Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt disina tasinanlar az bakin.

Seele

Öne çıkan mesajlar

sabonis said:

bingildak said:

sahip olduğun düzende yorumlamaya çalıştığın için mallık olarak çıkarım yapıyorsun. sen ne kadar mallık olduğunu düşünsen de o adam istediğini alıyor, engel değilsin.

Ben engel miyim diyorum? Ha mümkünse yapmasın tabii mal olmasın insanlar.

Ben de malım mesela. 500 oyun var steam. 350 sine temiz dokunmamışımdır. Ama hala indirimde alıyorum. Mallık. Ama yapıyorum yine de 3 indirimde 1 falan dayanamayıp alıyorum bişeler

Ha benimki baya masum. Oyun paraları çok ufak paralar. Ama olsun yine de mallık olduğunu kabul etmek lazım. Ayakkabı veya ekran kartını böle boş yere almak, direk mallkk

Sonsuz parası olanlar yapsın öle mutlu oluyorsa, ayrı. Ama manasız olduğu gerçeği değişmiyor.

:D
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Barsan, Ekol vs. lojistik firmaları ile görüş. Tırla çok daha ucuza gelir.

İstiflemeye uygun paketle, o da baya farkediyor fiyatta.

aman yarappi hayatimda gordugum en kotu calisan firmalar bunlar.

sen sen ol istanbul firmasina is yaptirma.

nereye gidecek bu yuk ben belki yardimci olabilirim.

nakliyeciye falan verirsen gumruk yapmak gerekir bosuna basin agrir.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

bingildak said:

Sonsuz parası olanlar yapsın öle mutlu oluyorsa, ayrı. Ama manasız olduğu gerçeği değişmiyor.

Niye ki hayatta amaç mutlu olmak değil mi ? o zaman manası olmuş oluyor

Yalan, placebo bi mutluluk. Oyunlarda 158 fps yerine 170 fps aldığı için büyük mutluluk yaşayan insanın mutluluğu ne kadar gerçek olabilir.. Kendini tatmin etmek işte, en iyisine sahibim ben diye.

Başka 1001 tane farklı şey vardır daha doyurucu mutluluk sağlayacak
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Abi kaç yaşındasınız acaba? 200 kilo eşyaya bağımlı hale gelebilcek nası bir hayat formu oluşturmuş olabilirsiniz merak ediyorum cidden.

Bi tane film vardı, adam pilot muydu neydi, 3-4 kiloluk bir çantayla ordan oraya taşınıp duruyodu. O filmi izleyip feyz alın bence. Bi de zen men güzel şeyler var az okuyun ne bilim. Yazıktır ya

minimalist yaşam diyorsun yani?
fikir olarak çok güzel.

hani "sonsuza kadar öğrenci yaşamı yapacam ben!" diye girişirsen tamam normal de,
hayatı normal yaşamaya başladığında bu dediklerin geçersiz kalıyor.
giysi alıyorsun, mutfak aleti alıyorsun, mobilya alıyorsun, dolap alıyorsun... her yeni eve geçtiğinde baştan mobilya ve giysi almak yerine taşıttırmak istiyorsun. çok da anormal değil bu davranışlar.

"az okuyun" diyorsun mesela. okuyorsun, bu sefer de dolapta 200-300 kitap birikiyor. e peki bunları okuduktan sonra çöpe mi atalım? biriktirmeyi ve tekrar okumayı seviyorsan, minimalist yaşama fantazisi o kadar kolay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

yav said:

Abi kaç yaşındasınız acaba? 200 kilo eşyaya bağımlı hale gelebilcek nası bir hayat formu oluşturmuş olabilirsiniz merak ediyorum cidden.

Bi tane film vardı, adam pilot muydu neydi, 3-4 kiloluk bir çantayla ordan oraya taşınıp duruyodu. O filmi izleyip feyz alın bence. Bi de zen men güzel şeyler var az okuyun ne bilim. Yazıktır ya

minimalist yaşam diyorsun yani?
fikir olarak çok güzel.

hani "sonsuza kadar öğrenci yaşamı yapacam ben!" diye girişirsen tamam normal de,
hayatı normal yaşamaya başladığında bu dediklerin geçersiz kalıyor.
giysi alıyorsun, mutfak aleti alıyorsun, mobilya alıyorsun, dolap alıyorsun... her yeni eve geçtiğinde baştan mobilya ve giysi almak yerine taşıttırmak istiyorsun. çok da anormal değil bu davranışlar.

"az okuyun" diyorsun mesela. okuyorsun, bu sefer de dolapta 200-300 kitap birikiyor. e peki bunları okuduktan sonra çöpe mi atalım? biriktirmeyi ve tekrar okumayı seviyorsan, minimalist yaşama fantazisi o kadar kolay değil.

maddeye bagimli olmak cok matah bir is degil. giysiler, mutfak aletleri, mobilya hepsi kolaylikla elinden cikarabilecegin ve tekrar edinebilecegin mallar. gardrobunda belli bir sayinin ustunde tisort/gomlek etc. olmasinin sana bir faydasi yok, ver ihtiyaci olanlar giysin. veya okudugun kitabin sana faydasi yok artik, ver sahaflara okumayanlar okusun.

filmlerden falan ozenip ise yaramaz buyuk kutuphaneler kuranlara, bin cesit kiyafeti olanlara cok doluyum sori =< belki herkese gore degil tamamen minimalist gitmek fakat tek bagajlik esya ile yasanabilirken 200 kilo esyayla yasamak da, eh.
Sosyal ağlarda paylaş

Myrica said:

O hatundan ayrıl direk.
300 çift ayakkabı ne?

hasta ettiniz lan beni. yok o kadar ayakkabisi. bir erkege göre (ki bir erkege göre her kadinda 5 misli var) fazla ayakkabisi var diye öyle dedim. yoksa normal yani. burda yurt disina cikmayi planlayan/düsünen bir sürü insan var. basligin bir yarari olur dedik ama cöp oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatı "normal" yaşamakla 200 kilo eşyaya prangayla baglanmak arasında ilişki yok. Yaşam kalitesi düşüren bir durum, bak adam yurtdışına çıkacakken neyle uğraşıyor. Kütüphanesi olacak kadar komformist yaşayan bir insanın da doğal şartlarda bu tip değerli fakat sürekli yanında taşımasına gerek kalmayan eşyalarını emanet edecegi bir eş dost ev köşesi olur. Ve hatta keyifler o kadar yerindeyse memleketinde açık bırakacagı evi olmalı falan. Bahsettiğim durum yaşamını bir mevsimden uzun ve hatta temelli ayrı bir coğrafyada devam ettirecek insanın tüm bu angarya (200 kilo) eşyaya bağımlı olması durumu, üzerine düşünmeli biz yanlış yapıoz sanki lan dedirtmeli. Ki adım gibi eminim hayatlarını bu eşyalarına olan bağımlılığından dolayı asla değiştiremeyecek bir dolu insan da var. Öyle bişi değil lan hayat.

Tanrılar bizi kıskanıyor olmalı çünkü ölümlüyüz, diye de beylik lafımı edip kaçayım. Ha bi de herkesin popisi kendine tabi, naparsanız yapın yane :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...