Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanser hakkında, benimle ilgili aslında

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

yok ya aslinda birak kanseri saglikla ilgili neredeyse her konuda dr olarak ne soylersen yalan halkim gidip esra erol un dedigini filan yapiyor-kisi ismi temsilidir.-

bu konuda hiyerarsi..

kisir gunundeki kanka teyze > televizyondaki kadin programindaki sarkici programin sahibisi > yine kadin programindaki kadrolu otcu > kadin programindaki o gunun konugu > ana haber bultenindeki ottan kokten kaber > facebooktaki copy paste ileti > tipla iliskisi olmayan yakin akraba > eczaci kalfasi > bakkal > tipla iliskisi olan yakin akraba > cok para verdigi ozel dr > diye gidiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

kanser konusunda pek öğüt verilmemesi daha mantıklı. biri dediğinizi ciddiye alır, başınıza iş alırsınız

Uzmanı olunmayan hiç bi konuda öğüt verilmemesi daha mantıklı. Sağlık dışındaki konular bir yere kadar tölere edilebiliyor ama sağlık tavsiyeleri kasten adam öldürmeye kadar gider valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlık önemli. İlaç ve beslenme konusunda ukalalık yapan hiç kimseye kulak asmayın. Aynı yerde olan kanserin bile tamamen farklı kaynaklı olması mümkün. Aynı aynı yerde aynı tür kanser bile olsa(ki bunu hastanede o iki kişiyle ilgilenmediğiniz sürece tayin etmeniz zaten zor bir şey) herkesin aile geçmişi farklı, kanserin hangi süreçte olduğu farklı, hangi organın nasıl tepki verdiği farklı, daha önceden alınan tedavilerin yaptığı etkiler farklı. Şu aldığım ilaç iyi geldi diye tavsiye edersiniz adamın genetik nedenler nedeniyle ona alerjisi çıkar veya tedavi sürecinde olan bir şeyden ötürü metabolizması kaldırmaz veya bağışıklığı daha düşüktür bambaşka bir sıkıntı çıkarır.

Mucize oldu ve bu sıkıntılar çıkmadı diyelim yine de en basidinden "şunu yemek denenmiş iyi gelmiş" demek bile çok genel ve durumun iyileşmesiyle aslında alakası olmayan(sadece iyileşme sırasında rastgele denenen) bir şeye karşılık geliyor olabilir.

Hani meyve sebze gibi doğal şeylerin önerilmesi yine sıkıntı değil ama belli bir besin diyeti veya ilaç önermenin dikkate alınacak tarafı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

Fransuxa said:

idilik said:

Fransuxa said:

abi nolur bi yardımı dokunabilicek birisi bişey yazsın. ağzımın yeryeri yara oldu konuşamıyorum bile sabah doktora gittim ateşin yok antibiotik vermicem gargara yapıcaksın dedi. öyle bi haldeyim ki yüzüm şişti resmen konuşamıyorum canım acıyo. karbonat tuzlu su gargara asılıyorum sürekli ama çok fenayım yani. varmıdır bi merhem bi ilaç hemen acil etki edicek bişeyler

geçmiş olsun Fransuxa. kemoterapi nedeniyle mi oluşuyor yaralar? bir bağlantısı var mıymış yani. o nedenle ise bilemem, özel bir merhemi falan vardır belki de, benim özellikle kışın soğuktan ve kuruluktan dudaklarım ve kenarları yara olabiliyor, o durumda bol bol bepanten sürünce çok iyi geliyor. eğer ağız içindekiler aft gibi bir şey ise o durumda da piraldyne kullanıyorum. tedaviye etkisini bilemiyorum ama çok rahatlatıyor.

kemo ağızdaki iyi bakterileride yok ediyomuş. o yüzdende ağız mağız komple parçalanıyo. tanflex gargara + tuzlu su + karbonatlı su + karadut şurubu. şu anda yüzümde ağrım yok gibi bişey. dün geceden kalma uykusuzluğun verdiği belime sopayla vurmaları gibi ağrılar var bi tek.

