Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Balayı / Roma

paspatur

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
up!

abi kasım da balayına çıkıcaz. italya düşünüyore, özellikle roma, venedik, floransa muhtemel triomuz.

şimdi kasımda giden var mı o taraflara, yağmur çok yer miyiz soğuk olmaz diye tahmin ediyorum.

bi de tecrübeli patiler bi el atın ne yapmak lazım nelere dikkat edilmeli

iş dönemi çok yoğun oteldi falan uğraşamıycam gibi turla gitmeyi düşünüyorum.

yardım yardım
Sosyal ağlarda paylaş

Eöö biz sonbaharda gitmedik. Fakat venedikle alakalı şunu biliyorum. Hava çok sıcak olduğu vakit şehir biraz kokabiliyormuş. Bize "şanslısınız siz gelmeden önce yağmur yağdı, o yüzden koku sıkıntısı yaşamazsınız" demişlerdi.

Tabi yine özellikle venedik için yağmur, fırtına falan olmayan zamanda gitmenizi(bariz nedenlerden ötürü) tavsiye ederim.

Floransa'da hava kapalıydı. Çoğu müze için dışarda sıra oluyordu. Hem çok güneş varken hem de yağmur altında yine zor olur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Roma'nın soğuğu fena oluyor. Temkinli gidin, üzerinize alabileceğiniz bir şeyler götürün. Yağmurluk mutlaka olsun. İnce poşet gibi yağmurluklardan da alıp gidebilirsiniz. Gezerken onlar iyi oluyor, yağmur başlayınca geçiriverirsiniz. Zaten Roma'da sokaklarda falan hep satıyorlar yağmurlu olduğu zaman.

Auril'in dediği gibi, Venedik gereksiz pahalı. Hazırlıklı olun.

Müzelerin çoğuna biletleri önceden internet sitelerinden alabilirsiniz. Hiç sıra beklemeden QR Code okutup geçersiniz. Tarihleriniz kesinleşince girip internetten alın.
Sosyal ağlarda paylaş

yılbaşına collesium'da girelim diye gitmiştik, hava mükemmeldi. bir kere yağmur yağdı, o da yılbaşı gecesi 10'da başlayıp 1'de bitti. zamanlaması hoş olmadı tabi

vatikan'ın dibinde çok güzel hosteller var eski binalara kurulmuş, açık asansörlü koca kapılı falan. öneririm onları

venedikte de su taşmıştı biz gittiğimizde, meydanda falan yürünmüyordu. platform kurmuşlar, orda yürünüyordu anca.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Gittiniz mi? Ben 2010'da gitmiştim. O yüzden güncel fiyatları bilmiyorum.

Bana böyle ortalama günlük harcama hesaplayabileceğim bilgi lazım.

Mesela mcdonalds ayarında olmayan, luks de olmayan ogle yemegi, normal, guzel aksam yemegi, luks aksam yemegi. Cafe fiyatları(kahve, tatlı vs) Bar ve icki fiyatları

Bu tip güzel ama bokunu çıkartmayan bir tatil icin gunluk kac euro para ayırmak lazım?

Kişi başı 50 euro filan diye düşündüm ama az mı acaba? bütün ıvır zıvır, içki, yeme vs harcamaları dahil.

Muze girişleri ve ulaşım hariç.

Son zamanlarda gitmiş birileri var mı? Roma bu arada şehir.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

1 tabak makarna 20 euro.. yetmez 50..

ben 2010'da güzel bir et yemeği, şarap filan 35 euro mu vermiştim. Bir de turistik yerdi. Güzel restoran artistik garsonlu filan.

Ona göre paso gezme tozma ile ortalama 50 olur dedim. Hani daha çok da olacaktır daha az da. ama akşam içmeleri katarsak yetmez evet. Onu ayrı hesaplamak lazım.

Son zamanlarda gidenler az yazsın işte. 50 euro olamz diyi geçmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

Gittiniz mi? Ben 2010'da gitmiştim. O yüzden güncel fiyatları bilmiyorum.

Bana böyle ortalama günlük harcama hesaplayabileceğim bilgi lazım.

Mesela mcdonalds ayarında olmayan, luks de olmayan ogle yemegi, normal, guzel aksam yemegi, luks aksam yemegi. Cafe fiyatları(kahve, tatlı vs) Bar ve icki fiyatları

Bu tip güzel ama bokunu çıkartmayan bir tatil icin gunluk kac euro para ayırmak lazım?

Kişi başı 50 euro filan diye düşündüm ama az mı acaba? bütün ıvır zıvır, içki, yeme vs harcamaları dahil.

Muze girişleri ve ulaşım hariç.

Son zamanlarda gitmiş birileri var mı? Roma bu arada şehir.

Ekim sonunda gittim. Genel olarak rakamlar Türkiye rakamlarıyla aynı ama currency farklı. Yani burada bir makarna tabağı ortalama bir yerde 8 tl ise orada 8 euro. İçkileri de öyle düşünebilirsin, ortalama bir barda bir şişe içki 10-12 euro falan. Ne yiyeceğin ve ne kadar yiyeceğine bağlı harcaman doğal olarak. İki öğünde toplam iki tabak makarna yiyip ikişer su içersen 20 euro yu da yettirebilirsin.

Bence öğlenleri sağda solda satılan ucuz dilim pizzalarla geçiştirmek en mantıklısı. Ben böyle yapmadım her boku denicem diye gereksiz para harcadım. Öyle ultra bir deneyim de yaşayamadım. Yiyemediğim boktan pizza aldığım da oldu.

Lüks aksam yemeğinde sınır yoktur heralde de ben bir kere makarnalı istakoz yedim ispanyol merdivenlerinin oralarda sadece o 28 euro muydu neydi. O civarda düşünebilirsin. Yanına şaraptı vs. derken 100 euro yu buladabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

hotel olarak da hotel dharma yı tavsiye ederim roma da. Altındaki restorant güzeldi baya, fiyatlar da aşırı değildi. Republic meydanına çok yakın dolayısıyla Republic metrosuna da yakın. Hatta orada tiyatro opera salonu da var. Gitmişken operaya gidelim demiştik ama nasip olmadı orada. Sonra Venedik'te bir kilisede klasik müzik konseriyle telafi ettik gerçi. Republic, Termini'den bir sonraki metro durağı bu arada. Roma'dan Floransa'ya hızlı trenle geçecekseniz bizim gibi uygun bir lokasyon olur. Ya da Roma havaalanından leonardo treniyle termini ye gelip oradan metroyla bir durak daha gelip oteli bulabilirsiniz.

Roma'yı gezerken de metrodan faydalanın derim. İspanyol merdivenleri olsun Collesium olsun, Vatikan olsun metroyla ulaşabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...