Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bardakla ateizmi göçertmek

sabonis

Öne çıkan mesajlar

bunlari gorunce egemen dinin hristiyanlik olduguna harbiden seviniyorum.
cok sukur bol tarafindan skeptik de var, ateist de var.

su yukarida verilmis "kiz nasil tavlanir" videosunun kisa bir kismini izledim.

hani diyorlar ya, "insanlar maymundan geliyorsa, maymunlar bu kadar zamandir neden insan olmuyor?"
ayni geyik gecerli "insanlar dusunebiliyorsa, fikir uretebiliyorsa, bir seyler gelistirebiliyorsa, bunlar ne zamandir neden beyinlerini kullanamiyor?"

cok acaip ya.

izleyin ve beyninizden utanin.

hayir super zeki komik arkadasimiz, kendisini sinirlendiren cocuk icin "akraba evliligi midir nedir?" diyor da..

"sevgili zeki, sen nesin?" diyen yok orada.
yahu, adem havva'dan baskalari mi vardi senin dusuncene gore?

hayir, senin kitabinda (diyor bir de basi acik ogretmen icin "bunlar kitabi okumamis, baskalarindan dinliyor" sanki kendisi de, onunde oturanlar da farkli) akraba evliligi sorun degil birader! ne ayak..
http://biriz.biz/mahrem/nik10.htm
http://www.islamustundur.com/akrabaevliligi.html

allah da ne eylerse guzel eyler...

eeee.. sen simdi allah'in yarattigina, kitaba uygun olana laf mi soyluyorsun, cocuga akraba evliligi midir, nedir derken..

nerede senin muslumanligin?

riyakar.
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım atom parçacığı üstüne belliki bi iki şey okumuşlar veya duymuşlar.en azından evrendeki herşeyin atomlardan oluştuğunu biliyolar.

ama ne evrensel kütle çekim kanunu nede kuantum fiziğinden bağsetmeden ''çünkü allah''demeleri efsane.

eksik eğitim cehalettende kötü ne yazıkki.cahil en azından cehaletinden utanır konuşmaz.bunlar herşeyi bilir edasıyla caka satıyolar bide.izlerken içim gıcıklanıyo resmen utancımdan,izleyemiyorum sonuna kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

işin kötü yani siz bilimsel argümanlarla bu adamları ikna edemezsiniz.
şeftalinin sonsuz ihtiyaç sahibi olduğunu düşünen zihniyet, kendi için evrenin yaratılmış olduğunu düşünen zihniyet. of bildiğin kederlendim.

Edemezsin çünkü bu dengeler ve karmaşık sistemler, hala bilimin araştırdığı şeyler. Üstelik bunlara adam gibi cevap verebilmek için baya uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olup bunları harmanlayıp sonra da basitleştirebilmek lazım. Oldukça zorlu bir süreç. Mesela gezegenlerin neden dengesi bozulmadan bu şekilde döndüğünün matematiği oldukça güzel ama konu üzerine bir ders almış olmama rağmen şu an birine açıkla deseler açıklayamam herhalde (ben de unuttum çünkü sdf).

Öte yandan bu adamın tek yapması gereken şey oldukça karmaşık bir sistem bulup "bu sistem tek başına var olabilir mi? demek ki allah" demek. O yüzden en iyi çözüm trollemek. "Bence allah değil thor" diye bir argümana girişilebilir keza ikisinin de kanıtlanabilirlilik miktarı aşağı yukarı aynı. Kanıtlanamayacak şeyleri alıp böyle saçma argümanlarla kanıtlamaya çalışan herkese verilmesi gereken ders budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

dengesi bozulmuyor mu abi gezegenlerin? gunesler sonuyor. patliyor. dunyanin yorungesi oynuyor yerinden vs.

ha, bunlarla tartisma konusu ise bos is. aynen allah yok thor var sen kanitla thorun olmadigini diyip geciceksin.

şöyle ki, dengesi bozulmuyorun matematiksel tanımı yörüngenin hala kapalı bir elips olması. yörüngesinin yönü açısı vs değişebilir ama ufak etkiler yüzünden eliptik yörünge izleyen bir dünyanın yörüngesi birden açılmaz. merak edene ilgili konu bu: https://en.wikipedia.org/wiki/Kolmogorov%E2%80%93Arnold%E2%80%93Moser_theorem
Sosyal ağlarda paylaş

aslen din felsefesini severim yani insan oğlunun ulaşabileceği en uç bilgi seviyesi herşeyin başlangıcını anlamak. o açıdan oldukça iddialı sorularla uğraşan bir dal. ama böyle sırf çocuk kandırma amaçlı idiyotça argümanlar üreten insanlar görünce soğuyor insan din ve yaratıcı tartışmaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...