Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş ilanı-Yanıma adam arıyorum patidaşlar

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

ginaly said:

yeni topik açmayayım,
kuddusi abi bizim dayının ikitellideki atölyesine baskı kıvamlaştırıcı lazım. acryprint 710 mu alak nabak bi yol göstersen.

ahahahahah.
inanılmazsınız yahu :)
valla ciddi isen öm at,dayının bilgileri iç piyasa satış sorumlusu arkadaşlara vereyim. ilgilensinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Sequo mevzusuna dönmesi de süper saçma bu arada konunun. Kendisi %50 civarı yalan dolan bir insan zaten, mesajlarındaki tavırdan ve bazı yakalanan yalanlarından belgelenmiş bir durum bu, biliyoruz. Ukala ve sonradan görme de olabiliyor bazen. Fakat adamın sattığı şey birinin sağlığını falan bozmadığı, hayatını yıkmadığı, duygularını sömürmediği sürece; "her topal satıcının bir kör alıcısı vardır" demişler.

"Oo penisim bir hapla kıps diye büyüyecekmiş ben buna çoluğumun çocuğumun üç kuruş rızkını basayım" diyen adama müstehak. Şu duruma laf eden anca kendi akıl edemedi diye kıskançlık yapıyordur. Kanser ilacı diye aspirin verdi de insanların anası babası öldü ailesi dağıldı, ya da sattığı haptan onlarca insan felç falan geçirdi gibi tepkiler gereksiz.

Oha hangi yalan lan. iyi ki bi omzumu shopladım ya :)

İyice piskopata bağladınız gerçi umrumda mı hayır değil :)

Siz hayal edin ben yaşayım (görgüsüz mode on)

Şaka bir yana hangi yalanlar gerçekten merak ettim. Kimse bişey falan bulmadı abi hayal dünyanız çok geniş genelde burs bağla biraz para ateşle tavrında yaklaşıyor insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar...

birkaç kişi sürekli tekrar ettiği için yazıyorum. Bir yanlış bilgi var belli ki. Çerkezköy İstanbul'da değil, Tekirdağ'ın bir ilçesi. İstanbul'un en yakın ilçesi olan Silivri'ye yaklaşık 50 km mesafede. Çerkezköy'de kiralar (2+1 ev için)400-600 TL civarı. Bu nedenle yerleşik olarak Çerkezköy'de oturan (ailesi ile)kişiler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ama "ben gelir Çerkezköy'de otururum, bu kirayı veririm, maaştan kalanla da idare ederim" diyebilen arkadaşlar da düşünebilir. En baştan beri söylüyorum, şirket benim değil, patronun başlangıç için ücret skalası da bu şekilde. Ama kendi adıma memnun kaldığım adamın ücretinin bizim şirket şartlarına göre olabilecek en iyi seviyelere gelmesi için elimden geleni yapacağım. 1 maaş ikramiyeyi de kimse hesaba katmamış sanırım. Neticede 1250 x 13 maaş olarak düşünün arkadaşlar. Ve tabii 100 TL/ay AGİ'de var. Yani ele geçen net maaş 1450 TL/ay olacaktır.

Bunun haricinde kendime ayak işleri yapacak adam aradığım şeklinde birkaç ifade gördüm,üzüldüm. İhracat Operasyon Elemanı ihracat yapan şirketin bel kemiğidir. Tüm fatura,çeki listesi, nakliye firmaları ile koordinasyon, yükleme talimatları, gümrükçü ile koordinasyon, beyanname tasdikleri, ihracat rejimleri (vesaik mukabili, akreditifli ihracat şekilleri, vadeli ihracat şekilleri), eximbank ile ilişkiler ve exim kredilerine başvuru, bunların kullanılması...Daha yazayım mı bilemem ama bunlar hiç de ayak işleri değil. Yanıma aldığım arkadaşa zaten en az 3-4 ay bunları tek tek anlatıp, gösterip,öğretmem icap edecek. Ondan sonra da bir 4-5 ay ufak ufak bu işleri verip takip etmem gerekecek. Ve daha sonra da 3-4 ay risk alıp bu işleri olduğu gibi ona devredip nasıl yaptığını izlemem gerekecek. Yani <> denilen bu iş için en az 1 sene eğitim süreci olacak.

Aslında hem ilk mesajımda ve onu takip eden mesajlarımda bize-bana lazım olan çalışanın nasıl birisi olması gerektiğini ve hangi şartlara, nereye geleceğini yazdığımı düşünüyorum. Yani Boğaziçi Dış Ticaret mezunu adam aramıyorum ama şunun garantisini veriyorum. Yanımda 1 sene çalışacak adam, bu 1 senenin sonunda Boğaziçi Dış Ticaret bölümünden mezun adamdan çok daha fazla bilgiye sahip olacak. Geçmiş yıllarda bu şekilde yetiştirdiğim 3 tane elemanım var. 3ü de şu an çalıştıkları firmaların İhracat Operasyon Uzmanı olarak çalışıyorlar. 3500-5000 Lira maaşlarla çalışıyorlar.

Trollenmeye alışığım ama beni trollemekten bıkmayan arkadaşlar böyle ciddi bir konuda belki de ihtiyacı olan arkadaşları <> diye yanıltmasınlar lütfen.

Harbiden de burada benim derdim senelerdir bir şekilde parçası olduğum bu ortamdan ihtiyacı olan bir arkadaşın iş ve meslek sahibi olması. Birkaç arkadaştan ÖM gelmiş, memnun oldum. İhtiyacı olan ve ihtiyacı olan tanıdığı olan arkadaşlar yazsınlar lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Kankim diyebileceğim arkadaşım istanbulda sap danışmanlık firmasında iş bulmuş kendim bulmuş kadar sevindim. Adam kariyer.net vs sallayıp direk insan kaynaklarını arayıp cv yollamış öyle işi halletmiş. İlk önce 1350 + 200 ticket + 150 yol demişler. Patron bizimkini sevince 1500 yapmış giriş maaşını. Adam benim için sap personelinde önemli olan 3 özellik var demiş. 1.Süreklilik 2. Ahlak 3. Teknik Bilgi. Bunların içinde en az ihtiyaç olanı teknik bilgiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

ginaly said:

yeni topik açmayayım,
kuddusi abi bizim dayının ikitellideki atölyesine baskı kıvamlaştırıcı lazım. acryprint 710 mu alak nabak bi yol göstersen.

ahahahahah.
inanılmazsınız yahu :)
valla ciddi isen öm at,dayının bilgileri iç piyasa satış sorumlusu arkadaşlara vereyim. ilgilensinler.

yalnız açık hesap çalışır kendisi.
çek mek girmeyelim o işlere.
uyar mı akripole?
Sosyal ağlarda paylaş

10 sene önce olsa direk atlardım. yeni mezun olup da böle napsam diye düşünen birileri varsa şurada direk atlasın.
balta veya troll çalışmaları yapanları da direk ignore'layın.

1.250 iyi para değil tabii ki günümüzde ama seneye 1600 olur, sonra 2200 olur, 4-5 sene sonra da düzgün maaş olur zaten.

edit: okumamıştım la, meğerse tekirdağ'mış :D :D ama zaten tekirdağlı olan biri varsa atlasın :D
Sosyal ağlarda paylaş

buradaki çoğu adam, özellikle zenginimsiler bile ailesinin olanaklarıyla bir yere gelmiş bulunmakta. 30 yaşından önce 10k maaş alanları dahil istanbulda kendi demografisine standardına uyan moda, bilemedin ataşehir vb yerlerden ev alamaz 20 seneden önce.

ailesinin olanakları derken size henüz ev araba almamış olsa bile okuduğunuz özel okulun, gittiğiniz dil kursunun, yurtdışı tatillerinde kazandığınız dünya görüşünün, rahatlıkla bol bol ulaşabilidğiniz popüler kültürün kendinizi ifade etmenizi geliştirmesi vb. avantajları da var.

aile birikiminizin üstüne iyi harçlık almak dışında maaşlı çalışanın yapabileceği bir şey yok. istersen 30k maaş al zamanının çoğunu başkasının şirketini işletmekle geçiriyorsun zaten.

hele deloitte falan çalışanı olup, 3000 tl maaşla haftada 3-4 gün mesaiye kalıp, eve 65536 satır excel götürüp bununla övünen, sanki kendi şirketiymiş gibi sağda solda profillerine yazan insanlardan olmak da kötü istersen 30k maaş al, en enerjik 20 yılını heba etmişsin. adam proje yöneticisi olmuş rahatlayacağına stresi artmış. bazen benden fazla çalışıyorlar. o yüzden senden fazla alıyorlar diyebilirsiniz, ama stres-yoğunluk yerine kendi zamanımı kendim satın alırım daha iyi diyorum bazen. tercih meselesi, bundan keyif alan manyaklar veya skeske alışan insan çok tabi.

yine de kimse birbirini kandırmasın. şans, çevre ve doğru tercihlerle biraz önde başlamak dışında yeni kuşak bir öncekinden daha fakir veya daha sosyal güvencesi daha zayıf. bu sadece ülkede değil dünyada da bahsedilen bir olay. ortalamaya vurunca gelişmiş ülkelerde bile zenginlik bizim kuşakta, bir üst kuşağın yaşına göre daha az.

3 yerine 8 almanız 20 sene sonra 400klık kurtköy ötesi 3+1 ev almanızı sağlar anca, bir de daha pahalı oyuncaklarınız, daha fazlaymış gibi arkadaşınız olur. maaşlı çalıştığınız sürece istisnai pozisyonlarda değilseniz sistem bir şekilde onu sizden geri alır.

o yüzden nerede başladığınızın çok da önemi yok. 27 yaşında oldukça geç başladım çalışmaya (forumda 30+ yaşta başlayıp üç senede siki doğrultanlar da var) sikindirik bi coder oldum. eğer çalışmamış olsaydım maaşa bakmadan ailemin olanaklarıyla bu işe girer, mevzuatı öğrenirken network falan geliştirir kendim de bir küçük ticaret işi kurmaya bakardım. bu ülkede üretmek veya üretene çalışmak fakirlik çünkü.

yalnız zamanında ülkenin en büyük üç beş alevi holdinglerinden birinde babam çalıştı ben de staj yaptım. bildiğin adam sikiyolar. 2007de alevi yandaşlar yemeği düzenleyip tayyibin yanına oturmuşlardı. sermayenin mezhebi olmaz. daha hakkaniyetli olup olmaması karaktere bakar. ama igdaş gibi cumaya niye glemedin mübarek demezler tabi o iyi.

evde boş oturup ayda -500 mezar bütçesiyle "yo onno yoo" diye kavga edip senelerce bilgisayara saplanıp "ben iyiydim de kıymetim bilinmedi" diye kudurmaktansa derhal durumu kabullenip bir yerden işe girişmekte fayda var.

o yüzden düşünen varsa "bu iş ne yea fakir misiniz bunda çalışan aptaldır: )))" diyenlere kulak asmayın kendinizi geliştirmeye başlayın. ama ben kalifiyeyim şuna sahibim bunu biliyorum internet memeleirni biliyorum diye düşünmeyin. herhangi bir fırsatla karşılaşmanız için iş hayatına girip çalışmanız lazım, evde bekledikçe hiç olmayacak o iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...