deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Annemlerin baktığı bir sarman var; 2 yıldır falan bizde. Çok sakin ama inanılmaz korkak bir kedi. Eve annem ve babam hariç birisi geldiğinde kaçacak delik arıyor, kendisi istemezse annem veya babam bile dokunmuyor vs. Neyse işte... Geçen hafta bana gelmeleri gerekti 4-5 gün kalmak için. Kediye bakacak kimse de yoktu; o yüzden mecburen yanlarına aldılar. Hayvan benim evde 3 gün koltuğun altından çıkmadı, tuvaleti önüne getirdik girsin diye falan. Son gün biraz benim kedimle oynamaya başladılar, kucağımıza gelmeye başladı. Derken bizimkiler gece yarısı gitmek için kediyi kafese koymaya çalışırken abartısız YARIM SAAT boyunca kendisine dokunmamıza izin vermedi. Kaçmaya çalışırken kalp krizi geçirecekti neredeyse. Sonra arabaya binince hiç bir şey yokmuş gibi annemin kucağına oturup 6 saat yol gitmiş dışarıyı izleye izleye. Eve geldiklerinde de garajda annem kediyi kucağına alıp eve doğru gitmeye başlamış işte (kafese sokamamışlar arabada, yemeğini kafese koyup alıştıralım dedik 2 gün yemek yemedi kafese girmemek için öyle bir hayvan); tam binanın kapısından girerken otoparkta birisi araba çalıştırınca bu salak korkup annemin elinden kaçmış ve ilk gördüğü arabanın altına girmiş. Sonra babam güç bela çıkartmış; tutmaya çalışırlarken kedi bu sefer annemin bileğini parçalamış (bayağı bayağı damarı yırtmış, kadıncağızın üstü başı kandı fotoğrafını gördüm) ve başka bir arabanın altına kaçmış bu sefer. Babam annemi hastaneye götürüp pansuman yaptırmış falan, şimdi veteriner arıyorlar. Bahçeşehir'de içerisinde gerçek veteriner bulunan bir tek açık yer yok sanırım. Babam geziyor; annem de bileği sargılı kedinin başını bekliyor. Arabanın sahibini de bulamadılar. Babam da bayağı sinirli hayvana; en çok babam severdi aslında ama bir kaşık suda boğacak gibi konuşuyor. İnanılmaz moralim bozuldu. Aptal saptal idari görevlerim olmasa atlayıp İstanbul'a gideceğim ama gidemiyorum. Anneme ayrı üzülüyorum, babama ayrı, kediye ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 kedi normal kedi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Abi canım sıkkın aptal saptal yazmayın nolursunuz. Etrafımda elli tane ev kedisi var, hepsi kafese de giriyor, sahibini de tanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 giren giriyo girmeyenler girmiyor işte kedi bu :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Senin evde kedi varken direkt bu kediyi getirmeniz hatalı olmuş. Hayvanın strese girmesi normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 hiç de normal değil. kedi manyak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 küçükken bir travma geçirmiş bir şey olmuş, onun etkisinden çıkamıyor gibi. hiçbir yeri güvende görmüyor herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Kediyle aynı odaya almadık uzun süre ya. Evde falan da aynıydı tripleri, 2 senedir hiç değişmedi. Zaten kedileri buluşturduğumuzda 1 saat falan birbirlerini izleyip daha sonra oynamaya falan başladılar. Onunla pek bir sıkıntısı yoktu. 2 senedir eve herhangi birisi geldiğinde evin en ücra köşesine kaçıyor. Bayramda misafirler gelince 12 saat halının altında durduğu oldu hayvanın. Ben her seferinde tekrar tanışıyorum, ailemi ziyarete gittiğimde ilk gün kediyi göremiyoruz evde. Kucağa almak, tutmak, sevmek falan imkansız. Ancak babama taratıyor kendisini sabahları. Herhangi bir şeyle oynamaz da mesela, öyle topmuş, oltaymış hiç ilgilenmiyor. Şimdi veteriner bayıltıp çıkartmış arabanın altından, aşı yaptıramıyorlardı bir süredir veterinere götüremedikleri için; aşı yaptırıyorlarmış vette. Bu kadar iyi bakılıp, sevilip, eve alındıktan sonra hiç bir problemle karşılaşmayıp da bu kadar korkak olan başka bir kedi görmedim ben daha, anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Abi bizim kediler de kapı çalınca, gök gürültüsü olunca kaçacak yer arıyorlar ama sizinki bayağı kötüymüş. Denildiği gibi travma olabilir. Eve kedi için güzel bi kutu koyun kuytu köşeye, rahatsız hissettiğinde oraya girsin bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Banada normal bir kedi gibi geldi, benimki de üç aşağı beş yukarı böyle, o istemezse vinçle tutup çelik kafese koyup götürüyoruz, veterinerde falan 5 kişi tutabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Iki kediyi yanyana getirmeden once 1 hafta kokularla alistirmaya calismak lazim. Birbirlerini