Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gıcık olduğumuz kurumsal tripler

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Abi delirmek değil problem. Sıkıntı basıyo normal işini yapamıyo adam. Aynen dediğiniz gibi müşterinin müşterisi neden işler bekliyo dediğinde adam benim mailı forwardlamak yerine beni toplantıya çağırıyo ki aman ben uraşmıyım bak adamların şuçu demek için.
Yoksa oda çok net anlıyo işin 6 haftadna önce olmayacağını. Amaç sadece müşteri ile beni yüzyüze bırakıp aradan çekilmek. Devletle çalışmak komedi resmen 10 tane adam 3 adamlık iş yapıyor. Ama 100 adamlık bürokrasi yapıyorlar çalışıyoruz göstermek için.
Sosyal ağlarda paylaş

bende kendimi o pozisyonda çok buluyorum ya. yazılımcıyla proje yapıyoruz mesela, deadline kaymış falan ama süreçten haberdarım, ne oluyor ne bitiyor hepsine hakimim. gecikme yaşandığını duyduklarında "neden gecikme yaşanıyor" deniliyor, açıklıyorsun, "biz yine de bir araya gelip, push edelim" diyorlar. ondan sonra yapmazsan kabak sende patlıyor. adamı çağırıyorum. kahve içiyoruz, iki lak lak yapıyoruz sonra gidiyor asdasd. planlama en az yarım gün daha kayıyor asdas
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aynen işte. Adam ünite kapalı diye toplantıya çağırıyo. Diyorum ki malzeme hazır depodan aldırtıcam. Yok diyo toplanalım toplanıyoruz. Bu arada malzeme depoda bekliyo. Git gel yarım gün daha malzemenin depodan gelmesi uzuyo. Bu arada ben arabaya atlayıp depodan malzemeyi almaya gitsem toplantı saatine ünite açılmış olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

türkiye'nin en kurumsal şirketi bile gerçek anlamda kurumsal değil ama neyse onu geçelim

1) gerekli gereksiz her şeye toplantı veya "bi konuşalım bu konuyu" çeken tipler
2) günde 10 kere sigara molasına çıkan ama sen youtube'da 5 dakikalık video izlediğinde aklınca laf sokanlar.
3) kendisini inanılmaz çalışıyor gibi gösterme çabaları. bomboş durup dizi izlerken telefonu çaldığında "napalım ya çok yoğunuz abi" çekenler.
4) yaptığı iş ile dünyayı kurtardığını sananlar. gerçekten özel yetenek gereken işler ayrı, belli bir eğitime sahip her kişinin 3 ayda öğrenebileceği işler ayrı. çalışan kesimin %80'i falan boş iş yapıyor.

daha gider de baydım düşünmekten bile.

1 bazen gerekli oluyor, 3 ve 4 Türkiye'de iş hayatının kaçınılmazı, ağlamayana meme vermezler prensibi, ama 2 numaraya nasıl sessiz kalıyorsunuz, izin veriyorsunuz yahu? Bana bir kere oldu bu, bizim bölümde de olmaz da dışarıdan gelme bi eleman dı. Baktığım Youtube da değildi eve almak için dolap mı ne bakıyodum internetten, laf sokmaya kalkana "evet, 5 dk'dır buna bakıyorum, nereden baksan yarım sigara molası, sahi sen kaç sigara molasına çıktın bugün?" dedim bozuldu gitti. Benden üst seviye olsa soru cümlesini eklemez ama karşılaştırmayı yine söylerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 satırlık maile sığacak konu için 1 saat toplantı talep etmeler

toplantıda sırf çalışıyorum diye gözükmek için otu boku ısıtıp ısıtıp tekrar uzatmak 5dakkalık şey 1.5 saat sürüyor

mailine ilk okulda gittiği özel okulu bile yazıp kücücük puntolarla titleı şişirenler

önemli işleri iplemeyip sittir et sonra yaparız moduna girip sallamayıp saçma sapan bişeyin günü geçti diye olay çıkaranlar

istisnasız tüm ik ve muhasebe çalışanlarının iqsu günde içtikleri çay sayısı kadar hep kötülerine denk geldim sanırım.

mailde kendince üst gördüğü kişileri koyup bu iş noldu ahmet
selam yazan tipler
olmadı cnm daha mail de efsanevi atar yiyip 10 ay buttmad dolaşanı daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Bayagi iyi noktalara parmak basilmis. Bende eski isyerinden ornek vereyim.

1.
Baggio said:

sabonis said:

2) günde 10 kere sigara molasına çıkan ama sen youtube'da 5 dakikalık video izlediğinde aklınca laf sokanlar.

Bence açık ara kazanması lazım bunun. Bazı insanların sigara molalarını toplasan günde en az bir bölüm dizi izlenir.

Birde feci dedikodu donduruyor nikotin ekibi, oyle boyle degil, adami ipe gotururler.

