Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İntihardan kurtulmasına yardım eden streamer'dan ayar

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

adam çevresindekilere açılmayı düşünmüş ve çevresinden "derdini sikeyim" gibi tepki görmüşse bence bencillik değil ya intihar. çoğunlukla böyle oluyor zaten. ikinci kişi intihar eden kişinin derdini küçümsüyor.

streamerin ağır tepki vermesinin nedeni sanırım bi yakınını intihardan kaybetmiş olması. yoksa ben de anlam veremedim. ya da dediğim gibi etrafındakilere karşı derdini sikeyim modunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Streamer'ın dediği hiçbir şey doğru değil, akıl hastalıkları da normal hastalıklar kadar tehlikeli, aksini iddia eden de cahil ve çomardır.

Nasıl dinledin bilmiyorum da, intihar bencil bişi diyor, ki haklı geride kalan sevdikleri için...
Dünyada herkes sorunlar yaşıyor diyor, bu sorunları çözmek için arkadaşlarınız, aileniz, terapistler var diyor. Bu da doğru.
Ben senin depresyondan kurtulmanı sağlamadım. Sen kurtulmak istedin ve kurtuldun, sen sandığından güçlüsün diyor. E yine doğru.

Ama işte üslup yanlış. Hele ki sana donation veren ve öle bi mesaj yazan birine..
Sosyal ağlarda paylaş

ağır hastalığa ötenazi değilse intihar her şekilde yanlış, saygı duyulacak birşey yok depresyon kendini koruma içgüdüsüne ağır bastı diye. kendine de, kalan yakınına da yazık denir ancak.

videoyu izlemedim de ağır konuşmanın anlamı yok bir yabancı tarafından.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

intihar etmeyi kafaya koyan bir insan kendi derdinden kurtulmaktan baska bir sey dusunmuyor/dusunemiyor iste, buna da bencillik diyoruz biz. tdk da yardımcı olmamıs ama daha acık nasıl belirtilebilir bilemedim.

belirtemezsin çünkü uymuyor hiçbir türlü.
mesela ahmedinejadın hikayesindeki adam bencillik yapacak olsa önce gider bunu o komutana nasıl ödetirimin hesabına düşer; yemeden içmeden kesilmez.

insanlar zerre kadar kendini düşünemeyecek veya kendinden bile tiksinecek duruma gelip intihar noktasına geliyor ama siz her şeye tek taraflı bakıp buna bencillik diyorsunuz. safsatanın dik âlâsı resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ağır hastalığa ötenazi değilse intihar her şekilde yanlış, saygı duyulacak birşey yok depresyon kendini koruma içgüdüsüne ağır bastı diye. kendine de, kalan yakınına da yazık denir ancak.

videoyu izlemedim de ağır konuşmanın anlamı yok bir yabancı tarafından.

bir insanın kendi hayatına son vermesi gayet saygı duyulacak bir şey.

doğru mu, yanlış mı, gerekli mi, gereksiz mi tartışılır orası apayrı bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

ardında coluk cocuk bırakan adam intihar ederken saygı duymuyor da, ben niye ona saygı duyayım anlamadım. herkesin kendi kendine alabildigi karara saygı duyulur diye bir gercek de yok yani, uydurmussun. cinsel tercihe saygı duyulur evet ama gelip seni duduklemek isterse saygı falan diyip gotunu donmezsin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

tamamen alakasız cinsel tercihle. insanın kendi hayatını kötü yönde etkileyen tonla yanlış karar var, hiçbirine de saygı duymak zorunda değiliz. intihar, alkolizm, esrarkeşlik, vs.

senin saydıklarının hiç alakası yok. alkol ve uyuşturucu ile çevredekilerin de zarar görme durumu var.
adam intihar ederken yanında seni de götürmüyor ama.

cinsel tercihle bu noktada gayet ortak bi tarafı var. sadece kendini ilgilendiriyor, sen de saygı duymak durumundasın.
Sosyal ağlarda paylaş

hayatta bir başına değilsen sadece seni ilgilendirmiyor. hayatta bir başınaysan, alkol ve uyuşturucu da etkilemiyor etrafı zaten satın alabilmek için hırsızlık filan yapmıyorsan. her şekilde birey olarak da kendi hayatına objektif şekilde zarar veren bir aktiviteye saygı duymayı gerektiren bir durum yok. cinsel tercih derken de hayatını veya başkasınınkini objektif bir şekilde olumsuz şekilde etkilemediği durumlarda saygı duyuyoruz zaten. ona da saygı duymuyoruz olumsuz etkileyen bir çeşitse pedofili gibi.

hata dini tercihi de buna ekleyeyim ki saygının zarar vermeme esasına bağlı olduğu görülsün: kendini aletlerle dövüp yaralayanlara, çarmıha gerdirenlere de saygı duymuyorum şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...