çok çok geçmiş olsun tekrar. kemoterapi olayı bitti mi, bir kür daha mı var? bir an önce atlatır, kurtulursun umarım. kolay gelsin.

Sen de mi Fransuxa? Geçmiş olsun kardeşim. Bu kemoterapi ilaçları nedeniyle ağız bakımına ekstra önem vermemiz gerekli. Ben sürekli her yemekten sonra İngiliz karbonatı ile gargara yapıyorum. Başka da yolu yok ağız yaralarını engellemenin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

eyw. gece hastaneye kaldırdım kendimi 2.30 da. ateş çıkmış 39 a. ya bu doktorlar varya tam bir orospu cocugu yani çok afedersiniz ama. herife diyorumki abicim heryerim kopuyo benim anormal bel ağrım var bana gargara yazıp gönderiyo. ulan bi kan istesene? kanda öyle bi enfeksiyon çıktı ki acil antibiyotik başladılar.

kuddusi abi uykusuzluk falan çekiyomusun? 3. gün bugün bir gram uyumadım. suratım şişti balon gibiyim hem ağız yaraları hemde uykusuzluktan mosmor suratım.

sen yeni mi başladın tedaviye? Tabii ki uykuszluk bizim en büyük sorunumuz. Kesinlikle psikiyatriste git. Psikiyatrik ilaçlar da kullanmamız gerekiyor ne yazık ki.Ben uzun süre zestat kullandım akşamları. Sabahları da cipralex. Bunun yanı sıra kortizon kullanıyorum çok uzun süredir ve o da uykusuzluk yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

Fransuxa said:

Onkolog herifin salladigini enfeksiyon bolumu asistan kiz gozumun icine bakarak anladi. Hemen kan verin hic gecikmeden bi kontrol edelim dedi. Heryerde yaziyo ya yani google a kemoterapi yan etkiler yaz agizda yara ciktimi enfeksiyon var net. İsguzar pezevenkler.

istanbul'daysan sen de kuddusinin methettiği, memnun kaldığı doktoru denesen?

Nil Molinas,Amerikan Hastahanesinden. Ancak Koç Hastahanesi'de tamamen bu kadının kontrolünde. Şu an İstanbul'un ve Türkiye'nin en yeni ve modern hastahanesi Koç Hastahanesi.Yeri Topkapı'da,Matbaacılar Sitesi yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:

geçmiş olsun öncelikle,

benim de annem 2 senedir beyin tömürüyle mücadele veriyor, çok geç fark edildi. o da yıllardır başı ağrırdı ağrı kesici alırdı hatta bağımlıydı gunde 2 taneye çıkartmıştı. defalarca mr çekildi hiç bir şey çıkmadı. felçten sonra bodrum devlette yine mr çekildi psikolojik diyip yolladılar. tekrar edince ataklar acıbadem bodruma gittik adam aynı mr a bakıp 3 tane parça var dedi. Beyin tümöründe en iyi doktor uğur türe türkiye'de yeditepe hastanesi gittik ona, elinden geleni yaptı 3 ameliyat oldu ama kötü huylu tekrar türedi.

asla burada yazılan tavsiyelere, mucize diye satılan şeylere aldanma. Bu hastalık olunca insan milyarda bir ihtimal bile olsa denemek istiyor şansını ve orospu çocukları bundan para kazanmaya oynuyorlar.

Benim başıma gelse asla kemo/radyo terapi görmezdim diyorum ama annemin başına gelince ve yapmadığımızda kaybetseydik hayatım boyunca acaba bi faydası olur muydu dıye dusnurdum o yuzden yaptırdık. bize yaramadı aksine hayat standartlarını düşürdü. çok ağır şeyler çünkü.

yaptığımız araştırmalarda en çok işe yarayan şey ve normalde 6-9 ay ömür verilen annemin 2 sene yaşamasına vesile olan şey karbonhidrat ve şeker diyeti.

kısaca şöyle bir açıklama yapıp uzatmak istemiyorum,

vücut aç kalınca hücreler ölüyor, kanser de vücuttan bağımsız da olsa vücutla beslenen bir hücre yapılanması olduğu için o da ölüyor. daha sonra tekrar beslenmeye başladığında sağlıklı hücreler eskisinden daha iyi olarak kendisini toparlıyor.

1. hiç bir şey yeme. HİÇ. açlıktan ölmek diye bir şey yok. vücut savunmanı ne kadar güçlendirirsen güçlendir kanser günde 15.000 çoğalıyor vücudun 1 tanesini hadi 2 tanesini yok edebiliyor. O yüzden kanserin çoğalmasını engellemeye oyna. ki bütün veriler 25-30 yaşlarından sonra yemek yemenin zararlı olduğunu, aç ve zayıf insanların hep daha uzun yaşadığını gösteriyor.

2. hiç bir şey yemeden duramam diyorsan elinden geldiğince az ye ve asla karbonhidrat/tuz/şeker kullanma. bunlar kanserin en çok beslendiği grup. internete kansere karşı karbonhidrat diyeti yazarsan daha detaylı açıklamalar bulacaksın ki zaten şeker tüketmediğine göre okuduğunu var sayıyorum.

3. terle ve bol yüksek ph lı su iç. tuvalet ve ter vücuttaki pislikleri atmamızın tek yolu. bunları ne kadar çok yaparsan o kadar çok faydasını göreceksin. özellikle terlemek çok önemliymiş doktorumuz dedi, eğer kalkamıyorsan da eline ağırlık al götün çatlayana kadar kaldır zaten terleyeceksin.

daha fazla yazacak bir şeyim yok malesef. anneme bu diyeti elimizden geleni yaptırdık ama zaman zaman kıyamadık, zaman zaman misafirler iyilik yapmak amaçlı bol tuzlu pilavlar börekler vs getirdi yedirdi. atlatamadık ama yaşamı uzattık

Başın sağolsun kardeşim.
Birazdan detaylı anlatacağım. Bir fitoterapiste gittik. Ondan dinlediklerimi paylaşacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 2 hafta önce fitoterapist (beslenme uzmanı) Dr. Ünal Aktaş'a gittik.
Çünkü bu hastalıkta onkologlar sadece kemoterapi verip hastanın yediği,içtiği konusunda çok fazla yorum yapmıyorlar. Oysa ki belli bir şey işte,bu hastalık bağışıklık sisteminin düşmesini fırsat bilip saldıran bir hastalık.Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yemek lazım, hangi takviye gıda veya ilaçları almak lazım, kemoterapi ilaçları ile etkileşir mi-etkileşmez mi konularında çok fazla soru işaretimiz vardı. Ünal bey bu işin uzmanı olduğu için kafamızı bayağı bir rahatlattı.
Her şeyden önce söylediği şey çok açık. Bağışıklık sistemini mutlaka güçlendirmeliyiz.D vitamini seviyesi en az 100 olmalı, b12 vitamini seviyesi 1000lerde olmalı. Benim hep 22-27 arası gidip geliyor.Onkologlar da 30 olsa bize yeter diyor.Adam diyor ki, "hayır,kesinlikle en az 100 olmalı,bu da öyle d vitamini damlası ile falan olmaz, iğne ile olur." İğne yazdı bana.

Bunun haricinde biz zaten bu zamana kadar karbonhidratı sıfıra yakın tüketiyorduk,tatlıyı kesmiştik,sadece meyva yiyordum. Adam tüm karbonhidrat tüketimini, şeker tüketimini, tatlı ve meyva tüketimini yasakladı. Bunun yanı sıra biz sağlıklı diye Manisa'dan İpek Hanım Çiftliği'nden tam buğday unu-ekmeği getiriyorduk. Hayır diyor. Türkiye'de GDOsuz buğday yok. Hiçbir ekmek tüketilmemeli.Sadece Karadeniz'in belli yerlerinde GDOsuz mısır var,mısır unundan ekmek çok canın çekerse ye.Bunun haricinde kesinlikle ekmek tüketmeyeceksin. Ekmek,şeker ve karbonhidratın yerine bol zeytinyağı(günde en az 10 yemek kaşığı),hakiki tereyağı(5 tatlı kaşığı günde),1 kaşık da hindistan cevizi yağı tüketeceksin dedi.
Bol sebze yenilecek. Dana eti ve tavuk eti kesinlikle tüketmeyeceksin dedi çünkü artık bu etlere güvenilmez diyor. Koyun,kuzu,keçi eti tüketmemi söyledi. Bol paça çorbası ve işkembe çorbası tüketeceksin dedi. Her gün paça çorbası(vaperon kardeşim benim)içeceksin dedi. Bu konuda size tavsiyem,eskiden hiç içemezdim dışarıda ama annem araştırdı. Metro Gross Market tamamen temizlenmiş,tüyü vs alınmış pişmeye hazır tanesi 2 TL'ye satıyor paçaları. Annem alıp çok çabuk bir şekilde bana hazırlıyor,afiyetle içiyorum.
Kesinlikle ev turşusu tüketeceksin dedi. Evde turşu yaptırıyoruz şimdi tanıdıklara.
Balık çok önemli diyor.Ama hangi balık?Çupradır,levrektir bunlara inanmayın.Deniz balığı değil,hepsi yetiştirme.Yemeyin yetiştirme balıklarını diyor.Ama mevsiminde palamut,istavrit,hamsi...Bunları kaçırmayın diyor.
Bol salata tüketin diyor ki zaten ilk günden beri ben bol salata yiyorum.
Bunun haricinde marketten hiçbir şekilde peynir,yoğurt tüketmeyin.Süt kesinlikle içmeyin çünkü sütteki laktik asit vücuttan atılmaz,midede birikir,ülser-gastrit-akabinde mide kanserinin en önemli sebeplerindendir dedi. Yani eski bildiklerinizi unutun. Ama sütle evde yapılacak peynir ve yoğurdu tüketin diyor.
Sonuç olarak bu yazdıklarım sadece benim için değil sağlıklı yaşamak için yapılan tavsiyeler.
Geçen Çarşamba günü 2. tedavinin 3. kürünü aldım ve çok aşırı etkilenmedim ki bu iyi bir şey, doktorlarım öyle söylüyor.
Son durum şimdilik bu.
Bu arada arada bana sevgi,saygı,iyidilek gönderen tüm arkadaşların gözlerinden öpüyorum.Sağolun arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Title'ı yeni fark ettim.Sağolun arkadaşlar.

Ekleme yapmam lazım çünkü aldığımız ek takviyelerle ilgili sorular sorduk.Adamın cevapları şöyle.

Probolis: Arının kovanını korumak için salgıladığı özel bir antibiyotik. Tümör küçültücü etkisi olduğu söylenirdi hep.Biz Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden bir profesörün patent aldığı ekstrakte bir ürünü kullanıyoruz.Adam kullanmaya devam edebilirsiniz dedi.
Reishi Mantarı: Hiçbirine güvenmiyorum,tamamı ticari ürün, kullanmayın dedi.
Polen: Almanızda sakınca yok dedi.
Bülent Berkarda'nın takviye ilaçları: Hiçbirini kullanmayın. Hiçbirinin sağlık bakanlığından onayı yok dedi. Gerçekten de ilaçların üzerinde böyle bir onay yok.
Çeşitli alternatif tedaviler üzerine ise özetle şunları söyledi.
Hipertermi:Türkiye'de Berkarda hoca ve yardımcısı İyikesici yapıyorlar.Fakat aletleri Almanların çok kötü taklidi ve önermiyorum diyor. Almanya'da birkaç merkez bu işi iyi yapıyor ama sizin tedavinizin şu aşamasında önermiyorum diyor.
Kök hücre nakli:Henüz başarısı ispat edilmedi.Acıbadem yapıyor ama başarılı değiller dedi.
Çin'e tedavi için gitmek veya Çin'den gelecek ilaçlar:Çin'in hiçbir şeyine inanmam,size de tavsiye etmem dedi.
Oksijen-ozon destek tedavileri: Merkezlerde yapılan tedavilere çok inanmıyorum.Siz gerçek oksijen olan yerlere gidip oksijen alın.Çok daha fayda göreceksiniz dedi.

Aklıma gelenler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...