Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saçma bir soru ama:


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

KillJoy said:

hiç bişi yokken mi aldın abi?
hayatında ne değişti son 6 ayda

bira+pizza ikilisi haftanın 4 günü masandaysa çok normal


En son ne zaman pizza yediğimi bile hatırlamıyorum. Hatta yağlı, sulu yemekten zaten hazzetmediğimden işyerinde gece mesaisi yemeklerine bile gitmiyorum.

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akuma_Blade said:

Son 6 aydır 10 kiloya yakın aldım. Kedilerdeki bir parazit kilo almaya sebep alabilir mi?


yok.

ic dis paraziti yapilmayan ya da ilk bir kac gun izole etmeden direk eve aldiginiz bir kediden alacaginiz sey parazit. o da kistik yapilara sebebiyet verebilir. bu arada evcil hayvan bu ihtimalin sadece bir kismidir. disarida iyi yikanmamis sebze meyve ve benzeri ile de ayni parazitlere maruz kalabilirsin. ozellikle disaridan cok yemek soyleyen birisi iseniz.

cok sik duyacaginiz bir kelime, toksoplazma. tek hücreli bir protozonun sebep olduğu bir paraziter hastalıktır. ozellikle hamile kadinlarda risklidir. ancak disariya salinmayan, sokakta dolasmayan ve ic dis parazitleri veterinerde duzenli yapilan kedide bu riskiniz yok.

ev kedisinde risk dusuk olsa da kedi kumunu temizlerken eldiven takarsaniz, pudrali olmayan ithal kumlardan tercih ederseniz, temizleme sirasinda basit bir ameliyat maskesi vb takarsaniz, kumu temizledikten sonra ellerinizi iyice yikarsaniz bu riski iyice azaltimis olursunuz.

kedi genelde kendi kicini yalayarak parazitleri tuy uzerine tasiyabilir. ancak ic ve dis parazit mucadelesi yapan bir kedide bu ihtimal yoktur.

gene her yemekten once elinizi yikarsaniz buyuk olcude bu risklerden de arinmis olursunuz.

bu arada bunlarin hic birisi kilo aldirmiyor. lahmacunu, pizzayi azaltmani oneririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...