Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçek Bir Uzaylı İstilası Nasıl Olurdu? - Quora

axedice

Öne çıkan mesajlar

said:
They are here to colonize the Earth because it is an ideal Garden World in the Circumstellar habitable zone of its star and has similar gravity to their homeworld.

They want our planet for colonization because it is a rocky body, has a good gravity, is in the zone where liquid water exists in all three states and we have a large moon to help deter meteor impacts. In real estate the three most important things are location, location and location. This goes doubly so in space. They don't want us or our plants and food, they want the water, air, sun and the land.

Yine aynı yazıdan. FTL travel ı bulmuş olsan bile dünya gibi bir gezegeni istemek için belli başlı nedenler var. Bundan 10bin yıl sonra belki biz de aynı kriterlerde gezegenler arıyor olacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü olurdu bence. olan biteni anlamadan insanlık sona ererdi muhtemelen.

şimdi dünyayı yıldızlar perspektifinden ele alırsak, yani resimden uzaklaştığımızda dünyamız nokta gibi kalıyor hatta yok oluyor. bağlı olduğumuzun sistemin yıldızına yani güneşe bakıyoruz küçük orta büyüklükte bir yıldız.

hatta rakamlarla konuşursak güneşimizin kainatta 3 Mio katı güneşler var. Güneşimizin içine 1.200.000 dünya sığıyor, güneşimizin 3 mio katı büyüklükte güneşler var bunlarda ölçülenler bilinenler.

galaksimizin içerisinde 200 ve ya 400 milyar güneş var, galaksimiz gibi 200 ve ya 400 milyar galaksi var. Bu ölçümde her geçen yıl artıyor, sayılar değişyior.

bence bizim evrenimiz gibi başka evrenlerde var ve o da keşfedilecek ya da istilaya gelecekler.

peki buradan yürürsek biz neyiz diye düşünmeden edemiyor insan. basmakalıp değil 7 milyar insan var 2 si aynı değil, dna sı, parmak izi aynı değil, 7 milyar genom projesi desen 7 milyar genom haritası orijinal varlık.

bu daha bu gezegen de ve şu ana kadar yaşanabilir gezegen sayısı 40K diye biliyorum, tahmin edilen de 4 Milyar civarı. Tabi bu bizim galaksimizde tahmin edilen.

diğer galaksiler, yaşanılabilir gezegenler, kur an penceresinden baktığımda 3 yerde atıf var 'Allah sizi ve sizden daha iyileri yaratır.' açıkcası ben inanıyorum kainatta bizim gibi ya da bizden çok daha iyileri var.

çünkü bu kainat bize çok büyük; yıldız sistemi yeter, kendi güneş sistemimiz yeter, bu şekilde bakmak lazım olaya aslında.

din penceresinden bakınca da şu capsi koymadan edemem.

Sosyal ağlarda paylaş

nienna said:

bi de bi klişe var ya uzaylılar/robotlar vs dünyayı işgal ediyo "siz insanlar dünyada kanser gibisiniz" diyor ve biz seyirci olarak hak verip empati yapmak zorunda bırakılıyoruz vs bu tip mesaj veren uzaylılar işgal etmesin.

Sana inat bu tür bi uzaylı ırk istila edicek lan dünyayı!
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
tyson'a hiç içim ısınmıyor ya, paso kameralara oynuyormuş, programlara çıkmadan önce çalışıyormuş gibi hissediyorum her konuşmasında. tüm kosmosu sunmuş ama böle carl sagan'ı tanıyorum çok iyi kankam beni seçti o imajı verdiği için bi negatiflik var hep. sagan'a sorsan lamerın teki o diyecek sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...