Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyunlardaki progress hissini gerçek hayatta yaşamak

µh

Öne çıkan mesajlar

böyle bir motivasyon mümkün mü ya
2000 yılından beri uo, wow, diablo falan derken oynadığım her online oyunda deli gibi hırs yaptım bu his için
gerçek hayatta çok daha fazla emek veriyorsun ve sonucunu çok daha geç görüyorsun
bu kendini geliştirme hissini gerçek hayatta yaşamak için kendini bir şekilde motive eden var mı burda
ergenliği atlatırsan geçer mi diyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaz önemli bir sınava gireceğim haliyle tempolu çalışma içerisindeyim. umudunu kaybetme'deki will smith mentalitesiyle yaşamaya çalışıyorum. her şey ne kadar boktan olursa olsun bu durumdan kurtulmak benim elimde olarak bakıyorum. yapacağın şey artık sınav olur, bir şeyi öğrenmek olur ona odaklanıp bütün motivasyonunu o işe vermelisin ki karşılığını kısa vadede alasın. yoksa ben şuna mı kassam buna mı kassam diye düşünürsen işler sarpa sarıyor belli bir zamandan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

olm benim ihtiyacım olan şey tam olarak bu ya. kesinlikle loading ekranı gibi bir şey görmem lazım. hariciden dosya atarken progressini izleyen adamım ben ya.

8 hour remaining'den birden 8 minutes yazınca eheheh yapıyorum.

rl level kasarken o progress barı görmem lazım abi.

CHROME GEL BURAYA ÇÖZ ŞUNU
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bir çoğunu toplum sana yazıyor zaten şu okulu kazan bu mesleği edin. Ev al, araba al, çocuk yap gibi... Bunların haricinde de insan tabii kendine kısa yada uzun vadeli hedefler çizebiliyor. Mesela çocuk hariç toplumsal işlevimi yerine getirdim bu durumda da ekstra şeyler çıkartılıyor.
- Sigarayı bırak (2,5 yıl oldu)
- Avrupa, Amerika Seyahatleri yap en az 8 ülke gez (1)
- Baklavaları çıkar. (2 yıldır çıkmadı)
- İngilizce konuşabilecek düzeye gel. (Upper Interm.)
- Kendi robotunu tasarlayabilecek hale gel. (anca arduino ile takılıyoruz ama en azından sanayi robotu pozisyonlayabiliyorum :P )
- Kendi işini kur. (araştırılıyor)
- 40 yaşında emekliliğini ilan et. (yatırım,borsa,döviz)

Mesela bu liste ciddi anlamda benim için bazıları hardcore ve uo-osi ilk zamanlarda kasıyormuş gibi kasmak gerekiyor. Yukarıda ki liste için hergün azar azar çalışıyorum. (Kaizen felsefesi) Bir bakıyorum saat 00:00 olmuş.

Yani normal mod var bir de heroic var. Birde hayat sizi bufflamıyorsa işiniz zor.
Sosyal ağlarda paylaş

kilo verirken yasadim bu hissi ben

once zerre umut yoktu, tarti bile almadim. sonra dandik bir tarti aliyim dedim, tartildim 122 idi. sonra tartinin kutusunda 114 yaziyordu dedim bende o rakami gorucem! her gun ondalik ondalik indi o rakam ve o hedefe ulastim. sonra 100 un alti! sonra 90 in alti! diye hep didindim filan, cok iyi idi her gun takip etmek her ne kadar insanlar bunu yapmayin dese bile
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

2000 yılından beri uo, wow, diablo falan derken oynadığım her online oyunda deli gibi hırs yaptım bu his için
gerçek hayatta çok daha fazla emek veriyorsun ve sonucunu çok daha geç görüyorsun
bu kendini geliştirme hissini gerçek hayatta yaşamak için kendini bir şekilde motive eden var mı burda

Koşarken zombiler kovalıyormuş gibi düşünüyorum durursam götü kaptıracakmış gibi hayal gücüde iyi olunca direk görebiliyorum arkadaki zombileri. En az 1 saat koşmamı sağlıyor ilk yarım saatten sonra başlıyorum hayal etmeye sayılır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

evet mümkün. Buna gamification deniyor zaten ve dünyanın büyük kuruluşları hem personel performanların yükseltilmesi hem de müşteri ilişkilerinin artması , kendini sürdürebilirliğe eş olarak , kendini geliştirebilirlik v.s. gibi bir çok verim artımı için kullanmakta.

Gamification bussiness ve hizmet dünysında değeri anlaşılmasına rağmen insanlar bireysel olarak rpg kafasında yaşamanın değerini anlamış konumda değil.

Ama ben bu konu ile ilgili bir belgesel film , bir kitap, bir sosyal network ve mobile aplikasyon içeren ve oyun dünyasının kendini aşma ve değişken maceralar boyunca kendini gerçekleştirme ve hedeflere ilerlemek konusunda çeşitli çalışmlarım var 2015 yılında bunları tüm dünya görecek.

Bunlara eş zamanlı olarak bireyse terapiler yapıyorm tarot kartlarımla insanlara gamification dilini kullanarak kendilerini ve içinde bulundukları durumlara gözlem ve bu gözlem dahilinde mental, duygusal ve eylemsel durumlarına dair netlik sağlarken dikkat etmeleri gereken durumlara dair gerekli uyarıları yapıp daha sonrasında da kağıtlara yazılı olarak hem kendi profilleri , hem geliştirmek istedikleri yetenekleri ve onlara dair skill/ talent tree'ler yapıyorum.

hem quest log hem de hdeflediğin hayallerine kendini verimle geliştirerek ilerleyebilmen için gerekli görsel kaynaklar, belgeseller, kitaplar v.s. nefes teknikleri , beslenme , yaşama dair merak edebileceğin bir çok püf noktasını sana özel olarak sohbet ederke loglar halinde kağıtlara yazıp sonra da camdan bir deney tüpünün içine koyup sana veriyorum...

Gerisi sana kalmış.

edit : global akımımı takip etmek için bağlantıda kal : www.lvl-up.net www.noyansama.com
Sosyal ağlarda paylaş

evet bahsettiğim şeyin adı gamification'mış teşekkür ederim.
coursera'da dersi varmış hatta ayın 26'sında başlıyor kayıt oldum
aklıma gelen şeyin halihazırda büyük şirketler tarafından bu kadar senedir uygulanıyor olduğunu görünce şaşırdım ama bir kavram olarak 2010'dan beri kullanılıyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

aynı duygu yaşanmaz çünkü oyun oynarken bir yandan ejderhalar, mothershipler, at-st'ler, astral cloud serpentlar varken sokağa çıktığında göreceğin dolmuş ve metrobüs. işin püf noktası yaparken heyecanlanılacak bir iştir, o zaten yaşanmıyorsa allayıp pullayıp o halde getirmeye çalışmak aynı etkiyi yaratmıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...