Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Aceace said:

Ayrıca Dark önümüzdeki sene kulübe FFP'de gösterebileceğimiz tek bir kuruş girmiyor. İlk injection 2017-2018 sezonunun sonunda gelecek. Yani önümüzdeki sene hala sıkıntılı. Açıkçası daha sonrası için de sıkıntının devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü para cebimize parça pinçik gerek. Kafaları birazcık çalışıyorsa (ki sanmıyorum. Sağlam peşkeş çektiler) ilk 3-4 senelik gelirle bizim borçlarımızı öderler.

Abi geliri temlik edip kredi çekebilir, o parayı kullanabilir diye biliyorum ki zaten öyle bir şey olacak diye konuşuluyordu. Yani para hemen GS'nin kasasına girmese de Emlak Konut min 508 milyon TL garanti ettiği için "o miktar" üzerinden parayı çekip harcamaya başlayabilir. O miktarında %80'i gerçi GS'nindi sanırım. Devlet varlığı ortadan kalkmadığı sürece artık o para GS'nin çünkü. Artı miktarda para gelirse de parça pinçik olsa da işte akar zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

"Max Damage" said:

Kendisini sevmem ama Aysal'ın güzel bir önerisi daha vardı. Madem bu kadar kıymetli yerler değerinin altında verilecek o zaman stadın tapusunu da vermeli devlet. Yanlış bilmiyorsam stat gelirlerinden önemli bir pay GSGM'ye gidiyor.

Borç faizi ise alengirli bir konu. O faizi ödediğimiz borcu temizlesek dahi iki dönem sonra Aysal gibi bir adam daha gelir yanında Bülent Tulun gibi bir hırsızla bir bakmışsın yeniden bataktasın. Kulüpler resmen arpalık. Bugün İBB yandaşlar için neyse Sportif AŞ de bizim liseciler için o durumda. Kızını, oğlunu işe sokma kurumu olmuş adeta.

Aysal orada çakallık yaptı ya, stad için ne yaptın da tapusunu istiyorsun ki? Misal BJK veya FB istese hakları çünkü stadları tamamen kendi öz kaynakları ile inşa ettiler. GS sadece bir üst kullanım hakkından vazgeçip başka bir tanesini aldı. O arada da devlete büyük kazandırdığı için stad hediye edildi bu kadar basit.

İçinde bulunduğu mali krizde tek bir kuruş harcamadan -ki harcayacak gücü de yoktu- maç günü gelirleri kaç katına çıktı, localardan ne kadar sıcak para geldi. Bir de devlet tapu mu verecek buna sadfdsa

Devlet valequenta olsa yine vermez GS'ye o tapuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

Futbol kulüpleri gittiği yeri değerli kılar. Beşiktaş Ümraniye'de ormanın içinde tesis yaptırdı 10 yıla kalmadan etrafı şehirleşti. Keza Samandıra da öyle. Florya zaten tamamen boş araziymiş Galatasaray'dan sonra lüks villa bölgesi vasfını kazanmış. Bir başka örnek Ali Sami Yen Mecidiyeköy'e yapılırken buraya stat mı yapılır kurt iner diyen çok olmuş ama stadın ardından bir de çevre yolu yapılınca Türkiye'nin en kıymetli birkaç arsasından biri çıktı ortaya. Türk Telekom Arena'nın olduğu yer zaten uçuruma bakan boş bir tepeydi. Stat yapıldıktan sonra bilinirliği arttı ve Skyland gibi projeler başladı.

Kısacası devlet bile İstanbul kulüplerine çık buradan diyemez çünkü gittikleri yerlerde kimse yokken kulüpler vardı. O yüzden Mecidiyeköy zaten devletindi istese sizi çıkarırdı falan hikaye. Fener ile Beşiktaş da aynı şekilde isterse kiralarını ödememiş olsalar bile kendi mekanlarından çıkarılamaz ve devlet buralara tapu vermek zorundadır. Galatasaray ekstra olarak değerinin yarısına elindeki arazileri veriyorsa stadı istemek en doğal hakkıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

para borclara gidecek transfer yapamazsiniz demis cahiller loool.

hadi diyelim oyle, ulan ne farkeder borclara gitse bu kulubun baska geliri yok mu? borc odemeye harcanan gelir bu sefer transfere harcanabiliyor olacak.

ayrica extra gelir kaynagi olusturacak projeler var. neyse cok yazasim yok harbiden tahammul edemiyorum mantiksiz yorumlara.

bu ekonomik bataktan her kulubun kendisi cikmasi gerekir. Galatasaray cikar bu bataktan boylece, BJk ve FB de hukumet yalakaligi yapmaya baslasin. gerci coktan basladilar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

Seneye şampiyonlar ligi kadromuz Türkiye tarihinde daha önce kurulmamış bir kadro olacak bu ekonomik güç bambaşka bir güç yaratacak. benzema Ribery iniesta Oscar boateng bazı olası transferler.

ben de messi'nin geleceğini direk yönetimdeki büyük bi abimden duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Max Damage" said:

Fener ile Beşiktaş da aynı şekilde isterse kiralarını ödememiş olsalar bile kendi mekanlarından çıkarılamaz ve devlet buralara tapu vermek zorundadır. Galatasaray ekstra olarak değerinin yarısına elindeki arazileri veriyorsa stadı istemek en doğal hakkıdır.

Hatalı.

Üç kulübünde kendi mekanı değil oralar. Kendi olmayan bir mekanda 40-50 yıllık sözleşmeler var diye tapu istemek saçmalık. tapuyu istiyorsan parasını verirsin alırsın. toprak sahibi satmıyorsa da var olan sözleşmenin üstüne çıkıp ekstra hak iddia etmek saçmalık.

GS değerinin yarısına bir şey vermedi, çünkü GS kendinin olmayan bir şeyi birilerine veremez. Kullanmaktan vazgeçer, vazgeçti. Bunun karşılığında ödüllendirildi/rüşvet verildi/teşviklendirildi vs. nasıl adlandırırsan adlandır.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

"Max Damage" said:

Fener ile Beşiktaş da aynı şekilde isterse kiralarını ödememiş olsalar bile kendi mekanlarından çıkarılamaz ve devlet buralara tapu vermek zorundadır. Galatasaray ekstra olarak değerinin yarısına elindeki arazileri veriyorsa stadı istemek en doğal hakkıdır.

Hatalı.

Üç kulübünde kendi mekanı değil oralar. Kendi olmayan bir mekanda 40-50 yıllık sözleşmeler var diye tapu istemek saçmalık. tapuyu istiyorsan parasını verirsin alırsın. toprak sahibi satmıyorsa da var olan sözleşmenin üstüne çıkıp ekstra hak iddia etmek saçmalık.

GS değerinin yarısına bir şey vermedi, çünkü GS kendinin olmayan bir şeyi birilerine veremez. Kullanmaktan vazgeçer, vazgeçti. Bunun karşılığında ödüllendirildi/rüşvet verildi/teşviklendirildi vs. nasıl adlandırırsan adlandır.

M.Köy'den değil Riva ve Florya'dan bahsediyorum. Galatasaray 15 yıldır batıyor ve liseciler Canaydın'a bile onay vermedi ama Dursun'a veriyor öyle mi? Hem de tesadüfe bakın üçüncü köprü açıldıktan sonra. RTE şu an net şekilde kulübü darlıyorsa arsaları satın, değerlendirin diye o zaman bizim de ne koparsak kardır anlaşında olmamız gayet normal ve anlaşılabilir bir durum.

Ayrıca ilk söylediğimde hala haklıyım. O arsaları kulüpler değerli hale getirdi. Stat yapıldığı için o bölgelere toplu taşıma yatırımları yapıldı, yeni yollar, kavşaklar vs inşa edilip bölgenin değeri artırıldı. Olimpiyat Stadı'nın olduğu yerler hala leş mesela. Şayet oraya bir kulüp temelli gitseydi el mahkum cazibe merkezi haline getirilecekti. Yani her kulüp stadının tapusunu alabilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

"Max Damage" said:

Ayrıca ilk söylediğimde hala haklıyım. O arsaları kulüpler değerli hale getirdi. Stat yapıldığı için o bölgelere toplu taşıma yatırımları yapıldı, yeni yollar, kavşaklar vs inşa edilip bölgenin değeri artırıldı. Olimpiyat Stadı'nın olduğu yerler hala leş mesela. Şayet oraya bir kulüp temelli gitseydi el mahkum cazibe merkezi haline getirilecekti. Yani her kulüp stadının tapusunu alabilmeli.

Yani ilk kısımla ilgili söylenecek bir şey yok, yani var da konuştuk hep tekrarlamaya gerek yok. Ucuz veya değil kısa vadede bu takımın çok büyük ölçüde küçülmeden ayakta kalmasının tek yolu artık böyle bir para enjektesiydi, yapıldı.

O arazilerde stadlar olmasa da değerli olacaktı. Dolmabahçe veya ASY nasıl oraları değerlendirmiş olabilir ki? Aksine ülkenin en değerli yerlerinde yıllarca toprak işgali yaptılar, yapıyorlar. Saraçoğlu keza.

Seyrantepe için kısmen haklısın ama kısmen, şehirleşme zaten oraya doğru kayıyordu. Seyrantepe'nin oraya gitmesi orayı cazibe merkezi yapmadı ama iyi bir reklam malzemesi oldu. Seyrantepe de 2-3 iyi proje var diye de oralar ekstra değerli olmuyor ki.

Olimpiyat'ın oralar değerli değil diyorsun bir de ama son dönemlerde oralara hiç baktın mı ya da fiyatları vs. gördün mü bilmiyorum. Nitekim şuan İstanbul'un yeni inşaat sahalarından biri resmen orası. Toplu ulaşımda son 5 senede vs. çok arttı, zaten direkt metro vs. gidiyor.

Kulüplerin İstanbul'a kattığı bir şey yok. Orayı geçelim yani. Belki Saraçoğlu bir şeyler katmıştır sadece Kadıköy'ün o bölgesine o da ufak. Zaten çevresi gayet sosyal alanlarla dolu bir bölgeydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Max'a katiliyorum burda. Devletin klupleri oradan cikarmak gibi bir durumu yok - GS'ye daha iyi alternatifini vermeseydi, Mecidiyekoy devam ederdi. Stad o yuzden belese geliyor zaten.

Burada olay bunu BJK de FB de yapabilirdi. Kadikoy'den cikalim salliyorum baska alakasiz bir yere stad yapin bize dese devlet zaten atlardi oraya. O arsalarin degeri cok, ama bundan 50 yil once bu muhtemelen ongorulmemistir veya ongorulmus bile olsa o klubu oradan cikaramazsin. Isin hukuksal hak yonu ayri bir de gercekligi ayri.

Fenerbahce Kadikoy'de kaldigi icin kendi stadini kendi yapti - keza Besiktas. Ha mecidiyekoy'de GS'ye Arena yapilsaydi zamaninda olan yaygarayi hakli bulabilirdim ama her halukarda devletin zarar etmedigini dusunuyorum.

Yani GS ben cikmiyorum dese muhtemelen cikaramazsin GS'yi oradan. Feneri de BJK'yi de. Bu klupler devletten buyuk oldugundan degil. Ama antlasma en mantikli yoldu - Seyrantepe win-win oldu iki taraf acisindan.

Seyrantepe stad mtad olmasaydi sehir oraya kayarmiydi bilmiyorum ama hastane olsun metrosu olsun Vadi olsun bunlar hep stad ile gelen seyler. Fener bugun Kurtkoy'e stad yapsin oralari degerlenir. Hayir sehir elbette buyuyor ama stad bir nevi bolgeyi belirliyor.

Basaksehir buyudu tabi ama Olimpiyat yapilali 11-12 sene oldu. Dagbasiydi o zamanlar oralari. Ama yapildiktan 3-4 sene sonra da pek gelismemisti - Olimpiyattaki maclari hatirlayin. Daha sonra sehir oraya planli kaydirildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...