Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization VI

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

birşey yanlış yapılınca "serinin 10 yıl önceki oyununda da böyleydi" deyip savuşturabiliyoruz yani? unutmayayım bunu, işe yarar. :)

iyi de bu oyunun civ5 disinda boyle ciddi bir ui si ya da grafigi olan oyunu olmadi ki? o da bana sorarsan bir tasarim faciasi. hani civ3 bir parca belki ciddiyet denemesi yapmistir, onda bile liderler cartoonish.

ilk defa olmus gibi davraniyorsunuz hala. ben boyle art style dogrudur yanlistir demiyorum. ama sanki bundan once hep boyleymis de civ6 birden boyle yapmis gibi anlatiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

ona dikkat etmedim, bakayım sonra. district yerleştirmede çok fazla kısıtlayıcı etken var ama maalesef.
Namessar said:

iyi de bu oyunun civ5 disinda boyle ciddi bir ui si ya da grafigi olan oyunu olmadi ki? o da bana sorarsan bir tasarim faciasi. hani civ3 bir parca belki ciddiyet denemesi yapmistir, onda bile liderler cartoonish.

ilk defa olmus gibi davraniyorsunuz hala. ben boyle art style dogrudur yanlistir demiyorum. ama sanki bundan once hep boyleymis de civ6 birden boyle yapmis gibi anlatiyorsunuz.

civ3'ü koyalım ki bence dönemlere göre değişen elbiseleriyle hala en iyi serideki:
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--aEPY6FR4--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/si9ulyzfm22nhvhjjd2f.png
bu mu cartoony? bu cartoony ise civ6'nın yerfıstığı kafalı liderleri ilkokul pastelboya karalaması olur herhalde. süper gerçekçi değiller ama insana benziyorlar, kişiye benziyorlar. karikatür değiller.
http://i995.photobucket.com/albums/af79/jl42662/leaders52_1200_qo3.jpg
civ4'te bile at suratlı kimse yok, leblebi kafa gandhi var sadece en uç örnek.

istersen civ2 ve civ1 filan da koyayım ama civ6 açık ara en abuk sabuk görünümlü liderler. ve dahası civ5'te rayına oturtmuşken "hadi tekrar bozalım" demenin savunması "daha eski oyunlar var ama" olamaz yani. o zaman 1990'lara dönelim bütün oyunlarda, aradaki gelişmeler önemsiz nasılsa.

"bu tarzı seviyorum" denip savunulabilir ama "konuşmayın artık çünkü daha eski oyunlar böyleydi" (ki olmadığını gösterdim yukarıda) demek bir argüman değil, isteyen istediği kadar eleştirir.

yani savunsan şu mesajları atmayacaktım çünkü tartışmak istediğim bir konu değil ama "tartışmayın, konuşmayın" dediğin için yazmadan edemedim.
Namessar said:

civ6 yi bilmem ama, stack of doom a ragmen civ4 hala civ5 in agzini burnunu kirar.

stack of doom'un yerine 2 menzilli crossbow, 1 menzilli machinegun olan oyunlar geldi yani. bunlar da çok iyi değil combat olarak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

axedice said:

Ha bide districtlerin 6 tile içindeki tüm şehirlere bonus vermesi olayı var ki

şunu yalnız oyun içinde test ettim ve göremedim ben. factory kurdum, 6 tile içindeki komşusu şehre hiçbir şey vermedi. district'lerin birbirine uzaklığı mı, şehirlerin mi?

Mantıken 2. şehirdeki districtin 1. şehrin merkezine uzaklığı olması lazım. Bi dahaki oyunda ben de dikkat edip kontrol edeyim, UI sağolsun mevcut durumda bonus var mı yok mu göremediğimiz için vık vık test ediyoruz alpha testerlar olarak.

Late game ranged unitlerin 1 rangeinin olmasına o kadar karşı değilim ben, early / mid game e göre çok daha fazla ünite oluyor ve 2 rangei kalabalıkta almak baya zorlar iyice dengesiz olur gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

noddle said:

Gecmisimde hic CIV oynamisligim yok, bu kadar övülünce kacirmayim diyorum ama 6 ya gelmis artik :(

Gerçek civ oynamak istiyorsan civ 4 en ideali. Yani farklı oyunlar belki 5-6yi da begenebilirsin ama civ4 mutlaka oyna ve karşılaştır sonrakilerle derim ben.

gerçek civ2...
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek civ tabii ki civ1, dosta oynayacaksın amiga bile değil. Böyle 16 renk olacak, VGAda oynayan bizden değildir. oha samleştim curse e gel

Artık districtsiz civ oynanmaz ya, endless legend güzel yaptı o olayı. Fakat marka ve setting gerçekten önemliymiş 4Xde, gameplay rafine olmasına rağmen civ kadar çekici gelmiyor şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

axedice said:

Gerçek civ tabii ki civ1, dosta oynayacaksın amiga bile değil.

(tu) mathematics > catapult 6/1/1

Civ 2'ydi o ya, 1'de de öyle mi bilemedim.

Şehirleri savunmaya tez elden Phalanx lazım 2/2*/1 falan.

Hayatımda en uzun süreli oynadığım oyun sanırsam, 96'dan beri devam, internetteki official/inofficial tüm haritalarını oynamışımdır. Hala yüklüdür oyun, arada açar oynarım dönem dönem.
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci oyunda da mancınık ile yürüyordu iş.

İlk oyunla ilgili en iyi hatırladığım anım, dört kişi kendi olanaklarımızla multi oynamamızdı. İlk dört şehrin herbirini ve bunların herbirinden üreyen birim ve şehirleri ayrı biri yönetiyordu. Tabii kısa süre sonra "Bende isyan çıktı, asker yolla", "Yollayamam, bana lazım" türü sorunlar yüzünden kavgaya başlamıştık. Bizansın son dönemine dönmüştü ülke.

scorch said:

Me zaöan gelcek şu civ serisi iphone a

https://itunes.apple.com/us/app/civilization-revolution-2/id864880531?mt=8
Sosyal ağlarda paylaş

creative multimedia kit içindeki microprose cd ile gelen ilk civ1'i oynarken kopya koruma soruları vardı, kitapçığa ne olmuştu hatırlamıyorum da birkaç yüz yılda bir kopya koruması sorusunu (tech adını soruyordu piksel piksel ikonunu gösterip) bilemeyince ceza veriyordu. en sonunda 20.yy'da deniz ötesinden babil geldi OUR WORDS ARE BACKED BY NUCLEAR WEAPONS diyerek, ilk oyunum öyle hüsranla bitmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

birde civ2 de demokrasi yönetimini seçmiş isen ve meclis falanca yere saldırmanı istemiyorum demesine rağmen saldır emri verirsen, hükumet düşüyordu. yanlış hatırlamıyorum dimi? ayrıca yaptığın askerler şehre bağlıydı ve şehrin ambarları boşaldığında askerlerde yok oluyordu...

ayrıca venediklilerin limanı en azından yapılmış bir şey adamlar günde 1 gemi yapacak sistem kurmuşlar, silahlarına kadar orada imal ediliyormuş, bant usulü...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...