vaperon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Hepinize mutlu, sağlıklı ve mali açıdan süper bir yıl dilerim. :)
Istari Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Sâkî nigehin tamam kâr etdi bana Hayretle cihan yüzünü târ etdi bana Cahbâya bahane bulma vallah billâh Nitdiyse o çeşm-i pür-humâr etdi bana Rakkas bu hâlet senin oynunda mıdır Aşıkların günâhı boynunda mıdır Doymam şeb-i vaslına şeb-i ruze gibi Ey sim-beden sabah koynunda mıdır
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Bezm-i hamam edelim, sürtüştürem ben sana Kise ile sabunu, rahat etsin cism ü can. Lal ü şarab içirem ve ıslatıp geçirem Parmağına yüzüğü hatem-i zer dırahşan. Eyil eyil sokayım, iki tutam az mıdır Lale ile sümbülü kakülüne nevcivan? Diz çökerek önüne ılık ılık akıtam Bir gümüş ibrik ile destine ab-ı revan. Salınarak giderken arkandan ben sokayım Ard eteğin beline, çamur olmasın aman. Kulaklarından tutup dibine kadar sokam Sahtiyandan çizmeyi, olasın yola revan. Öyle bir sokayım ki kalmasın dışarda hiç Düşmanının bağrına hançeri nagihan. Herkese vermektesin, bir de bana veresin Avuç avuç altını olsun kulun şaduman. Eğer arzu edersen ben ağzına vereyim, Yeter ki sen kulundan lokum iste her zaman. Sen her sabah gelesin, ben Vehbi'ye veresin, Esselamu aleyküm ve aleyküm esselam.
Istari Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 :)sümbülzade vehbi, yalnız senin paylaştığın o meşhur şiir kendisi ait değildir. intihal yapmış anlayacağınız vehbi, normaldir, divan edebiyatında çok karşılaşılan bir durum bu. ne temâşâ-yı gül ü ne çemen ister âşık sînede bir meh-i gül-pîrehen ister âşık var dimâğında şemîm-i hat-ı anber-bûyun sanma kim nâfe-i müşk-i hotan ister âşık olmuş üftâde-i çâh-ı zekânın bî-çâre uzatıp zülfüne destin resen ister âşık zerd olup gitmededir çehresi altun gibi kim nakd-i cân vermeğe bir sîm-ten ister âşık şi'r-i vehbî diyerek sana gazel arz etmiş o nezâketle lebinden sühan ister âşık
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Cthulhu yu göt gibi sarhoş yapıp yolladım ahuhahus inşallah varabilmiştir holy nin eve
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Venedik'ten patidaşlarımın yeni yılını kutluyorum. Sağlık, mutluluk, huzur, namerde muhtaç etmeyecek kadar para; olmayanlara da aşk versin yeni yıl. Hırsız, görgüsüz, sevgisiz, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı hepimizin bildiği şerefsizin de gücünü alsın götürsün yeni yıl. Işte o zaman 2015i öyle bir uğurlar,2016yı öyle bir kutlarız ki... Sevgiler.
Qarmatian Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Koskoca mutlu yeni bir yil olsun herkese!
Ren Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Istari said: Sâkî nigehin tamam kâr etdi bana Hayretle cihan yüzünü târ etdi bana Cahbâya bahane bulma vallah billâh Nitdiyse o çeşm-i pür-humâr etdi bana Rakkas bu hâlet senin oynunda mıdır Aşıkların günâhı boynunda mıdır Doymam şeb-i vaslına şeb-i ruze gibi Ey sim-beden sabah koynunda mıdır çok fena şeyler söylüyor ama yetemedim çeviri pls
Mal Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Ren said: çok fena şeyler söylüyor ama yetemedim çeviri pls Nigeh residents pleaded with me to complete profit Pleaded with me to the ways of the universe astounded face Cahbây to find excuses Jove billah If he Nitd Çeşme- i - Humayun 's per pleaded with me Are you in this vein dancer played Is the neck sin lovers Such as unsaturated Seb-i VASLIN the Seb-i ruze O you in the morning now -body bosom
Istari Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 berbat ve tüm ahengi mahveden bir çeviri olacak; barmen bakışın tamam kâr etdi bana Hayretle cihan yüzünü karaltı bana kedere bahane bulma vallah billâh Ne ettiyse o gözleri çok sersemletti beni erkek dansöz bu hâl senin oynunda mıdır Aşıkların günâhı boynunda mıdır Doymam kavuşma gecesine oruçlu günün gecesi gibi Ey Gümüş bedenli sabah koynunda mıdır
Ren Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 teşekkürler de bir diyeceğim olacak. bunun sözlüğü nerde. tdk büyük sözlük yemedi. böyle kelime buluyorum bazen çeviremiyorum delleniyorum. http://www.osmanlicaturkce.com/ bu iyi galiba.
Istari Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 evet, o sözlük iyi sayılır. tdk bulamazsın.
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Sam said: ne garbıcı ya.. ne hale geldik. yeni yılınız kutlu olsun da bok gibi yere açmışsınız arkadaş, neden? ya düşündüm, gündeme mi, konu dışına mı açsam, sonra dedim, bir kere kutlayıp geçeceğimiz bir şey, için niye yer kaplasın oralarda dedim
Sam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 doğumgünlerini de bir sefer kutlayıp geçiyoruz ama gene kişisel, cumhuriyet bayramı da bir kerelik ama o da konu dışı. 10+ yıldan beri konu dışına açılmış şeyler bunlar.
Claiborne Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 taşıma yetkisi olan biri yok mu niye bu kadar sorun oldu bu merak ettim
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Forumun en kaliteli yerine bok denmiş. Ban plss.
Holy Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Liebe said: Cthulhu yu göt gibi sarhoş yapıp yolladım ahuhahus inşallah varabilmiştir holy nin eveAh evde olaydım da karşılasaydım ben onu
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 ne de olsa yiğidin harman olduğu yer
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 ayrıca ne bileyim o an mantıklı geldi, zaten beyler bayanlar yazmışım
Öne çıkan mesajlar