Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uber Turkiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu tarz şeyler çıkmaya başlamış bizde de , hem uber hem emin değilim ama bla bla car falan filan.

Bunun yasal bir olayı yok mu? Böyle uber mantığında bir firma kurulabiliyor mu türkiyede ? Buna karşı kanun falan vardır sanıyodum ben , yoksa bizde korsan taksi çoktandır var zaten :D
Mesaj tarihi:
Uber süper bişey ya. Arabaya biniyosun, iyi günler diyip oturuyosun. Gidiceen yeri telefondan işaretlemişsen bi daha hiç konuşmana gerek kalmıyo. Taksici ışidli mi bilmemneci mi şimdi ne muhabbet kitlicek derdi yok sdf
Mesaj tarihi:
dasBock said:

blabla'yı bilmem ama almanyada MfG var buna kaydolunca eğer site üzerinden araç bulursan şöföre verdiğinin belli bi yüzdesini siteye ödemek zorundalar

Blabla tamamen farklı bir konsept. O sadece yol arkadaşı bulma sitesi. Para olayında bir resmiyet yok.
  • 6 ay sonra ...
  • 11 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Uber’in yasalarla sınavı Türkiye’de de başlıyor…Faaliyet gösterdiği İstanbul’da sıkı denetimle karşılaşan Uber’le Türkiye genelinde mücadeleye başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm illere talimat gönderdi. Emniyet, Uber‘e korsan taşımacılık suçundan ceza kesilmesini istiyor.

http://webrazzi.com/2016/12/27/ubere-turkiye-genelinde-korsan-taksi-cezasi/
Mesaj tarihi:
yani nasil korsan taksi statusu gorebiliyor ki?

o mantikla ozel transfer yasagi da gelmesi lazim. tursabla emniyet karsi karsiya gelir, ubere bisi olmaz.
Mesaj tarihi:
efatura kesip mail atıyor.
şu an nedir bilmiyorum ama ilk geldiklerinden turex ile anlaşmışlardı, d2 belgeleri vardı, o kapsamda özel şehiriçi servis diye geçiyordu adları. işte bu havaalanı vip transfercilerle aynı statü galiba
Mesaj tarihi:
Esh said:

turizm belgeli arac olmasi zorunlu degil mi abi uber olarak calismak icin?

şu an değil bildiğim kadarıyla

işin kötü yani istanbuldaki uber şoförleri o kadar iyi ki (4-5 defa bindim) vip tier turizm şirket gibi. çoğunda bebek koltuğu bile oluyor. adamlar düzgün giyimli, konuşmasını biliyor, saygılı falan. illa adamlara çökecekler.
  • Yeni Oluştur...