Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pokemon Go

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Afterdeep said:

dasaaa said:

sipeyskeyk said:

Öff dasaaa trolü kıs sabah sabah

gezi'de kendinizi kahraman ilan ettiniz de.

ulke gercek kahramanlari gorunce "bizim yerimiz oyun abiler" mi dediniz yoksa? anca cinli hirsiz entomologun oyununu oynayin.. e hade.

İşin boku çıktı gerçekten. Kahramanlık böyle olmuyor malesef. "Hardcore" askerlik yapanlar daha iyi bilir o işleri. Şehirde tankın üzerine koşmakla olmuyor.

valla tankin ustune, mermi yagmuruna ragmen kosmak kahramanlik olmuyorsa, ne kahramanlik oluyor merak ediyorum.

turkiye serife baci'dan, halime cavus'tan, kara fatma'dan bu yana boyle cesarete taniklik etmemistir.
zamaninda aziziye tabyasina, sopayla, kurekle saldiran nene hatun ne kadar "masturbatif" bir kahraman ise bunlar da o kadar "mastrubatif" kahramandir. (nasil sacma bir tabirse bu artik. cok ayip yani dedigin)

elbette ki o donemlerde "hardcore" askerlik olmadigi icin, donemin insani bunlari bilememis, yanlislikla ulkeyi kurtarmis olabilir...

o degil de koydugum yaziyi okuyaydiniz iyiydi bak.

pokemon pokemon pokemon
go
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Afterdeep said:

dasaaa said:

sipeyskeyk said:

Öff dasaaa trolü kıs sabah sabah

gezi'de kendinizi kahraman ilan ettiniz de.

ulke gercek kahramanlari gorunce "bizim yerimiz oyun abiler" mi dediniz yoksa? anca cinli hirsiz entomologun oyununu oynayin.. e hade.

İşin boku çıktı gerçekten. Kahramanlık böyle olmuyor malesef. "Hardcore" askerlik yapanlar daha iyi bilir o işleri. Şehirde tankın üzerine koşmakla olmuyor.

valla tankin ustune, mermi yagmuruna ragmen kosmak kahramanlik olmuyorsa, ne kahramanlik oluyor merak ediyorum.

turkiye serife baci'dan, halime cavus'tan, kara fatma'dan bu yana boyle cesarete taniklik etmemistir.
zamaninda aziziye tabyasina, sopayla, kurekle saldiran nene hatun ne kadar "masturbatif" bir kahraman ise bunlar da o kadar "mastrubatif" kahramandir. (nasil sacma bir tabirse bu artik. cok ayip yani dedigin)

elbette ki o donemlerde "hardcore" askerlik olmadigi icin, donemin insani bunlari bilememis, yanlislikla ulkeyi kurtarmis olabilir...

o degil de koydugum yaziyi okuyaydiniz iyiydi bak.

pokemon pokemon pokemon
go

Bi elini yuzunu yika kendine gel, beynin bulanmis. Ayrica baska baslikta saldir millete. Burasi yeri degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Pordakal said:

Oyunda hile oluyosa bu kullananin degil. Hileyi engelleyemeyen firmanin sucudur.
Her oyun icin durum ayni.

Parayi goturen yukardakiler. Ne diyicekseniz onlara diyin.

Hile gayet yapanın suçu ancak engellemek/cezalandırmak firmanın sorumluluğu. Her oyunda hile olur engellenmezse ama kullananı suçsuz yapmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Dasaaa konuyu derail etmis.

Moderasyon goreve.

derail etmedim, pokemon go hakkinda bir yazi paylastim sadece.
sonra da denilene yanit verdim. konuyu da uzatmiyorum zaten.

dahasi eger derail etmis olsam dahi, ki etmedim, en fazla louis c.k. koyan adam kadar derail etmis olurum. en fazla..

insanlarin ozgur dusuncelerini dile getirmelerini engellerseniz bu is olmaz. bunu istemek de yanlis zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda mavilerin whatsap grubu var. Fake gps kullananları dışlıyorlar ama böyle bireysel çabalar ile önüne geçilemez. Oyun bitti şu saatten sonra. Birkaç gün içinde biraz insan banlasalar bu kadar yayılmazdı. Bende indirdim nox, açtım klimayi mis gibi yakaladım pokemonları. Enayiler güneş altında pokemon yakalıycaz diye amele yanığı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Burda mavilerin whatsap grubu var. Fake gps kullananları dışlıyorlar ama böyle bireysel çabalar ile önüne geçilemez. Oyun bitti şu saatten sonra. Birkaç gün içinde biraz insan banlasalar bu kadar yayılmazdı. Bende indirdim nox, açtım klimayi mis gibi yakaladım pokemonları. Enayiler güneş altında pokemon yakalıycaz diye amele yanığı oluyor.

Abi twitch de sırf türk binlerce kişi var bu fake gps ile oynayan. Ki aşşağı doğru kaydırıp onca yüksek izlenmeli yabancılar bile yapıyor. Ben 18 level a kadar dışarda oynadım baktım bu adamlar böyle yapıyor bende indirdim. Adamlar ben dahil tüm hile yapanları banlasın ozaman eyvallah açar yeni üyelik dışarda gezinerek devam ederim. Ama adamlar elini kımıldatmıyor hile için.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

gercekten cok guzel bir yaz.

ulke gundemine ve diger gerceklere isik tutuyor.

memleket yanarken pokemon go oynayan beyinsizler

elin oğlu inandığı değerler uğruna tankın, topun, merminin önüne hatta f-16'nın üstüne atlarken; o park senin, bu park benim gezip böcek toplayan kuş beyinlilerdir.

yarın iş makineleri gezi parkına girdiğinde bu adamlara güvenip öne atlayacağım ben öyle mi?

"kimse bina biyinsiz diyemez. 3 üniversite bitirdim ben. profesörüm"

yürü git lan yüreksiz.

yoo dostum yoo.
bu kafalarla sıçmaya bile gidilmez.

ekleme: yazılanlara şöyle bir göz gezdirdim. memleket iki lafı bir araya getirmekten aciz insanlarla kaynıyor. özeleştiri bile yok. sürekli saldırı.

beynimi sikeyim ki siz sevgili dallamalar için vakit ayırıp araştırma yaptım. bakın bakalım neymiş bu pokemon işinin aslı!

tokyo üniversitesi entomoloji bölümü mezunu dorobo sato. (ki gerçekte lise mezunu bile değildir) 1995 yılında video oyunu olarak tasarlanan pokúmon yaratıklarını dünyaya bela eden kişi olarak bilinir.

aynı zamanda sahte bir entomolog olan sato, sözde araştırmacı kimliğini kullanarak girdiği ülkelerden çaldığı böcek türlerini, etil asetat ile emdirilmiş talaşlı saklama kaplarında öldüren, genlerinde milyonlarca yıllık etimolojik izler taşıyan doğa hazinelerini yasadışı yollarla ülke dışına kaçıran, bilimsel araştırmalarda kullanılması için astronomik rakamlara satan "masum" bir böcek koleksiyoncusudur.

takvim yaprakları 1993 sonbaharını gösterdiğinde, osuruk böceğinden vurduğu paralara ne koyacak çelik kasa, ne de aklayacak yakuza bulamayan dorobo sato, kara kara düşündüğü yağmurlu bir suginami akşamında kıçına asit değmiş maymun gibi yerinden sıçrayarak singapur merkezli bir şirket kurmaya karar verir.

zira singapur gibi sikimsonik yasalarla yönetilen ve her türlü işi kılıfına uydurmanın mümkün olduğu bir ülkede bu değerli abimiz de her galatasaraylı inamoto gibi yolunu bulacaktır. nitekim buldu da! (hazır gs demişken, allah belanı versin dursun)

dorobo sato, aklama faaliyetlerine girişmeden önce bir dizayn ekibi kurar. pek çoğu varnır bıros'dan emekli olan ve işinin ehli kişilerdir bunlar. hani şu çocukluğumuzda anne yapımı ekmek dilimi pizzalarımızı yerken izlediğimiz, baks baniy ve saftirik elmır'lı çizgi filmleri kağıda döken insanlar.

ve gerçekten işlerini çok iyi yapar bu sanatçılar. dorobo sato, sermaye sahibi olduğu kadar da akıllı bir adamdır. işin mutfak kısmında ekibine ilham vermekten geri durmaz. ve onlara en iyi bildiği şey üzerinden danışmanlık yapar.

böcekler!

ansiklopediler açılır, belgeseller izlenir. beyin fırtınaları, tartışmalar, dövüşmeler, sevişmeler, otuzbirler derken günler geceler birbirini kovalar. sanatçılar o kadar çok çizim yapar ki 80 kiloya yakın kağıt harcanır bu dönemde. ve en nihayetinde ilk jenerasyon pokúmonlar kağıda dökülür.

baltalızar, çarmendır, sikertıl, kıleferiy. aslında kıleferiy leş'in ilk pokúmon'udur. lakin insanlar piçkaçu denen sıçanı kendilerine daha yakın hissettiği için sonradan karar değiştirilmiştir. valla yalan olmasın, bu piçkaçu denen sıçanı ben de seviyorum. sebebini çözemediğim bir ayrıcalığı var eşşoğleşeğin.

neyse efendim. böcekleri çizdiler, paraları iç ettiler, sıra geldi kurumsallığın ve etik değerlerin ırzına geçen şirketimizin kendini pazarlamasına. yani hem ürünümüz satılacak, hem yeni iş ortakları edineceğiz, hem de sonsuz saygı ve prestij kazanacağız. sağılmayı bekleyen milyonlarca kerizi bekletmemek gerek.

dorobo sato, 1994 yılında japonya'nın en büyük oyun şirketinin kapısını çalar ve projeyi masaya fırlatılır. sadece 6 ay sonra pokúmon oyun kartuşları mintendo gayboy'ların genital bölgesinden içeri girerek film, dizi, taso, fasa fiso derken küçük ibo misali şöhret basamaklarını üçer beşer tırmanmaya ve kafa sikerek büyümeye başlamıştır bile.

dorobo sato mu? onun sırtı bir daha yere gelmez. zira onun dudullu kırsalında pokúmon peşinde koşturan, 2000 liralık telefon kullanıp, 1500 lira maaşla çalışan ateist bilim adamları vardır artık. hırsız sato saygın, zengin ve mutlu bir iş adamı olarak hayatına devam eder.
https://eksisozluk.com/memleket-yanarken-pokemon-go-oynayan-beyinsizler--5157383

insanların beyinsiz olup olmamasını pokemon oynamaları belirlemediği gibi, ülkelerini koruyup korumadıklarını da tankların önlerine atlamaları belirlemez. ve bu konuda kimse kimseyi yargılayamaz sahip oldukları o azıcık(0, sıfır) bilgi ile. diğer türlü yapılan ön yargı ve genelleme; yapan da cahil oluyor zira.

ülkenin kurtuluşu şu düşünce yapısındaki insanların elindeyse eğer biz zaten bitiğiz, ki durum da bu zaten gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Narius said:

Pordakal said:

Oyunda hile oluyosa bu kullananin degil. Hileyi engelleyemeyen firmanin sucudur.
Her oyun icin durum ayni.

Parayi goturen yukardakiler. Ne diyicekseniz onlara diyin.

Hile gayet yapanın suçu ancak engellemek/cezalandırmak firmanın sorumluluğu. Her oyunda hile olur engellenmezse ama kullananı suçsuz yapmıyor.

abi fakegps den bahsediyoruz yaa, pokemona özel çıkan bi uygulama değil ki, yıllardır var androidde, millet tinder ilk çıktığında yurtdışından match yapmak için kullanıyodu. 17 milyar dolarlık nintendo developer/coder tayfasının aklına gelmedi mi yani insanın bu tip programlarla oyuna dahil olabileceği.

yapması gereken şey biraz daha farklı kodlayıp fakegps tarzı program kontrolü yapıp oynayanları banlayıp bi şekilde caydırıcı çareler yapmalılardı.

Ne yaptılar oyun çıktığından beri ? HİÇBİRŞEY...

Başka oyunlarda var gırla hile olan, bi division faili var mesela, adamlar failden faile koştu, bi açığı kaparken diğerini açtılar, ama en azından herifler uğraştı. bu adamlarda o çabanın milyarda biri bile yok.

Anca ooo nintendo değeri bilmem kaç milyar dolara ulaştı, tüm pokemon oynayan kullanıcılara teşekkür ediyoruz, bize para kazandırmaya devam edin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...