Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity #2

Norak

Öne çıkan mesajlar

Backer Beta'sı ilk açıldığında fazlasıyla bug'lı ve biraz da hamdı (normal olarak). Tekrar bir yükleyeyim, güncellemelerle ne hale gelmiş bakalım dedim de... Oyş. Çok güzel rafine etmişler oyunu, cillop gibi olmuş resmen. Hele karakter yaratmak adeta bir sanat olmuş.

Statlar inanılmaz güzel tasarlanmış, her statın hem combat'ta, hem de diyaloglar sırasında bir ağırlığı ve kullanım alanı var. Çok fantastik karakterler yaratmanın önünü açıyor bu da. (Mesela Perception karşınızdakinin yalan söylediğini farketmeye falan yaradığı gibi savaş sırasında da rakibin açıklarını görerek zayıf yanlarını exploit etmeye yarıyor. Haliyle Perception abanan Warrior gayet efektif de olabiliyor) Onun dışında karakterleri yaratırken ırk falan seçme dışında hangi bölgeden geldiğini ve background'unu da seçiyoruz -ki hem stat, hem de ekipman olarak farklılık yaratıyor bu. Her bölgenin büyücüsü aynı ekipmanla gelmiyor yani. Tipleri bile değişebiliyor bölgelere göre hatta. Kısacası dünya üzerindeki her bölgeden tek tip fabrika üretimi karakterlerin değil, farklı etnik kültürler olduğunun hissiyatını vermişler bu sefer, on numara olmuş.

Daha böyle paragraflar boyunca övebilirim sanırım oyunu. D&D'nin kısıtlamalarından kurtulmak iyi gelmiş Obsidian'a, eğer Backer Beta'daki gibiyse oyunun geneli bu yılın hitlerinden olacak kesinlikle. (Witcher 3 ve Torment: Numenera olmayaydı kesin bu yılın hiti olacak derdim de... :P )
Sosyal ağlarda paylaş

numunera bu yıl çıkacak mı ki? bana kötü patlayacak gibi geliyor.

D&D'den kurtulan yaşadı, evet. D&D kötü olduğu için değil de kendi sistemini kurmak hem oyun dünyasına hem de gameplaye iyi yansıyor. lisans parasını başka işe harcayabiliyorsun.

şöyle güzel bir 1080p vidyo yapsınlar class ve abilityleri tanıtan, combat mekaniklerini inceleyen. ama sawyer oynamasın gözlerini seveyim ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

numunera bu yıl çıkacak mı ki? bana kötü patlayacak gibi geliyor.

D&D'den kurtulan yaşadı, evet. D&D kötü olduğu için değil de kendi sistemini kurmak hem oyun dünyasına hem de gameplaye iyi yansıyor. lisans parasını başka işe harcayabiliyorsun.

şöyle güzel bir 1080p vidyo yapsınlar class ve abilityleri tanıtan, combat mekaniklerini inceleyen. ama sawyer oynamasın gözlerini seveyim ahaha

Numenera da bu yıl çıkacak bir erteleme olmazsa, evet. Patlayacağını zannetmiyorum ya, Monte Cook'un setting'i zaten sağlam. Bir tane oyun içi video yayınladılar, ona bile dibim düştü zaten. Tam Planescape: Torment kafasını yakalamışlar oyunda.

https://www.youtube.com/watch?v=Gd43NYBzHuk

D&D konusunda da evet, kastettiğim şey oydu. D&D Next cillop gibi masaüstü setting olmuş, ama aynı kuralları bilgisayara geçirmeye çalışınca sıkıntı oluyor. Bu sefer o konuda özgür olmak Obsidian'ın işine yaramış.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Wikisi diyor ki barbar ruj ve monk companion yokmus. Oradaki bilgi eski olabilir. Malumati olan var mi? Istediklerimden 3unu partye alamayacaksam cok vahim olur.

Ve hayir, custom made hikayesiz companion istemiyorum yeni yetme oyunu oynamiyoruz.

Şu an Backer Beta'daki companionların tamamı generic yaratılmış companionlar. Zaten betadaki bölüm de ya oyunda olmayacak ya da önemli olayların çıkartılmış olduğu bir versiyon yanlış bilmiyorsam. Wiki'de yazanın dışında bir bilgi olmaması muhtemel yani o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

numenera bu sene cikmaz

companionlar konusunda da tam olarak herkesin class'i ortada mi bilmiyorum su an cunku beta sirasinda data miningle ortaya cikmis seyler final degildi falan. Ilk companion olacak denen Cadegund falan gibi karakterler sonradan olmadi, karisik bilgiler var sanirim ortada, ama sayi olarak daha cok Torment gibi az sayida olacakti sonucta BG2 gibi her alignmenta 2 parti cikarabildigin sayida olmayacaklar, dolayisiyla her class olmayabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Hem avellone hem de sawyer forumda hep yazdığım companionları soundboard olarak kullanma (aka oyun dünyasıyla girdiğin etkileşimlere verdiğin kararlara yönelik tepkiler verip sonuçları aktarma) aracı olarak kullanma taraftarı, haliyle bütün major plotlinelarda nerdeyse tüm companionların unique dialogları olacaktır.

Az konuşan companion eklemektense hiç eklemezler, doggynin dediği gibi bg2 spektrumu beklemeyin. Ki kickstarter goallardan biriydi create your own party, belli bi classı illa istiyorsan kendin yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

valla ben pek bilmiyorum, öyle bi şey okumuştum ya da bir arkadaş söylemişti oyunda bug'lar var diye. Hakkaten var mı diye soruyorum.

buglari olmayan oyun mu var.
Ne generik bir laf olmus lan o
Olay su bi ara test icin 1 ayligina alpha access mi ne verdiler. Hikayeyle alakasi falan olmayan kisa bisey. Baya bugliydi falan sonra kapattilarda nerden baksan 6 ay onceydi
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

eldar said:

valla ben pek bilmiyorum, öyle bi şey okumuştum ya da bir arkadaş söylemişti oyunda bug'lar var diye. Hakkaten var mı diye soruyorum.

buglari olmayan oyun mu var.
Ne generik bir laf olmus lan o
Olay su bi ara test icin 1 ayligina alpha access mi ne verdiler. Hikayeyle alakasi falan olmayan kisa bisey. Baya bugliydi falan sonra kapattilarda nerden baksan 6 ay onceydi

Kapatmadılar yahu? Backer Beta hala açık. Ve evet, ilk başlarda Backer Beta baya sorunluydu -ki olması çok normal zira Alpha sürümüydü o. Şu an betası çatır çatır oynanıyor, gayet güzel. (Daha 2 gün evvel oynadım yine, oradan biliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

kapatmislardir bittabi ki
benim kastetmek istedigim o baya eskiydi. Simdi o buglar buyuk ihtimal ucmustur (bittabi yenileri gelmistir.)

http://i.imgur.com/YOmDuDV.jpg

Ha, bugları kapatmışlardır diyorsun. Ben öncesinde "1 aylığına açtılard betayı" demenle birleştirip betayı kapattılar diyorsun sandım bir an.

Bugları bayağı temizlemişler zaten ya, cillop gibi şu hali bile oyunun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...