Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asil Tendonumu Kopardim


Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Gecen sali basketbol oynarken guzel bir tommmmp sesi ile kopardim. Dun ameliyat ile berbat bir surec basladi, cok dikkat edin isinmadan vs bulasmayin belli yas sonrasi bu tip seylere :)

İki haftadir asillerimde vardi bir sikinti ama bilmezdim koptugunu oranin.

Haftasonu sporculari denen 30 yas ustu kisilerde cok gorunuyormus. Sadece bir gun hali saha basket vs yapanlar falan, ben gene her gun yuzup gym e gidiyordum ama yas 44 olunca basketbol tanrilari aldilar adaklarini, helali hos olsun:)

Var mi burada basindan gecen ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun, peder bey 45 yaşlarında haftalık halı saha maçında kopardı dediğin gibi, topuğuna taş geldi gibi bir ses duymuş ve birkaç günde farketmeyip üstüne basmış, o basmalar birkaç yerinden daha koparmış, ayak parmağından kasığına kadar alçıda kaldı uzunca bir süre, kötü bir süreç.

Ha unutuyordum hemen yazayım seninde işine yarayabilir belki, alçı çıktıktan sonra varis çorabı giyeceksin, baya sıkı bir çorap, onu mutlaka ama mutlaka doktorun söylediği süre ve şekilde giymelisin, aksi halde sıkıntı çıkabiliyor, peder bey biraz eksik kullandığı için sanırım veyahut biz ona yorduk, ayağı şiş kaldı, ne denediysek o şiş ayak da inmedi, sanırım üzerinden 6-7 sene geçti hala o şekilde. Şiş derken ilk hali gibi değil tabii ama birkaç beden büyük işte topuk bölgesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

çok geçmiş olsun. farketmeden hayata devam etme kısmına takıldım ben, çok ağrılı olmuyor mu?


Kopma full degildir belki arkadasin babasinda. Benim ki full koptu ayak hareket etmiyor zaten :) oyle sallaniyor gibi bazi hareketlerde. Elin asil tendonu olan yere giriyor falan. Doktor tanidik koptum geldim turkiyeye zaten, cekmis fotograflari istedim diye korku filmi gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş halısahada koşarken pat diye bir ses geldi önüme düştü. Hastaneye gittik koparmış. Ameliyat olmadı. Kayserisporun doktoruna göründü, ameliyat olmadı. Sıvı enjekte ederek bir tedavi yönetimi varmış. Kan aldılar hazırlayıp çağırdılar. 1.5-2 ay içindede özel bi bot verdiler. Onunla gezmeye başladı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Belden asagisi uyusturuldu 1 saat surdu ameliyat. 15 cm yariyorlar yukari dogru topuktan ama hastadan hastaya degisiyor bu aciklik. 4 hafta diz ustu, yani su an alcim var, laptopu getirdim sorun yok oyunlara devam :)

Sonra iki hafta bot ya da diz alti alci. Sonrasinda 1-2 ay alisma terapi vs. Basketbol tarzi sporlara paydos da yuzme gym vs devam ondan sonra.

Sabir gerektiren uzun ve sikici ( gamersan degil :P ) bir surec acikcasi simdiden belli. Tesellisi cozumu var ve pro sporcularin tekrar geri donmesi gibi bolca ornekler oldugu icin doktoru dinler terapi ve spor egzersizlerini iyi yaparsam sifira yakin sorunla kurtulabilecegim gibi duruyor.

Ya tekrar koparsa pisikolojisini asmak en buyuk sikinti sanki ama doktora sordum sag kopar sol kopmaz artik dedi.. Tabii full recovery sonrasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...