vulga Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 kriz mriz demissiniz yeni mezun bir kardesiniz olarak tatilimi biraz daha mi uzatayim yoksa hemen is mi bakayim kriz mi geliyor anlamadim bir yol gosterseniz :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 vulga said: kriz mriz demissiniz yeni mezun bir kardesiniz olarak tatilimi biraz daha mi uzatayim yoksa hemen is mi bakayim kriz mi geliyor anlamadim bir yol gosterseniz :/ Uzatma şansın varsa uzat elbette. Öyle de böyle de uzanıyorsun zaten. Ne kadar geç o kadar iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Bence iş aramaya başla, zaten kolay bulamayacaksın bu soruyu soran birisiysen. İş ararken takılırsın bir yandan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Vulga kriz mriz buldun mu güzel bi iş yapıştır. Gerçi içimden de ömür boyu çalışacaksın yat diyesim var. Üniversitede parasız pulsuz dolaştığın günleri bile özleyeceksin, ona göre davran. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Teşekkürler tavsiyeler için, yine kesin bir sonuç çıkmadı demek ki ne yaparsam yapayım yanlış olmayacak. Büyük şirketlere az az başvurmaya başlayayım o zaman zaten geçdönerler/dönmezler vakit geçtikçe hem başvuru sayısını arttırırım hem daha az isimli yerlere de dönerim. Buna karar verdim dünden bu yana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 axedice said: Ya bırakıp gitmek yüz üstü bırakmak falan pek bana göre değil Mersindesin diye mersinli olma. İş hayatında bu tarz duygusallığın belli pozisyonlar dışında hiçbir getirisi olmadığı gibi kariyerden götürüsü çok bol. İş bulup bulmama durumu kişiye bakar. Aranan adamsan her zaman iş var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 axedice said: Yazıldığı gibi okuyorum asansörcü güzeli olm yazıldığı gibi okusan ebitimiz demen lazım ebitdamız nasıl bi kelime lan e baytdamız desen bile değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Earnings_before_interest,_taxes,_depreciation,_and_amortization said: A company's earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization (commonly abbreviated EBITDA, pronounced /iːbɪtˈdɑː/, /əˈbɪtdɑː/, or /ˈɛbɪtdɑː/) is an accounting measure calculated using a company's net earnings, before interest expenses, taxes, depreciation and amortization are subtracted, as a proxy for a company's current operating profitability (i.e. how much profit it makes with its present assets and its operations on the products it produces and sells, as well as providing a proxy for cash flow). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 abiiii Bonepart EBITDA daki DA yı ek sanmış. hahah. şimdi çaktım muhabbeti. EBITDA diyor axedice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 amortismanı anlatsanıza ne işe yarıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Diyelim üretim işletmene büyük tutarlı bi makina aldın, bina yaptın vs. Devlet bunu çat diye maliyet olarak yansıtamazsın, yavaş yavaş ekleyebilirsin diyor. 100.000 liralık bi pres almış olalım. Bunun da tükenme ömrü 10 yıl olarak belirlensin (yine devlet belirliyor sektöre ve makina cinsine göre). Sana her yıl 10.000 lira masraf yazabilirsin diyor devlet. Diğer türlü aldığın yıl 100.000 lira masraf yazsan mali tablolardaki karın düşecek, haliyle daha az vergi verecektin. Şimdi ilk yıl yalnızca 10.000 lira masraf yazabildin hooop vergi. Tabi belli bi mantığı da yok değil, sen sonuçta o ekipmanı 1 yılda değil 10 yıl boyunca kullanmak için alıyorsun. Satınalma maliyetini ona göre bölüyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Maliyet taksitlendirmesi uzerinden mi yapiyolar amortismani yav, bize varlik/sermaye eksilterek yapiliyo diye ogretmislerdi sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 teknik olarak öyle de aynı kapıya çıkıyor. 10 yıl ömrü olan ürünün amortismanı 10 yıl olur. ha eskidi değer kaybetti onun parası dersin ha maliyeti ömrüne pay ettim dersin. hikaye kısmı o. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Teknik olarak senin dediğin gibi, değer kaybetme üzerine zaten. Adı üstünde amortization/depreciation. Ama pratikte taksitle çakmaca işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Şubat 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2016 BonePART said: ilk sene işe girdik iyi maaşla meh zam aldık ikinci sene terfi aldık gene meh zam aldık üçüncü sene gen meh gelirse isyan edicem lan tamam 1.5 senede giriş maaşını 1.5tan fazlaya katladım da yane ayıp ye heyecan yaşayamıyorum Meh anlayışlarımız baya farklı ya, iki zam döneminde maaşın 1.5 katın üzerine çıktıysa zamlar en az %20 ve %30 olmalı, ne kadar artacaktı yılda ki meh olmasın acaba? ETA: Bi de şimdi geldim oraya konuda ve E BIT DADADADADDAADADA diye güldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 maaş oranım arttı çünkü terfi oldum yoksa zam almadım çok fazla terfi sırasında arttı ama ben kabul etmiyorum onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 o zaman önce terfi öncesi zam iste, zamını al sonra sana terfi yapsınlar. Ama neticede verilecek maaş aynı olacaktır. Büyük firmalarda belirli pozisyonların belirli benefitleri(araba, telefon, otel konaklama yeme içme vs.) ve belirlenen bir maaşı vardır. Buna birde prim, ödül vs eklenir bu da performansa bağlıdır. Büyük holdinglerde öte yandan belirli pozisyonların yine benefit ve belirlenmiş maaşları vardır. Ama aynı holdingin 2 farklı firmasının aynı zamanda işe başlamış ve hizmet süreleri aynı genel müdürleri aynı maaşı almak zorunda değillerdir. Hangi firma daha prestijli yada daha verimli(beneficial) ise o firmanın müdürü bir tık daha iyi duruma getirilir. Torpil varsa zaten dükkan sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 BonePART said: maaş oranım arttı çünkü terfi oldum yoksa zam almadım çok fazla terfi sırasında arttı ama ben kabul etmiyorum onu Şirket sizin değil mi zateb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 yok la 2 sene oldu kurumsaldayım kapitalizm dişlisiyim plaza çalışanıyım meeting set ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 bok gibi para alip birde agliyor musun? sayin plaza insani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Meeting set etmek tabi zor iş, salary'ini her yıl %40'tan fazla upgrade etmeleri lazım. (Böyle konuşuluyordu değil mi binadaki kat sayısı 6'yı geçince?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayserili Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Kuddusi Mavranın hikayesini okudum da, öyle patron olmaz ya. Patron dediğin böyle basit şeyler kovalamaz. Tamam mailden rahatsız olmuş olabilir, yollayabilir ama adamı geri çağır akşam, kabaca kov, bide atarlan. Sonra da geri vites yap. Enteresan. Millet nası para kazanıyo böyle o da enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 zammı geçtim bu ay hala maaşı alamadım ben :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 patronun sebep bulmasina gerek yok..verir tazminatini isten cikartir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2016 Oce4n said: zammı geçtim bu ay hala maaşı alamadım ben :( 15inden 15ine alıyorsan sıkıntı yok. 1inden 1ine alıyorsan ayın 21ine kadar sarkıtabilirler daha fazla sarkıtırsa mali takibe takılıyormuş(bizim muhasebecinin yalancısıyım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar