Anhora Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Son zamanlarda herkes ve her şey buna atıf yapıyor. TR'nin de çölleşeceğinden bahsediyorlar. Geleceğin en büyük sorunu bu olacak gibi gözüküyor. Belki de orta doğuda çıkarılan karışıklıklar ve yeni harita arayışlarının bir parçası da bu olabilir. Hatta habertürk'te prof. dr. hasan köni de bazı bölgelerin tarihe karışacağından bahsetti. Nasıl ki eski medeniyetlerin toprak altında kalması gibi. Şimdiden öyle yazılar görmüştüm. Deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı bölgelerdeki kıyı şeritlerinin geri çekileceğiyle ilgili. Mesela singapur gibi. Şimdiden öngörebiliyoruz bunu, önemli olan bununla baş etmek için ne yapılacağı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 sanıyorum ki türkiye'nin daha öncelikli problemleri var. bırakalım norveç falan çözsün, bizim ilahiyatçılar karışmasın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Herkes evinin önünü temiz tutsa deodorant kullanmasa yeter zaten de işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 dünyada çok büyük bir yıkım olmadığı sürece bu düzen aynen böyle devam eder. ne zaman new york, amsterdam, londra sular altında kalacak olur büyük devletlerin başı aklına gelir küresel ısınmanın problemi büyük etkileri görmeye başladığımızda geri döndürülemez bir noktada olacağız. önümüzdeki 15 20 yıl içerisinde toplumlarda çok ciddi radikal değişiklikler olmazsa gidişat hiç iyi görünmüyor. insanlık yok olmaz muhtemelen ama medeniyetin baştan kurulması gerekbilir. ciddi bir kaos, toplu ölümler, savaşlar vs. da olması çok büyük ihtimal. yanlış bilmiyorsam kötü tahminler 2018 2019 civarı geri dönülmez noktayı geçme ihtimalimiz olduğundan bahsediyor. iyimser tahminler ise 2050 civarı diye hatırlıyorum. daha doğru bilenler düzeltsin lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 milyon yıl sonra kıtalar değişecek zaten, fazla takılmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2016 @moonfall kötümserler çoktan geçtik diyor geri dönüşü olmayan noktayı. Ben de işin fiziksel olarak geri dönülmez noktaya geldik gelmedik konusundan ziyade bugünden yarına dünyanın üretim ve tüketim alışkanlıklarının değişmesinin imkansızlığı sebebiyle geri dönülmez noktayı geçtiğimizi düşünüyorum. Küresel ısınmayı durdurmak için daha az enerji harcayıp daha az tüketmek ve daha az üretmek lazım. Bu da küresel olarak ekonomiye zarar verecek, milyonlarca insanın işsiz kalmasına sebep olacaktır eğer ki gerekli düzenlemeler yapılmazsa. Haliyle hükümetlerin çok radikal önlemler alması pek mümkün değil. Sonuç olarak buhranlı günler geçirecek insanlar iki durumda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 bir suredir bu isi muhendislikle nasil cozeriz kafasinda bir cok ogretim gorevlisi de gozyuzune partikul yaymak, kamyasallari atmosfere pompalamak vs. baya curetkar hamleler. kendi sonumuzu getirme ihtimali olan hamlelere basvurmamak icin acil bir sekilde enerji elde etme yolumuzu degistirmemiz lazim. soguk fuzyon paklar bi tek dunyayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Küresel ısınmanın nedeni paralel yapı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 guzel olur umarim medeniyet yikilir amazondaki 30 metre agaca ciplak ayakla tirmanip bal yiyen aga hayatta kalir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Daha az enerji harcamak lazım diye bir şart yok, güneş enerjisi ve enerji verimliliği son 10 yılda patlama yaptı. Önümüzdeki 10 yılda Çin ve Hindistan'ın önderliğinde katlanacak. Su kıtlığı olacağı kesin Akdeniz Çanağı'nda, ben Türkiye'de bunun umursanmamasını çok tehlikeli buluyorum. Hala daha nüfus artırma, verimli arazileri yok etme, su kaynaklarını kirletme ve tüketme peşindeyiz. Hem Fırat ve Dicle nehirleri, hem de sınırlarımız yüzünden Ortadoğu'daki su kıtlıkları bizi doğrudan etkileyecektir. Belki 30 yıl sonra su mültecileri gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Dün akşamki program. Yalçın koçak deli şeyler anlatıyor. Video'nun orijinali bugün yarın eklenir habertürk tv youtube kanalına. Bunu bulabildim şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 yalçın koçak kim ya? abicim habertürk izlemeyi kıs bence sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Sana hitap etmiyor dostum benim görüşlerim. Boşuna çabalama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 kime hitap ediyor zalımlara mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 İçimi kararttınız erikliyi ariimda 5 damacana su söylim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Yakında Türkofobia geliyormuş. Anlaşılan bu yaşamı huzurlu bir şekilde tamamlayamayacağız. Dünya'nın neresine gidersek gidelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2016 ne kotu bir konu olmus bu.. ilk konulan mesaj bir yere varmiyor zaten. said: Şimdiden öngörebiliyoruz bunu, önemli olan bununla baş etmek için ne yapılacağı? soru cumlesi dahi degil. cok kotu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 kes lan.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Plan çok kolay, insan nüfusu azalırsa küresel ısınma da o ölçüde azalır. Dünya gezegeninde en büyük emisyonu insanlar ve onların üretimleri yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 (Bkz: Ethnic Bioweapon) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Anhora said: Dün akşamki program. Yalçın koçak deli şeyler anlatıyor. Video'nun orijinali bugün yarın eklenir habertürk tv youtube kanalına. Bunu bulabildim şimdilik. everything that's fucked in the world isn't some kind of carefully crafted conspiracy but rather a blur of confused people who either don't know what the fuck they're doing, or get stuck in the bullshit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 güzel diyosun ama ingiliççe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2016 engellemek icin yapıcak bişey yok. tüketimi zalatıp toplu goclere hazırlıklı olmak yapılabilecek tek sey. Mino said: Plan çok kolay, insan nüfusu azalırsa küresel ısınma da o ölçüde azalır. Dünya gezegeninde en büyük emisyonu insanlar ve onların üretimleri yapıyor. insan nufusu azalırsa küresel ısınmada o olcude azalmaz. positive feedback noktasını geceli cok oluyo. her türlü yasanıcak bu durum yani. 300 yıl oncesine donmek icinde once yine büyük bir olay lazım, buzul cağı vs vs. dünya gezegenindeki en büyük emisyonu insanlar ve onların üretimleri yapmıyor. aksine cok ufak bir kısmını insanlar yapıyor. ama onemli olan toplam emisyona oranla yaptığın emisyon değil, mevcut denge aralığına gore yaptığın emisyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Küresel ısınma en çok Rusların işine geliyor. Ulaşımın mümkün olmadığı Sibirya nehirleri son yıllarda gemi trafiğine açıldı. Gazprom'un tankerleri doğrudan Barents Denizi'ne, Kuzey Denizi'ne çıkıyor. Ayrıca yüzyıllardır atıl durumdaki topraklar da kullanıma açılacak. Eksi yönleri ise orman yangınlarının artmasıyla Sibirya'daki ormanların yok olma tehlikesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 doga anaya birsey olmaz..olan canlilara olur..su anki oksijen bagimli canlilar gider co2 bagimli canlilar ortaya cikar..sulfur tuketen organizmalar gelir ..maddesel olarak ne coksa onun kullanicisi artar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar