Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

Şimdi game of thrones haritası acaba nasıl bişi diye baktım. Baya bildiğin Türkiye-Yunanistan ikilisi..

+ ortadoğu bölgesi, azerbaycan filan. hazar denizi bile var.

benziyor cidden, benim de aklıma geldi :D

the dothraki sea (comarland) ve the red waste cuk oturuyor zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Özetle çok uzun ve zorlu bi deniz yolculuğu, victarionun gemilerinin nerdeyse yarısı batıyor ve aylar sürüyor. O yüzden evet ışınlandılar, çünkü yeaaa bilemezsiniz yeaaa diyen izleyicileri varken dizi böyle detaylara niye dikkat etsin.

Dizide o arada aylar geçmediğini kanıtla.

axedice said:

Bu arada hep yazıyorum ama serinin sonuna dair tahminim :

John ve Dany

Birlikte white walkerlara girişecek diye bişey yok. Dany kötü, jon iyi. Dany taht için, jon realm için savaşıyor. En azından böyle mutlu mutlu alliance kurup birlikte savaşmayacaklar, dany ancak zorda kalırsa kuzeye yürür.

Müttefik olmayı bırak evlenecekler bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Lan ben niye bişey kanıtlıyorum? Arka arkaya koydukları sahneleri benzer kronolojik sıraya göre anlatıyorlar, farklı coğrafyalardaki karakterleri sezon sezon ayırmanın ve 4. 5. kitapları karışık anlatmanın mantığı da o. Asıl diziciler kanıtlasın ışınlanma olmadığı

Öff editi görmedim tabi

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/895/628/38c.png
Sosyal ağlarda paylaş

buarada ned in lyanna'ya verdiği sözü aşırı ciddiye alıp jonun kimliğini karısına bile açıklamaması falan tam nedlik.

bide catelynin şu sahnesi ve jon'a olan nefreti jonun kimliğini bilince iyice üzücü.
https://www.youtube.com/watch?v=C40jTRWo_0s

çok küçük detaylar verildi dizide de jonun kimliğiyle ilgili.ama herhalde internet diye bişey olmasa okuyucuların ve izleyenlerin %99u çıkaramazdı bu sonucu.benim şimdiye kadar bi kitapta okuduğum en güzel saklanmış ama aslında gün gibi açık sırlardan biri.hakkını yemiyim dizide de güzel işlediler.

tabi hiç sanmıyorum jonun bu kimliğini öğrenebilicek veya öğrense bile bi hak iddaa edebilicek veya öyle bir hevese kapılacağını.

Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Çünkü bir şeyin olduğu iddia ediliyorsa, mesela ışınlanma var deniliyorsa, onun ispatlanması gerekir, olmadığının değil.

Dizileri her şey tamamen kronolojik ilerliyor olmalı kafasıyla izleyen adamlar Wayward Pines'ın ilk sezonundaki twisti de kolay kolay anlamamışlardı.

Wayward pines ile bunu kıyaslaman mükemmel bi kıyas olmuş cidden.Wayward pinesın ana plotu bu değilmi zaten? got da bu zaman kavramı ne zaman kırılmaya başladı? 5-6.sezonda.ilk sezonlarda bir karakterin hareketi bir sonraki karakterin hareketini etkiliyordu hep.bu tarz aynı bölümde minimum 3 aylık atlama yapan karakter gördüğümü hatırlamıyorum daha önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Acaip kızgın spo, başlatacaksınız teorinizden

Bu ne abi ya başlarım teorinizden de akikikikiki ya şöyle olursanızdan da, teori başlığı açın arkadaşım orada eğlendirin kendinizi. dizi tartışmaya geliyoruz, saçma sapan teori tartışmaları. aha cersei patlattı wildfire ile burada da abi teori ama ihihi diye paylaşan "arkadaşlar" vardı. ağır sinirliyim şu an, şu andan itibaren gelecek sezon için teori başlığı açın kumunuzda oynayın.

keyfimizin içine ediyorsunuz çünkü!

Sosyal ağlarda paylaş

Oh ya icimin yaglarini eritti resmen bu bolum.

Cercei: Direk tokata kostu. Shame ci lady i gosterince, bayagi bir ic yagi eritti. Tommen in ne kadar gerzek oldugu bir kere daha ortaya cikti. Olan Marciriye oldu.
Arya: Beklenen oldu, ama acaip gaza getirdi. Sonraki hedef Cercei.
Jon: Yeni king in the north umuz:))
Mormont lady: Yok arkadas boyle karakter, konseyi zikti atti resmen. Direk Bran e bassinlar nikahi.
Daenerys: Burada beklenen oldu. Cok sasirtmadi.

Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

Bu harita got dünyasının tamamı değil dimi?
Aşağıda kocaman orman var, yukarda karlı bölgenin devamında ne var. Güney ve kuzey denizlerinin ötesinde ne var? Hiç bahsedildi mi kitapta?
Ya hiç bilmediğimiz bi ırk oradan yardırarak bütün oyunları bozsa?

Evet, Aztekler gelecekmiş.

https://www.destructoid.com/ul/237772-crusader-kings-ii-sunset-invasion-impressions/sunset2-620x.jpg

_Rave said:

Wayward pines ile bunu kıyaslaman mükemmel bi kıyas olmuş cidden.Wayward pinesın ana plotu bu değilmi zaten? got da bu zaman kavramı ne zaman kırılmaya başladı? 5-6.sezonda.ilk sezonlarda bir karakterin hareketi bir sonraki karakterin hareketini etkiliyordu hep.bu tarz aynı bölümde minimum 3 aylık atlama yapan karakter gördüğümü hatırlamıyorum daha önce.

İki dizinin birbirine benzerliğini göstermek için bahsetmedim zaten, seyircilerin her şeyi kronolojik sırayla gelişiyormuş gibi algılamaktaki ısrarına örnek olarak söyledim.

Game of Thrones'daki seyahat süreleri düşünüldüğünde -ki bir ordunun yolculuğu birkaç kişininkinden kat be kat daha uzun sürer- birçok bölümün içinde haftalar hatta aylar geçiyor.

İlla Muhteşem Yüzyıl'daki gibi time lapse mi koysunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Bu ne abi ya başlarım teorinizden de akikikikiki ya şöyle olursanızdan da, teori başlığı açın arkadaşım orada eğlendirin kendinizi. dizi tartışmaya geliyoruz, saçma sapan teori tartışmaları. aha cersei patlattı wildfire ile burada da abi teori ama ihihi diye paylaşan "arkadaşlar" vardı. ağır sinirliyim şu an, şu andan itibaren gelecek sezon için teori başlığı açın kumunuzda oynayın.

birader adamlar bilerek yazmıyorki olacağı.yani milletin aklındaki teoriyide okumak için girmiyosan bu topiğe ne diye giriyosun anlamadım zaten.

bence, seni rahatsız ediyosa onların teorilerini başka yerde yazması yerine senin bu topiğe hiç girmemen daha mantıklı.güzel bölümdü,kötü bölümdü diyemi yazılmasını takip etmek istiyosun?

@komutan hayır abi bu zaman kavramı işlendimi gayet net işleniyor.ancak bazen dizide bilinçli olmadan plotları sonuçlandırmak için sıkıştırma yapılıyor ve o yüzden oluşuyor bu ışınlanma boşlukları.bak mesela stannisin wall'a çıkarma yaptığında zamanın geçişini net şekilde yansıttıkları için rahatsız edici bi durum oluşmamıştı.yada gene kings landing kuşatmasında.

varyste olay ulan bu sahne elde kaldı sıkıştıralım plotu bitsin gitsin olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Abartmayın anasını satayım. Her dizinin teorisi konuşulur. Bu kadar etkileniyorsanız girmeyin başlığa.
Sosyal ağlarda paylaş

şuan kimse kitaptan teori yazmıyorki? hatta kitapçılar cleganebowl için teori ürettiler daha çok.bide hayır teori bile okumak istemiyosan niye bu başlıktasın abi? ne konuşulucak ki izlediğin dizi hakkında.of şu ne koydu of bu ne yedi miyi okumak istiyor topiğe giren.

spoiler verilen bi durum yok ortada.mantıklı veya mantıksız teori yazmakta izlediğim diziyle ilgili kitabı hesaba katmadan gayet benim keyfim.topiğin ismini game of thrones (2011)-HBO #3 kitaptan spoiler ve götünüzden teori yazmak yasak'a çevirtecek kadar aptal olmayın bi zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...