Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye MMORPG

Lectre

Öne çıkan mesajlar

Densiz said:

Oyun konusunda yapacak bir şey yok malesef. Herşey olsun diyoruz ama herşey olmuyor. Bu yüzden bizim için öncelik neyse ona göre seçim yapmak daha iyi bence.

basit örnek vermem gerekirse, herkes sandbox istiyor sözde ama sandbox oynadıkları yok :P.

Yeni bir oyun ve oyuncu sayısına hitaben: Yeni oyunlar çıkıyor elbette fakat insanlar kolaya alıştığından bırakıyor ve oyun gelişimi yavaşlıyor veya duruyor.. Garip bir ikilem :P

level cap kısmı için söylediğin kolay... Endgame kısmına rush yapılmayacak oyun çok zaten. Yeterki oyun boost imkanı vermesin alt karakterlere.

Güzel community : oyun çok basit ve yaygın değilse oynayan topluluk leş olmuyor.

ee ne önerirsin dersen ben öneremem malesef. Ben pvp den daha çok zevk aldığımdan benim seçeneklerim çok kısıtlı oluyor. Haksız rekabete giriyor seçenekler.

Bence oyuncu sayısına takılmayıp, eğleneceğin bir şey bakman daha iyi olur. Ne yapacaksın milyonların oynadığını? Zaten özel birşeyler arıyorsun.... Bırak o düşüncedeki insanlarla oyna. Sanki millet ayda 10$ veremiyor wowa vs.. Sevmediğinden diğer oyunları oynuyorlar..

dipnot: twitch den oyun bakanlardan olmada :D. Orada belli bir topluluk var. Belli oyun dışında pek izlenmiyor. Oynayanlar oynadıkları oyunu izleyecek diye birşey yok zaten.
herneyse :P

ben de pvpden zevk alan biriyim, dark soulsta suyunu çıkarana kadar pvp yaptım sonra döndüm tekrar uoya pvp için

hangi mmorpgyi önerirsin pvp için?(pay to win olmayanından)
Sosyal ağlarda paylaş

@kolektifinsan

kaliteli pvp mmo yok piyasada. pvp scene moba'ya kaydı zaten. devler class balance ile uğraşmak istemiyor. pve'de class balance'ı halletmek çok kolay

işte tree of life ve ark survival evolved var, dayz-vari oyunlar zaman geçirmelik. albion online geliyor. ama solo pvp diye birşey yok dark souls'tan aldığın tadı alamazsın

gw2 bayık. tera online'ın pvpsi fena değil, US serverında oynarsan p2w değilmiş sanırım

archeage var işte dark soulstaki pvp keyfini veren tek oyun ama o da p2w malesef
Sosyal ağlarda paylaş

@kolektifinsan

Açıkcası pvp için gw2 den başka alternatifim yok benim. Nedeni ise bana göre yetenek istemesi ve denge işi daha bi güzel.

daha fazla okumak istersen (elbette kişisel fikirlerim bunlar)

Amacım kimseye laf atmak değil ama gw2 nin düşük seviye pvp si tırt... Yani nasıl diyeyim POWER RANGER denilen bir okçu buildini, uzaktan piuv piuv sıkar zannediyorlar.. Oysa iyi oyuncular köpek gibi oynuyor. Adam 10 metrede takılıyor, haritayı kendi avantajına öyle bir kullanıyorki öldürmek imkansız olabiliyor kötüysen.

2 yıldır ranger oynayan birisiyle tanışmıştım. 1 haftalık ranger bilgimle adamı yerden yere vurduğumda "karaktere aşık oldum" lafını duydum.. Demek istediğim yetenek gelişimi olan bir oyun. Diğer oyunlarda ilvl neyse burada da iyi oyuncu aynı şey.. Eşya yerine kendimi geliştirdiğim bir oyun olduğundan gw2 seviyorum ben.

Oyundaki sınıflar öyle birşeyki... Örneğin herkesin sevdiği "Rogue" sınıfından 2 satır bahsedeyim... Belli başlı komboları öğrenince birşeyler yapıyor gibi hissedersin kendini. Hatta karakterin güçlü bile gelebilir belli bir seviyeye kadar. Fakat sonra eşekten düşmüşe döndüğün anlar ile karşılaşırsın. Yetemediğini hissedersin, suçu sınıfa atmaya bile başlarsın. Fakat alakası yok... Tank (Bunker) hariç herkesi kesebilme potansiyelin var.

Düşük grafikli videoya aldırmazsan örnek olarak şunu izleyebilirsin.. Öyle günlerce oynan oyunlarda çekilen şeyler değil. Canlı yapılan kısa bir stream den parçalar (ilk 4 dakika sıkabilir)

http://www.youtube.com/watch?v=HXYCQ6QjcK4

Warrior görmek istersen (okadar iyi bir video olmasada.. Aslında diğer sınıflarıda atmak isterdim ama onlar karışık gelebilir). Söylemeye çalıştığım şey iyi oyuncu ile normal bir oyuncu arasındaki fark uçurum olabilyior. O yüzden gw2 seviyorum ben.. Pvp olarak listemde ilk sıradır. Kaliteyi düşürürsek 1-2 tane daha oyun ismi verebilirim. Fakat onlar bunun üst seviye pvp si kadar güzel olmuyor

http://www.youtube.com/watch?v=Lc2LFOwpsg8&feature=youtu.be

pvp raidleri de fena değil (kalabalık pvp bana pek hitap etmese bile eğlenceli)

aha da bulunduğum guild (gerçi şuan aktif değilim.. Bi de bu tanıtım tırt ama sesleri vs. gör diye şeetdim. Zaten isimden yola çıkıp gerçek zamanlı videolarına ulaşabilirsin)

http://www.youtube.com/watch?v=dcEYMAterNk

Sosyal ağlarda paylaş

abi kalabalık raid hitap etmiyorsa gw2 oynamak saçma değil mi? gw2'nin esprisi zerg vs zerg pvp zaten. koyduğun pvp videoları anca gece 3-4'te döner herhalde. hani pvp instanceları berbattı ben bıraktığımda, pvp matchmaking swtordan bile bayıktı bence. combat çok daha iyi tabi ama tek bir oyun modu vardı işte gw2'de
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak grupların da takılabileceği görevler var. Ne bileyim olay sadece kaleleri almak değilki. Gider kampları vs. alır uyuz edersin. Böyle takılan çok insan var. Yada düşman zerglerin arkasında yavaş kalanları kesersin. Zerg dönünce uzarsın.
O videolarda karşılaştığın sahneleri prime time da bile yapabilirsin. Olay nasıl davranacağını bilmek. Zaten ufak grupları zerg umursamaz. Onlar vakit kaybıdır onlar için.

Pvp instance kısmı spvp ise, mm dandik düşük seviyede haklısın. Şöyle bir problem var oyunda. MM sistemi karakter bazlı değil, acc bazlı. Yani adam iyi oynadığı birşeyle takılıyor iyi bir seviyede.. Yeni bir sınıfta denemek istiyor. Haliyle seninle aynı gruba düşüyor. Bunu karakter bazlı yapacaklarını söylemişlerdi (artık expansion ile mi geliyor emin değilim)

Bir diğer faktörde, bu gibi şeyleri alt acc de yapanlar da çok. Özel indirimlerde kapıyorlar 10$ a oyunu... Adam yeni bir karakterle takılacağı zaman alt hesaba geçiyor. Adam o sınıfta yeni olsa da oyun bilgisi olduğundan esebiliyor.
Ot gibi oynayanda var.. Kombata girip, ya ölecem ya öldürecem diye oynuyorlar.. Oysa duruma göre kaçması gerekiyor. Oyunun ilk adımı "doğru zamanda dodge" kullanmak olmasına rağmen, rast gele dodge kullananlar var. Sıkışınca "belki yaşarım" kafasıyla.. Oysa canın dolu bile olsa, düzgün bir yeteneğe "dodge" attığında herşey daha iyi oluyor. Hayatta kalma arttığından öğrenmende hızlanıyor... Öyle birşeyki, "stealth" adamın mesafesini vs. hesaplayıp, görünmez haline bile dodge atabilrisin. Bunu bilmeyen veya beceremeyen oyuncuların yetenekleri bir yerden sonra yükselmiyor malesef.

conquest moduna gelince. Haklısın, o mod biraz bayık. Fakat "tank (bunker)" gibi sınıf/buildlerin oynanabilmesine imkan veriyor bu güzel. Zaten "Stronghold" hedesi geliyor.. conquest sevmiyorsan o modda takılabileceksin. Yeni modlarda eklerler diye umuyorum (ekledikleri farklı arenalar var ama bir çoğu tırt... Wow gibi "team deathmatch, bayrak kapmaca, skyhammer vs.. gibi" ama pek sevmiyorum ben bunları.

Ben oyuna mükemmel demiyorum. Seçeneklerimin arasında ilk sırada ve üst seviyeleri gerçekten eğlenceli geliyor diye muhabbetini yapıyorum. İstikrarlı bir şekilde öğrenen birisi daha da iyi olabilyior zaman geçtikçe. Bir yere gelince tıkanmıyor yetenek işi (gibi geliyor bana.. Belkide manyağım bilemiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

gameplay zevkli olmadan sonra oyunun her şeyi iyi olsa ne olur allah aşkına. ff'de bok gibi gameplay. setting'i seven ağzı açık oynar ayrı fakat combat keyifli değilse benim için en ufak tutuculuğu yok. wildstar o konuda benim gönlümü fethetmişti. aynı şekilde gw2'de de combat çok keyifliydi. ha pvp tasarımı kötü derseniz yorum yapamam, endgame pvp yapmadım. ben pvp yaparken hep küçük gruplarla takılıyordum, 3 kişi 5 kişi. objectiveler arasında ganklemece. level kasarken zerg traine katılıyordum falan. community ile oynamadım ama. community ile anlamı var massive pvp nin.
Sosyal ağlarda paylaş

mmo projeleri çok tehlikeli çünkü kimse altına girmek istemiyor. patladı mı felaket patlıyor. ancak işte skyforge'dur, archeage'dır falan böyle yapacaksın. f2p, storedan internet kafe kesimini hedefleyip leş projelerden para hortumlayacaksın. wolf team kullanıcı aylık 100 tl harcıyorsa adam gibi mmo yapan salaktır zaten. go leş, go rich.
Sosyal ağlarda paylaş

tps olarak bakılan, yaratık kesmeceli oyunların hepsı aynı gozumde.

eklenen seyler featuredır, ana yapıya dokunmaz.

İşte biri biraz sandbox olur, birinde ekonomi olur zart zurt. Haliyle hiçbirisi wowdan iyi olamaz, çünkü onun makyajlısı durumundalar maalesef.

Farklı kan lazım.

ya bide her mmoda aynı bok var artık, baska ınsanlarla sosyallesmek zorunda olmamak var. Tamam bende casual adamım da, baskalarıyla oynayamacaksam gider single oynarım ( ki sp tercih ediyorum artık ). Karakterlerin birbirine muhtac olması lazım ki mmo olsun oyun. Bundan uzaklasıolar gıttıkce.

WOW oynamama sebebı budur mesela, tek basıma yapıorm zaten butun questlerı herseyı. Raidede vaktim yok.

Bi warhammerda vardı bu guzel bı sekılde bide archeage de guzel yapmsılardı bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Niye öğrenemeyesin? Eve aslında araştıran için kolay oyun.. Fakat hevesli olmak gerekiyor bu konuda. Oynayanların çoğu zaten iyi bilmiyor. 1-2 aylık bilgi ile bir çok kişiden üstün olabilirsin.
Senelerce oynayıp, solucan deliklerine girmemiş, düşük seviye alanlarda pvp yapmamış, korsan olup düşük seviyelerde gezmemiş, pvp roam dan bi haber çok oyuncu var... Ben ilk başladığımda bir gruba girmiştim "pvp" adı altında yıldız geçitlerini tutuyorduk. Adamların pvp anlayışı buydu. Sonra araştırınca hızlı gemiler ile daha başka yerlere gidip terör estirebileceğimizi gördüm. Yada 20m lik gemiler ile 300m lik gemileri patlatma keyifleri de bir başkaydı (gerçi tek hata da patlıyordun bunda ama olsun :P )

Gerçi "Local Chat" mantığını sevemedim ben.. Sistemdeki yabancıyı chatden görmek :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...