Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dress

Auberon

Öne çıkan mesajlar

önce beyaz/altın görüyordum, sonra parlaklık ayarlarıyla oynanıp biraz karartılmışını gördüm resmin, ondan sonra ne zaman baksam hep mavi/siyah görmeye başladım, şimdi tekrar bakınca açık mavi/kahverengi gördüm.

az önce resme bakarken ekran parlaklığını minimuma getirip sonra normal hale getirdim, şu anda beyaz/altın görüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğlen resme ilk baktığımda direk mavimsi hakimsi görmüştüm. Eve geldim youtube girdim elbise hakkında tonla video olmuş bir tanesini açayım dedim. Beyaz-Altın gördüm sırf.
Sonra nedenini açıklayan bir video izledim ve artık hep mavimsi hakimsi görüyorum. Tekrar beyaz altın görebilmek için beynimle yarışıyorum hjagsdfh

(Mavi-Siyah diyenlerin de mavimsi kahvemsi gördüğünü ama kestirmeden öyle dediğini düşünüyorum yoksa elbisenin orjinalindeki gibi mavi siyah gören yoktur herhalde?)
Sosyal ağlarda paylaş

iş şu:
renkler aslında açık mavi/koyu sarı

ama kontrast yüzünden ilüzyon oluşuyor ve ya açık maviyi beyaz algılıyorsun, ya da koyu sarıyı siyah.
(buna bağlı olarak diğer renk te koyusarı->altınrengi veya açıkmavi->koyumavi olarak kayıyor)

Şurada basitçe anlatmışlar.
http://www.explainxkcd.com/wiki/index.php?title=Main_Page
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

iş şu:
renkler aslında açık mavi/koyu sarı

ama kontrast yüzünden ilüzyon oluşuyor ve ya açık maviyi beyaz algılıyorsun, ya da koyu sarıyı siyah.
(buna bağlı olarak diğer renk te koyusarı->altınrengi veya açıkmavi->koyumavi olarak kayıyor)

Şurada basitçe anlatmışlar.
http://www.explainxkcd.com/wiki/index.php?title=Main_Page

Ya zaten bunu anlamayan bilmeyen yok da. Esas ilk mindfuk yapan aynı anda aynı resme bakıp insanların farklı farklı görmesi.

Bu arada o elbise yok satıcak asdf
Sosyal ağlarda paylaş

ḽ̬̹͍̮u̻̲t͓f̟͓̺͈͚ͅe̜̝̳̩n̤̜̰͔͙̙̹ ̼̝͓̪̭̦ḇ̖̣͈̘u̠̪̰̜̠lu̩̩̼̟̝ͅnd̤̪̮͙̲̜̖u̬͚g̯̼̺u̙̼̤n̪͕̦̰̜̙ͅu̫̤̰z ͔̘̠̯̤ye̟̣͓͈r̼͕̖̫̱̺i ̱̗̖t̝͇͇e̯̞r̺̗͔͖͎̘̞k̗͙̘̤͕e̲̥̻͔t͈̱̭͔̘̩m̟e̱̠͚̞̙̭y͉̥i̦n̞,̩ y͍̥̜̖̖͚ard̥i̟̳͎̖m͔͙̝ͅ ̮͔y̝̟̱͔͈o̪̤͕̙̹ld͖a̺͎̺̝̯̘ ̝̖̦͈͓͚g̯̜ͅḙ̥̣͎̮̙l͔̗̼ḭ̰̲͖yo̗̪̤̳͙r

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lzixaunt1I1r9egpco1_500.gif
Sosyal ağlarda paylaş

bulunmuyor :(

edit: oha amazon.co.uk de varmis ama 57 pound ya, servet direk bu kadar vasat birseye

yorumlarda super

said:
I bought this dress for my wife, and she looks beautiful in it. Funny thing, the other day I saw another woman who looked exactly like my wife, kissing another man. But it couldn't have been my wife because that woman was wearing a white-and-gold dress, and the dress I bought my wife is a blue-and-black one. Whew, I was almost worried for a moment there, haha.

said:
The good: Works equally well as formal or business casual attire.

The bad: Carves a crooked path through perceptual reality and leaves behind it a wake of confusion and existential crises. Also unforgiving on the hips
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...