Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VIII / The Last Jedi [2017]

DA2019

Öne çıkan mesajlar

DA2019 said:

Abi iyi yerler var tabi ki olmaz mı. Neticede star wars filmi.

Snoke un royal guardlar çok iyiydi evet, zırhları faLan lightsabera dayanıklı. Ama o fightı izlerken episode 1deki MaulxQui GonnxObi Wan dövüşü ve Episode 3 AnakinxObi Wan dövüşü aklıma geldi. Koreografi çok kötüydü.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=IezQw6dJs4I?feature=oembed" width="459">

[video]https://www.youtube.com/watch?v=k3frK9-OiQ0?feature=oembed" width="459">

Film bu tip şeyler yüzünden diğer filmlerin gerisinde kalıyor.

Auto pilot konusunda da, abi hadi diyelim o kadar teknoloji arasında autopilot diye bir şey yok, lan bari bir droid bırakın o kullansın. Onu da mı düşünemiyorsunuz.

Neyse, pazar yine gidiyorum arkadaşlarla. Bu sefer daha alıcı izlerim. :)

abi bu direk zevk renk heralde. episode 1-2-3'ün kareografileri mükemmel ama bir kılıç dövüşü olarak beni tatmin etmiyor. 7'de kylo ile rey'in dövüşü mesela favorim. haldur huldur o kılıcın böyle haşmetini hissediyorsun resmen. öldürmek için ağzına vuruyor resmen. sesini ve titreşimi daha iyi hissediyorsun. tamam darth maul dövüşü efsaneydi kesinlikle kötü diyemem ama bu haldır huldurluk işte ayrı bir tad veriyor.

bu yüzden benim yeni filmleri beğenmem daha doğal. kılıç dövüşleri çok daha tatmin ediyor. 6. filmde darth vader vs luke bile daha sevdiğim tarza daha yakın. kafaya kafaya sdfg

bunu tekrar yazmak istiyorum. snoke guards dövüşündeki o kısa pratik hareketler best of star wars'tu benim için. ışın kılıcı gibi aşırı bir silahınız var bu güne kadar bunları yapmamaları hep batardı bana.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi ikinci üçlemedeki en iyi noktalar arasında ışın ılıcı düello'ları, koreografiler, soundtrack ve Ewan McGregor'ın Obi Wan performansı geliyor zaten.

Yeni üçleme'de buna yönelik bir content yok. Orjinal Expanded Universe'se sadık kalınsaydı bile ancak New Jedi Order kurulduktan sonrasında iyi ışın kılıcı düello'ları ya da koreografi'leri görebilecektik.

Ve yine de, ben çok net hatırlıyorum, prequel'lardaki ışın kılıcı düello'larını da eleştiren sürüyle materyal var, özellikle Youtube'da.
Sosyal ağlarda paylaş

Bununla birlikte Black-Ice'a da tam katılamıyorum;

Bu filmde ışın kılıcı dövüşleri etkileyici, ama yetersizdi. Işın kılıcının dövüşmek amacıyla açıldığı sahneler çok azdı. Burada bence Rogue One'daki 'ışın kılıcı ve Jedi olmadan da iyi SW filmi olabiliyor'un etkisinde kalmış yönetmen ve yapımcılar, fakat bunun dikkate alınması gereken bir film değildi Last Jedi. Rey ve Kylo'nun Snoke'un guard'ları ile dövüştüğü sahnede güzel koreografi vardı, ama kısaydı ve geriye dönüp baktığında bu film ile ilgili aklında kalabilecek tek elle tutulur ışın kılıcı sahnesi bu.

Luke ve Kylo'nun düello'sunda çok büyük potansiyel vardı, ama onu da Force Ghost seçimi ile çok kısa tutmuşlar. Force Ghost olmasaydı bu sefer de AT-AT'lerin (yenilerinin ismi de AT-AT mi henüz emin değilim) ateş açması sahnesi, Leia'nın uzay boşluğundan kendini kurtardığı sahne gibi 'yuh' dedirtecekti. Halbuki Force'un yalnızca Push'dan, Grip'ten ibaret olmadığını, doğru kişiler tarafından doğru kullanıldığında ne ölçüde bir potansiyel olduğunu iyi gösteren sahnelerdi bunlar. Bu arada düello'da aslında Luke'un Force Ghost kullandığı çok barizdi, çünkü düello'ya Rey ve Kylo'nun öncesinde patlattığı, Anakin'den yadigar kalan ilk ışın kılıcı ile geldi. Mavi olan yani. Yeşil olan ile gelseydi belki gerçekten kendi orada izlenimi yaratılabilinirdi.

Sosyal ağlarda paylaş

yok abi zaten o konuda ben de öyle düşünüyorum ilk postumda yazdım. bütün film ışın kılıcı dövüştürsünler diye bekledim hezimet yaşadım. ben açıkçası star wars'u en çok ne için izliyorsun dediklerinde lightsaber duel derim. ama yoktu işte. üçüncü filmden bekliyoruz artık bir şeyler :/

bir de benim yeşil mavi kırmızı mor hariç yeni bi lightsaber rengi fantazim vardı. büyük ihtimalle o hiç bir zaman olmayacak.

Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

yok abi zaten o konuda ben de öyle düşünüyorum ilk postumda yazdım. bütün film ışın kılıcı dövüştürsünler diye bekledim hezimet yaşadım. ben açıkçası star wars'u en çok ne için izliyorsun dediklerinde lightsaber duel derim. ama yoktu işte. üçüncü filmden bekliyoruz artık bir şeyler :/

bir de benim yeşil mavi kırmızı mor hariç yeni bi lightsaber rengi fantazim vardı. büyük ihtimalle o hiç bir zaman olmayacak.

O prequel döneminde kaldı ya. Hatta orada bile Mavi ve Yeşil dışında Windu'nun ışın kılıcı var bir tek farklı sayılabilecek. Yapsalardı belki Old Republic döneminde olurdu bir de.

Rey'in yeni bir ışın kılıcı construct etmesini bekliyordum ben bu filmde mesela. Önemli bir sahne olur diye beklemiştim. Belki son filmde görürüz, ışın kılıçlarının akıbeti sonucu.

Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

Red said:

şöyle özgüvenimiz olmadı sdfs. akasya'dan içeri ışın kılıcıyla pelerinle girdiğimi hayal edemedim. ev dışında yapamam herhalde böyle bir atraksiyon.

Valla 2008'den beri yapıyorum bu Star Wars etkinliklerine kostüm ile gitme işini, genelde insanların çok hoşuna gidiyor. Beni bir tık geren aslında işin aksiyon kısmına gelince oluyor. İnsanlar fotoğraf çekmeye çalışırken 'hadi bir düello' yapalım deniliyor ama düello'yu fazla abartıp taka tuka kılıca vuranlar oluyor falan. Zaten benim kılıç 2004 yılındaki ilk üretilen seriden, haliyle kabza ile hilt arasında gevşemeler olmaya başladı 13 sene sonunda. İçim gidiyor biriyle fotoğraf çektiricez diye aksiyon işine girişince. Sırf bunun için Ultra Saber'dan sağlam malzemeli kılıç alasım var.

Onun dışında da 501. Lejyon'dan birileri katılmamı istedi 2 gün önceki etkinlikte onların ekiplerine, ama oradaki çoğu kişiyi eskiden beri tanıdığım için ve çok ısınamadığım için herhalde kabul etmicem. Gerçi 501. Lejyon Türkiye'nin tek official sayılan Star Wars ekibi, ama benim arkadaşlar genelde farklı gruplara mensuplar.

Hazır bu kadar kostümü çekmişken, fotoğraflarda falan da iyi çıkıyorken etkinliklere daha ağırlık vereyim diyorum.

Film kritiğini de Cumartesi'ye 2. kez gidince yapıcam, gerçekten insanların takıldıkları konuları göz önünde bulundurarak izlicem. Ne kadar değişecek fikrim merak ediyorum.

sen baya gonul vermissin bu ise ya

hayatimda hicbirseyi bu kadar sevemedim

imrendim bi an
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi ben baya beğendim ya. Sadece iki nokta var beni rahatsız eden.

Finn-Rose arcı aşırı gereksizdi. Niye filmin yarım saatini çok daha önemli yerlere harcamak varken böyle boş bi fillerla doldurmuşlar anlam veremedim.
İkinci olarakta Snoke'un bu kadar kolay harcanmasına sinir oldum. Ölmesiyle ilgili bir sıkıntım yok. O sahneyi aşırı beğendim hatta. Ama ilk filmde o kadar hypelandıktan sonra bu kadar kolay kesilip atılması ve karakterin içini hiçbir şekilde doldurmak için tenezzül dahi etmemelerine üzüldüm.
O Finn-Rose arcı yerine Snoke'un ölüm sahnesini hypelamak için kullanabilirlerdi mesela o süreyi. Hem bizim yarım saatimizi yemezlerdi hemde karakter olarak daha tatmin edici bir hal alabilirdi.

Bunun dışında görsel olarak beni şu ana kadar en çok tatmin eden Star Wars filmi sanırım buydu. Müzikleri çok beğendim. Espriler hoşuma gitti. Arada cringy sahneler yok değil ama genel olarak film beni baya tatmin etti. 7. filmden kesinlikle fersah fersah daha güzeldi. Ancak Rogue One hala az farkla favorim 3 film arasından.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

Black-ice said:

O prequel döneminde kaldı ya. Hatta orada bile Mavi ve Yeşil dışında Windu'nun ışın kılıcı var bir tek farklı sayılabilecek. Yapsalardı belki Old Republic döneminde olurdu bir de.

Rey'in yeni bir ışın kılıcı construct etmesini bekliyordum ben bu filmde mesela. Önemli bir sahne olur diye beklemiştim. Belki son filmde görürüz, ışın kılıçlarının akıbeti sonucu.

light saber yapımı clone wars anime videosu

Şöyle birşey olsa tadından yenmez.
EU da baya bir lightsaber vardı hatta kotor da da hatırlarsınız sarısı yeşili mavisi beyaz ve siyahı vs.vs.
Exar Kun gibi Jar'kai style gelseler ne güzel olur. Anakin yapmıştı ama yetmedi.
Asaj iyi o konuda ama o da dayağını yiyip oturuyordu.

Sosyal ağlarda paylaş

LucasFilm derhal Rian Johnson'ın elinden sonraki trilogy'yi almalı...

Filme kötü demiyorum ama iyi olmasını engelleyen çok saçmalık vardı.

Öncelikle aylar önce dile getirdiğim korkum gerçek olmuş. Teaser'da farkettiğim "tv series" basitliğinde planları gördükten sonra bütün filmi bu kıvamda çekmiyordur demiştim. Herifin sinemacı değil, TV'ci olmasından korkmuştum ve korkum doğru çıktı... Korkunç kötü planlar/kompozisyonlar, bunların bir araya getirdiği zayıf sahneler, abzürd karakter girişleri ve kötü dizayn edilmiş "anları", gereğinden fazla tekrarlanan "espriler", cool olması gerekn yerlere yerleştirilen anlamsız şakalar, ard arda yapılan mantık hataları...

Bütün bunlar bir araya gelince güzel twist'lerle donatılmış senaryodan keyif almamı zorlaştırıyor. İyi olan yerlerin gücünü düşürüyor.

J.J. Abrams'ın elini ayağını öpeyim yani.

- Snoke'un hiç açıklanmaması inanılmaz bir olay bence. Supreme Commander Leader King Prince diye sunuyorsun iki filmde de, sonra hiçbirşey açıklamadan tırrışkadan öldürüyorsun.

- Sonra bilmem kaç defa, bilmem kaç tane Star Destroyer'ı orada oyuncak gibi diziyorsun, 3 tane gemi gelip alt ediyor. Diyeceksin ki Death Star'da öyle yok oldu. Aynı şey değil şurasıyla yani. O hazırda bekleyen Destroyer'lar o 3-5 gemiyi tuz-buz etmesi gerekir.

- Film boyunca sürekli "haydi savaşa gidiyoruz" anları sıktı. Sürekli bir fight döndü, heyecanı kalmadı resmen. İlk defa bir star wars filminde filmin sonunda SIKILDIM ya.

- Cruiser ile Snoke'un gemisine dalmak cool evet ama neden bunu bir tık önce yapmıyorsun? Gemilere saldırı başladığında dönüp dalsa ya? Onca geminin yok olmasını bekle, sonra dal.

- Gazino sekansı son derece sıkıcıydı, filmin bütünlüğü içinde çok sırıttı. Evrenin genişlemesi ve birazda farklı bir atmosfer olması için böyle bir deneme yaptıkları açık ama "yeri değildi" dedirtti.

- Benicio Del Toro'nun zayıf karakteri... Rose'un zorlama bir karakter olması, sosyal mesaj vermeye kasması. Tracking disable etme görevinin hiçe sayılması bir anda, aynı oranda resistance ayaklanmasının anlamsız oluşu. O ayaklanmanın çat diye bitmesi ve tatlıya bağlanması.
Muhtemelen sırf Finn ve Chrome Trooper ile karşılaşsın diye zorladılar.

- Luke'un Ben ile ilgili duygularının oldukça yoğun olmasına rağmen ona karşı anlamsızca yaptığı omuz temizleme esprisinin yönetmen tarafından çekilebilmesi... O sahnenin tamamının kötü çekilmesi...

Yani bunlar ve aklıma gelmeyen diğer şeyler filmin keyifli olan veya olma potansiyeli olan yerlerinden keyif almamı engelledi.

Sakin kafayla tekrar izlemem gerek.

Sosyal ağlarda paylaş

iğrençti, bok gibiydi zart zurt diyenleri hiç anlamıyorum ya. sanki swnin okadar filmin içinde 4 ve 5 hariç iyi filmi varmış gibi. marvel cinematic universe tırışkalığında filmler geri kalanı işte.

film ne kürekle ölüsü dürtüklenicek kadar nefret edilecek, ne de aşk ile her karesi umarsızca savunulucak bir film değil. vasat üstü bir film. izle, geç.

Sw dediğin şey filmin sinematografisi, montajı, senaryosu, oyuncusu , karakteri, plotu değil zaten.Sw dediğin benim için filmleri bile değil hatta, evreni ve tasarımları. Dnd-lotr-WoD-Warcraft-WH gibi dolu bir tuval üstüne senin hayal gücün.

Ben sw filmlerini izlerken ne oyuncuları ne konuyu ne de diyalogları takip ediyorum. Sürekli gözüm dekorlarda, kostümlerde, mimaride, tasarımlarda kısaca yarattığı atmosferi soluyabildiğim kadar soluyorum. Eğer swden beklentiniz '' iyi film '' izlemiş olmak ise, çok şey kaçırıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...