Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars Universe (spoiler alırt!)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Diger basliklarda hicbi zaman bisey demedim zaten saygili olmak lazim elbet. Bi kere bi hata yaptim onu da hemen biri ozelden uyardi ogrendim yapmadim bi daha. Ama baktim spoiler nepe topik geldim icimi dokeyim diye yine uctu yine uctu benim mesaj. Yok son film konusulmasin yok bilmemne. Girmeyin yahu.

Yuru be Laurelin. Baya oturmus benim icime ahahasd. Yasasin spoiler demit.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam starwars yaziyor da yaninda da dana kadar spoiler alert yaziyor onu napicaz? Gir tabi ama sonra da "ama spoiler var burda son filmden/ilk filmden/oyundan böhü" diye aglamak da olmuyor ki. Spoiler bariz olan yere girmek nasil bir ruh halidir ki spoiler istemeyen biri icin? Dedigim gibi diger topikler icin konusmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gerge'nin bu mantığına da çok anlam veremedim.

spoiler yasaktır olur topic'lerde, spoiler verebilirsinizi ilk defa görüyorum.

ve ben biraz art niyet seziyorum, yanlış anlama bu arada seni tanımıyorum, ama hemen altta alakalı konusu varken ve konuşulabilecek milyon tane şey varken bu topic altında, neden hemen han solo?
Sosyal ağlarda paylaş

game of thrones'da nasıl spoilerlı konuşma, kitap için başlık açıldıysa aynısını sw için yapmış işte gerge. gayet mantıklı olmuş. spoiler korkunuz varsa "spoiler alert" yazan başlığa girmeyin. oldu bitti. kitap spoilerı içinde aynısı geçerli. kitabı okumadıysan, korkun varsa, buraya girme.

diğer başlıkta spoiler verenleri de direkt uçurursunuz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

game of thrones zaten aman yarabbi bir topic ahaha.

daha fazla spoiler konusunda bir şey yazmicam, sadece şunu belirticem;

burası bir forum. burada herkes, bir bölümden banlanmamış olduğu müddetçe, istediği yere girip çıkar. bunda hem fikiriz diye düşünüyorum. ancak bunu yaparken, şahsi fikrim, bir üyenin bir topic'e girmesini güçleştirmek yerine, kolaylaştırmak gerektiği.

bu topic'i baz alalım mesela. adam deli gibi sw hayranı, konuşmak istiyor, en müsait topic de belki burası. ama spoiler free olduğu için girmiyor, giremiyor. niye? spoiler tag'ini kullanmak çok zor bir şey olsa anlicam gerçekten. yani demek istediğim, bir forumda spoiler tag kullanılması>spoiler free diye topic başlatmak. spoiler alırt dediğiniz şeyi de zaten otomatikman vermiş oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo da aynı mantık. dizileri izleyen kesim var, kitabı okuyan kesim var. kitabı okuyan adam çatır çatır kitaptan spoiler veriyordu. bi de işte fistan türevleri "spoiler neyööööö" diye takılan tipler vardı. onlar için özel başlık açıldı. dizi başlığında tagsiz spoiler vermek yasaklandı. pammuk gibi oldu. iki taraf içinde win.
Sosyal ağlarda paylaş

spoillik bir senaryo olsa canim yanmiycak, hadi game of thronesu anliyorum GRRM master trollde star wars spoileri icin milletin bu akdar panik yapmasi komik :P

koskoca wookiepediada bile spoiler olan baslikalri soyle isaretliyorlar

http://i.imgur.com/YZ5hYyh.png

sinema tarihinin en klise spoilerini uretmis bir IP de daha ne spoil olucak millet

http://cdn.slowrobot.com/102720121923105.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

Neden art niyetim olsun ki olsa diger topige yediririm elbet bi sekilde. Dun izledim. Gun boyu bu muhabbet konusuldu. Aynen mesajda da dedigim gibi aklimi en cok kurcalayan sahne han solo sahnesiydi hicbir sekilde oturmadi kafamda onu soyledim. En muhim plot twist o su an icin o. Ne diyeydim dart vader luke in nasil babasiymis yahu diye mi sasirsaydim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
-Deno- said:

ve ben biraz art niyet seziyorum, yanlış anlama bu arada seni tanımıyorum, ama hemen altta alakalı konusu varken ve konuşulabilecek milyon tane şey varken bu topic altında, neden hemen han solo?

Neredeyse 5 yildir aktif olan 30 sayfalik soyle bur konumuz var, MCU'nun baslarinda actigimiz: https://forum.paticik.com/read.php?11,5581868,page=1

Mantik bu, denendi, basatili oldu daha once. Star Wars evreni reboot yedi zaten resmen, simdi bir suru dizi, film, cizgifilm filan cikacak.

MCU gibi buyuk evrenlerde bir filmin konusunda oteki filmlerden de bahsetmek gerekiyor, o zaman spoiler isi cok karisiyor. Daha once basima geldi, cozum olarak o verdigim konuyu koydum, ise de yaradi. Star Wars'da ayni konuyu simdiden acmak preemptive onlem. Star Wars konularinda oteki eserleri konusan oldugunda mesaji silip buraya yonlendirecegim yer yer, kullanim da saglanacak boylece.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

-Deno- said:

Neredeyse 5 yildir aktif olan 30 sayfalik soyle bur konumuz var, MCU'nun baslarinda actigimiz: https://forum.paticik.com/read.php?11,5581868,page=1

Mantik bu, denendi, basatili oldu daha once. Star Wars evreni reboot yedi zaten resmen, simdi bir suru dizi, film, cizgifilm filan cikacak.

MCU gibi buyuk evrenlerde bir filmin konusunda oteki filmlerden de bahsetmek gerekiyor, o zaman spoiler isi cok karisiyor. Daha once basima geldi, cozum olarak o verdigim konuyu koydum, ise de yaradi. Star Wars'da ayni konuyu simdiden acmak preemptive onlem. Star Wars konularinda oteki eserleri konusan oldugunda mesaji silip buraya yonlendirecegim yer yer, kullanim da saglanacak boylece.

gerge'cim, zaten forum anlayışını takdir ettiğim bir adamsın. ipin ucu diğer topic'de olduğu gibi kaçmaz diyorsan, gereksiz tartışmalar burda da 20 sayfa sonra çıkmayacaksa varsın spoiler free olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitabini okuyanlar filmde goremedigimiz ekstra seyleri yazarlarsa guzel olur, okuyacak vaktim yok su anda ama..

Gerci mesela filmin kitabi nasil oluyor, neye dayanarak yaziyor adam? Hani EU'yu kafasindan yazabilirde buradaki ekstra seyler icin oturup JJ ile kahve filan icmesi gerek degil mi.

E o kadar ekstra sey varsa ve bunlar yazarlar tarafindan hali hazirsa o zaman filme niye adapte edilmedi?

Ekstra sey yoksa filmin niye kitabi var? Hatta genel olarak bir filmin niye kitabi olur?

-confused- :S
Sosyal ağlarda paylaş

hep yapilir bu, senaryodan cikar o kitaplar ve genelde ya filme yetismeyen/cekilemiyen ince 1-2 ayrinti olur yada sahneye aksi nedeniyle konamiyan seyleri yazar

kitapta ekstra pek bisi yok, 11 detay bulmuslar

said:
Starkiller Base doesn’t shoot a gigantic beam, but a ball of energy that is shot through sub-hyperspace, making it disappear just outside of the base, and then reappear just outside of its intended target. The ball of energy supercharges the target planet’s core, making it go supernova and burn up any nearby planets in the ensuing explosion. It’s still very silly Star Wars science, but way better than what we got.

onun disinda r2d2 yu filan abrams aciklamsiti zaten neden aktive oldugunu, bide sonunu aciklamislar

said:
His hair and beard were white, and his countenance was haunted. He did not speak, nor did she.

Remembering, Rey reached into her pack and removed his Lightsaber. Taking several steps forwad, she held it out to him. An offer. A plea. The galaxy’s only hope.

falan filan, cok degisen bisi yokmus. tek duzgun olan snorkun eski cumhuriyet donemindede varolan bir tip oldugu soylenmis

http://41.media.tumblr.com/f820d7d7e216209f59278c40530a96ae/tumblr_inline_nuolgynUxr1tnu3ti_400.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kitabi daha yarilamadim ama genel olarak oyle, evet. Karakterler ve setting daha bir oturmus.

Yani, filmde olmayan bir sey yok oyle ama daha cok detay var iste sahnelerde, bu da olayi daha iyi oturtuyor. Nasil anlatsam bilmiyorum... Context var. Karakterlerin dusunceleri var. Tek kitap olsa okumazdim buyuk ihtimalle ama film uzerine iyi gidiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitap vs Film detay problemi anlatım seklinden geliyor da olabilir. En azından hep oyle dusunuyorum ben (Buna GoT un baltalanması bile dahil bence. hedef kitle vs vs.). Tabiki zaman mekan kısıtlaması olmayan kitapda karakterler inner monologuelar geciyordur. Dusunceleri ile ilgili remarklarda bulunuyorlardır vs vs. O yuzden bana garip gelmiyor kitapta birseyin daha detaylı islenmesi. Filmde hatırladıgım bir "dusunce" aktarımı yoktu. Aktarılan medya tipi kısıtlarının farklılıgı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...