Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

God of War 4

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Frostbite said:

Abi biri bana lore u ozelden yada spoilerden anlatacak olan varmı? Bebe kim vs.kratos un olayi ne neden iskandinav mitine dusmus vb.her bilgiye acim lan

Ahan yazıyorum Lore'u, Ağır Spo, Bitirmeyen Açmasın

Kratos'un neden iskandinav topraklarına geldiği anlatılmıyor çok net bir şekilde. Ama Olympos'u sikerttikten sonra zaten yaşayacak bir alan kalmadığını ve tüm geçmişi unutmak için kaçtığını varsayıyoruz. Oyunun bir yerinde Tyr'in 4 mitoloji arasında bir köprü kurduğundan falan bahsediyor (greek, japan, egypt ve norse, en azından benim gördüğüm semboller bunlardı). Belki onunla da ilgili birşeyler olabilir.

Neyse oyunun başında gelen Stranger direkt Baldur, Odin ve ormanın cadısı modundaki Freya'nın oğulları. Gelme amacı Kratos değil, anneleri. Zamanında devler ve tanrılar savaşa tutuşmuş falan filan. Onun ayrı bir konusu var ama anneleri son dev falan gibi bir pozisyondaymış. Annelerinin dev olduğunu Kratos bile bilmiyor. Oyunun sonunda öğreniyoruz onunla birlikte. Aynı zamanda çocuklarının adını Atreus olarak Kratos koymuş, Annelerinin koymak istediği isim Loki imiş. DINDINDIN.

Neyse oyunun son kısmında falan tekrar Baldur'u dövererek bu sefer gerçekten öldürüyoruz. Aslında Baldur ölümsüz, daha doğrusu hissetmeme üzerine bir büyü/lanet yapılmış. Hiç bir acıyı hisettmediği için yeme/içme vs hissetmediği için bunu bir lanet olarak görüyor ve annesinden nefret ediyor (Freya). O yüzden bakalım bu dev bana bişey hissettirebilecek mi diye oyunun başında dövüşmek için Kratos'un kapısına yani annelerine geliyor.

Oyun sonunda da annesine nefret duyduğu için tam Freya'yı öldürecekken biz boğazlıyoruz ve Kratos "Bu döngü burada biter" çekiyor (Eh kendi Zeus'la olan ilişkisini de kastederek).

Freya ise hayatını kurtarmamıza rağmen oğlunu öldürdümüz için 180 çekip bize nefret kusuyor. Ağzınıza sıçıcam oğlum sizin diyip oğlunun cesediyle gidiyor. Ki bizim oğlanı ölümden döndürmüştü, o yüzden garip bir durumun ortasında kalıyoruz.

Aslında Baldur'un ölümü falan norse myth'inde Ragnarok'un başlangıcı gibi bir durum oluyor sanırım. Yani baya büyük olayların başlangıcına imza atıyoruz. Oyunda ne Thor ne Odin ne başka büyük tanrı var. Bi bizim Loki var işte ergen. O yüzden daha 2 oyun falan gideri var buranın. Sonra Mısır akar.

Mesaj tarihi:
razzRaziel said:

Frostbite said:

Abi biri bana lore u ozelden yada spoilerden anlatacak olan varmı? Bebe kim vs.kratos un olayi ne neden iskandinav mitine dusmus vb.her bilgiye acim lan

Ahan yazıyorum Lore'u, Ağır Spo, Bitirmeyen Açmasın

Kratos'un neden iskandinav topraklarına geldiği anlatılmıyor çok net bir şekilde. Ama Olympos'u sikerttikten sonra zaten yaşayacak bir alan kalmadığını ve tüm geçmişi unutmak için kaçtığını varsayıyoruz. Oyunun bir yerinde Tyr'in 4 mitoloji arasında bir köprü kurduğundan falan bahsediyor (greek, japan, egypt ve norse, en azından benim gördüğüm semboller bunlardı). Belki onunla da ilgili birşeyler olabilir.

Neyse oyunun başında gelen Stranger direkt Baldur, Odin ve ormanın cadısı modundaki Freya'nın oğulları. Gelme amacı Kratos değil, anneleri. Zamanında devler ve tanrılar savaşa tutuşmuş falan filan. Onun ayrı bir konusu var ama anneleri son dev falan gibi bir pozisyondaymış. Annelerinin dev olduğunu Kratos bile bilmiyor. Oyunun sonunda öğreniyoruz onunla birlikte. Aynı zamanda çocuklarının adını Atreus olarak Kratos koymuş, Annelerinin koymak istediği isim Loki imiş. DINDINDIN.

Neyse oyunun son kısmında falan tekrar Baldur'u dövererek bu sefer gerçekten öldürüyoruz. Aslında Baldur ölümsüz, daha doğrusu hissetmeme üzerine bir büyü/lanet yapılmış. Hiç bir acıyı hisettmediği için yeme/içme vs hissetmediği için bunu bir lanet olarak görüyor ve annesinden nefret ediyor (Freya). O yüzden bakalım bu dev bana bişey hissettirebilecek mi diye oyunun başında dövüşmek için Kratos'un kapısına yani annelerine geliyor.

Oyun sonunda da annesine nefret duyduğu için tam Freya'yı öldürecekken biz boğazlıyoruz ve Kratos "Bu döngü burada biter" çekiyor (Eh kendi Zeus'la olan ilişkisini de kastederek).

Freya ise hayatını kurtarmamıza rağmen oğlunu öldürdümüz için 180 çekip bize nefret kusuyor. Ağzınıza sıçıcam oğlum sizin diyip oğlunun cesediyle gidiyor. Ki bizim oğlanı ölümden döndürmüştü, o yüzden garip bir durumun ortasında kalıyoruz.

Aslında Baldur'un ölümü falan norse myth'inde Ragnarok'un başlangıcı gibi bir durum oluyor sanırım. Yani baya büyük olayların başlangıcına imza atıyoruz. Oyunda ne Thor ne Odin ne başka büyük tanrı var. Bi bizim Loki var işte ergen. O yüzden daha 2 oyun falan gideri var buranın. Sonra Mısır akar.

oyun sonu

balduru öldürdükten sonra eve gidip yatınca thor abimiz geliyor kapıya bide. hiç marveldeki gibi seksi erkek modeli de yoktu lul

Mesaj tarihi:
o yüzden spoiler :D
oyun aldatıcı yalnız oyun bitti sanıyosun. ben çoğu oyunda oyun bittikten sonra devam etmedim.
spoilersız versiyonu: oyun bitince eve gidin
Mesaj tarihi:
bitirdim şimdi. Efsaneydi gerçekten hikaye olsun, gameplay olsun, grafikler olsun. Bi 5 sene daha bekletmeseler bari devamı için.

SPOILERS BOY

En azından bu sefer GoW 2 kadar ağır cliffhanger koymamışlar sonuna oyunun. Devamı gelecek şekilde bitmesi koymadı külleri serptikten sonra. Jotunheim'da bütün devlerin cesetlerini görmek de üzdü valla. Odin'le Thor'un ağzınları kıralım pls bir daha ki oyun. Sonunda da tam bu kadar isimleri, hikayeleri geçti bari Odin yada Thor'u görseydik derken tam uyuma sahnesine geldiydim oda iyi oldu sdf.

Bide Trilogy değil de bir daha ki oyun Ragnarok'u yapıp Norseları bitirip direk Egypt yada Japona geçebilirler. İlla 3 oyun şart değil. Gerçi bir daha ki oyun Kratos'u öldürüp Atreusla da devam ettirebilirler de. Kratos 4 kere underworldden çıkmış adam bir kere daha çıkar koymaz bence ona sdf

Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

ulan niye sattım ps4'ü, derslerin hepsini verdim bitti kursun %90'ı resmen şimdi aleti arıyorum asdhfds

harbi iyi mi lan, anlatsanıza :( :(

Bitti mi sınavlar :) gg geçmiş olsun

Bizi de yolladılar edremite, pc kasasını getirdim ps4 ü de getirdim :D ama internet leşş. Alıp indiremiyorum oyunu :/
Mesaj tarihi:
Oyun net konsol aldıracak kadar başarılı. Oyunun sonlarında bile halen bir şeyler keşfetme hissi devam ediyor. Çocuk fazlası ile başarılı ve işe yarıyor. Spoiler olmasın diye tam yazmıyorum ama belli bir yerden sonra sürekli lore anlatılmaya başlanıyor. Oyun muazzam iyi hazırlanmış çok dolu ve keyifli.
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

hadi bitirin artık da kritik yapalım rahat rahat yea

Oyunun bitişinden sonrası öncesinden de iyi bu arada :))

ben muhtemelen saatlerce oynamama rağmen daha %20lerde falanım anca. o kadar her köşeye bakıyorum ki ilerleyemiyorum sdsafas

çok güzel ya.

bir de tüm achileri aldın mı sercan ?
odin'in kuzgunları falan vurdun mu hepsini
Mesaj tarihi:
şimdiye görmüş ya da duymuş olman lazım, ya da lore biliyorsan biraz tahmin ediyor olman lazımdı zaten :)

hee, gidilecek 2 yerden fazla var, oyunu bitirince ne demek istediğimi anlarsın
  • Yeni Oluştur...