gormeyecek bicimde kapi arkalarindan falan koklasmalari lazim Birinin kokusu olan oyuncak ya da esyayi digerinin yanina koymak lazim falan. Direk cat diye getirirseniz baska kediyi onun siyasi iradesine karsi cikmis oluyosunuz. Bir de bazi kediler digerlerinden daha cekingendir, bi sekilde ev ici duzenlemeler ile onun hakimiyet kurabilmesini saglamak lazim. Boyle yukarilarda falan gezecek, raflara falan oturacak. Kedi icin tirmanacagi raf yapin mesela, ikeadan falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 geçmiş olsun. kedicik çok stres altına girmiş kısa sürede. yolculuk, yeni bir mekan, evde başka bir kedi olması vs vs vs. kediler doğaları gereği bölgelerine bağlı ve bölgelerinde güvende hisseden hayvanlar. eğer hiç bilmediği bir ortama bir anda sokulduysa hele ki evde başka bir kedinin kokusunu aldıysa korkmuş, paniklemiş ve agresifleşmiş olması çok normal. hayvanı anlamaya çalışın. bizim gibi düşünmelerini bekleyemeyiz zira daha içgüdüsel hareket ediyorlar. kendini güvende hissederse bir süre sonra normale döner diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Abi saçmalıyorlar öyle. Benim ev ikinci katta. Arkada da apartmanların arasında kalan duvarlarla ayrılmış bahçemsi uzunca alanlar var. Geçen yaz pencereden aşağı atladı benim gerzek. İçine mama koyup kutusunu sallandırdım aşağıya iple.Normalde taşıma kutusunu görünce kendi giren hayvan oralı bile olmadı. Sağı solu kokladı, yanaşan kedilere tıslayıp saldırdı. Bizim apartmanın da arkaya geçişi yok, 1 sokak alttaki apartmanlardan birinin arkaya geçişi var, oradan geçip duvar atlayıp falan aldık bunu. Kediyi elime alır almaz çıldırdı resmen, tişörtümü kolumla beraber paraladı, apartmanın içine kaçtı. Bağırtısından tüm apartman aşağı indi, bi de onlara laf anlatmaya çalıştık. Zor bela köşeye kıstırıp kutusuna soktuk. Eve girdik, sanki hiç bir şey olmamış gibi gitti koltuğa yattı. Dışarıya alışkın değil, her şeyi tehdit olarak görüyor diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Kedi kendi bölgesinden çıkınca net sapitiyor ya hele açık alansa. Ben hava alaninda kutusundan cikartmak zorunda kaldim. Uyusturulmus, sedative verilmiş hallerinde. Sirtimi paramparça ettiler etrafa baktıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Aynı zamanda, aynı yaşta eve aldığım kedilerden biri kapı çalınca bakıyor kim geliyor diye diğeri evin en ücra köşesine saklanıyor her seferinde ve asla dışarı çıkmıyor bir yabancıysa gelen. ( Bir keresinde 2 saat evde aradım. Sonunda yatak örtüsünün altında, yorganın altında, 2 kat yastık kılıfının içine girmiş bir vaziyette buldum hani elimi sokamadım çıkarmak için o nasıl girdiyse) Yani aynı ortamda aynı şekilde yetiştiler. O yüzden moralin bozulmasın kedi için çok da garip değil yazdıkların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Benim kedilerden de birisi aynı böyle, aşırı korkak. 1,5 yaşına girdiler, aynı evdeyiz 1,5 senedir, hala antrede karşılaşınca falan benden korkup gidiyo saklanıyo. Büyük ihtimalle sebebi 2 kere zorla vet e götürmem. Gündüzleri yatakla çarşaf arasına giriyor, uyumasa bile çıkmıyor, ordan çıkarsa gidip dolaba giriyor akşam olunca çıkıyor. Kardeşi de tam tersi, ev benim bahçe benim siz kimsiniz lan modunda dsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Geçmiş olsun anneye Buraya gidin abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 bütün kediler böyle, sen kedi beslemeden önce keşke bi araştırsaydın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Bizim 4 kedi de aynı böyle, kendileri istemezse sevemeyiz, vet.e götürmek için kutuya koyamayız, yarım saat arabaya binecek olsalar panik yaparlar, 3. kedinin diğer ikisine alışması 10-15 gün sürdü, 4. kediyi diğer üçüne alıştırmak tam 1 yılımızı aldı. 4. ye ayrı odada baktık, birbirleriyle bir araya geldiklerinde neredeyse parçalayacak hale geliyorlardı. Yavaş yavaş kokuydu, birbirini cam arkasından görmeydi, sesleriyle tanışık olmaydı, önce yavaş yavaş gündüz, daha sonra yavaş yavaş gece bir araya getirmeydi derken 1 yıl uğraştırdılar bizi. Tüm bunlar kedi milletinin çoğu için geçerli. Siz hayvanı alıyor, uzun yola çıkarıyor, bilmediği mekana götürüp üstelik orada pat diye başka bir kediyle buluşturuyorsunuz. Bu durumda olgun davranabilecek çok az kedi vardır sanırım. Bir de ev kedileri bir şekilde ev dışına, sokak, bahçeye çıktıklarında acaip panik oluyorlar, böyle rahatlıkla kucağınıza alıp eve getiremiyorsunuz, resmen sahibinden kaçıyorlar. Alıp eve getirebilmek için çeşitli taktikler var, int. ten araştırmıştım bir ara. Bir bakın isterseniz gene başınız gelirse diye. edit: unutmuşum, eve birisi geldiğinde, kapı zili çaldığında kaçacak delik arıyorlar hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Sen bi daha bi araştırıp buraya koysana sana zahmet hadi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Aklımda kalanlar; kedinin üstüne doğru yürünmeyecek, belli bir mesafede durulup panik yapmadan sakince adı sık sık söylenerek konuşulacak, kesinlikle atakta durulmayacak, çömelinecek, daha önceden bildiği bir kutu, içinde sevdiği bir yaş mamayla yakında duracak v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 deadwoll said: Kediyle aynı odaya almadık uzun süre ya. Evde falan da aynıydı tripleri, 2 senedir hiç değişmedi. Zaten kedileri buluşturduğumuzda 1 saat falan birbirlerini izleyip daha sonra oynamaya falan başladılar. Onunla pek bir sıkıntısı yoktu. 2 senedir eve herhangi birisi geldiğinde evin en ücra köşesine kaçıyor. Bayramda misafirler gelince 12 saat halının altında durduğu oldu hayvanın. Ben her seferinde tekrar tanışıyorum, ailemi ziyarete gittiğimde ilk gün kediyi göremiyoruz evde. Kucağa almak, tutmak, sevmek falan imkansız. Ancak babama taratıyor kendisini sabahları. Herhangi bir şeyle oynamaz da mesela, öyle topmuş, oltaymış hiç ilgilenmiyor. Şimdi veteriner bayıltıp çıkartmış arabanın altından, aşı yaptıramıyorlardı bir süredir veterinere götüremedikleri için; aşı yaptırıyorlarmış vette. Bu kadar iyi bakılıp, sevilip, eve alındıktan sonra hiç bir problemle karşılaşmayıp da bu kadar korkak olan başka bir kedi görmedim ben daha, anlamıyorum. bazı kediler böyle ya.küçükken travma yaşadıkları içinmi yeterince sosyalleşemedikleri içinmi neyden bilmiyorum ama ben çok gördüm böylesini. hatta teyzemde bitane kedi vardı küçükken bulmuş.eve gelenlere otururken arkadan ninja gibi yaklaşıp saldırıyodu.öyle kendini korumak için falan değil baya zarar vermek için.bi arkadaşımda da kendi gelip kendini sevdirip durduk yere vampir gibi ısıran kedi vardı sdfs. düzelmiyolarda bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Böyle bir durumda var. Bazı kedi cinslerinin çoğu agresiv çıkmış. (Kedi dişi ve calico, veya iki renkli ise) http://www.huffingtonpost.com/entry/cat-color-aggression-calico-tortoiseshell_us_562e6b32e4b00aa54a4a8a77 Buda ilgili makalesi http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10888705.2015.1081820?journalCode=haaw20 İşin özeti Guardians reported sex-linked orange female (tortoiseshells, calicos, and “torbies”), black-and-white, and gray-and-white cats to be more frequently aggressive toward humans in 3 settings: during everyday interactions, during handling, and during veterinary visits. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz bilmiyorum ama zaten 3 gün falan kedileri aynı ortama sokmadığımızdan bahsetmiştim. O yazdıklarınızı ben de biliyorum, hepsini uyguladım kendi kedimin battaniyesini annemlerin kedisiyle aynı odaya koyma trick'ine kadar. Kaldı ki 3 gün sonra kedileri aynı odaya sokunca koltuğun altından çıkmayan hayvan çıkmaya, evin diğer bölgelerini gezmeye, oyun oynamaya başladı benim kedimle. Durum kedilerin tanışmasıyla ilgisiz yani. Hani tüm kediler böyle diyorsunuz da, dünya kadar kedi sahiplendirdim geçtiğimiz 2 - 3 senede, arkadaşlarıma bulduğumuz kedilerin pek çoğunu veterinere/sağa sola falan hala ben götürüyorum arabam olduğu için. Aralarından hiç biri böyle değil. Kafese girmek istemeyenini gördüm, panikleyenini gördüm ama böylesi tepkiler vermiyorlar. Tamam kediler ortamlarından çıkartıldıklarında heyecanlanırlar vs. ama kendi evinde bile sürekli diken üstünde yürüyor bu velet. Ani bir tıkırtı olduğunda dahi tedirgin olmanın ötesinde nefes nefese kalıyor. Bunların hepsini de kendi doğal ortamında yapıyor ve annemle babamı bile tanımıyor bu süre içerisinde. Kalp krizi geçirecek diye korkuyorum gerçekten. Kedinin annemlerin evinde kendine ait eşek kadar balkonu var bu arada, orada kulübesi, her şeyi var ve kapıyı açık bıraksak da oradan ayrılmak istemiyor genellikle. Sadece annem yemek yaparken mutfağa geliyor o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 dünya kadar dediğin kaç tane ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar