Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bence çok da şey yapmamak lazım. adam eleştirilere kulak asıyor mu? göründüğü kadarıyla hayır. ne gerek var sinir şitres olmaya? tepki gösterilecekse dizi yarıda bırakılır izlenmez, kitap yarıda bırakılır okunmaz. adamlar milyor dalırlar kazanmaya devam ettiklerinden umurlarında değil ki.
Mesaj tarihi:
e tamam zaten bende eğer para veriyor olsam vermeyi keserdim bu ürüne. ama şimdi boş zamanım varsa açıp izliyorum. görsel olarak güzel mi evet tvde izleyebiliceğin herşeyden daha iyi. ama ilk sezonu daha güzeldi abi bu dizinin ? seviyodum ben bu diziyi gayet ? kitapta çıkmadıysa bi şekilde gene tüketiyorum bunu ben merakımdan.

ha şimdi boş zamanım olursa baktığım şeyi eski sezonlarda o zamanı kendime zorla yaratarak, başka yapıcak bişeyim varsa veya uykumdan feragat ederek bile tüketiyodum. sinir stres olarak falanda demedim he dediklerimi. highgarden 5 dakikada düştü diye karalar bağlamıyorum, tek dediğim amma saçmalamışlar yea işte.
Mesaj tarihi:

_Rave said:

@corpy neden mutlu olmayayım ? ha cehalet ( bu durumda mantık aramamak tükettiği üründe ) mutluluk ise, evet populerliğini arttırıp, tüketilmek için aptallıktan ve mantıksızlıktan rahatsız olmayan insanların kitlesine hitap etmeyi seçen hiçbir ürünü tüketirken mutluluk duymayacağım. fazla bi beklentim de yok benim, azcık tutarlılık azcık mantık. seni bilmem ama mantıksızlık insan olsun eser olsun beni rahatsız ediyor.

Sotto said:

Dediklerin dogru da Lost'daki sikintinin birebir aynisi olarak goruyorum ben daha once de yazildigi gibi. Orada sonunu bilmeden kurguilanmisti hersey en basta eklendikce eklenmisti burada ise bir source materiale bagli kalindiktan sonra onun devaminin gelmemesiyle ne yapacaklarini bilemediler. GRRM bile belki bilmiyordur nasil bitirecegini kim bilir, yazarken onlarca kez fikir degistirebilir.

Dizi 1 bolumde biterdi Kings Landingi isgal etse. 100k lik Dorne Tyrell ordulari da bir an once silinmek zorundaydi esitlemek icin. Olay sadece son sezon degil son 2-3 sezondur source materialdan kopmanin getirdigi kartopu efekti.

Hatta kitabi yazarken de (ben okumadim) olaylarin dunyaya dagilmasindan dolayi adam chapter chapter kisileri anlatmiyor mu. Hani bir hikaye oburunun onune geciyor karakter olarak baktiginda.

Zor yani dizi olarak birsekil baglayabilmek. Kisitli zaman kisitli butce sonunu pek de nasil baglayabilecegini bilmedigin bir hikaye. Kolay degil.

abi kısıtlı bütçe ve araları doldurman gereken bi hikaye yaptığın eserin tutarlılığı ve mantıklı olmasına engel değil.bu uğraşmamak.daya dragonu arkaya dınıııı geç.bak üstte örnek vermiştim mesela. al danyi daha yakın biyere walla winterfelle falan ordan uçsun gitsin? veya tyrell-martell hiç katılmasın danye ?

olay sadece nekadar dramatize edebiliriz elimizdeki materyali. millete nası reaksiyon vidyosu çektirip wuhuucu tayfaya malzeme çıkarırız awesome momentlar ile.nerd-geek tayfaya hitap eden bi materyalin popularize olmasının sonucu bu. çünkü sırf popüler olduğu için izleyen brocu tayfa daha büyük bi kitleye dönüştü,artık dizinin hitap ettiği kitlede bu. adamlarda ona göre biçimlendiriyor diziyi.

Dramatize konusuna katiliyorum da mesela Dany'e katilmayip ne yapacakti Dorne/Tyrell..Bu sadece son sezona ozgu olan birsey degil demek istedigim o. Son 2-3 sezondur materyalden uzaklastigin icin kartopu gibi buyuyor cozumlemen gereken olaylar. Onlari da cat cat diziden ativerdiler cunku sonu icin buyuk onem arz etmiyorlar. Bu dizide begenmedigimiz sekilde oldu, kitapta baska birsekil de olacaktir, ama sonucta muhtemelen gelmek istedikleri noktada ne o ordulari gosterecek butce ne de onlari harcatabilecek ortam vardi. Bu tarz bir yolu sectiler.

Dany'nin oraya direk gidip gitmeme olayini kendi ve Jon'la arasindaki dusuncelere bagliyorum. Dany ne hissettiginin farkinda degildi Jon'a karsi gitmesine izin verdi - ki Imple olan sahneyi o yuzden koymuslar. Butun amac Jon'a olan romantizmi daha etkileyici kilmak. Evet dandik dogru benim de hosuma gitmedi ama biryandan da gitmesi icin sebep de yoktu cok fazla. Jon gidince ona karsi hisleri daha belirgin ortaya cikiyor diye goruyorum.

Mesaj tarihi:
evet abi kartopu benzetmen doğruda yani bunu da kendileri başardı. gidip daha önemli karakterleri çıkartıp sand snakes koydu adamlar sırf oberyn in populeritesinden beslenmek için. kendi suçları oda. ancak bu bile bi mantık çerçevesine yerleştirmek için sorun teşkil etmiyor olayları.

dorne da karışıklık çıktı veya bone way(dorne ile stormlands arasındaki geçit) de çok sağlam bi savunma ile karşılaştık, kullanamıyoruz orduyu diye bi cümle geçsin mesela ? eğerki hikayede dorne ordularını kullanmayacaksan.

hani bu cümle için bile zamanları olmasa tamam diyecem de boş boş muhabbet koyup filler çekmekte de üstlerine yok heriflerin. bari lore ver bilgi ver orda da.

danynin neden en baştan gitmediğinide sorgulamıyorum zaten. ortada mantığa sığmayan bi zaman kullanımı var ekibin tutsak kalması ve danynin ejderhalar ile yetişmesi arasında, onun için dany i bari daha yakın biyere koysaydın diyorum geçen zamanı mantığa oturtmak için. yoksa gidip gitmemesi beni ilgilendirmiyor bile.

en iyi ihtimal ile 1 günde gidicek kuzgun ile 1 günde gidip antartika kadar büyük bi kıtada nokta atışı yapmış gibi ekibi danynin bulması ve 2 gün boyunca adamların ateş bile yakmadan donmamış olması falan kafaya yatmıyor.

Mesaj tarihi:
_Rave said:

abi çünkü sinemada o klişeyi bi kere yaparsın biter ama dizide her bölümü yöneten yönetmen dayıyor bu klişeyi ilk fırsatta. hani şuraya sıralasam hiç zorlamadan 10 tane sıralarım son dakika mucizesi.grrm materyali bitince cılkı çıktı bu işin.

işin garibi game of thrones un popularitesi bu fantastik epik hikaye klişelerini yıkmasından gelirken iyi kötü adamın kitabını okuyup eserini uyarlayan senaristler bunu kavrayamamış.

çok güzel dalga geçiyor hatta grrm bu son dakika mucizeleri ile kitapta, fantastik hikaye okuyucusunun beklediği şeyin farkında olduğundan. mesela ilk aklıma gelen örnek: red wedding sırasında olaylar patlak verdiği sırada hadi bi mucize olsun diye beklerken sen içeri kuzeyli oldukları belli olan zırhlı baltalı adamlar giriyor, sen acaba mı derken diğer kuzeylileri biçmeye başlıyolar ardından.(boltonun adamları) gibi gibi. veya ned'in başına gelenler vs.

hiç anlamamak yani. diziyi eseri anlamayan adamlar asoiaf ın insanları etkileme sebebinin yarattığı karmaşık karakterler ve tutarlı dünyası değilde ay uy şu ölcek mi bu ölcek, ölümüne 15 kişieye saldırıp heroic hareketler yapmak veya of dragon ne koydu olduğunu sanıp, saçmalıyor.

abi katiliyorum bu yazdigina ama adamin kendisi de bir olay kurgusu dahisi degil ki ya, devamli olaylari dugumleyip dugumleyip bir sasirtici olumle veya katliamla cozuyor. hani evren 10/10 diyaloglar 10/10 her sey cok iyi ama olaylar dedigim gibi hep supriz ve anlamsiz olumlerle temelinden degisiyor.

dizinin onceki hali cok daha iyiydi eyvallah ama acikcasi got hicbir zaman bir dune falan degildi ki sirf meraktan kitaplari da okudum dizide acaba harcamislar mi kitabi diye ama yok fikrim degismedi.
Mesaj tarihi:

Dizinin eski GRRM cizgisinden uzaklasmasiyla ilgili

Plot armorlu karakterleri tehlikeye sokup sokup son anda kurtartmasi kabak tadi verdi gercekten. Game of Thrones dedigin en sevdigin adami en beklemedigin anda cart diye oldururdu. Simdi ise ne zaman baslari derde girse oradan sag cikacaklarini bilerek izliyoruz. Bu yuzden Lannisterlar'i tutar oldum bu sezonda, zira relatable tek karakter onlar kaldi. Hos, benim bildigim Game of Thrones Jaime'yi de oldururdu o sahnede, ama digerlerinin OPligi yaninda yine onlardan yanayim.

Jon Snow, Daenerys olmez belki hakli olarak, ama onun uzerinden de suspense kasip durma o zaman arkadas.

Mesaj tarihi:
µh said:

abi katiliyorum bu yazdigina ama adamin kendisi de bir olay kurgusu dahisi degil ki ya, devamli olaylari dugumleyip dugumleyip bir sasirtici olumle veya katliamla cozuyor. hani evren 10/10 diyaloglar 10/10 her sey cok iyi ama olaylar dedigim gibi hep supriz ve anlamsiz olumlerle temelinden degisiyor.

dizinin onceki hali cok daha iyiydi eyvallah ama acikcasi got hicbir zaman bir dune falan degildi ki sirf meraktan kitaplari da okudum dizide acaba harcamislar mi kitabi diye ama yok fikrim degismedi.

dune bencede daha iyi zaten. ama sırf plot çözmek için ve sürpriz olsun diye karakter öldürmüyor abi adam. hem çok karakter var kitapta ve hepsi çok detaylı bi şekilde işlenmiş, onun için normalde geçmişi olmayan isimsiz biri olarak okuduğun adamları çok detaylı bi şekilde tanıyıp, öldüğünü görünce sırf öldürmek için yazmış bu adamı diye düşünüyosun ama adam aslında normalde epik bi hikayede figüran olucak kadar önemsiz bi karakteri bile çok detaylıca işlemiş oluyor.

sürprizde değil çoğu ölüm. çok basit hataların, çok basit sonuçları oluyor sadece. hatta çoğu karakteri öve öve bitiremiyor anlatırken ama spesifik bi zaafınıda sıkça vurguluyor ki bu genelde o karakterin ölümüne sebep veriyor. ne bileyim mesela starkların onur anlayışı, robbun gençliği, oberyn in kız kardeş takıntısı ve özgüveni, tywinin tyriona olan nefreti veya drogonun danye olan aşkı ve güveni vs.

ayrıca bu adam 10 yaşında bi kızıda 60 yaşındaki bi adamıda okuyucusuna çok inandırıcı bi şekilde sunuyor,durup demiyorsun ulan bu karakter bi saçma olmuş diye.

bunun ötesinde adamda inanılmaz bi kurgu anlayışı ve foreshadow kabiliyeti var. çoğu büyük eventin ipuçlarını bazen 1-2 kitap öncede bulmak mümkün. ayrıca türkçe okuduysan çeviri nasıl bilmem ama orjinalin dili benim okuduğum bütün fantastik eserlerden binlerce kat daha akıcı, fanboyluk gibi olmasın şiir gibi akıyor bazı karakterlerin spesifik pow bölümleri.

adam iyi yani, abartılmıyor.

ek: r+l=j dalgası gibi aslında çok basit ama hikaye içine çok iyi gizlenmiş bi twist hazırlamakta çok ciddi bi başarı ayrıca. hani internet gibi global bi bilgi paylaşım aracı olmasa okuyucuların &99 unun anlayacağı bi durum değil bu. çünkü adam tarihte kazanan tarafın hikayeleri ve kişileri çarpıtarak yazmasını falan çok güzel uyarlamış eserine. okurken sorgulamıyorsun bu adam buna kaçırıp tecavüz etmişti dediğinde.
Mesaj tarihi:
mascio said:

yani bu wight quest'i kitapta da olacak muhtemelen. hayır yedi sezondur her karakter türlü türlü aptalca hareket yaparken hiç sorun yoktu, yedinci sezonda mı aptallık problem haline geldi? iki tane gencecik aptal aldıkları aptal aptal kararlarla konuyu bu noktaya getirdi işte. kitapta bu dany ve jon'un yaşları belli ne bok oldukları belli. ne bekliyorsunuz ki yani anlayamadım.

tyrion ve spider da 15 yaşında dimi toplantı yapıp muhteşem bir fikir çıkardılar birleşip.
herkes taste sahibi olcak diye bişi yok çöp izlemeyi seviyosanız izleyin de OOHH 4KFAGSE SPOİLER GİRSİN demek? leakteki kalite farkını göremiyosan/duyamıyorsan ignorance is bliss
Mesaj tarihi:
sabonis said:

copry said:

Olm siz mutlu olmazsiniz , soyliyim

Zamanın önemi vurgulanmışken fiziksel olarak 6 günlük mesafe 12 veya 24 saatte katedilince mutlu mu oluyorsun sen =/

mutsuz da olmuyorum , notr yani. sacma salak uzatmak ugruna turk dizileri gibi gereksiz ayrinti kasmadiklari icin de gayet mutlu bile sayilabilirim ayrica.
Mesaj tarihi:

dorne-highgarden orduları hk

dorne'daki bütün ailelerin sand snakes leri desteklediğini pek düşünmüyorum. zira dizide randyl tarly'nin bile kraliçenin yanında yer alarak highgarden'a karşı savaşa girdiği gösterildi. dengelerin eşitlenmesi için 2 petty kingdom yok edildi kafası çok saçma geliyor. bana kalırsa zaten olenna-sand snake lerin orduları pek kayda değer sayıda değildi.

ayrıca krallıktaki her aile loyalty olarak öncelikle krallarına daha sonra liege lordlarına bağlı bence en azından kafa bu şekilde. tabi kuzey hariç, çoğu bölümde kuzeyin güneye göre farklı olduğunu insanların sadece kendilerinden olanları izledikleri falan defalarca belirtilmişti. o nedenle olenna ve sandsnake lerin mevcut otorite boşluklarından da dolayı(birisinin soyu bitti-diğeri darbeyle liderlerini öldürdü falan) çok fazla asker sağlayabildiklerini hiç sanmıyorum. ha bide olan bitenin dorne'un hiç umrunda olduğunu düşünmüyorum adamlar tam alemci dsadasddaf

Mesaj tarihi:
_Rave said:

bunun ötesinde adamda inanılmaz bi kurgu anlayışı ve foreshadow kabiliyeti var. çoğu büyük eventin ipuçlarını bazen 1-2 kitap öncede bulmak mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=_e6S259tuEY
Mesaj tarihi:
sözde krala bağlı olmaları lazım ancak hepsi liege lorduna bağlı minorlar.

misal robertın isyanında mesela isyan eden tarafta sadece 3-4 minor aile dışında geri kalan hepsi liege lordlarına sadık.

ayrıca dorne ve tyrell orduları şuan westerostaki en kuvvettli birlikler olması lazım. dorne hiç, reach ise blackwaterda savaşması dışında savaşmadı. ki yani lannisterların normalde tyreller olmasa o saldırıyı yapıcak kuvvetide yok, robbun devamlı tokatlayıp durmasını hatırlıyorsan. bide tyrellerin westerostaki en büyük orduya sahip olduklarınıda unutmamak lazım.

dorne ise mermiye kafa atalım kafasında tipler ile dolu. savaş çıksında gidip savaşalım derdindeler. dornishlerin tek yaptıklarının sevişmek ve savaşmak olduğu bikaç kez dile getirildi dizide de.
Mesaj tarihi:
Xenus said:

_Rave said:

bunun ötesinde adamda inanılmaz bi kurgu anlayışı ve foreshadow kabiliyeti var. çoğu büyük eventin ipuçlarını bazen 1-2 kitap öncede bulmak mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=_e6S259tuEY

oha abi ilk kez farkediyorum bunu. çok iyi lan sdfs.
Mesaj tarihi:
µh said:

Bu dediğine hiç katılmıyorum. Belli başlı ölüm ve katliamları düşündüğümde, düğüm çözen biri aklıma gelmiyor. Ayrıca bana sürprizden ziyade gerçeklik hissi veriyorlar. Sürpriz hissi ancak bunun bir kurgu olduğunu düşündüğünde hissedilebilir -ki ben bazı ölümlerin, mesela Ned Stark'ın ölümünün o açıdan da sürpriz olduğunu düşünmüyorum- ama normal bir olay zinciri gibi bakıldığında bunlar beklenmeyecek gelişmeler değil.
Mesaj tarihi:
copry said:

sabonis said:

copry said:

Olm siz mutlu olmazsiniz , soyliyim

Zamanın önemi vurgulanmışken fiziksel olarak 6 günlük mesafe 12 veya 24 saatte katedilince mutlu mu oluyorsun sen =/

mutsuz da olmuyorum , notr yani. sacma salak uzatmak ugruna turk dizileri gibi gereksiz ayrinti kasmadiklari icin de gayet mutlu bile sayilabilirim ayrica.

dafuq? kimse türk dizisi gibi gereksiz uzatsın demiyor zaten.

herhangi bir filmde 3 saat içinde bomba patlayacakken, çinden amerika'ya uçakla uzman getirseler ve adam bomba patlamadan yetişse mesela rahatsız olmayacaksın? valla helal o zaman. ben yiyemiyorum bu tarz şeyleri.
Mesaj tarihi:
tiLi said:

mascio said:

yani bu wight quest'i kitapta da olacak muhtemelen. hayır yedi sezondur her karakter türlü türlü aptalca hareket yaparken hiç sorun yoktu, yedinci sezonda mı aptallık problem haline geldi? iki tane gencecik aptal aldıkları aptal aptal kararlarla konuyu bu noktaya getirdi işte. kitapta bu dany ve jon'un yaşları belli ne bok oldukları belli. ne bekliyorsunuz ki yani anlayamadım.

tyrion ve spider da 15 yaşında dimi toplantı yapıp muhteşem bir fikir çıkardılar birleşip.
herkes taste sahibi olcak diye bişi yok çöp izlemeyi seviyosanız izleyin de OOHH 4KFAGSE SPOİLER GİRSİN demek? leakteki kalite farkını göremiyosan/duyamıyorsan ignorance is bliss

tyrion'ın tek amacı lannister ailesinin tarihten silinmesini engellemek. zaten cersei'ye wight götürme planı da ondan çıkıyor. yani bu planın yapılmasının amacının ne kadar belli olduğunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. jon aptalı da anında yutuyor yani. üzerine dany'e postayı koyuyor sana sormama gerek yok ben gidiyorum diye. hayır finali izledikten sonra zaten aslında bu wight quest'inin ne için yazıldığını da anlayacaksınız ya neyse.

leak'teki kalite farkını görmemek için gözünün olmaması gerek. önemli değil diyoruz ona bile laf ediyorsunuz. benim için birkaç gün sonra tekrar HD olarak izleyebileceğim bir şeyi öncesinde daha kötü kaliteyle izlemek de sorun değil yani.

bu söylediğimizin anlaşılamayacak bir tarafı yok. baydı şu muhabbetiniz gerçekten isteyen istediği gibi izlesin size ne? kendi kendilerine grup haline gelmişler insan linçlemeye çalışıyorlar forumda.
Mesaj tarihi:
abi zaten 6 sezon boyunca karakterler ince ince işlendi. an itibariyle 1-2 karakter dışında kimin ne istediğini, ne yapabileceğini, kime karşı ne hissettiğini falan net bir şekilde biliyoruz.

ana karakterlerin king's landingden uzaklaşmasıyla eski sezonlardaki plot olayları tamamen bitti artık sadece 2 tane main event kaldı. o nedenle olayların hızlı gelişmesi bana çok garip gelmiyor.

karakterler ışınlanıyor; x yerinden y ye nasıl o kadar çabuk gelirler yaauw çok saçma diyenleri de anlamıyorum. o kafayla gidersek düz mantık koskoca blackwater savaşı, piçlerin savaşı falan 5er 6şar dk sürdü. adamlar 5dkda krallığı kurtardı çok saçma yaa falan mı diyelim sdadsad.

got'un fantastik bir seri olduğunu algılayamayan arkadaşlara da şöyle bir link vereyim, iyice hesap kitap yaparlar belki. adamlar kasmış westeros'un boyutunu kabaca hesaplamış yalnız değilsiniz dsadsad.

https://www.quora.com/How-big-is-Westeros-compared-to-our-world
Mesaj tarihi:
eserin fantastik bi eser olması kendi içinde zaman geçiş ve aralıklarının veya senaryonun tutarlı olmasına engel değil.savaşların ise 5-6 dakika sürmesinin bütçe sebebiyle olduğunu anlayacak kadar akıl var çoğumuzda, onun için bir kesit gibi izlediğimizin farkındayız.ki verdiğin örnekteki blackwater savaşı bütün episodeu kapsiyor, 5 dakika değil.

bu sene genelindeki x'ten y'ye ışınlanmalar ise bağsedilen ana konu değil. hızlı ilerliyor dizi ok, jon'un kayıkla 3 bölüm gitmesini izlemek isteyen yok zaten. bağsedilen mesele ölüm kalım durumundaki bi grubun yardımına ışınlanarak ejderha gelmesi kör göze parmak oluyor dazgün işlenebilir, işlenmiyor. onu geç bütün senenin üstüne kurulduğu plotlar birbirinden mantıksız ve sıradan bir fantastik eser tekdüzeliğinde ilerliyor sezon.
Mesaj tarihi:
mascio said:

tiLi said:

mascio said:

tyrion'ın tek amacı lannister ailesinin tarihten silinmesini engellemek. zaten cersei'ye wight götürme planı da ondan çıkıyor. yani bu planın yapılmasının amacının ne kadar belli olduğunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. jon aptalı da anında yutuyor yani. üzerine dany'e postayı koyuyor sana sormama gerek yok ben gidiyorum diye. hayır finali izledikten sonra zaten aslında bu wight quest'inin ne için yazıldığını da anlayacaksınız ya neyse.

leak'teki kalite farkını görmemek için gözünün olmaması gerek. önemli değil diyoruz ona bile laf ediyorsunuz. benim için birkaç gün sonra tekrar HD olarak izleyebileceğim bir şeyi öncesinde daha kötü kaliteyle izlemek de sorun değil yani.

bu söylediğimizin anlaşılamayacak bir tarafı yok. baydı şu muhabbetiniz gerçekten isteyen istediği gibi izlesin size ne? kendi kendilerine grup haline gelmişler insan linçlemeye çalışıyorlar forumda.

4kfags inş spoiler yer diyen adamla şimdi sağduyulu olmaya çağıran aynı mı
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...