Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı ölmüş mü ??

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Telefonda ticket açıp sonrasında online RMA formu doldurdum, yalnız RMA için bi approval gerekiyormuş, yarın da resmi tatil cumaya kaldı artık kargo işi. DHLle göndereceğim şirketin anlaşması var, salı falan alıp çarşamba perşembe kontrol edip gönderseler.. En erken 2 hafta sonra salı çarşamba falan bende kart. O da kabul edilirse tabi

Meh neyse Z97nin onboard kartı bakalım neleri çalıştırıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Topla başlığına attığım post arada kaynadı gitti, guruları belki burda yakalarım, yeni başlığa da gerek yok, hardware ile alakasız biri olarak ekran kartı önerisine ihtiyacım var, aslında bana kalsa kasadan duman çıkana kadar kullanma taraftarıydım ancak ekran kartının fanı kırıldı, aradım taradım bulamadım, eldekilerde uymuyor, CPU fanı yapıştırdıydım ama o da artık idare etmiyor pek. Sistem kaç senelik onu bile bilmiyorum ama eski olsa gerek, bu eski CPU'ya şu gider fazlasına gerek yok şekilde en düşük bütçeli olacak şekilde bir ekran kartı önerisine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

CPU: AMD II x4 965
Eski ekran kartı şu idi https://www.asus.com/Graphics-Cards/EAH6850_DC2DIS1GD5V2/specifications/
Sosyal ağlarda paylaş

bütçen iyise bu http://www.hepsiburada.com/asus-amd-radeon-r7-260x-2gb-128bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-r7260x-oc-2gd5-p-BD304970

birazdaha düşükse bu
http://www.hepsiburada.com/asus-amd-radeon-r7-250-oc-2gb-128bit-ddr3-dx11-2-pci-e-3-0-ekran-karti-r7250-oc-2gd3-p-BD304729

daha iyisi zaten gereksiz o pc ye anakart ve işlemci tam darboğazlık
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kart bugün elime ulaştı. Yalnız gönderirken yurtdışında tamire gidiyor olayını sözlü söylemiştim, kargocu buna evrak açmayıp normal kargo olarak gönderdiği için gelişte 180 lira vergiyi bi daha ödedim. Benim de hatam var tabi ne de olsa yapılır diye takip etmedim işi. Never trust other people to do your job bi daha kanıtladı kendini.

Bi daha ekran kartı alırsam yine gider evgadan alırım. (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

190-210 derece aralığında yaptım 5 dakika kadar. sonra fırının kapağını açtım 10 dakka kadar bekledim öyle çıkardım. anında çıkarmamak önemliymişmiş. teknik bilgisi olan birileri yazmıştı quora'da. sıcaktan soğuğa ani geçişi bişeyleri bok edebilirmiş falan filan.

bi de internette "içinde yemek pişireceğiniz fırında sakın yapmayın ekran kartınızdan zehirli gazlar çıkacak!!!!!" falan yazan yerler var. onun da bullshit olduğuna dair yanıtlar vardı quora'da.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

190-210 derece aralığında yaptım 5 dakika kadar. sonra fırının kapağını açtım 10 dakka kadar bekledim öyle çıkardım. anında çıkarmamak önemliymişmiş. teknik bilgisi olan birileri yazmıştı quora'da. sıcaktan soğuğa ani geçişi bişeyleri bok edebilirmiş falan filan.

bi de internette "içinde yemek pişireceğiniz fırında sakın yapmayın ekran kartınızdan zehirli gazlar çıkacak!!!!!" falan yazan yerler var. onun da bullshit olduğuna dair yanıtlar vardı quora'da.

Nasıl bullshit lan bu heryeri lehim dolu kartın mk
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:

sabonis said:

Nasıl bullshit lan bu heryeri lehim dolu kartın mk

quora'nın en çok okunan adamlarından biri şöyle cevap vermişti:

plastic connectors often contain plasticizers like DEHA or PCBs, which are proven carcinogens and teratogens. however, the concentration should be in ppm or less.

the organic fluxes will evaporate quite quickly and will be degraded when touching the heating element (ideally use an electric oven rather than gas). If flux gas was so toxic, several people that i know, myself included, would be dead or have cancers.

My verdict is: you won't poison yourself more than the chemicals you use to clean your oven do.

My recommendation: don't open the door immediately: switch off the heat at some point and allow the board to naturally cool down inside for another few minutes, before you open the door. Thermal shock can make the problem you were trying to fix even worse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...