam arıyorum da var. gayet özel postlar da var. bunlar bizler için kuddusi beyin içtenliğini, bizimle dertlenebilecek kadar samimi olduğunu, bizi düşündüğünü gösterir. ben kimsenin yaklaşımını küçümsemedim ya da başka yere çekmedim. sadece çabamın sonucu olarak böyle bir şeyin yapılmaması gerektiğini ve postların aile için bir şey ifade etmediğini ifade ettim. bu benim fikrim. moderasyon gerekli linkleri uçurabilir. sebebiyle açıklamak istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 hımm, ben kendi iş yerinde çalıştırmak üzere açtığı konudan söz ediyorsun zannetmiştim. bunu görmemişim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 idilik said: ben insanların, para ya da değil, bu konuda duyarlı, istekli davranıp (yapabiliriz, ya da yapamayız) bir şeyler yapmak için çabalamalarını saygı ve hayranlıkla izliyorum bu sitenin bir üyesi olarak. sevilen birinin ailesinin yükünü herhangi bir biçimde paylaşmaya çalışan üyelerin bu çok güzel girişim çabasına negatif yaklaşanları anlamakta çok güçlük çekiyorum. insanlar çok da insanca bir şey yapmaya çalışıyor burada. seviyorum sizleri be. Herkes senin gibi düşünmedi. Yıldım, toplu bir şey yapmaktan caydım. Bireysel ilgileneceğim konuyla. Kendi elimden geleni yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Simdi yine sert giriyorsun, negatifsin diyeceksiniz ama 7 sayfa yorumla vazgeciyosaniz bu girisimden, simdiden vazgecmeniz isabet oldu. Gerisini yazdim yazdim sildim cunku onceki mesajlarda dediklerimden farkli birsey demeyecegim. Bingildak guzel yazmis. Bahaneniz "ay cok negatif, hic yapici degil" ise buyrun daha yumsak usluplusunu verelim. bingildak said: keşke şu işin ucunu bıraksanız ya. kimse paticiğe falan gelmesin. zamanında bu adamın noyanla yazdığı bir sürü şey var başkalarının görmesini isteyeceğinden BAYA şüphe ediyorum. yapacaksanız forumu karıştırmadan (forum adamın forumdakiler ile özeli çünkü) yapın. iki gün sonra benim başıma da bir şey gelse kesinlikle burada yazdıklarımın arkada bıraktıklarımın benimle ilgili anı olarak gelip görmesini isteyeceğim şeyler değil. kuddisinin postlarının çoğu böyle. forum mahremiyetinde yazılmış türden. kendi kafanıza göre iş yapmayın diyor insanlar, laf dinleyin söz dinleyin. niyet iyi şey, güzel şey - gereksiz zorluyorsunuz. bırakın yakınları yakınında olsun. yakınlık göstermek istiyorsanız taziyeye giden insanlarla birlikte gidin, samimiyetini belirtin, yardım elinizi uzatın, yardım niyetinizi gösterin. saçma sapan derleme yapmakmış, yok özlü sözler toplamakmış. belki adam istemiyordu abi forum postlarının kendi ağzındanmış gibi kızına aktarılmasını. sen ben kızının yerinde olsaydım çıkarımıyla buna nasıl karar veriyorsun. yapın fidan bağışınızı, kur ormanı, aileye de paticiği karıştırmadan paylaşın - mutlu olsun insanlar. daha fazlasını istiyorsan taziyeye git kendini tanıt, yardım elini uzat. forumu karıştırmayın böyle şeylere. çok hassas konular bunlar. TL; DR; Kimsenin bisey toplamasina gerek yok, fikir bulmasina gerek yok, oturun, haber bekleyin, ise yarayacak olursaniz haberiniz olur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Koru güzel fikirmiş. Ben doğumgününde falan hanım için diktirmiştim sertifika gelmişti TEMA'dan. LSV de güzel bence seviyorum oraya yardım etmeyi de. Maddi konular üstünden biraz geçince saçma geldi bu diğer fikirler yanında. Buradakilere düşebilecek bir sorumluluk olarak görünmüyor. Forum postları çok sakat. Bilgilendirme amaçlıları da ayıklasan pek bir şek çıkacağını zannetmiyorum, vatan için birlik kurultayı, ermeniler, chp, apo vs falan çok gerekli şeyler değil. Zaten adamın 1 yazdığına 15 sataşmalı cevap geliyordu sonra polemik başlıyordu. Tanımadım kendisini, son buluşmaya gelmek çok istedim gelemedim. İyi hatırlayalım, unutmayalım gidenleri bizim için asıl görev bu olsun. http://i.imgur.com/1xbhZTK.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Yani su forumda, noyanin incdarknessin kiz arkini facebooktan eklemesini, atilan mesajlari, bilmem kac zamandir kiz bulamadigini uzuuun uzuun konustu millet bu kadar ters tepki gelmemisti Bazi fikirler bence de sacma (derleme yapmak forumdan, bazi fikirler guzel (koru olayi misal) ama yani terslemekten ne anliyorsunuz gercekten anlamiyorum. O sacma fikri veren elemaninda niyeti guzel en nihayetinde. Noyana ve turlu saklabanliklara alisik oldugumuzdan herhalde bu kadar ters tepki gelmiyor o tarz agir sacmalamalara. Niyet guzel, sacma fikirler var, guzel fikirler var. Bence regular forum day, buyutulecek birsey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 /ignore di. gerisi gelir zaten, emekli albay a bağladı yine. kendince kimin ne yapacağının kararını vermiş bile paşam bjfmgb. aile yakınlarından sıksık update lütfen. ben başlığı bir gözden geçirip sheet güncelleyeceğim, çünkü para dışında diş doktoru, kırtasiye tarzı şeyler de vardı. kesinlikle illa para olmak zorunda değil. sonrasında, eğer ihtiyaç olursa eldeki veriyle gayet rahat organize oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 cicibeybe said: Yani su forumda, noyanin incdarknessin kiz arkini facebooktan eklemesini, atilan mesajlari, bilmem kac zamandir kiz bulamadigini uzuuun uzuun konustu millet bu kadar ters tepki gelmemisticunku hic birinde bir babanin geride biraktigi kizin psikolojisini etkileyecek fikirler yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Agac dikmeye, koru/orman yapmak istemenize bisey dedigi yok kimsenin. Otur tek tek oku bak hem yazdiklarimi hem alintiladiklarimi, hepsinde ayni seyin yazdigini goreceksin; "Olmayan ihtiyaca care olmaya calismayin, aileyi rahat birakin, insanlarin ozelini ifsa etmeyin, lazim olursaniz foruma yazilir haberiniz olur zaten." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 di haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 di haklı.hakikaten çoğunuz social awkwardsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 cicibeybe said: kol kırılır, yen içinde kalır. sen forum içinde her türlü tartışma, iğrenç muhabbet, komün feeling, tahammülsüzlük, anlayış gösterme gibi şeyleri yap. iyisiyle kötüsüyle bizimdir. forumun bir uzantısıdır. diğer yanda, bu konuda buradan çıkacak iyi yada kötü bir fikrin yeterince kişi tarafından desteklenerek dışarı etkisi BAMBAŞKA bir konu. belki ailesinin buradan haberi yok, sen gideceksin paticik diyeceksin, merak edip bakacak. sonra çetocanın yazdığı bir şeyi görüp belki canı sıkılacak. buna mahal vermemeli kimse. "biz iyi şeyler düşünerek yola çıktık" bunun telafisi değil. aşırı hassas bir konu. öyle yada böyle hepimizin sevip de benimsediği bir kişinin geride bıraktıklarını etkileyebilecek bir konu. ondan burada bu kadar geniş bir komünde bu hassasiyeti doğru frekansta yakalamaya çalışırken eline yüzüne bulaştırmak çok olası. her şeyi düşünürsün, en iyi niyetle yola çıkarsın yine bir şey ters gidebilir. ondan dışarıdaki insanları etkilemeyecek şeyleri istediğiniz kadar yapın. fidan dikmişsin, anıt yapmışsın bla bla. kimseye zarar verme olasılığı yok. yurt dışı eğitim konusu bile. düşününce ne kadar iyi ve yararlı di mi? fakat dünya hali işte, adam dağ gibiydi bitti gitti birkaç ayda. çocuğun başına allah korusun bir şey gelse senin ön ayak olduğun o seyahatte. ne bok yiyeceksiniz abi. onun azabı çekilir mi. annesine ne diyeceksiniz. ondan ya dışarıdan kişileri etkilemeyecek şekilde güzelliğinizi yapın ve bırakın veya gerçekten samimi bir şekilde yardımcı olmak istiyorsanız gidin kendinizi tanıtın, yardım elinizi uzatın, ihtiyaç olursa orada olduğunuzu hissettirin. EĞER Kİ ihtiyaç duyarlarsa o zaman size ulaşırlar. bunu hissettirmek başlı başına en güzel yardımdır ya. o zaman ihtiyaç olan konuda ihtiyaca çözüm olursunuz. benim fikrim bu yönde en azından. hepinizi seviyorum. iyi niyetli güzel insanlarsınız. komün feeling, destek olalım, bizden olanı koruyalım, unutturmayalım falan HEPSİ ÇOK güzel. fakat konu FAZLA hassas bir konu. bu kadar hassas konular komün driven bir şekilde İHTİYAÇ BELİRTİLMEDİĞİ sürece bence yapılmaz. yaşadıkları deneyimi çoğumuz hayal bile edemiyoruz, anlayabiliyormuş empati yapabiliyormuş gibi davranmak bile absürt. ola ki destek olabileceğimiz bir konuyu aile bize o yada bu üzerinden aktarırsa o zaman hepimiz elimizden geleni koyar yardıma gireriz. ps. paticik adamın mahremi olabilir, paticik lafını hiçbir şekilde salça etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 ad3m said: di haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 forum personasının ifşa olması çok ayrı bir şey ya. hangimiz şurda yazdıklarımızın ailemiz tarafından okunmasını isteriz hadi onu geçtim 12 yaşında çocuğu var. bence forum işine hiç girmeden arkadaşıyız diye takılmalıyız. ayrıca kızının eğitimi vs. gibi konulara annesi karar verir. biz insanların hayatına yön veremeyiz sadece tedavi nedeniyle bir maddi sorun olustuysa onun giderebilmesi için yardım edebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 İnternette bir forumdan arkadaşlarıyız başınız sağolsun yapabileceğimiz herhangi bir türlü yardım varsa elimizden geleni yapmak isteriz. Bu kadarı yeterli bence. Belkide eşi bütün yazılarını silin diyecek bilemeyiz o yüzden bence yazılarına falan atıf yapmadan yardım olayını da çok abartmadan konuşmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Absolut güzel demiş. Ben de iyi niyetli bir çalışmayı baltalamayayım diye ses etmiyordum, ama yok forum yazılarını toplamak yok kitap bastırmak falan çok abes girişimler yahu... Yanlarında olduğumuzu ve kendisini seven sayan bir kitle olarak varlığımızı bildirmek önemli, destek olmak isteyenlerce ihtiyaç durumunda gerekirse düzgün bir şekilde ifade ederek kırmadan destek/yardım önerebilmek önemli, gerisi gereksiz, gereksizin de ötesinde mantıksız olur. Bu yardım olayı da ancak kendilerini daha yakından yüzyüze tanıyan birilerinin tespiti sonrası olmalı zaten, yoksa durup dururken gidip böyle bir teklif ne kadar iyi niyetli olursa olsun rahatsız edici olur en hafif haliyle. Dahası, mesaj şu bu konusundaysa dendiği gibi, kendisi istemiyor olabilir yazdıklarının ailesince okunmasını (tanıdığım kadarıyla öyle bir çekincesi olmazdı, ama bilinmez tabii). Gerek yok böyle şeylere. Zaten ailesi merak ederse, "bu insanlar kimmiş" derlerse kısa bir aramayla bulurlar burayı, isterlerse okurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Bingildak'i ben perma haksız buluyorum çoğu konuda ama bu konuda sonuna kadar haklı. Onun haricinde çok iyi niyetli, güzel insanlarsınız hepiniz. İnsanların birbirlerini özümsediklerini, fikirlerini vb. beğenmedikleri insanlar için bile bu kadar içten çabaladıklarını görmek hayata biraz daha fazla umutla bakabilmemi sağlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 abi tam okuyamadım yazdıklarınızı ama en azından eşinin bu siteden haberi var diye biliyorum. Zira ben eşi ile öncesinde telefonda falan da görüşmüştüm hatta kaan'ın kafeye falan da geldiler diye biliyorum. Ki sürekli bizimle hastalık süresince de whatsapptan iletişim halinde idi hatta yüzyüze de buluşmada yapıldı burdan bir çok kişi gitti bunun dışında serkan ( vaperon ) ile falan da görüşüyolardı . Çetin abinin bu sitede ki insanları sevdiğini , değer verdiğini ve belli ilişkiler kurduğunu falan biliyolar diye düşünüyorum yani :) ha forum yazılarını toplama olayı benim kafama yatmadı onu söyleyeyim ama bunun dışında güzel fikirler var :) bence boşvermek yerine fikirleri beyan etmeye devam edelim elbet ortak güzel bir nokta buluruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Kimse boşverin demiyorki kelebek etkisi yaratabilecek fikirlerden uzak durulsun deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 bingildak said: cicibeybe said: yurt dışı eğitim konusu bile. düşününce ne kadar iyi ve yararlı di mi? fakat dünya hali işte, adam dağ gibiydi bitti gitti birkaç ayda. çocuğun başına allah korusun bir şey gelse senin ön ayak olduğun o seyahatte. ne bok yiyeceksiniz abi. onun azabı çekilir mi. annesine ne diyeceksiniz. abi o sadece örnek olarak verildi zaten misal kızı yurtdışına gidecek ileride böyle bir konu açıldı aile ile konusulduğunda, o zaman patiye konu açılıp gideceği yerde olan patilerden yardım alınabilir. Sadece bi örnekti yani bu kızı gönderecek halimiz ya da böyle bir talebimiz yok yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 ad3m said: Kimse boşverin demiyorki kelebek etkisi yaratabilecek fikirlerden uzak durulsun deniyor. yanlış anlaşılacak üslupla yazılmasın o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Bakış açısı diyelim o zaman çünkü ben yanlış o şekilde anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Çetin olsa ne yazardı size şimdi... İyilik yapalım diye açılan başlıkta bile birbirinize girdiniz ya pes... B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paticik'in olayı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2016 Xaero said: Çetin olsa ne yazardı size şimdi... İyilik yapalım diye açılan başlıkta bile birbirinize girdiniz ya pes... B)- Abi birbirine girme durumu yok,abartmayalım. Sanırım ilk kez böyle bir şeye girişiliyor paticik olarak zaten bir şok durumu var ve tecrübesizlik durumu da mevcut. Konunun açılmasının sebebi de bu zaten yapılabilecek ve yapılamayacak şeylerin tartışılması, görülmesi. o yüzden normal yani herkes farklı bir açıdan bakabiliyor mevcut duruma ve herkesin fikri değerli bu sebeple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar