Cuce Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 hayatta kalmak ayıyı altadebilmekle olsaydı dünyada sadece ayılar bide gergenadllarla filler yasardı zaten. konu alt edebilem konusu deil. ict etme alet kullanma beceriesi olmadanda insan baya takılır vahsi hayatta. grup icinde yasıyan maymunlar gibi takılırız np. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 bingildak said: abi insan ne zaman fiziksel olarak güçlü olarak doğada canlı kaldı ki? insan dediğinin gücü adapte ve icattan geliyor. Ayı nın gücüde cüssesi, hayvani kas kütlesi, pençeleri, kalın kürkü vs den geliyor. Bu ayı yı ayı yapan özelikler ondan bağımsız değil. İnsan'ın zekası ve alet kullanma beceriside onun bütünleyici parçaları. Sen insandan bir parçasını alıp onu halen insan oalrak nitelendiremezsin, doğada fiziksel olarak canlı kalabilir mi yani çıplak olacak giysi de yok alet edavat yok diye soruyorsun, iyide sen insanın elinden zekasını da aldın ve halen onu insna olarak tanımlayıp ayı ile kıyaslıyorsun. O zaman kolları bacakları ve dişleri olmayan 10 kiloluk bir ayınında fare karşısında şansı yok. İnsan her türlü inci sözlük raconu ile dersek s.ker. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 insanoğlunun kaplana yumruk atabileceğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 vat? law yazdığından bir bok anlamadım. badtrip gibi post atmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 http://cdn.shopify.com/s/files/1/0773/8167/products/33_1024x1024.jpg?v=1452187116 Nee, bad drip mi sdsfdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 bone'un koyduğu videoda çok garip lan. adamın elini jaguar yiyor, adam 15 cm ilerdeki suya atlama refleksi proclamıyor mesela. enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 boştaki eliyle parmağını hayvanın gözüne sokabilir yada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 bingildak said: vat? law yazdığından bir bok anlamadım. badtrip gibi post atmışsın. Karşılaştırma mantığı hatalı, insanı insan yapan bir özelliği alıp ve onu halen insan olarak tanımlayıp doğada hayatta kalıp kalamayacağını sorgulyorsun. Kuşun kanatlarını kesip onun neden uçamadığımı tartışmak gibi. Çünkü ortada kuşu kuş yapan bir özelliği kaldırdın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 sen bence okuduğunu anlamamışsın hehe. döndüm okudum, öyle bir anlam veya önerme çıkartamadım yani. insanı insan yapanı çıkartıp insan olarak tanımlamak tarzı bir şey yok yazılan şeyde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 İnsanın fiziksel olarak doğada bir şansı yok diyorsuni alet edavat kullanmadan. Bende bunun captain obviusluk olduğunu söylüyorum. Sadece biraz süsleyerek yazdım o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 axedice said: http://i.imgur.com/cYyagpr.jpg Bu iyimiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 İnsanı zekasından alıkoyan olmadı ki. Kaldı ki icatları tek bir insan keşfetmedi. Tarihsel bir birikimden bahsediyoruz burada. Hayvan olarak kıyaslandığında tekil olarak zavallıdır insan. Toplum kurma bilincine sahip olduğu için süper predatör olabiliyor zaten. Yardımlaşma ve paylaşma konusunda yarar-zarar ilişkisini ampirik olmaktan ziyade tecrübe ve zeka ile kurguluyor. Bu sayede axe'in dediği gibi fırtınaları ölçüyor "önlem" alıyor. Ancak bu önlemleri alabilmesi için yine toplumla birlikte hareket etmesi gerekiyor ve aslında o kurduğu toplum düzeni aslında kendi ırkına da zarar veriyor. Ekonomik olarak senin bahsini ettiğin teçhizat HER BİR insanoğluna bahşedilmiş olmadığı için doğada, maalesef insan birey olarak doğa ve çevre karşısında zavallıdır. Ancak kendi ırkını ve çevreyi sömürerek sadece belli bir kesimi geliştirmekte ve geri kalanlarıysa kaba tabirle arkada bırakmaktadır. Başkalarını sömürerek size bahşedilen sosyal hak, teknoloji ve teçhizatların sizi daha üstün yaptığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer insanlığı bir bütün olarak ele alacaksanız açlıktan ölen insanların ellerindeki hak ve imkanları da göz önünde bulundurun. 2013 verilerine göre insan nüfusunun %68'i toplam servet/mal varlığının sadece %3'üne sahip yani 7.3 trilyon dolar. Buna karşın nüfusun en zengin %1'lik dilimi servetin %42'sine sahip ve 100 trilyon doları paylaşıyorlar. Bir yanda yedi buçuk trilyon paylaşan 3,2 milyar insan varken, diğer yanda 100 trilyon paylaşan 31 milyon insan var. Böyel bir servet yani imkan dağılımı varken, zavallılık endeksini nasıl insanlığın geneline vurabiliyorsun? Tarihsel birikim ve teknolojiden hepimiz bir mi yararlanıyoruz? Bu sebepten ötürü kurulan boktan sistem üzerinden bu doğa vs. insan kıyasını yapmak bana göre yanlış oluyor. Doğduğu şekliyle insanı doğada konumlandırmak gerektiğini düşünüyorum. Uzadkıça uzuyor, bir akşam kahve veya bira konusu yapsak daha iyi gider belki ama şunu da belirtmeliyim ki uygun şartlar meydana gelmediğinde insanoğlu bu raddede gelişemeyebiliyor. İnsanoğlu doğaya her geldiğinde süper predatöre dönüşür gibi bir kesinlik belirtemiyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde doğa şartları daha zorlayıcı olduğu için başarısız olmuş toplumlar var. Buna benzer bir örnek aynı zaman dilimde farklı gelişmiş olan kızılderililer olabilir. Barutlu silahlar varken bu adamlar doğa ile bir bütün halinde yaşıyorlardı. Bu adamlar süper-predatör müydü veya o yolda ilerliyorlar mıydı? Bence hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Komutan said: Hayır hayır, Axedice haklı. İnsan diğer hayvanlarla kıyaslanırken ürettiği teknolojiden bağımsız olarak ele alınamaz... lakin, insanların maymundan evrilirken alet edevatla evrildiğini, yani doğa ile mücadelelerinin ilk zamanlarından beri teknolojik üstünlüğü ellerinde bulundurduklarını savunmuyorsak -ki bu başka bir yere götürür bizi- insanların belirli bir uzun süre sopa ve taşlar dışında -ki bunları şempanzeler de kullanıyor- alet ve edevatının olmadığını kabul ediyor olmamız lazım. ve hal böyleyken insanların soyu tükenmediyse, teknolojiye o kadarda bağımlı olduğumuzu iddia edemeyiz. diğer taraftan, doğada her hangi bir canlı belli bir refah seviyesinde üreme ve yaşama ortamına sahip olduğunda, ortalama altı kalitede bireylerin de yaşama ve üreme hakkı oluyor. şöyle ki, ayağı sakat(veya hızlı koşamayacak bir kısalık) bir antilop, eğer fazla dolaşmadan yiyecek ve su bulabiliyorsa, yırtıcı tehlikesi yoksa, rahatça çiftleşecek ortamı varsa soyunu devam ettirebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 soyu niye tukensin insanin, hayvanlar alemi birlesip insan diyer bisey cikmis cogalmadan bitirelim bunlari diye plan mi yapti? tartismanizin temeli bos. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 uf çok sıkıcısınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 oyun fena değil gibi ama daha fc4 oynamadım. o zamana kadar bu ucuzlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Yalniz ne tartisma baslatmisim ama Ornegi veren olarak kastettigim Komutan ve Law un ayarindaki argumanlardi. Bone konustugu slightly different mis @axedice, oyuna donecek olursak, survival benim rp m degil. 10 ok tasiyabiliyorsun misal, 10 craft edebilecek kadar malzemen tasiyabiliyorsun. Combat esnasinda craft yapabilirsen 20 okun var yani. Yoksa kacip malzeme toplayip ok yapman lazim. Sayilari salliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 oynayabilme ihtimalim fps olmasindan dolayi dusuk olsada settings o kadar ilgimi cekti ki almak zorunda kaldim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 http://www.youtube.com/watch?v=8mTBFzDGons hosmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 axedice said: Bone said: Oski said: insanoglu sehirde yasamaya baslamadan once tam zavalliymis. bi kaplan geliyor 5 kisiyi indiriyor tak diye. şimdi de zavallı, hatta daha zavallı. Oski : İnsanoğlu kaplanlarla mücadele edemediği için zavallıymış. Artık edebiliyor yani zavallı değil. Bone : İnsanoğlu hala zavallı. axedice : Hayır değil. Bone : Ben onu demedim... Yav hehe bone. oski diyor ki, "insanlar ne kadar zavallıymış, bir kaplana karşı 5 kişi telef oluyor". ben diyorum ki, "insanlar şimdi daha da zavallı, medeniyet kurdukça fiziksel olarak daha da zavallı hale geldi, benzeri bir kaplanla karşılaşma durumunda daha da kötü durumda olurlar". hatta bunu daha iyi ifade edebilmek için benzeri bir video da sundum. gelip burda "haksızsın, insanoğlu doğayı mahvetti, dombili, squat" felan diye atıp tutmaya başladın. konuyla alakasız şeyler ifade ettiğini anlatmaya çalıştıkça bu sefer de "yav he he" tripleri çekiyorsun bana. yav axedice cidden, azıcık kafanızı çalıştırmanızı istiyorum, inan başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 bu konuda daha da fazla bişi yazmıycam, trollemek için yapıyorsan da başka kapıya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Sende geçmişte kaplan ile karşılaşan her insanı kahraman sanıyorsun sanki. 2 yerli 10-15 tane aslanın içine girip hiç bir şey yapmadan ellerinden yedikleri hayvanın etini alıyorlar aç belgeseli izle. Bu yıllarda oluyor bu.. Tek kaplan değil 10-15 aslan.. Videosunu bulunca atarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 http://www.youtube.com/watch?v=QDubMeNlSxc Buyrun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 Oha milattan once yasayan yerlilerin videosunu koydu adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2016 Time machine! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar