Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dolandırıcılık mı?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

abi şu aşamada dolandırma yok henüz.
muhtemelen 1-2 gün içerisinde, kazandığınız telefonda kullanmak için şu kadar dakika kazandınız, onun için şurayı arayın/para yatırın vs. bi şeyler diyecekler.

faturadan dolayı size dönüp borcun var ver bakalım falan diyemezler raad olun.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar şansını denemiş 15 gün içinde faturaya itiraz etmediğiniz sürece o parayı ödemekle yükümlü olacaksınız. hemen arkasından icra takibi başlatacaklardır.

faturayı da malları da noter tarafından onaylı iade dilekçesiyle(bir örneğini sakla) beraber faturada yazan kargoya yolluyorsun. kargonun sana verdiği kağıdı da kaybetmiyorsun.

bir sorun olmamalı bu sekilde. sonuçta iade hakkın var, onu kullanmış oluyorsun.

ama en iyisi tüketici haklarını arayıp bilgi alıp onların yönlendireceği şekilde hareket etmek.

edit: fatura itiraz olayı 8 günmüş, ara sayfalarda yazılmış bende öğrenmiş oldum
Sosyal ağlarda paylaş

fatura İt. fattura

a. (fatu'ra) tic. Satılan bir malın cinsini, miktarını ve fiyatını bildirmek için satıcının alıcıya verdiği hesap pusulası: “Camın arkasında oturmuş, ha babam fatura damgalayıp para üstü veriyor.” -E. Şafak.
Güncel Türkçe Sözlük
fatura İng. bill, invoice

Alım ve satım işlemlerinde satıcı tarafından düzenlenerek alıcıya verilen, satılan malın miktarını, cinsini, niteliklerini, fiyatını ve dış ticaret söz konusu olduğunda teslim ve ödeme biçimini de gösteren belge.

lan ben mi faturanin anlamini yanlis biliyorum diyorum sdfsdf

adamlar nasi icra takibi yapabiliyor ve nasi ispatlayacak parayi almadigini?

telefon gorusmelerini acaba kesip bicip delil olarak falan mi kullaniyolar?

diyelim sen de cirkeflik yaptin, ben bunun parasini odedim diyosun, elindede fatura var. adam nasi geri alicak senden?

sen diyebilirsin ki mahkemede, bu adam parasini almadan bana nasi fatura kesilebilir?

nasi bi dolandiricilik lan bu?
Sosyal ağlarda paylaş

açık fatura kapalı fatura diye saçma bir olay var. kaşeyi faturanın altına attıysa kapalı fatura oluyor, yani parası alındı oluyor.

ama muhtemelen kaşeyi üste atmışlardır, açık fatura yani daha ücreti ödenmemiş demek oluyor.

şimdi zor anlasılan sey su. fatura, para alınmadan da kesilebiliyor. yani faturayı kesiyorsun, adam sana bir ay sonra da ödeyebilir. sen şikayet etmediğin sürece.

sen de faturaya yasalarca verilen sürede itiraz etmediğin zaman o faturayı kabul etmiş oluyorsun. ödemen gerekiyor.

ama daha önce dendiği gibi irsaliye olayı beni de şüpheye düşürdü? irsaliye dediğimiz şey de malı teslim ettiğine dair belge. orada malın cinsi miktarı yazar, fiyat yazmasına gerek yoktur mesela. ellerinde malı teslim ettiklerine dair kanıtları yok yani adamların. bana sadece fatura yollamışlar mal yok kardeşim desen adamlar malı yolladığını ispat edemez.

insanların zaafından yararlanıp önemsemeyip itiraz etmemesi fırsatını kolluyorlar herhalde. muhtemelen faturaya itiraz edildiği takdirde ve fatura iptal olduğunda bir yaptırımla karşılaşmıyorlardır. dolayısıyla yiyene geçirip yollarına devam ediyorlardır diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

bi öle şey mi olur
faturaya itiraz etmessen mal senindir filan
o zaman herkese bir fatura keserlerdi kafadan
malı satan kişi parasını aldıysa fatura kesebilir

bu akp ile birkaç sene önce gelen yasalardan biriydi sanırım.

karşılıksız çek verenlere hapis cezasını da kaldırmışlardı.

dolayısıyla piyasa dolandırıcıyla doldu.
piyasada nakit para dönmemesine katkısı da oldu, iyice boka sardı işler.

şu türkiye de piyasayı daraltan en büyük unsur devlet resmen
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:

ama daha önce dendiği gibi irsaliye olayı beni de şüpheye düşürdü? irsaliye dediğimiz şey de malı teslim ettiğine dair belge. orada malın cinsi miktarı yazar, fiyat yazmasına gerek yoktur mesela. ellerinde malı teslim ettiklerine dair kanıtları yok yani adamların. bana sadece fatura yollamışlar mal yok kardeşim desen adamlar malı yolladığını ispat edemez.

irsaliyeli faturadır o. itiraz şekli aynı şekilde mi bilmiyorum, irsaliyeli faturayı kargocu çıkartıp imzalatır mı ona da emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

faturayı 800 lira değil 8000 de kesebilirlerdi mesela. 8000 insanı korkutacağından önemseyip araştırıp itiraz etmesine sebep olabilir diye düşük tutmuşlar rakamı kesin.

yiyene geçirip yollarına devam ediyorlar yani ilk tahmin ettiğim gibi.

pazarlama da fark eşiği diye geçer bu hehe

mesela 80 lira olsaydı belki bu ne mnskym der geçerdin, buraya yazmaya bile tenezzül etmezdin. 10 yıl sonra kapına icra gelirdi faiziyle birlikte tahsil için
Sosyal ağlarda paylaş

ama adamlar acemi heralde. kapalı fatura yollamışlar ilginç bir şekilde.

eskiden çalıştığım yerde, şirketin eskiden reklam verdiği yabancı bir dergi bize fatura yollamıştı aynı şekilde. sanki reklamı yine vermişiz gibi. yiyip parayı ödesen daha da alma imkanın yok.

var mı ödeyecek kerizler? dolu.

bir tedarikçimizin dış ticaretçisi (10 yıl mı 15 yıldır mı ne çalışıyormus orda) hammaddesini çin den getirtiyor. hep aynı firmadan. o firmadan haberleştiği adam, her zaman kullandığı mailinin([email protected] diyelim) aynısını sonuna bir sıfır daha koyup ([email protected]) alıyor. ingiltere de şirket açıyor. bizim salağa da parayı yatıracağı yer olarak ingiltere de açtığı paravan şirketin hesabı veriyor. adam da yatırıyor tüm parayı sfsdsdf

yıllardır iş yaptığı adamın mailini kaydetmemesine mi yanayım

çinli şirketin çalışanlarına mail almamasına mı yanayım

bizim kerizin banka hesabının alakasız(ingiltere yahu!) bir şekilde değişmesinden kıllanmamasına mı yanayım

800 lira falan değil bir de. fabrikanın kaç aylık hammaddesi sdf
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Abi tamam ama adamin elinde sana onu sattigina ait bir belge yok senin normalde satin aldigin zaman irsaliyeli faturada imza atman gerekli aldigina ispat olmasi icin. teslim alan kismina

yok abi öyle birşey

kargoyla teslim ettiğin ürünün irsaliyesi imzanıp geri gelmez
kargo teslim tutanagı olur sadece
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

reampage said:

Abi tamam ama adamin elinde sana onu sattigina ait bir belge yok senin normalde satin aldigin zaman irsaliyeli faturada imza atman gerekli aldigina ispat olmasi icin. teslim alan kismina

yok abi öyle birşey

kargoyla teslim ettiğin ürünün irsaliyesi imzanıp geri gelmez
kargo teslim tutanagı olur sadece

O yüzden o tarz ürünler, ya ön ödemeli alınmış olur, ya da kapıda ödeme olur.

Kargo teslim tutanağının bir olayı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Esnaf said:

8 gün içinde itiraz etmez isen faturayı ödemek zorundaymışsın yanımda avukat var sordum az önce

"Ben teslim aldığımda nakit olarak ödeme yaptım" dersen yapmadığını nasıl kanıtlayacaklar peki? Öyle şey mi olur?

kargocu var abi ödemeyi kapıda yapmadığını kanıtlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu fatura olayini trolluyor musunuz anlamadim?

İyi abi alt komsuma ucretsiz kargo bileklik gonderiyorum. Acik kapali pide gibi hangisiyse artik o faturayida bugun kesiyorum. 6 gun elimde beklettikten sonra son gun gidip kapisina 10k lik faturayi koyup kaciyorum. İtiraz halkida kalmadi zenginim
Sosyal ağlarda paylaş

8 gün bir kural ama hukuk hakların kötü niyetli kullanımını korumaz hiç bir zaman. Burada adamlar para ödemeyeceksiniz deyip sonradan fatura kestikleri için kötü niyetliler.
8 gün içinde itiraz ederek hiç sıkıntı yaşamadan olayı halledebilirsiniz, ama diyelim 8 gün geçti, icra takibi başlattılar. Bu sefer mahkemeye gitmeniz gerekir dolandırıldık diye ve uğraşmak zorunda kalırsınız. İki türlü de para ödememek mümkün ama biri daha meşakkatli.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne sacmalammis bilmiyorum ama, sadece op un yazdiklarini okudum.

Firma sana urunu gondermis. Fatura zaten acik kesilmistir, firma kasesi urunun adinin altina basilmaz o durumda, ust tarafa basilir. Bu durumda da, urun sana NE ZAMAN GELMIS OLURSA OLSUN 8 gun icerisinde faturaya itiraz etme hakkin var.

E peki adam bana faturayi 7 gun once kesip, son gun gonderirse ne olacak?

Hicbir sey olmayacak, yasal sure URUN ELINE GECTIGI ZAMAN baslar.

Ayrica, senin durumunda bir ufak istisna var. O da urunu dokunup bakmadan almis olman.

Bu durumda da sana 15 gun SORGUSUZ SUALSIZ iade etme hakkin var.

Simdi ne yapacaksin?

1- Kargo teslim belgelerini sakla
2- Sirketi ara, ben sizden urun istemedim, hemen iade aliyorsunuz bunu yoksa dolandiriciliktan savciliga gidiyorum diyeceksin. SAKIN AMA SAKIN LAFTAN ANLAMA, BEN ANLAMAM ALACAKSINIZ de.
3- Ikna etmelerine izin verme.
4- Her belgeyi sakla ilerde lazim olabilir.
5- Bu da sana ders olsun. Sakin hicbir sey kabul etme boyle durumlarda.

Durumda bir sakatlik olursa yaz buraya ya da pm at.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

08508111079

bu numaradan annemi aramışlar ve finansbank harcamalarınızdan dolayı samsung s5 cep telefonu ve tablet pc kazandınız sadece adresinizi istiyoruz demişler. para ödemem falan diyince adamlarda tamam demiş zaten sadece adres doğrulaması için aradık demişler. para falan istemediklerini duyuncada okey getirin demiş.

bugun bi tane s5 ve bi tane boktan tablet pc getirmişler iş yerine. şimdi eve gelince haberim oluyo benimde olaydan. tablet pc'nin içinden 800 liralık bi tane fatura çıktı annemin adına. tablet pc'ye 100 lira vermezsiniz okadar boktan bişi. telefon gerçek gibi gözüküyodu ama onunda imei'sini sorgulayınca sahte olduğunu gördük.

sorum şu ki annemin adına kestikleri bu fatura ile bizden bişi isteyebilirler mi? nası bi aksiyon almamız gerekir şurda?

bariz dolandırılmışsınız. shean yazmış. diğer arkadaşların yazdıklarını okumadım ama muhtemelen benzer şeyler yazmışlardır. dolandırılmışsınız.
annen hangi gün ve hangi saatte arandı ise ayrıntılı bir dilekçede bunlardan ve telefon konuşmasının içeriğinden, arayan numarayı da belirterek savcılığa başvurun.
geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...