deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Abi benim gibi 9.00 - 17.00 çalışan adamlara uygun bir şekilde basit bir program yazar mısınız? Verdiğiniz linklerde bir sürü şey yazıyor, hiç birini okuyasım yok sdf. Düz, kafa karıştırmayacak bir program lazım. Yoksa bir sürü gereksiz bilginin içerisinde kayboluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 mesela ben bu if'i bıraktıgımdan beri hiç olmadıgım kadar yorgunum sinirliyim gün içinde vs eski halime döndüm. tekrar başlıcam. huzur ifte abi. pamuk gibi oluyosun. enerji en üst düzey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 şu işleri atom mühendisliğine bağlamazsanız her işinizi görürsünüz. çalışan adam da diyet yapar. çok kafan karışmasın istiyorsan alıcaksın saklama kapları. sırt çantana koyucaksın. öğün saatlerini belirleyip yiyeceksin. bilgisayar başındaysan da arada bir ağzına bir kaç beyaz leblebiydi cevizdi filan atıcaksın. hareket şansın çok yoksa şayet kabonhidrat miktarını azaltacaksın. protein ve sebze miktarını artıracaksın. bu kadar. tavuk götürüyorsun mesela. yanına 5 kaşık pilay yerine 3 kaşık koy. bunu öğlen ye. sabah yumurta peynir filan öldür. akşam işten cıkmadan bişeyler yiceksen et + sebze ye. antrenmanın yoksa daha bişey yeme. yiyeceksen de yoğurt yersin. antrenmanın varsa antrenmandan sonra yine proteinli bişey ye. en basiti bu yani. önemli olan karb miktarını azaltman. öyle bodybuilding yapmıyorsun ki glikojen depon dolsunmuş 60 yerine 80 basayımmış. geçiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 abi 36 saat çalışan adam için çok if masteri yapmış ol yine çok bak if yaparken ben de senin gibiydim, katılıyorum gün içinde enerjiksin, işten sonra 10km koşuyordum yine de yorgun olmuyordum ok. ama logical yeteneklerin gidio biraz biraz, 10km koşabiliyorsun ama bi algoritma problemini çözemeyebiliyorsun hele benim gibi yoğun programı, bir anda birden çok task'a switch olması gereken bir işi, uzun toplantıları vs varsa 36 saat if denemek illaki mental olarak bitirecektir adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 zaten aslında oradaki 36 saat olayı su yuzden. bunu normalde yapmıyosun. bir kere yapıyosun mesela atıyorum. açlıgın bi bok olmadıgını aslında psikolojik olarak çoğu şeyi yarattıgını gormen açısından o 36 saat. sonra istedigin gibi ye. istersen 4 hafta ssonra yap mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 24 saatlik oruçta ben genelde uyanık, aklı yerinde bir o kadar da agresif oluyorum. Mori'nin dediği gibi oruç diyetlerine alışmak sadece zaman meselesi ama asıl sorun oruç diyetlerinin temeli ödül olarak ziyafete dayanması. Bu ziyafetin vücuda ne kadar yararlı, zararlı olduğu tartışılır. Ama sporcu disiplininden uzaklaştırdığı kesin. Biz zaten pasta-börekten kurtulmak için bu sporu yapmaya çalışıyoruz. Ama leangains, iifym, cbl gibi düzenler pizza, hamburger yiyin gayri demeye getiriyor. Sabah 50gr Yulaf +1 tbsp bal 4 Yumurta zeytin,peynir Öğlen 250gr Tavuk Göğüsü 50Gr Bulgur 1yk zeytinyağı If yapmadığım zamanlar belki de 2 senedir gündüz bu şekilde besleniyorum. Olay akşam kopuyor bende. Ben şimdi zaten düzenli ve sağlıklı olan kahvaltımı iptal edip bu hakkımı akşama verdiğimde bu bana hep hamburger,cips,bira+protein tozu olarak döndü. Bu yüzden ben standart beslenme taraftarıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 9-17 arası 8 saat zaten sadece kahve ve orada yazanlarla geçiştirip sonraki 8 saate yiyeceğe abanıyorsun 2000cal 3gr*kilo oranı(her kilo vücut ağırlığın 3gr) protein gibi son 8 saat uyuyorsun zaten. Spor yaptığın günlerde carb ornanı artırıyorsun off günlerde azaltıyorsun. benim anladığım bu yanlışımı düzeltin ölmeyelim arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 iyi de abi if'in olayı akşama kadar aç kalayım akşam da 1 kova kfc götürürüm değil ki :) yine ödül gibi düşünüyorsun if yaptın diye hergün cheat meal yiyeceksin diye bişi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 leangainste, iifymde falan yiyosun valla. macrolarına sıkıntı yoksa paste pizza istedigini götür diyo. atıyorum günlük 250-300 gr karbonhidrat alıyosun. git pizzadan al istiyosan ama yeter ki spordan sonra ye diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Dragonfire said: 9-17 arası 8 saat zaten sadece kahve ve orada yazanlarla geçiştirip sonraki 8 saate yiyeceğe abanıyorsun 2000cal 3gr*kilo oranı(her kilo vücut ağırlığın 3gr) protein gibi son 8 saat uyuyorsun zaten. Spor yaptığın günlerde carb ornanı artırıyorsun off günlerde azaltıyorsun. benim anladığım bu yanlışımı düzeltin ölmeyelim arada. şu kilo basına 3 gr protein olayı yalan. sedanter biri için gereksiz. 1.5 gr da yeterli öylelerine. yarışmaya filan gireceksen ye tabi. ve gün içerisinde yemeyip akşam yemek zaten en büyük hata. bu işin disiplin oldugunu öğrenmek lazım öncelikle. buna uymayacaksan kendini kandırıyorsun. her şeyi akşam yersen çoğu şey çiş bok olup gider vücuttan. gereksiz olanlar da yağ olarak kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 gidin yağlı yağlı kebap yiyin demedim ki normal yediğinizi yiyin yine tavuk somon vs ama spor sonrasında vücutta yıkım başlamadan. En azından benim okudğumdan anladığım bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Şöyle anlatalım akşam spordan çıktın alman gereken 2000kcal Sağlıklı Beslenme Kabulleri (rakamları yaklaşık salladım) 1- Kompleks Karbonhidrat -> Esmer Pirinç 200 gr 720kcal 1ek- Bakliyat+yoğurt -> Nohut+yoğurt 300kcal 2- Yağsız Et -> Tavuk Göğüsü 750 gr 750kcal 3- Sağlıklı Yağ -> Zeytin Yağı 25gr 225kcal 4- Yeşillik -> Brokoli Bunu tek seferde yiyebilen varsa helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 deadwoll said: Abi benim gibi 9.00 - 17.00 çalışan adamlara uygun bir şekilde basit bir program yazar mısınız? Verdiğiniz linklerde bir sürü şey yazıyor, hiç birini okuyasım yok sdf. Düz, kafa karıştırmayacak bir program lazım. Yoksa bir sürü gereksiz bilginin içerisinde kayboluyorum. Basitçe; Sabah kalktın, işe geldin. Beynine "acıkıyorsun" sinyali geldiği an kendine french press kahveni yapıyorsun. Süt yok. İstersen bulletproof yap. https://www.youtube.com/watch?v=4YjLMdx3YZY Aradan zaman geçti, yine acıktın, yine kahve. Benim için bu saatler 09:00 ve 12:00. İşte en verimli olduğum saatler. 14:00'te öğle yemeği. 700-800 kalorilik. 70-80 gr protein, 20-30 carb, geri kalan yağ şeklinde ayarlayabilirsen ayarla evden taşıyıp. Yoksa allah ne verdiyse. (Myfitnesspal kullanın arkadaşlar) 16:00 gibi uzun salınımlı bi kompleks protein shake patlatıyorum ben. Benim tercihim Syntha6. 18:30 spora varıyorum. Skiveyşın extend spor esnasında. Spor sonrası protein isolate opsiyonel. 20:30 gibi akşam yemeğimi yiyorum. Bu 1200-1300 kalorilik bi yemek oluyor genelde. 100-120 gr carb, 150 gr falan protein ve geri kalan yağ şeklinde. Bundan sonra bir iki parça bitter çikolata falan hüpletiyorum. Aşağı yukarı 2100 kcal ile çözüyorum olayı. Pazartesi ve cuma günleri üst vücut çalıştığım günler, bu günlerde biraz daha arttırıyorum kaloriyi. Ekstradan iki muz, akşam yemeğinde biraz daha fazla olabiliyor. Öğle yemeği çok önemli değil. Çalışma programını koymuştum fitocracy linkimi. Özetle Pazartesi Üst vücut (Flat bench press x3, Chin Up x3, Barbell Press x3, Bent Over Row x2, Curl x2, Incline Skullcrusher x2, Lateral Raise 1x15 + 4x5) -> Lat Raise harici Reverse Pyramid, Lat Raise rest pause Çarşamba alt vücut (Squat x3, Extension x2, RDL x2, Calf Raise 1x15 + 4x5) + AB work Cuma Üst vücut (Incline bench press x3, Flat bench x2, Chin Upx3, Dumbell OHP x2, Curlx2, Incline Skullcrusher x2, Face Pull 1x15 + 4x5) Bu programı seviyorum çünkü bacaklarım hayvan gibi responsive. Öküz gibi genişliyor. Bir ay Ice Cream Fitness yaptım ve 10 kat bina sütunu gibi oldu quadlar. Daha çok üst vücut odaklı, devamlı yeni PR peşinde bi program ortaya çıkarıyor reverse pyramid ile. Reverse pyramid örneği ve progression metodu da şu. Mesela 50 kg x 5 - İlk set 45 kg x 7 - İkinci Set 40 kg x 9 - Üçüncü set Hep iki rep fazla yapmak amaç. 6 - 8 - 10 dizilimini kaldırabildiysen ağırlığı 2.5 kg arttırıyorsun. 52,5 kg x 4 47,5 kg x 6 42,5 kg x 9 oluyor diyelim. Özetle IF ve buna uygun çalışma programı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 said: Sabah kalktın, işe geldin. Beynine "acıkıyorsun" sinyali geldiği an kendine french press kahveni yapıyorsun. Süt yok. İstersen bulletproof yap. Aradan zaman geçti, yine acıktın, yine kahve. sonra mideyi eline alsin MAUHAUDHAUDHAUHSDUAHDAUDHAUDHAUDHASHDUA!!! abi 3-5parca badem at bunun yerine. endocrinology ve metabolizma ustune uzman serpil salman, metin ozata gibi birileri ile konusun hacit boyle salakca seyler uygulamak yerine. midenize yazik hakikaten. cok daha efficient ara ogunlu, mantikli programlar alirsin ve gucunu kaybetmeden, enerjik sekilde ama kilo aldirmayacak bir beslenme standardin olur. hayat boyunca da uygulayabilirsin. cunku zor degiller. bu iki hocadan birisine gidip deli gibi saglikli kilo veren bir suru tanidigim var. birisinde hipoglisemi de vardi mesela, hic ac kalmadan ilac falan kullanmadan, gucten dusmeden saglikli kilosuna geri dondu ve de kiloyu korudu yani. dandirik pseudoscience diyetisyenler yerine en azindan scientific beslenme nedir onu ogrenmis olursunuz hem. hem de midenizi aksam is cikisi elinize almazsiniz. karnin aciktica kahve ic ne ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 He pardon üstteki yazıyı görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Üstteki yazı en doğru tabii. Canan Karatay hocamıza da gidebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 no risk no gain abi =P adam 2 ayda kiloyu verip yardırmaktan bahsediyosa karatayla endokrinologla olmaz o iş =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 bunları yapıp endokrin sisteminizin ırzına geçebilirsiniz öte yandan. hani riski görün ona göre yardırın atkins diyeti falan. gerçi karatayın diyeti de atkins kökenli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Ya ikisinin bi arasını falan yapıcan işte. 100 yıl yaşamaya gerek yokta 10 sene sonra da mide kanamasına gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 ben bi yıl warrior diet yapmıştım ya şimdi bakınca çok gerek yokmuş halbuki ama sonuc almıştım adı cool bide sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Yakın arkadaşlarla bir süre takılmadığında herşey yoluna giriyor. Dün aksam yine ırzına geçtik mangaldı alkoldü bilmem neydi... 3 hafta geriye gitmişimdir rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 4 Bira+1 Paket Cips+ Portakallı Kek = 1600kcal 1600/500=3 3 gün geriye attık. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Abi zaten olay hayati kacirnadan sporu uzun soluklu bir aktivite olarak dusunmek lazim. Hayatinin sonuna kadar spor yapacakmissin gibi dusun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Esh said: Abi zaten olay hayati kacirnadan sporu uzun soluklu bir aktivite olarak dusunmek lazim. Hayatinin sonuna kadar spor yapacakmissin gibi dusun Öyle de 2 senedir 90kg de kaldım diyorum, sanırım hiç bir zaman baklavalarımı göremeyeceğim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2016 Abi baklava gormek her vucuda nasip degil ki zaten? Crossfite aban istiyosan , cardiolu karisik antreman belki senin bunyeye daha iyi gelir belli olmaz. Bakarsin world strongest men e katilmissin. Oradaki elemanlarin baklavalari var mi? Yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar