Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanoğlunun Nesli Tükensin Hareketi


Ren

Öne çıkan mesajlar

öncelikle, şurada daha önce bu soruyu dillendirmiştim.

Yalnız değilmişim abi.

http://www.vhemt.org/whybreed.jpg

Phasing out the human race by voluntarily ceasing to breed will allow Earth’s biosphere to return to good health. Crowded conditions and resource shortages will improve as we become less dense.
http://www.vhemt.org/

http://www.hurriyet.com.tr/pazar/17789185.asp

Üremeyen arkadaşlara teşekkür eder. Huzur içinde ölmelerini dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyayı coruscant yapıp gene yaşarız astronot teknolojileriyle np.

halihazırda üretilen gıdanın üçte ikisi zaten yenmeden çürüyor, "dünya bu kadarını kaldırmaz" lafı bayağı uydurma. su temizleme vs teknolojileri gelişiyor zaten ki en önemli olay o şu anda.

ha ama insanlığın hepsi lezzetli tavuk, köy yumurtası yesin, hergün arabasını yıkayıp hepsi golf oynasın, kakadan arıtılmış su değil de kaynak suyu içsin diye bir isteği kaldırmaz dünya evet. o insanlar beslenecekse bunun da bedeli var.

"doğurmayalım sayıyı azaltalım" da temelsiz istek, yaşlanan nüfusu kim besliyor, kim bakıyor bunlara onu da cevaplasınlar. kendileri çocuksuz yaşlanınca başkasının çocuğu çalışarak onları besliyor zaten, bu emeklilik, sigorta vs sistemleri nasıl dönecek onun hesabını yapsınlar. yoksa sonra "benim hakkım var, hakkımı verin" diye ağlayan avrupalılar gibi olur durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dunyanin kaldirmama limiti yuksek baya ama ekonomik olarak herkesin esit seviyede olmasi gerek onun olabilmesi icin, 40 milyar+ kisiyi rahatca yasatiyor oyle olunca gezegen.

bide bu elemanlar kac kisiymis cunku oyle milyonlarca falan degilse fark yaratmasi imkansiz. misal sadece bugun doganlar 170k, olenler 125k kisi.

en temizi cin vs hindistan nukleer savas.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

5 milyar yıllık dünyanın pek umrunda olduğunu sanmıyorum ya 200bin yıllık insanlığın ahahahahah. küstahlığa bak ya sen kimsin dünyaya sağlığını geri verecekmiş


Sunu demeye gelmistim. Dunyayi olduruyoruz yok ediyoruz diye dolasanin takvim okuyup inanan zircahilden farki yok kusura bakmayin.

Ha yapmayalim mi hic bisey? Yapalim zira dunyayi degil, kendi kendimizi seviyoruz yaptiklarimizla...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

+1
Dünyaya bişey olması gibi bir ihtimal yok, ne olacaksa insanlığa olacak. Ya da survival konusunda hiyerarşi sıralaması yaparsan insan ve daha aşağıda kalanlara olacak denilebilir de, insana gelene kadar yaşamaya devam edecek sürüsüyle canlı var. Ekosisteme hiçbişey olmaz, death Star filan inşa etmemiz lazım tamamen yokedebilmek için, (-ki eminim ondan bile sağ kurtulabilecek sürüsüyle canlı vardır mantar sporları, bakteriler, tardigradeler filan gibi)
Tabi insanlar için nüfus kontrolü gerekli, hem ekonomik hem kaynak hem sosyal yapı anlamında aşırı üreme sorun yaratıyor. Ama dünyayla tamamen alakasız bu durum, tamamen gelecek nesillerin refahı hedehödö için. Yoksa dünyaya hiçbirşey olmaz, dünyaya zarar verelim mi vermeyelim mi nin ötesinde, kalıcı hasar vermemize pek imkan yok. Ne zarar verirsek verelim insanlığın soyu kuruduktan ya da nüfus endüstri devrimi öncesi seviyelere döntükten sonra toparlar zaten, np.

St. Matthew Island konusu bayağı net özetliyor aslında. Mis gibi popülasyon kontrol mekanizması var doğanın, tıkır tıkır işliyor. Normalde adada barınan geyik sayısı=0, sonuçta adada barınan geyik sayısı=0 Tabi bu süreçte adadaki bitki nüfusunu da göçertmişler, ama uzun vadede tekrar normal haline geri dönemeyecek bir şey değil, dönmese de önemli değil yaşamayı haketmemişler demek ki denir geçilir. Adada geyik kalmaması adaya bir şey yapmıyor yani.
O yüzden dünyayı mahvettik konusu bayağı komik. Hiçbirşey olmaz. İnsanlar da yokedebildikleri ölçüde yoketsinler np, o noktaya geldiğimiz zaman doğa yokolduğu ölçüde insanların da nüfusu düşecek, verilen zarar da nüfusları oranında azalacak sonuçta.

http://humoncomics.com/art/mother-gaia.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

düşünün ya antik yunanlının asurlunun torununun torunu belki bugün büst öptürüyor. siz genetik olarak süper olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama öyle olsanız bile tür olarak zarar/fayda>1 olan bir türüz.

ki ürediğinizde hayal edemediğiniz bir mirasınız büst öptürebilir, hitler olabilir. bilemezsiniz.

bence dünya'yı kendi hâline bırakmalıyız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...