Six races: Alkari, Bulrathi, Human, Mrrshan, Psilon and Sakkra
Three victory conditions: Conquest, Diplomatic and Excellence
Tactical Battles
Multiplayer
Ship Design
English and Russian language support for text and VO
64-bit Windows support
ea ilerledikce geri kalan seyler de acilcakmis: races, features etc.
Eski Master of Orionları oynayalı seneler geçtiği için bu oyunla birebir kıyaslayacak kadar hatırlamıyorum. Ama son zamanlarda çıkan benzer oyunlarla kıyaslarsak(Endless Space, Galactic Civilizations 3, Distant Worlds) türünün iyi bir örneği.
Oyunla ilgili insanların en çok şikayet ettikleri konu combatın turn based değil de real time olması. Beni rahatsız etmedi.
Ses, müzik ve görsellik açısından türün diğer oyunlarından belirgin şekilde daha iyi. Arayüzünü de beğendim ki diğer oyunlar arasından bir tek Endless Space'in arayüzünü beğenirim.
Early access olmasına rağmen oyun yarım yamalak bir halde değil. Eklenecek ırklar ve casusluk gibi birkaç şey var. Bunun haricinde oyunun dengesi ve yapay zeka üzerinde de çalışıyorlarmış.
Master of Orion 2 hala yüklü bende, ara ara açar oynarım. Genel olarak fazla hızlı ilerlermesi dışında muhteşem oyundu. Hatta "ulan şunun gibi bi ipad oyunu yapılsa aslında bayağı tutar" diye kafamda duruyordu köşede. Eski havayı yakalarlar mı bilmem ama bekliyoruz bakalım...
Geldi geldi güncelleme. Yeni ırk geldi, yeni zafer geldi (parayla oyunu kazanma). Oyun bende yok ama yakından takip ediyorum. Oynamadığım için inceleme yazısı yazamayacağım :(
Öne çıkan mesajlar