Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard'ın dünyanın en iyi oyun firması olduğuna hemfikir miyiz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Anelor said:

DavidMills said:

SC serisi hala başarılı. Tür bitsin bitmesin, e-sport taki yeri bile sapasağlam adamların. Yeni pakette hype yaptı zaten. Bir kere para veiroysun, senelerce oynuyosun. Daha ne?

diğer dediklerini bilmem ama şu baya yalan. SC bildiğin öldü oynayan yok izleyen yok. Yeni expansion'da hype falan yok Heart of the Swarm'ın hype'ının 5 te 1 i hype belki yapmıştır son ek paket.

Daha dün WCS finalleri vardı 70-80 bini gördü, SC'nin daha popüler oldugu bir era yok batıda.

Yani mevzu chatte KAPPA spamlemekse CS izleyin abi, SC hala en iyi e-sport.
Mesaj tarihi:
"oyun öldü" de ayrı tartışma konusu aslında

expansion hiç açıklanmadan önce, yaz aylarında falan en "ölü" döneminde 50-60k concurrent'ı vardı

steame koysan statsda dota+csgo+random yeni AAA üçlüsünün hemen altında çıkar ölü oyun daha ne olsun yani :p

dünyanın hypeını yapan h1z1'ler ark'lar hedeler ölmüş sc2 playerbaseini görmemiştir, daha communitysi hedesi bir kenara
Mesaj tarihi:
ölü anlayışımız farklı sanırım ya. ben e-sporu yaratan oyunu diğer e-spor oyunlarıyla karşılaştırıyorum (DotA, LoL, CS:GO) content, community, izleyici sayısı olarak çok zayıf kalıyor. Sonra oyunu kendi içinde kıyaslıyorum farklı zaman aralıklarında bakıyosun gerilemiş. bana göre ölmüş oluyor oyun. SC'yi diğer oyunlardan ayıran bu nokta'da oyunun zorluğu değil içeriği bana göre. DotA, LoL, CS:GO devamlı yeni contentle, patchlerle, microtransaction ile canlı tutulurken SC ye 2 yılda bir expansion çıkıyor. E millet bayıyor tabi bırakıyor.
Mesaj tarihi:
csgo contentle falan adam tutmuyor.

edik: contentin kullancıların oyunama süresi üzerinde etkisi yok, microtransaction kasıyorlar orası ayrı, csgodan hiç op gelmiyor baydım diyip bırakanı vs görmedim, genel olarak bırakanıda görmedim zaten.
Mesaj tarihi:
cs go'nun contentle adam tuttuğu şey gameplay değil kutudan çıkan bıçak.

tabi verdiği örnek çok mantıklı olmamış ama yinede oynamak için sebepleri var insanların sdfsdg
Mesaj tarihi:
bugun bet olayı kalksın, skin olmasın twitch izleyici sayısı yarıya düşer.

phantomlord shuffle sitesinde kumar oynuyor cs:go adı ile 30k kişi izliyor lel :D

oyunun ölülüğü veya popülerliği twitch wiew sayısı falan değil yani
Mesaj tarihi:
çevremde hiç sc oynayan yok. ama herkes lol dota cs:go oynuyor.
age of empires 2 oynadığım kadar sc oynamışımdır. ikisi de bir yere kadar...

sc nin hype'ı asyada benim gördüğüm.
Mesaj tarihi:
Anelor said:

ölü anlayışımız farklı sanırım ya. ben e-sporu yaratan oyunu diğer e-spor oyunlarıyla karşılaştırıyorum (DotA, LoL, CS:GO) content, community, izleyici sayısı olarak çok zayıf kalıyor.

Gameplay, competetiveness, skill hariç herşey yani.

http://i.imgur.com/Y9zsHXR.png
Mesaj tarihi:
Hala basladıgı izleyici sayısını koruyup, content eklemeye devam eden tek e-sport su an Starcraft.

Kusura bakmayın yani, moba'ya fps'e gelen "content"leri biliyoruz. Çıktıgı ilk ay OP yap, insanlara para harcat, sonra nefle, rinse repeat.

Ve fps varyasyonu "SİLAHINIZDAN DİLDO SALLANSIN MI, FAVORİ TAKIMINIZIN STICKERINI SİLAHINIZA YAPIŞTIRIN"

Bunlar content değil abi. Şu an piyasada balance/individual skill skalasında SC üzerine çıkabilmiş bir oyun yok.

Ben LoL'de, CS'de ne oyunlar kazandım haketmedigim, ne oyunlar verdim haketmedigim.

Bu hiç başıma gelmedi Starcraft'da, "Abi herif belamı mikti, helal olsun GG" diyip çıkıyorsun, sinirlenemiyorsun bile. "Yaaa şu çok OP, üf lamer" diyemezsin yani. Ha oyna, ben de bütün gün SC oynamıyorum da saygını eksik etmeyeceksin yani. Adamlar sektorun en purist sporunu ayakta tutuyor 20 yıldır. Evet Moba ve CS kadar izlenmiyor, ama bi zahmet 9 yasında rus velet sürüsü benim oyunumun kalitesini dikte etmesin, komünitemi zehirlemesin.

Sonra aglıyorsunuz CYKA BLYAT, KURWA diye.

http://i.imgur.com/dOObltL.jpg
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

sektörün ölü olması sektörün en iyisi oldukları gerçeğini değiştirmiyor malesef.

applev0dka said:

sektörün ölmüş olması neyi değiştirir ki ?
en iyisini yaptılar mı ? yıllarca en iyisi oldular mı ?

applev0dka said:

lol'ün tek başarısı bebelere inebilmiş olması.

applev0dka said:

yoksa azcık ''yetişkin erkek işi'' bişey yapsalar
yaş kitlesini düşük tutup vurgunu yaptılar ki baya başarılı olup iyi para kazandılar.
kardeşim mesela ilkokul boyunca lol oynadı

applev0dka said:

he bebe he sus lol oyna

offf topic kanser akıyor cidden ya.

- şu an adventure, strateji, card game diye bi olay yok oyun piyasasında. hani adventure yok dedim de, bi nebze indie firmalar (technobabylon, gemini rue felan) ile idare ediyoruz. ama AAA firmaların artık girişmediği alanda tek oyunu yaptı diye "SEKTÖRÜN EN İYİSİ" diye atıp tutmak abesle iştigal. sc2 dediğin şey, sc1 2015 edition. dota tarzı oyunlar yüzünden strateji türüne ilgi yokoldu, özellikle oyun firmaları tarafından. ccg oyunu olarak heartstone'dan çok daha iyi şeyler var ama activision-blizzard kadar hype reklamlar çeviremediği için haliyle duyulmuyorlar. wow'a gelsek theme park saçmalığına mmorpg diyemiyorum üzgünüm.

- yıllarca en iyisi olması diye bişi yok. kusura bakmayın burdaki blizzfanları da, cidden bokum gibi oyun yapıyor artık şirket. hayır onu da yapamıyor, sc ghost ve titanfall gibi ilginç fikirleri bile iptal edip, sonra tırto f2p oyunlarına yöneliyor. ortaokul-lise yıllarımızda deli gibi oynadığımız diablo 1-2, sc, wc 2-3 gibi oyunların kalitesinin yerinde yeller esiyor. blizz north gittikten sonra çok bozdu. tamam beybi anlıyorum, o yıllarda ilkokula bile daha başlamamış kişiler, wow ile firmayla tanıştığından "blizzard'dan babam çıksa bile oynarım" gibi laflar saçmaya başlasa da, al işte hots ve hs ile sadece eski oyunların ekmeğini yemekten ibaret bi firmaya döndü.

- günümüzde Blizz dahil çoğu AAA firma 13-14 yaş kitlesine hitap ederek oyun yapıyor. geliyorsunuz lol'le dalga geçiyorsunuz ego şişirmek için felan da, öve öve göklere çıkardığınız heartstone saçmalığı bile 13-14 yaş kitlesini hedef alarak yapılmış bişi. büyükannenin büyükbabanın hs oynaması bişi ifade etmiyor, wii oyunları da o kitleler tarafından oynanıyor. sanırsın jim lee's c23'ten bahsediyorlar. LOL BEBE OYUNU OO HARTSTON SO HARDKORE!

gidip kemoterapi göreyim.
Mesaj tarihi:
Dynun said:

abi
wow hariç
paticikte hiç bir blizzard oyunu ilk çıktığında beğenilmedi (sc1 zamanını ayrı tutayım hadi fasülyeydim o zaman)
hepsi hayvanlar gibi oynandı
1 hafta öncesi ne biçim oyun yüzüne bakmam diyenler
1 hafta sonra topiklerde theorycraft yaptılar :D

wow ilk çıktığında beğenildi ama sonradan getirdiği casual fest saçmalıklar yüzünden ağır eleştiriler aldı. şu an deli gibi oynuyan var evet, ama oynayanların çoğu loot sistemi ve bağımlılık yüzünden oynuyor. çok geniş imkanları olan çok kaliteli oyun olduğu için değil. 10 yıldır aktif olan klan ve gruplar var, sen de onlardan biriysen başka bi mmo'ye gidesin gelmiyor.

öte yandan diablo 1-2, sc1, wc2-3, lost vikings, blackthorne gibi oyunları hariç tutarsam, sc2 ilk çıktığında çok beğenildi. açıkçası kötü bişi yoktu oyunda pek. hikayesi eğlenceliydi, jim raynor hastası biri olarak, her ne kadar karakter epey değişmiş olsa da yine de sevip bağrıma bastım. multiplayer'ı sc1'e epey özenerek hazırlanmıştı. sonradan multiplayer camiasını takip etmedim açıkçası, iyi-kötü ne değişti bilmiyorum.

diablo 3 ilk çıktığında epey ağır yergiler aldı. bu yergilere karşı oyunu savunanlar özellikle çok kısa sürede bıraktı felan. ama diyebilirim ki ek paketle cidden iyi bi iş başardı blizzard. şaşırdım diyebilirim. halen de oyunu mantıklı bi şekilde geliştirmeye devam ediyor. bu ek paketi iyi geldi oyuna. diablo 1-2 arasında bi tat alabiliyorum artık oyundan :D

"hiç bi oyun ilk çıktığında beğenilmedi" diye bişi yok. bak mesela hots ve hs, casualfest oyuncular tarafından "Blizz yaptıysa oynarım" şeklinde karşılaşılmıştı. aynı kitleler durdurak bilmeden oynamaya devam ediyor.

Xeph said:

diablo3ü sorsan kimse almadı alan da beğenmedi ama 50k mesajlı kendi bölümü, çin seddi gibi sticky battletag listesi var

kimse sene 2015de artık diablo oynamıyor, ama herkesde expansion var ehueh

sorsan şöyle dandik böyle konsol oyunu ama oyundaki "paticik" clanında herkesde vanillası üstüne sezonuyla kafadan 400-500 hours playedlar :p

eh ne bekliyorsun ki. hype oyun sektöründe her şeyin temeli.
çok şahane çok über çok uçuk kaçık bi oyun yap. reklama para yatırmadığın için 10 kişi felan anca oynar.

oysa Fallout 4 örneğinde olduğu gibi reklama deli gibi para ayırırsan (AAA oyunlarının geliştirilmesinde %25 develop %75 advertising olarak ayırıyorlarmış bütçeyi), RPG nedir bilmeyen, Fallout nedir duymamış insanlar bile "FALLOUT 4 OYNAMALIYIMIMIMIM!!!" diye kafayı yiyor :D

yukarda dediğim gibi diablo 3 ilk çıktığında konsol oyunu gibiydi de, ek paket sonrası epey düzeldi. gogogo d3.
Mesaj tarihi:
Mortis said:

evet, bir süre daha tartıştınız ve sonunda hemfikir oldunuz mu dünyanın en iyisinin Blizzard olduğuna?

http://cdn.meme.am/instances/500x/58501981.jpg
Mesaj tarihi:

uzun

Bone said:

applev0dka said:

sektörün ölü olması sektörün en iyisi oldukları gerçeğini değiştirmiyor malesef.

applev0dka said:

sektörün ölmüş olması neyi değiştirir ki ?
en iyisini yaptılar mı ? yıllarca en iyisi oldular mı ?

applev0dka said:

lol'ün tek başarısı bebelere inebilmiş olması.

applev0dka said:

yoksa azcık ''yetişkin erkek işi'' bişey yapsalar
yaş kitlesini düşük tutup vurgunu yaptılar ki baya başarılı olup iyi para kazandılar.
kardeşim mesela ilkokul boyunca lol oynadı

applev0dka said:

he bebe he sus lol oyna

offf topic kanser akıyor cidden ya.

- şu an adventure, strateji, card game diye bi olay yok oyun piyasasında. hani adventure yok dedim de, bi nebze indie firmalar (technobabylon, gemini rue felan) ile idare ediyoruz. ama AAA firmaların artık girişmediği alanda tek oyunu yaptı diye "SEKTÖRÜN EN İYİSİ" diye atıp tutmak abesle iştigal. sc2 dediğin şey, sc1 2015 edition. dota tarzı oyunlar yüzünden strateji türüne ilgi yokoldu, özellikle oyun firmaları tarafından. ccg oyunu olarak heartstone'dan çok daha iyi şeyler var ama activision-blizzard kadar hype reklamlar çeviremediği için haliyle duyulmuyorlar. wow'a gelsek theme park saçmalığına mmorpg diyemiyorum üzgünüm.

- yıllarca en iyisi olması diye bişi yok. kusura bakmayın burdaki blizzfanları da, cidden bokum gibi oyun yapıyor artık şirket. hayır onu da yapamıyor, sc ghost ve titanfall gibi ilginç fikirleri bile iptal edip, sonra tırto f2p oyunlarına yöneliyor. ortaokul-lise yıllarımızda deli gibi oynadığımız diablo 1-2, sc, wc 2-3 gibi oyunların kalitesinin yerinde yeller esiyor. blizz north gittikten sonra çok bozdu. tamam beybi anlıyorum, o yıllarda ilkokula bile daha başlamamış kişiler, wow ile firmayla tanıştığından "blizzard'dan babam çıksa bile oynarım" gibi laflar saçmaya başlasa da, al işte hots ve hs ile sadece eski oyunların ekmeğini yemekten ibaret bi firmaya döndü.

- günümüzde Blizz dahil çoğu AAA firma 13-14 yaş kitlesine hitap ederek oyun yapıyor. geliyorsunuz lol'le dalga geçiyorsunuz ego şişirmek için felan da, öve öve göklere çıkardığınız heartstone saçmalığı bile 13-14 yaş kitlesini hedef alarak yapılmış bişi. büyükannenin büyükbabanın hs oynaması bişi ifade etmiyor, wii oyunları da o kitleler tarafından oynanıyor. sanırsın jim lee's c23'ten bahsediyorlar. LOL BEBE OYUNU OO HARTSTON SO HARDKORE!

gidip kemoterapi göreyim.

Burda yalnız elma haklı sen haksızsın kemik.
  • Yeni Oluştur...