Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu


neutrino

Öne çıkan mesajlar

dün hidrometre ile ölçüm yaptım. şişeleme aralığında görülüyordu. 1.002 falan civarında sanırım özkütlesi. hatta kurulumdaki teorik 1.044 falan civarındaymış da hesaplayınca %5.5 alkol falan çıkıyor.

rengi güzel, tadı biraz asitli gibi geldi, cuma şişelicem bakalım. ama bozmadık anlaşılan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

evil dog yapan var mı?

aylar önce almıştım, hala duruyor kit. bozulmamıştır umarım, bi ara üşenmeyip yapmam lazım


evil dog/ bad cat ikisini de yaptım

yaz sıcaklarında tüketilcek bira değil ağır geldi bana, havalar soğusun diye bekliyorum 1 er kit daha var onları kurucam hemen

mayası baya yavaş çalışıyor, 40. günde şişelemiştim ben hala gaz çıkışı devam ediyordu

onun dışında %7,5 alkolü var, 3 tane içince maymun oluyorsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle %7 %8 lere çıkacaksanız bira yapmayın bence. Apple cider yapın.
benim 4. kovayı içiyoruz neredeyse biranın önüne geçti. Hatta eşim sadece Cider içiyor.

18-23 kutu arası DOOY marka yeşil elma suyu toplayın A101 lerden. 1-2 tane başka marka kırmızı elma katabilirsiniz başka marka - eğer bulamazsanız

500 gr - 1 kg arası şeker koyun. İYİCE çalkalayın O2 eritin içinde şerbetin.

http://www.leeners.com/_img/prod/100x100/saf_ale-s04.jpg
S04 maya katın - paranıza acımazsanız 2 paket de koyabilirsiniz. Rehidre ederseniz daha da iyi olur.

Sıcaklığı 26-28 dereclerde yüksek başlayın
sonra 16lara kadar düşürün bekleyin. Alkol %7lerde SG 1002 falan oluyor. Bi keresinde 999 gördüm inanmadı kimse. ne var ne yok yiyor mayalar ama yeşil elma kokusu kalıyor. Eğer pahalı Dimes ile yaparsanız alkollü maden suyu gibi oluyor ıııyk DOOY abi daha iyisi yok. A101 ftw

2 kesmeşekerle gazlandırın şişeleyin.

1hafta bekleyin, ŞAHANE bir içkiniz olacak.

kesinlikle kalın camlı bira bardağında servis etmeyin. Varsa şampanya kadehi (bende yok) yoksa şarap kadehi veya ince camlı rakı kadehinde iyi soğutup servis edin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdiye kadar yaptıklarımız hep 7+ abv. Evil dog'u da yaz geçtikten sonra kurariz heralde

Cider niyetim başından beri var, bi ara kova dibindeki mayayi bile kavanozladik ama duruyor hala. Yeşil elma ile dedigin tarofi de deneyelim.

Ama 999 ölçüm hatası. 1'in altina inmis olmasi icin sudan hafif olmasi lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bock yapacaksan küçük bir tavsiye sana...

Şöyle bir şerbetçi otu var: Perle
http://www.comptoir-houblon.fr/img/cms/profil-perle-en.jpg

http://www.northernbrewer.com/media/catalog/product/cache/2/image/450x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/g/e/german_perle_hop_pellets.jpg

https://www.butikbira.com/collections/serbetci-otlari/products/perle-serbetci-otu

Bunu tülbent içine cam meşe (misket - bilye siz ne diyorsanız) ile koyup at kovaya ister ilk günden ister fermentasyon bittikten sonra iki gün için.

Sonuca i na na ma ya cak sın. Ben de probrewer veya brewerfriend forunmlarından birinden öğrenip denedim. Haa bir de suyu 18 - 19 lt koyuyorlar.

of of offf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şerbetçi otu attıklarını forumlarında okumuştum bir dahaki sefere mutlaka deneyecem, bi de hata yapmışız tavsiyelere uyduk kuru malt özünün yarısını ekstra dark diğer yarısını da buğday malt özü kullandık. Weizenbock yapmak için kullanılıyomuş buğday maltı o da 1 kg en az. Mayayı da S04 maya kullandık o da hataymış US05 daha uygunmuş. Neyse nakacaz artık bu iş biraz da böyle deneme ile gelişiyo B)

Festival Razorback IPA in içinden şerbetçiotu ve tül torba çıkıyo zaten, onunla işimiz bitince iyice dezenfekte edip sonraki bocka bunu eklemekte kullanırız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...