Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kamuya pardus geliyor(muş)


kek

Öne çıkan mesajlar

said:
Teknoloji Bakanlığı, Pardus'un 10 bin bilgisayara yüklenmesi için düğmeye bastı. Yeni programla, kamudaki yaklaşık 3.3 milyon bilgisayardan 800 milyon $'lık tasarruf sağlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'nci Hükümet programında, Milli Yazılım Sistemi Pardus'un kamuda kullanılıma geçileceğini açıklaması üzerine bakanlıklar harekete geçti. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, personelinin kullandığı 10 bin bilgisayara Pardus programının yüklenmesi talimatını verdi. Devlet, yaygın olarak kullanılan ABD'li Microsoft firmasının ofis yazılımlarına bilgisayar başına yılda 500 TL ödüyordu. Bakanlık yetkilileri kamuda 3.3 milyon memur olduğunu ve en az bu kadar da bilgisayar olduğu belirterek, Pardus programının kullanımıyla birlikte 800 milyon dolarlık tasarruf yapılacağını söyledi.

TSK VE GENELKURMAY DA KULLANIYOR
Pardus, Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tüm bilgisayarlarda kullanılırken Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Teşkilatı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Devlet Planlama Teşkilatı, 20'ye yakın kamu kurumu, belediye ve üniversite tarafından kısmen kullanılıyor. MEB'in FATİH projesi kapsamında okullara dağıttığı Akıllı Tahta uygulamasında Microsoft ile Pardus birlikte kullanılacak. Microsoft akıllı tahta başına 25 dolar ücret belirlerken, Pardus'un da projeye katılmasıyla ücretten vazgeçti.


http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2014/09/19/microsoft-gidiyor-pardus-geliyor#
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne alt yapısı var ne bişeyi.
12 yaşındaki bebe bile windows format atmasını biliyorken türkiyede desteği sıfır olacak bir işletim sistemini bilgisayarlara yükleyecem diyorsun. bir sorun çıktığı anda desteği kimden alabileceksin sanki....

he derler ki binlerce kadro bilgisayarcı alacaz.
gene de gülerim :D :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pardus yerine genel yazılım ürünleri (os, dosya yazılımları vs...) kullanan bilgisayarlarla sorun çıkartmayacak, kamuya yönelik kullanımı, kontrolü ve güvenliği daha basit bir yazılım geliştirseler daha çok iş görür.
pardus olmayacak duaya amin demek. gerçi biri dur der bu kadar saçma bir şey yaptırmaz. olduğu gibi gider, ne ileri ne geri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Tabletten, telefondan oynarlar o sorun değil de, "Biz hep vindos kullandık, öğrendik. Bu programı bilmiyoruz." diyip emekli olana kadar öyle giderler, bir iş yapmadan. Bu bankamatik memurları varken, kamuya işi düşene geçmiş olsun.


memurlara bahane çıktı işte. yatışa devam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...