Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Daha once yazcaktim da cok duygusal gidiyodu topik cesaret edemedim, simdi diyeyim bari;

Ya abi. Anime seven, anime figuru biriktiren, oyun oynayan, wow oynayan bi hatun olcan. Sence mumkun mu patinin seni sevmemesi ya da dislamasi? Hayallerini suslicen lan forumun. ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajını okurken intihar mesajı sanıp korktum daha sonra mutluluğu kovaladığını görüp sevindim Viktor. Bu noktada da veda etmen anlamsız geldi açıkçası.

Ben de bu fırsattan istifade birkaç soru sorayım eheh. O kadar mesajım arasında cevaplamak istersen tabi.

-Bu bahsettiğin bilinç ile beden arasındaki cinsiyet uyuşmazlığı durumu tamamen psikolojik mi yoksa fiziksel bir şekilde ölçülüp saptanabilecek birşey mi?

-Bir de trans bireyler neden karşı cinsin kültür (saç, giyim, makyaj, tavır) ya da şans (doğuştan kadın olanlarda bile göğüs, kalça olmayabiliyor mesela) ile sahip olduğu özelliklere özlem duymaktalar? Karşı cinse aidiyet hissinin getirdiği özlemler, o cinsin yaşamını görüp tanıdıktan sonra edinilen bilgilere göre oluyor diyebilir miyiz?

-Cinsiyet dönüşümü geçiren bireyler gerçekten o cinsiyete mi dönüşüyorlar? Yani vücutları o zamandan sonra gerçekten dönüştükleri cinsiyet gibi mi hormon üretiyor? Mesela dişi kedim benim erkek annemin ise dişi olduğunun farkında, kızıştığında bana kur yapıyor annemin yanında ise gitmiyor. Ben de dönüşüm geçirsem bana da dişi muamelesi mi yapar? Yoksa cinsiyet halinin kontrollü takviyelerle sustain edilmesi mi gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende gece gece okurken kanser oldu kesin gidici falan diye tahmin ettim. Sonra bu muymuş yeaaaaa oldum. Daha dün küpe takan , top sakal bırakan erkekleri, mini giyen, dudaklarını boyayan kızları hoş karşılamazken şimdi artık sevgilileri ile boy boy resim asıyorlar internete ve çıkmaz dövme yaptırıyor millet. Toplum hızla gelişiyor. Bence normal ameliyat gibi devam et. Çok örümcek beyinlilere de takılma
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

Viktor said:

insanin temel islevinin soyunu cogaltmak olduguna getirip "cocuk doguramiyan bir kadini kimse istemez, varolusunun bir anlami yok" a kadar geldi

dostum şu konuda beni bilgilendirir misin? çünkü ben de bu arkadaşın gibi düşünüyorum(fark şu ki ben asla bir arkadaşımla böyle bir sebepten dolayı bağları koparmazdım). canlının bu dünyadaki en temel amacı DNA'sını sonraki nesle aktarmaktır. üreyemeyen birinin sağlıklı olduğunu nasıl söyleyebiliriz ki? zaten çoğalamadıklarından dolayı bu genin yok olması gerekiyor ileride. ben bunu daha önce yazdığımda @Biyik freud'dan link atmıştı, yanlış düşündüğümü göstermek için de o an zamanım yoktu ingilizce de okumak istemedim hiç, sonra da bakmadım açıkçası özet bir bilgi verir misin?

bir de erkek gibi hissetmek, kadın gibi hissetmek deniyor ya. bu kısmı da anlayamadım. bir erkek nasıl hisseder mesela ya da nasıl hissetmeli? ben bir erkeğim mesela ancak bir erkeğin nasıl hissedeceğini şimdiye kadar hiç düşünmedim ve biri sorsa cevaplayamam.
kavgacı, mücadeleci olmak ve sert hareketler yapacak şekilde hissetmek midir erkek gibi hissetmek? insanların davranışları cinsiyetler üzerinden saptamasının mantıklı olmadığını düşünüyorum ki zaten benim verdiğim örnek sorumun cevabı değil. cevap ne peki?

valla ben niye kasayım ki genimi aktarıyım diye gereksiz ugras benden sonra da insanlık yok olabilir lel
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Haçari kuçiri çançinçon figürlerinin arkasındaki ah şu çılgın türkler kitabı gözlerden kaçmadı.

Peki ya en alt rafta halaya duran skörtıl ve çarmandır xexelere ne demeli

o squirtle benle ispanyaya geldi ve hastenede bas ucumda durup beni korudu, ta-mam-mi!

imamizer said:

önemli soru şu yalnız biz sana nasıl davranalım? nasıl yaklaşalım bunu da bi açıkla.

yani ben şimdi sana kız arkadaş gibi mi, erkek arkadaş gibi mi, kız ama mesafeli mi, yada kız ama kanka muhabbeti yapılan kız gibi mi nasıl yaklaşıcam yani sana. hangisini tercih ederin, hangisiyle rahat edersin.

kafam karıştı viktor.

kiz gibi davrandiginiz surece problem yok :)
erkek dunyasinda gereginden fazla yasamak zorunda kaldim zaten ve bu feminenligimi baya oldurdu o yuzden kanka muhabbeti uyar :)

BonePART said:

abi arada topik felan temalı espriler yapılır en fazla ki
onu seksüel yönelimin ne olursa olsun yapıyoduk zaten
götlek gibi gidip mimiron öncesi bombaları çekip shield açınca
o sebeple bence gitmene gerek yok ayrıca viktor

wowda gokhani ole oldurmekten aldigim zevki oyunlarda cok az seyden aldim ahahahah, vent te konusurken oldugunu farketmesi ve bi saat qq lamasi ahahahaha

Aluriel said:

migrostan kapıştığımız mlp oyuncakları yok raflarda!!

duruyor onlar ya bir kutunun icinde :D yeni eve cikinca daha guzel bir yere koyucam onlari, burda hangi rafa koyarsam koyiyim temayi bozuyorlardi (dedi squirtle ile thor u ayni rafa koyan insan)

di said:

Daha once yazcaktim da cok duygusal gidiyodu topik cesaret edemedim, simdi diyeyim bari;

Ya abi. Anime seven, anime figuru biriktiren, oyun oynayan, wow oynayan bi hatun olcan. Sence mumkun mu patinin seni sevmemesi ya da dislamasi? Hayallerini suslicen lan forumun. ahah

hani o sekilde algilanmak hayalim zatende bole kotumser bir insan oldugum icin beni bir kiz olarak degilde sorunlu bir erkek olarak algiliycak herkes ve o muameleyi yapicak diye hayiflaniyordum. Butun cesaretini toplayip birine acildiktan sonra "tamam abi sorun yok" veya "sen bizim icin hep kralsin haci" gibi seyler duymak uzuyor iste :D

Nigger_of_the_sand said:

Mesajını okurken intihar mesajı sanıp korktum daha sonra mutluluğu kovaladığını görüp sevindim Viktor. Bu noktada da veda etmen anlamsız geldi açıkçası.

Ben de bu fırsattan istifade birkaç soru sorayım eheh. O kadar mesajım arasında cevaplamak istersen tabi.

-Bu bahsettiğin bilinç ile beden arasındaki cinsiyet uyuşmazlığı durumu tamamen psikolojik mi yoksa fiziksel bir şekilde ölçülüp saptanabilecek birşey mi?

-Bir de trans bireyler neden karşı cinsin kültür (saç, giyim, makyaj, tavır) ya da şans (doğuştan kadın olanlarda bile göğüs, kalça olmayabiliyor mesela) ile sahip olduğu özelliklere özlem duymaktalar? Karşı cinse aidiyet hissinin getirdiği özlemler, o cinsin yaşamını görüp tanıdıktan sonra edinilen bilgilere göre oluyor diyebilir miyiz?

-Cinsiyet dönüşümü geçiren bireyler gerçekten o cinsiyete mi dönüşüyorlar? Yani vücutları o zamandan sonra gerçekten dönüştükleri cinsiyet gibi mi hormon üretiyor? Mesela dişi kedim benim erkek annemin ise dişi olduğunun farkında, kızıştığında bana kur yapıyor annemin yanında ise gitmiyor. Ben de dönüşüm geçirsem bana da dişi muamelesi mi yapar? Yoksa cinsiyet halinin kontrollü takviyelerle sustain edilmesi mi gerekiyor?

WoT olmasin diye spoilera aliyorum, merak edenler cevaplarima bakabilir

- bilinmiyor, bilinmiyor ve bilinmiyor. yeteri kadar arastirma ve veri yok, bu durumda olan roma imparatoru bile varken bilimin anca son 50 yilda yavas yavas ilgilendigi bir konu olmaya baslamis ve mayinli tarla gibi. kategorize ederken bile zorlaniyorlar, hastalik degil deseler sigortalar ve ulusal saglik sistemleri kapsam disi yapicak cok masrafli diye. hastalik diyincede bu defa insalar stigmatize ediyor "hastasiniz iste" diye. cok sorunlu bir alan

-klise bu biraz, daha oncede actim ben bunu biraz. Cogu dogal istekler (ben ergenlikten beri goguslerim olsun isterdim ve deli gibi kiskanirdim siniftaki kizlari misal) bazen ise sekilde overkompanse etmeye calisiyorlar abartarak. birde burda ince bir buz var, toplumun ezici cogunlugu gender binary yi kabul ediyor. Trans kadinsan steryotip kadin gibi gorunmeni bekliyorlar senden ilk olarak. biraz feminen davranirsan "cok zorluyor, overkompanse ediyor" oluyor, maskulenlige kacarsan "sen ne bicim bisiysin kizim diyorsun ama etek giymiyorsun hic" oluyor. denge bulmak cidden cok zor bu konuda. sosyal kismi agirlikli diyebiliriz ama cunki cinsiyet dedigimiz seyin cogunlugu sosyal bir yapidir. misal kendimden ornek verirsem senelerce pembe renk yasakti bana kiz rengi diye sonra birdenbire kullanma hakkini elde ettim ve bokunu cikardim. Simdi yavas yavas uzaklasiyorum misal giyim kusamda neredeyse hic kullanmiyorum gibi. bu tamamen isin sosyal kismi gerci artik erkeklerde sorunsuz pembe filan giyebiliyor.

-biraz o biraz bu. hormon tedavisi pek cok seyi degistiriyor zaten ki basta vucudun salgiladigi ter kokusu yani pheramonlar geliyor. eskiden hic bana ilismeyen tanidigin erkek kopegi simdi yapistimi gitmiyor -_- hormonlar COK fazla seyi etkiliyor gercekten ki buna dusunce yapisi bile dahil. return of the king de gandalfin minas trith den cikip gondor korucularini kurtarmak icin nazgulleri kovaladigi yerde boyle dayanamayip agladim gecen... oh wait sinemada ilk izledigimdede gozumden yaslar gelmisti -_- Cinsiyet gecis ameliyati cogunlukla kozmetik bir prosedur, calisan rahim yapip koyma gibi bir olay yok tip yeteri kadar gelismedigi icin o yuzden omur boyu disardan hormon almak zorunda kaliyoruz. kok hucre calismalari yeteri kadar ilerlediginde bu sorun kesinlikle cozulucek ama benim hayatimda gorebilicegim birsey degil bu ne yazikki. Gecenlerde rahimi olmayan biyolojik bir kadina basarili bir rahim nakli yaptilar ve kadin hamile kalip dogurabildi. dunyada kac doktor bu isi bir trans icin yapar veya buna izin verilir o kismi mechul ama bu konuda cidden kimsenin aklinda degiliz bilim dunyasinda.

Sosyal ağlarda paylaş

şu viktor göreve tribinden ve sanırım yanlıs hatırlamıyorsam asker cocugu olmandan dolayı aklımda hep viktorun süper maço olduğu kalmıştı, daha doğru insanları tanımadığım için bir porte çizersin kafanda işte öyle bir porten vardı bende. İlginç geldi konu bu arada :)

TLDR mesajların hiçbirini forum genelinde okumadığım için son 5 senedir detaylı bir analiz değil tabi, yüzeysel bir bakış açısı.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Azicik ugrasla 9gag'de idol olman da cok olasi bu arada. dsf

niyeki? anliyamadim sunu :D

Nigger_of_the_sand said:

Viktor da adminler de kabul ederse; Viktor'un nickini Laurelin yapsak güzel olur mu? Nick zaten alınmış ama madem kullanılmıyor, patinin arkadaşına destek olduğunu göstermek için bir defaya mahsus gasp ediverelim.

cok duygulandim sunu okuyunca, dusunmeniz yeter <3
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

herm

o cinsiyete donusmezler..erkek dogduysan operasyonla ve hormon destekleri ile daha disi bir gorunume ses e vs donusurler ama cocuk sahibi olamaz adet goremezler disaridan hormon takviyesi ile nispi disi ozellikleri korunabilir.

yukaridaki linke istinai durum olarak hermafroditizim var..

kedi kopekteki olay ise bizim burnumuzun 1000 yillar once hissetmeyi biraktigi feromonlari taniyabilmesidir.hatta hayvanlar -kedi kopek koklayarak adet gorup gormedigini bayanlarin , yada erkeklerin ne kadar abaza oldugunu ayirdedebilmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

viktorcugum o operasyonun rahimi olmayan ama yumurtaliklari ve hormon sistemi iyi calisan kadinlara yapilmasi olasi.

haberi okudum menapozdaki kadina yapilmis.yani daha once saglikli calisan hormon sistemi vs varmis.o onemli hem hamilelik hem de dokunun canliligi icin..bir de bayan olunca dokuyu besleyen damarlarda zaten mevcuttur.
Sosyal ağlarda paylaş

female char açmakla bişiyin alakası yok, hatta dün akşam vik'le konuştuk bu konuyu tekrar ahah.

gintama da sorunsuz, seed ile geass yorumsuz.

başlık çok iyi, kıt görüşlü sadece 1 kişi çıkmış bütün gün ad anabacıentum yapan eh
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/380/373/03a.jpg
yalnız oda çok iyi, iyi ki öm gitmemiş. (tu)

ps: figürleri dağıtma, lut kavminin belası o yüzden verildi.
Sosyal ağlarda paylaş

tanımıyorum kimsin ama arada denk geldikçe postlarını okuyorum. bence gitmeni gerektirecek bişey yok. yaprak kürek insan çok forumda doğrudur. onlar gitsin, sen niye gidiyon? ayrıca birçok şeyle mücadele ettiğini söylüyorsun, forumla mücadele etmek onların yanında devede kulak kalmalı. 3-5 tane mal aptal espiri yaparsa diye gideceksen o kadar mücadeleyi boşa etmişsin demektir. yinede sen bilirsin.
saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

oyunlarda kadın karakter yönetmek bir işaretse kız arkadaşıma kötü haberlerim var..

Benim yakın bir arkadaş da hep olmasa da sık sık kadın karakter açardı, özellikle WoW'da falan. Biz de "gizli gay'sin sen ehehe" diye şakasına laf atardık. Ha, hakkaten öyle olsa da problem değil ama gay olmadığını biliyorum. Zaten kendisi 20 seneden uzun süredir arkadaşım, çocukluğumuzdan beri beraberiz, eminim yani nitekim nişanlı şu anda, bizimki geyik amaçlıydı :) Adam bi gün patlayıp "Esas siz gay'siniz lan, tamamını karakteri arkadan görerek geçirdiğim oyunda sizin gibi kıllı tüylü adam g.tü izlemiyorum ben, kırıtan elf hatun izliyorum." diye ayarı yapıştırdıydı :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...