2. Ota boka toplanti duzenleyenler
3. O toplantinin davetini toplanti baslamadan 1 saat once atanlar. Tabii benim baska isim yok senin toplantinin derdindeyim, ulan bir takvime bak once adam dolu mu bos mu diye
4. Agendasiz(toplanti takvimi) toplanti duzenleyenler. Ev kadinlarinin altin gununde bile toplanti takvimi var. Eve gel, altini ver, pogacayi gumlet, cayi huplet, vs.
5. Her toplantida ayri telden calanlar. Tutarlilik sifir.
6. Her toplantida yuksek yonetim mertebesine yaranmaya calisanlar. Kimi neyden sakliyorsun haci, hele ki bir insaat sirketinde yapilan is ortada, feci sicmissin, tuy dikme cabalari
7. Orta seviye yonetimde olup, toplantida sirin gozukmek icin, kendinden once soylenenleri papagan gibi tekrar edip, kendi orijinal fikri olarak satmaya calisanlar.
8. Herkese bagirip kendini hakli cikarmaya calisanlar
9. Kendi sorumlulugunu baskasina satmaya calisanlar.
10. Hicbir toplantiya gelmeyenler
11. Dota tabiriyle haftada 72 saat calisan Carry Departmanlarin, support departmanlar(HR, Finans, vs) tarafindan hakir gorulmesi. Veya bunun tam tersi. Aka. "Butun isi bizim departman yapiyor" havalari
12. Bone un ornek verdigi gibi, kontrol edilemeyen bir sebepten dolayi olusan hatayi calisanlara mal etmek. Firtina cikmis, cati acik, binayi sel basmis, gidip formen e bir dahaki sefere daha dikkatli olalim diyorsun. Adam Yozgatin bagrindan kopup gelmis, iyi kafada gecirmiyor kuregi.
13. Hic bir elemanina guvenmeyen yonetici modeli.
14. Kafamiza atom bombasi dusmek uzereyken, "botlarin niye boyali degil asker" diye fircalayanlar. Aka. Ortada cok buyuk sorunlar varken, kucuk seylerden olay cikarma hastaligi
15. "Bize kuvvetli ve zayif yonlerin nelerdir? 5 sene sonra kendini nerede goruyorsun? " gibi gerzek sorular soran insan kaynaklari yetkilileri.
16. Seni isten cikarken gorup, saatine bakanlar. Amk. sen gerzeksen, vaktinde isini bitiremediysen ben ne yapayim.
17. Tatile gitmeden once, "Oh ne guzel, gidin gezin, hayat size guzel" muhabbeti yapanlar. Sanki kendi tatile gitmiyor hiyar. Ayrica tatil calisanin yasal hakki.
18. Sirket ici cetelesme sorunu. Sanki Survivor - Unluler vs. Gonulluler cekiyor elemanlar.
19. Herkesten cok bildigini dusunup, hic bisi bilmeyenler.
20. Karsindakini dinlemeyenler, hayiri cevap olarak kabul etmeyenler. Gel sen yap amk, cok biliyorsan.
21. Her aktiviteyi pazarlik malzemesi olarak gorenler. Anam haberin olsun, ben ekliyorum pazarlik payi sana tarih vermeden once, sende oh oh baski yaptim, 2 hafta onceye isi aldirdim diye seviyorsun.
22. Ayni soruyu, istedigi cevabi alana kadar ayni departmandan farkli kisilere soranlar. Gerci bizim departman, koordineli da herkes ayni cevabi veriyor.
23. Ofisteki butun hatunlara yazan evli adamlar, ya da seksapelligi ile is yaptirmaya calisanlar kadinlar.

Daha geldikce aklima yazarim.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Grego said:

mail soyadını değiştirdiğini görüp tebrikler dediğimde, boşandım diyenler.

O zaman onada

"O zaman Selam :)"

diye cevap atsaydın.fasfasfas

yok, bu olaydan sonra hatun whtsapptan silmiş. arkadaş ben nereden bileceğim senin boşandığını. boşboğazlık etmiş oldum resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

16. Seni isten cikarken gorup, saatine bakanlar. Amk. sen gerzeksen, vaktinde isini bitiremediysen ben ne yapayim.

Zamanında yıllar önce bi ara bizim bölümde sabit olarak sürekli mesaiye kalınmadığını öğrenen bir başka bölüm çalışanı "sizde işler az galiba, biz saat x'ten önce çıkamıyoruz işten yine iyisiniz" gibi laf atmıştı. Benim müdür de tesadüfen duydu lafı, "Arada sırada aciliyetten veya kısa süreli yoğunluklardan mesaiye kalınır, işin doğası bu, da bu sürekli oluyorsa ortada problem var demektir. Ya çalışan beceriksiz, işini vaktinde yapacak kadar kalifiye değil, ya da yöneticisi yeteneksiz iş planını düzgün yapıp çalışanına uygun iş yükü dağıtmıyor/ek çalışan kadrosu alamıyor" demişti. O zamandan beri böyle laf edenlere sürekli kullanırım bu alıntıyı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

her bişeye burnunu sokup, emirler yağdırıp, stress yaratıp cok iş yapıyomuş gibi gözüken işkolik müdürler

onlar olmadıgında iş daha iyi akıyor nedense

@mithat sana gelsin

Olum sen ne pis bi adamsin tek post ile gaza getirdin gittim istifa ettim afadsafafafagagdfdad
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...