Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apache helikopteri için sıfırdan bir pilot yetiştirmenin bedeli 3 milyon sterlin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Dünyada kullanımı en zor hava araçlarının başında gelen Apache helikopteri için sıfırdan bir pilot yetiştirmenin bedeli 3 milyon sterlini buluyormuş. Apache helikopterini kullanmanın zorluğu, sadece ellerinizin ve ayaklarınızın 4'ününde aynı anda farklı işler yapabilir hale getirmeniz de değil, gözlerinizinde birbirinden bağımsız şekilde çalışabilir hale getirmenizden kaynaklanıyormuş. sol gözleri boşta, dışarıyı ve kokpitteki göstergeleri gözlemlerken, sağ gözlerinin önünde duran küçük ekranı içindeki bilgileri gözlemliyor ve bu ikisini aynı anda yapabiliyorlarmış.

gözlerin birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışmasını engellemek genel de çok acılı baş ağrıları yapıyormuş ve bir pilotun bu duruma alışması 1 yılını alabiliyormuş.

http://www.airspacemag.com/daily-planet/hardest-to-fly-87132849/?no-ist
Mesaj tarihi:
yasarkemal said:

sol gözleri boşta, dışarıyı ve kokpitteki göstergeleri gözlemlerken, sağ gözlerinin önünde duran küçük ekranı içindeki bilgileri gözlemliyor ve bu ikisini aynı anda yapabiliyorlarmış.

http://assets.diylol.com/hfs/8d2/12f/87f/resized/pilot-derp-meme-generator-ermagerd-erplerns-55ba92.jpg
Mesaj tarihi:
Apache helikopter filosu olan içinde çok kötü lan, 10 tane helikopter olsa, 10 pilotten 30 milyon,2 tanede yedek pilot eğit, 36 milyon sterlin, apachelerin maliyetleri, yakıtları, bakımları falan :D
Mesaj tarihi:
razzRaziel said:

apaçi pilotu = 3 milyon sterlin

20yy'dan kalma tüfekli çiftçi = 100 sterlin

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=135800

tüfekli çiftçiyle rush kazanır.
Mesaj tarihi:
aynen abi ne demek 3 milyor siterlin ya. her türlü ben 500 bine hallederim. anasını ağlatırım yani bak abartmıyorum ben bu işi 500 bine her türlü ya HER TÜRLÜ yaparım kardeşim, garantisi de benim. bu işi türkiyede avrupada benden iyi yapan da çıkmaz terörün kökünü kuruturum pkklılar önümde diz çöker tövbe ister, mhp saflarına katılır
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

aynen abi ne demek 3 milyor siterlin ya. her türlü ben 500 bine hallederim. anasını ağlatırım yani bak abartmıyorum ben bu işi 500 bine her türlü ya HER TÜRLÜ yaparım kardeşim, garantisi de benim. bu işi türkiyede avrupada benden iyi yapan da çıkmaz terörün kökünü kuruturum pkklılar önümde diz çöker tövbe ister, mhp saflarına katılır

ahahha
Mesaj tarihi:
o tüfekli çiftçi külliyen yalan, hertarafı zırhlı apaçiyi nereye düşüreceksin tüfekle falan...?Bir belgesel de izlemiştim üretim sürecini apaçinin,her santimetre karesi zırhlı o aletin,böyle saçmalıklara inanmayın,teknik bir arızadan düşmüştür o..
Mesaj tarihi:
mavzer falan dı o silah, alçaktan uçarken havalandırmasına falan gelmiş olabilir,

gerçi o tüfekli adam helikopter düştükten sonra oraya giden adam,

ayrıca, m1a2 lerin üstüne ufak deliklerle serviş dışı kaldıklarını gösteren fotoğraflarda var, bunun için ayrı konuda yazmıştım
  • Yeni Oluştur...