Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ema'nın mutfağı: peynirli poğaça


Emaleth

Öne çıkan mesajlar

dedim eski konu uplanmış bi baktım taze

ben hamur işi yapmaya alışığım. parasız kaldığım ve ekmek çalamadığım zamanlarda önceden zor durumlar için aldığım unla bazlama yapardım.

ele yapışma olayı şöyle. yapışmasını umursamayıp mıncıklamaya devam edince, hamur olmaya başladığından ele yapışanları toplamaya başlıyor yoğurduğun kütle. tertemiz çıkıyor elin. o zaman anlıyosun zaten hamurun olduğunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hizmette sınır yoktur :)

bu arada, kontekst gereği bilale anlatır gibi anlatıyorum, çünkü hedef kitle mutfakla arası pek olmayan gamer gençlik şeklinde tanımlı. ekşili köfte tarifini aranızdan biri annesine vermişti de kadıncaaz gıyabımda haşlamıştı beni "amma da uzatmış" diye, ahahaha, haklı aslında yani. velhasıl, evet bu kadar püf noktalı ve açıklamalı tarif bulamazsınız çünkü "size özel" yazılmış tarif pek yok ;)

o yüzden, eylemlerimin devam etmesini istiyorsanız, koşun mutfağa, yapın tarifi, koyun fotoyu, ki yeni tariflerle devam edelim, ok?

pics or didn't happen.
evet :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

tüm malzemeleri aldım da fırın yok ya. set üstü ocakta olmuyo mu?


beklerim diyosan bi yöntem var.

tavayı ocağa koyuyosun. yapışmasın diye yağlıyosun hafif. üstüne tavanın içi kadar tencere kapağı kapatıyosun. kapak tavanın içinde olacak.

ocağı en kısıkla orta arasında bi seviyeye ayarlıyosun. biraz bekle tava ve kapağın içi biraz ısınsın.

sonra hamur işi ne yaptıysan tavaya yerleştirip kapağı üstüne kapatıyosun. ocağı en kısık seviyeye alıyosun. ikide bi açıp kapağın içindeki ısının dağılmasına izin verme. 15 dakka bekle. inşallah yanmaz altı. bak duruma göre tersini çevir birazda öyle pişir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...