applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2017 Ilk 2 gun hafif gaz çıkışı oldu. Günlerdir hic çıkmıyor. 1 hafta sonra açıcam bakalim bozduk mu naptik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 applev0dka said: Ilk 2 gun hafif gaz çıkışı oldu. Günlerdir hic çıkmıyor. 1 hafta sonra açıcam bakalim bozduk mu naptik noldu senin bira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 dün hidrometre ile ölçüm yaptım. şişeleme aralığında görülüyordu. 1.002 falan civarında sanırım özkütlesi. hatta kurulumdaki teorik 1.044 falan civarındaymış da hesaplayınca %5.5 alkol falan çıkıyor. rengi güzel, tadı biraz asitli gibi geldi, cuma şişelicem bakalım. ama bozmadık anlaşılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Şişelemeden nasıl asitli gibi geldi ki? Baya asidi kaçmış kola tadı gibi bir tat alman lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 asit yanlış bir ifade olabilir ya, ekşi-acı bir tat aldım. kapağı açık güneşte durmuş 2 günlük bira tadı dsafa ama kokusu cidden enfesti, tadım bayram sonrası olacak o zaman yazarım son durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 evil dog yapan var mı? aylar önce almıştım, hala duruyor kit. bozulmamıştır umarım, bi ara üşenmeyip yapmam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Bizim şirkette arkadaş yaptı, baya baya sevmediğim nadir biralardan. Bunun dışında bir yorumum yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 xaty said: evil dog yapan var mı? aylar önce almıştım, hala duruyor kit. bozulmamıştır umarım, bi ara üşenmeyip yapmam lazım yap da icelim (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 2. kit olarak irish stout aldım, pilsner bitince onu yapcam kovada. sadece şekerle yapsam 23 lt yerinede 21-20 litre yapsam tadı leş gibi olmaz dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 xaty said: evil dog yapan var mı? aylar önce almıştım, hala duruyor kit. bozulmamıştır umarım, bi ara üşenmeyip yapmam lazım evil dog/ bad cat ikisini de yaptım yaz sıcaklarında tüketilcek bira değil ağır geldi bana, havalar soğusun diye bekliyorum 1 er kit daha var onları kurucam hemen mayası baya yavaş çalışıyor, 40. günde şişelemiştim ben hala gaz çıkışı devam ediyordu onun dışında %7,5 alkolü var, 3 tane içince maymun oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 böyle %7 %8 lere çıkacaksanız bira yapmayın bence. Apple cider yapın. benim 4. kovayı içiyoruz neredeyse biranın önüne geçti. Hatta eşim sadece Cider içiyor. 18-23 kutu arası DOOY marka yeşil elma suyu toplayın A101 lerden. 1-2 tane başka marka kırmızı elma katabilirsiniz başka marka - eğer bulamazsanız 500 gr - 1 kg arası şeker koyun. İYİCE çalkalayın O2 eritin içinde şerbetin. http://www.leeners.com/_img/prod/100x100/saf_ale-s04.jpg S04 maya katın - paranıza acımazsanız 2 paket de koyabilirsiniz. Rehidre ederseniz daha da iyi olur. Sıcaklığı 26-28 dereclerde yüksek başlayın sonra 16lara kadar düşürün bekleyin. Alkol %7lerde SG 1002 falan oluyor. Bi keresinde 999 gördüm inanmadı kimse. ne var ne yok yiyor mayalar ama yeşil elma kokusu kalıyor. Eğer pahalı Dimes ile yaparsanız alkollü maden suyu gibi oluyor ıııyk DOOY abi daha iyisi yok. A101 ftw 2 kesmeşekerle gazlandırın şişeleyin. 1hafta bekleyin, ŞAHANE bir içkiniz olacak. kesinlikle kalın camlı bira bardağında servis etmeyin. Varsa şampanya kadehi (bende yok) yoksa şarap kadehi veya ince camlı rakı kadehinde iyi soğutup servis edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Simdiye kadar yaptıklarımız hep 7+ abv. Evil dog'u da yaz geçtikten sonra kurariz heralde Cider niyetim başından beri var, bi ara kova dibindeki mayayi bile kavanozladik ama duruyor hala. Yeşil elma ile dedigin tarofi de deneyelim. Ama 999 ölçüm hatası. 1'in altina inmis olmasi icin sudan hafif olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Ben de 5,5-6 abv'ün üzerini sevmiyorum. 8 kit kurduk şimdiye kadar, artık maltı kendimiz hazırlamak istiyoruz, bir de şu meşhur apple cider var sırada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2017 @sostizm bu kadar üst üste gelmez tam bugun cider kurmayı planlıyordum senin yazın üzerine kesin karar verdim haftaya kurucam triple-grandcru kurdum son olarakta abbeyi kurduktan sonra kiti bırakmaya karar verdim allgrain için ekipman topluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2017 Son kurduğun kitler hakkindaki yorumlarin neler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 abi fazladan kit aldım evde duruyoda buralar fena sıcak 28 derece evin heryeri. Mayasını buzdolabınamı koymak lazım bozulmasın diye (4-5 derece civarı buzdolabı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 xaty said: Son kurduğun kitler hakkindaki yorumlarin neler? bana yazıp yazmadığını bilemedim üzerime alınıp yazayım bari. Henüz içme fırsatı bulamadım 2-3 ay kadar şişede tutmayı planlıyorum tadının oturması için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 GONDARCENGIZ said: abi fazladan kit aldım evde duruyoda buralar fena sıcak 28 derece evin heryeri. Mayasını buzdolabınamı koymak lazım bozulmasın diye (4-5 derece civarı buzdolabı) aynen buzdolabında tut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 kullancamız zaman önceden çıkarıp oda sıcaklığına getiriyoz dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2017 Dun siseleme yaptim 44 sise + 3 soda sisesi doldurdum Biraz bulanik geldi sanki ama bakalim bekleyince nasil olcak. Sise sekeri olarak 1 1000/360 1 750/360 toplam 4.7g seker kullandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Smuggler's special ale, pilsner, gran cru ve ambiorixten sonra sırada Bock, export pilsner ve razorback ipa var B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Bock yapacaksan küçük bir tavsiye sana... Şöyle bir şerbetçi otu var: Perle http://www.comptoir-houblon.fr/img/cms/profil-perle-en.jpg http://www.northernbrewer.com/media/catalog/product/cache/2/image/450x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/e/german_perle_hop_pellets.jpg https://www.butikbira.com/collections/serbetci-otlari/products/perle-serbetci-otu Bunu tülbent içine cam meşe (misket - bilye siz ne diyorsanız) ile koyup at kovaya ister ilk günden ister fermentasyon bittikten sonra iki gün için. Sonuca i na na ma ya cak sın. Ben de probrewer veya brewerfriend forunmlarından birinden öğrenip denedim. Haa bir de suyu 18 - 19 lt koyuyorlar. of of offf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Neden misketle birlikte konuluyor? Parcalansin diye mi hareket ettirip yoksa aralarinda mesafe olsun diye mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2017 Batsın dibe ama enfekte olmasın diye. Metal kullanamazsın, girintili çizikli şey kullanamazsın. Meşe veyA NAZAR boncuğu gibi şeyler gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Şerbetçi otu attıklarını forumlarında okumuştum bir dahaki sefere mutlaka deneyecem, bi de hata yapmışız tavsiyelere uyduk kuru malt özünün yarısını ekstra dark diğer yarısını da buğday malt özü kullandık. Weizenbock yapmak için kullanılıyomuş buğday maltı o da 1 kg en az. Mayayı da S04 maya kullandık o da hataymış US05 daha uygunmuş. Neyse nakacaz artık bu iş biraz da böyle deneme ile gelişiyo B) Festival Razorback IPA in içinden şerbetçiotu ve tül torba çıkıyo zaten, onunla işimiz bitince iyice dezenfekte edip sonraki bocka bunu eklemekte kullanırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar