Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlkokul matematik sorusu

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Yoo, ciddiydim. Şaka gibi bi durum içindeyim, zira son 1.5 senedir kar zarar hesabı yaptığım işin temel detaylarından biri ve ben aşağıdaki konuyu hiç hesaba katmadan direkt %40 aldım karı hep.

Gerçekten böyleyse tam bir rezillik yani ahahhahahah

axedice said:

İlkokul değil finans sorusu bu. Kar maliyete göre değil satışa göre hesaplanır. 40/100 değil, 40/140 alacaksın yani. Ama bunu bilmek ilkokul öğrencisinin işi değil.

Bide 40/140 = 28,57. 28,87 değil. .
Sosyal ağlarda paylaş

wiki said:

On the other hand, profit percentage is calculated with cost price taken as base

mathrm{Profit percentage} = {mathrm{Net Profit}overmathrm{Cost price}}

Suppose you buy something for $100 and sell it off for $150.

cost price = $100
selling price (revenue) = $150
profit = $150 - $100 = $50
profit percentage = $50/$100 = 50% (profit as percentage of cost price)
profit margin = $50/$150 = 33.33% (profit as percentage of selling price or revenue)
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Roket sen bilmemne şirketinde bilmemne pozisyonunda önemli bi adamım falan diye atar yapmıyor muydun şirketine bana daha çok para vermeleri lazım falan diye?

=P

AHAHAHAHA roket patladı mı noldu, olm kolpa olduğunu hissediyordum zaten topiclerinden. Yok "borsa hatalı yeaa" demesi, ekonomiyle ilgili, iş hayatıyla ilgili sürekli koşan terli takım elbiseli halleri sdfsdf

geçmiş olsun, olur öyle, yeni firmanda başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Yoo, ciddiydim. Şaka gibi bi durum içindeyim, zira son 1.5 senedir kar zarar hesabı yaptığım işin temel detaylarından biri ve ben aşağıdaki konuyu hiç hesaba katmadan direkt %40 aldım karı hep.

Gerçekten böyleyse tam bir rezillik yani ahahhahahah

axedice said:

İlkokul değil finans sorusu bu. Kar maliyete göre değil satışa göre hesaplanır. 40/100 değil, 40/140 alacaksın yani. Ama bunu bilmek ilkokul öğrencisinin işi değil.

Bide 40/140 = 28,57. 28,87 değil. .

ahahahah. dalağını alacak senin şirket, gerçek UM değerlerini görünce sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

ROKET PATLADI. PUUEEFFFYY (ufukta gizlice uzaklaşır)

Şaka bi yana sorun güzide türkçemizde ve ilkokuldan hallice, çoğu alaylı iş ortamımızdan kaynaklanıyor. 'Kar marjı' ile 'yüzde olarak karlılık' farklı şeyler. %40 yaparsak yüzde olarak karlılık, %28,57 dersek kar marjımızı bulmuş oluyoruz. Sıkıntı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga kar birdir ve tektir, piyasada kimse kar marjı karlılık marjı bilmemne bunlara takılmaz. İşin içine finans girince 50 çeşit kar türü var zaten özsermayesinden ebitdasına, öyle yanlış anlama olmuş biz başka türlüsüne baktıydıkla kurtulamazsın yani ahahahah

Bide tabii ki excelde hazırlıyorlar, başka nerede hazırlanacak. Dünya excelle yönetiliyor (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...