Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overwatch

Cuce

Öne çıkan mesajlar

Mortis said:

Oyunun başında insanlar çok deneyimli olmadığı için fantastik fantastik setuplar deneyebiliyorsun da belli bir seviyeden sonra iş ciddiye binince double support (Lucio ve Mercy) ve Reinhardt fixleniyor.

Geri kalan 3 kişiyi de o anki haritaya göre 1 tank 2 attack veya 3 attack şeklinde yapıp gidiyorsun. Hatta o attacklardan biri de kesinlikle McCree oluyor. Sonra da Pharah ve Widow Maker geliyor.

Bu aralar çok turnuva dönüyor Twitchde takip ediyorsanız, genelde hero pickler %90 aynı. Hatta sunucular bile diyor eğer competitive levelda oynamak istiyorsanız lucio ve mercy kesin alınması gerekiyor falan diye. Bu da şu an competitive scene i çok tek düze yapıyor ne yazık ki. Sadece efsane bir Widow Maker varsa onun etrafa hookla zıplayıp havada insanları snipeladığını görüyorsun.

Bakalım Blizzard ne yapacak bu konuda merak ediyorum. Bir patchle metayı kırarak olmaz bu.

Bunun en güzel yolunun yeni support karakter eklemek oldugunu düşünüyorum an itibariyle. Şu an fazla default, AOE HEAL/SHIELD, SINGLE TARGET HEAL/RES

Fazla basic. Zenyatta daha viable hale getirilebilir, yeni karakter eklenebilir. Çünkü bütün setuplar aslında healerlar göz önünde buludurularak yapılıyor aslında. Hangi healerla oynayacaksan ona göre yapıyosun comp'u. Hele metada zaten error'a olasılık vermemek için ikisini de alıyosun baya trajik. Mesela insanlar karsı takıma adapte olmak için hero swaplıyor, ama healerlar hep aynı fgdfgdfh. Çeşit lazım, özellikle meta 2 tank 2 healer 2 dps mantıgındayken çok güzel olur, çünkü oyuna WoW gibi yaklaşmamak lazım, "abi bi tank bi healer gerisi dövüşşün işte yeeaaa"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada takımınızda Mercy varsa ve yayılmış olarak durmuyorsanız sizden nefret ediyorum. Yayılın piçler, adamlar çöktügü zaman kaçacagım adam olsun, single target heal zaten ne diye götgöte aoe yiyosunuz ult yiyosunuz REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE FUCKING NORMIES
Sosyal ağlarda paylaş

aynen çözüm nerf ve buff ile bazı heroları daha çok seçilir hale getirmek değil. O durumda McCree gider Kürek gelir, aynı şey olur.

Adamların bence böle ciddi bir expansion pack ile hero sayısını ciddi şekilde arttırması gerekiyor ki alternatif setuplar çıkabilsin.

Bir de;

support diye symettra koymuşsun abi symettranın abilityere bakıyorsun, defans herosu lan direkt. Torbjörnden ne farkı var. Shield veriyor, turret koyuyor bi de saldırıyor. Neden defans herosu değil de support herosu o , Getirin 2 adet support herosu, symettrayı da atın defans bölümüne
Sosyal ağlarda paylaş

Ve ben su "dpsler ölür, reslenir geri koşar, war of attrition döner" geyigini de sevmiyorum o yüzden double tank double healer setup oynarken de karsımızdayken de daha cok egleniyorum o survival savasında. İlk opsiyonda bütün mevzu ADAMLARI KESMELİYİZ'den "Adamları nasıl war of attrition'dan cıkarıp topluca temizleyip objective kovalarız'a dönüyor, eglence burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Göt güzeli net Reinhardt abi. Pharah close second.

Armor mevzusunda ise neden Reaperlara karsı zorlandıgımız belli oldu işte abi, vurmuyor. Ben de diyorum pharahla bu kadar rahat inen şey neden tracerla 5 şarjorde iniyor? Hani sırf su data yüzünden sonsuza kadar kaçarım daha düzgün target kovalarım tracerla. Çünkü gerçekten anlayamadıgım bir şekilde az vurdugum herolar var diyorum kendi kendime, çözüldü şimdi kafamda mutlu oldum.

Mesela bize double tracer yapan takımı dökeriz D.va, torbjorn combosuyla şimdi, g fucking g.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında her karakter iş yapıyor. yapmayanı görmedim. ama karakterleri takımdaki diğer karakterlere ve mape göre seçmek gerekiyor.
illa reinhardt + mercy + sniper + tracer + soldier seçmek zorunda değilsin. 2 tank 2 dps 2 healer ile de gayet güzel combolar çekiliyor.

öte yandan oyundaki en sıkıntı, iş yapmayan karakterleri inatla oyun boyunca seçmeye devam eden kişiler. lvl 40'a gelmiş, belli ki oyun hakkında az çok bilgisi var. yine de takıma bakmadan karakter seçiyor.
bunun da nedeni sanırım sondaki play of the game zımbırtısı yüzünden.
bakıyorsun arkanda mercy kıçını yırtıyor, resmen takımı arada tutan tek şey. ama potg'de reaper'ın 2 kişiyi öldürdüğü diediedie'ı gösteriliyor. sonra da "aha gördünüz mü sizi nasıl keriledim".

haliyle herkes dps karakter seçiyor. sonra tracer, reaper, genji cart pushlamaya çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Potg ve mac basindaki su eksik bu eksik isi pickleri cok baltaliyor. A symmetra alinmis support tamamdir yea diyip sonra heal isteyenlerle dolu maclar.

aynen o tipler alakasız ya. Böle widow maker bastion junkrat alıyorsun, defans heroları diye LOW DAMAGE falna diye uyarı geliyor. Ulan allah gibi damage var orada. das
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

aslında her karakter iş yapıyor. yapmayanı görmedim. ama karakterleri takımdaki diğer karakterlere ve mape göre seçmek gerekiyor.
illa reinhardt + mercy + sniper + tracer + soldier seçmek zorunda değilsin. 2 tank 2 dps 2 healer ile de gayet güzel combolar çekiliyor.

öte yandan oyundaki en sıkıntı, iş yapmayan karakterleri inatla oyun boyunca seçmeye devam eden kişiler. lvl 40'a gelmiş, belli ki oyun hakkında az çok bilgisi var. yine de takıma bakmadan karakter seçiyor.
bunun da nedeni sanırım sondaki play of the game zımbırtısı yüzünden.
bakıyorsun arkanda mercy kıçını yırtıyor, resmen takımı arada tutan tek şey. ama potg'de reaper'ın 2 kişiyi öldürdüğü diediedie'ı gösteriliyor. sonra da "aha gördünüz mü sizi nasıl keriledim".

haliyle herkes dps karakter seçiyor. sonra tracer, reaper, genji cart pushlamaya çalışıyor.

dpsler daha çok play of the matchte görünmüyorki? hatta ben mercy ile daha fazla play of the matchta oluyorum dpsle oynadığım zamanlara göre.
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak random'la oynamak baltalıyor zaten, şu oyun sonu oy toplayanlar bi üst havuzda falan toplansa bari.

geçen 2 kişi pharaoh için kapışırken en son 6 kişi pharaoh girdik oyuna safsd, bi güzel dayak yedik bu fantezi yüzünden, ha tüm karakterler oturunca son noktada yendik o ayrı.

http://i.filmot.com/c09wQUh.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu hookların sapıtmasıyla ilgili kaynak arıyorum da bulamadım. şu hook attığında adamın modelinin senin içine girmesi veya sağa sola kayması çok rahatsız edici. düz çekerken bile oluyor bazen. ne tetikliyor anlamadım. hareket etmeyen mercy bile çektiğinde modeli seninkinin içine giriyor mesela, adam görünmez oluyor.

bi de yeni başladı, yüksek ranklerle matchlenmeye başladığımda beri hook + primary yapabiliyorsun normalde adam stun olduğu için react edemiyor. mei, tracer, mccree hooktan sonra ben hiti vuramadan stun/rewind/ice block basmaya başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...