Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

lath, 50 sayfa sonunda "anita'yı savundunuz" diyebiliyorsan,

- okumadın
- okuduğunu anlamadın
- anladığını anlamazlıktan geldin

seç birini. bulaşıcı rahatsızlık bazı arkadaşlardaki, sana da sıçramış belli.

redeagle mesela, "atatürk'le dalga geçemediğim için yakındığım" sonucunu çıkarabilmiş bütün o yazılardan. ne diyeyim yani denecek, tartışılacak birşey yok bu noktada artık. asgari seviyede bir anlayış lazım ki yazılanın bir kıymeti olsun, aksi halde vakit israfından başka şey değil.

lath'in deyimiyle ben gene 'kaybedeyim'.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo anladım, cevap da veririm ama sonra gidip gene aradan belaltı çalışacaksan anlamı yok yani.

"mesajlardan düşüncelere çıkarım yapamayız çünkü herşey troll" diyorsun, trollemelerin arkasında yatan bir desen olduğunu kabul etmiyorsun. bunu da zaten birkaç kere yazdın, tek yeni içerik "atatürk'le dalga geçmek mi istiyorsun acaba" kısmı. ha bir de "yönetimde ne olduğu umrumda değil" paragrafın var.

atladığım birşey var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Kadınlarla alakalı bir konudaki trollde gözlemleyip öne sürdüğün bütün argümanlar diğer bütün konulardaki trollemelerde rahatça gözlenebilir. Genel troll davranışlarını kadınlara yönelik özel bir tavır olarak öne sürmen yanlış.

Patide bir konunun derail olmasının nedenini düz biçimde o konuya olan düşmanlıkla açıklayamazsın. Sırf akp sırf din konusu sırf kadın konuları deraillenmiyor. Trollün ve dalganın sebebinin tek konuya bakıp düz mantık yürütmekten çok daha fazla sebebi var.

Pati genelinin hangi konuları sevdiğinin troll konularındaki niyetle uzaktan yakından alakası yok. Futbol bölümündeki bir konu deraillenebilir. Troll yapana destek veren sayısı veya trollü susturan sayısı konuda geyik yapıldığı gerçeğini veya konunun rahatça deraillenebileceğini gerçeğini değiştirmez.

Bir konu deraillendi ve forumdakiler bunu umursamadı diye gizli bir örgütün üyesi olmazlar. Üyelerin forumun modarasyonuna yardımda bulunmak istemesi keyiflerine bağlıdır. Atatürk konusunu trolleyenin yok edilmesi forum profilinin keyfi tercihidir. Kimse ona baktın buna niye bakmadın diye insanların keyfini yargılayacak bir pozisyonda değil.

Özetle son on günde 20 tane farklı konuda dalga geçmiş birisini ele alıp sadece bir konuda söyledikleri için o konunun düşmanı ilan etmek saçma. Forumdaki diğer üyelerin keyfi seçtiğin bir konunun akışının bozulmasını umursamadığı için o konunun düşmanı ilan etmek daha da saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

ben baska bir acidan yaklasiyorum, boyle serefsiz gazetecilerin ve o gazetecilerin baska haber yapmalari karsiligi onlara cikar saglayanlarin (farketmez isterse turkiye politikasin etkilesin, isterse oyun puanlarini) oldurulmesini ve olum tehdidi almalarina karsi olmam.

ha rasim ozan kutahyali ha anita'yla yatma karsiligi haber yapan adam. ikisi de olsun yani, dunya ne kaybeder?
Sosyal ağlarda paylaş

okuduğum kadarıyla sam+lorelei team liberal haklı ve beyhude çaba sarfediyor gibi görünüyor.

neyin ironik/parodi, neyin bait, neyin dışavurum olduğu az çok belli oluyor. olmuyorsa ya master troll durumu var o şikayet etmez, ya poe's law var, orada da arzu ediliyorsa duruma açıklık getirilmesi lazım.

yolsuzluk hırsızlık pespayelik tartışmıyoruz da bu konuyu neden tartışıyoruz diyenler hangi konuda daha fazla fikir ayrılığı olduğuna bakarak sebebi anlayabilirler. hemfikir olunan konuda ne tartışılacak?

ama beyhude çaba mı? beyhude çaba.
Sosyal ağlarda paylaş

e yolsuzluğu tartışalım tartışan varsa. joystiq kapanıyor yazdım, tek bir mesaj atılmadı konuyla ilgili. ilgilenen varsa o kısmıyla, tartışalım tabii. hoş gerçi horace'ın dediği gibi o kısımda farklı görüş olmadığından tartışacak da pek birşey yok, haber paylaşıp gülüyoruz ancak. bir de aradan biri çıkıp "ne kafa yoruyorsunuz bu işe" filan der ancak. bu başlıkta tartışma namına en çok neden kafa yorduğumuzu anlattık zaten herhalde bu insanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh yani havanda su dovdugumun farkindayim, hala "gamergate tartisalim" demis cuce, onada ayri guldum yani. Surda 2-3 kisi disinda kimsenin umrunda degil gamergate, haber paylasiyoruz yorum gelmiyor, basin soyel corrupt diyoruz "biz zaten okumuyoruz" ile "medyanin corrupt olmasina niye sasiriyorsunuzki, bunda tartisicsk birsey yok" deniyor ama konu feministlere saldirmak olunca giydir babam giydir. Su konuen basinda kac aydir atildi taa ki sam anitanin videosunu koyana kadar. Gene sam in postlarini cikarirsak 3-4 post haric gamergate ile alakali icerik getiren post yok

Tamam yeni topic acalim "oyun endustrisi sexistmi degilmi" diye, ordan drvam edelim bakalim hangi baslik daha cok hit alicak bakalim, bu baslik dibe cakicak direk ve birkac gunde onlarca sayfa tartisilicak gene ve "gamergate tartisiyorduk derailladiniz" disinda abuk subuk bir arguman bulup ona sarilip papagan gibi onu tekrar edicek insanlar. Su topicincbir kopyasini alip GG ile alakasiz butun postlari silelim bakalim kac sayfa kaliyor? Sorun uzum yemek degil cunki bagciyi dovmek. Benzer sorunu siyasette de goruyoruz, haklarim soyle ihlal edildi, polis soyle gazladi, iktidarlar soyle ezdi diye aglada agla, masaya herkesi kapsiyan demokratik bir cozum onerisi sundugun zaman ise hemen "turkiye sartlari"(hicbirsey degismez kasmayin) ve "dis mihraklar"(dusmanlarimiz bunu zaafiyet olarak algilar tartismiyalim) argumani. Hadi buyrun 1 hafta ben psot atmiyim, sam de post atmasin gorelim bakalim ne kadar tartisiyorsunuz GG nin ozunu, pesin soyliyorum "anitanin gotu kocaman" ile "cirkin zoe quinn is a slut" temali postlarda GG tartismasi sayilmiyor :(

Hadi sam kitle sunu temiz bir gamergate basligi ac ve polislik yap "corrupt gaming journalism" disindaki her postu gizle, bakalim "gamergate tartismamizin icine ettiniz :() diyenler ne kadar tartisabilicek ve kac sayfaya ulasicak (veya bir ay sonra basligi bolumun kacinci sayfasindan topliycaz :p)
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Surda 2-3 kisi disinda kimsenin umrunda degil gamergate, haber paylasiyoruz yorum gelmiyor, basin soyel corrupt diyoruz "biz zaten okumuyoruz" ile "medyanin corrupt olmasina niye sasiriyorsunuzki, bunda tartisicsk birsey yok" deniyor ama konu feministlere saldirmak olunca giydir babam giydir. Su konuen basinda kac aydir atildi taa ki sam anitanin videosunu koyana kadar. Gene sam in postlarini cikarirsak 3-4 post haric gamergate ile alakali icerik getiren post yok

bu doğru, ben bunu birkaç ay önce yazmıştım burada, biri konuyu niye kadına çekiyorsun biz burada oyun endüstrisini tartışıyoruz demişti(halbuki tartışılmıyordu), bir sayfa sonra gidip hahah ne çirkin kadın bakın diye resim koymuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Eh yani havanda su dovdugumun farkindayim, hala "gamergate tartisalim" demis cuce, onada ayri guldum yani. Surda 2-3 kisi disinda kimsenin umrunda degil gamergate, haber paylasiyoruz yorum gelmiyor, basin soyel corrupt diyoruz "biz zaten okumuyoruz" ile "medyanin corrupt olmasina niye sasiriyorsunuzki, bunda tartisicsk birsey yok" deniyor ama konu feministlere saldirmak olunca giydir babam giydir. Su konuen basinda kac aydir atildi taa ki sam anitanin videosunu koyana kadar. Gene sam in postlarini cikarirsak 3-4 post haric gamergate ile alakali icerik getiren post yok

gülücek bişi yok. forumda concecus altındaki bir sürü konu gibi 3-5 mesaj atılır gecilir, eğer tartısıcak bir değeri yoksa.
"Boş threadi değerlendiriyoruz, yeni konu acık karbon salınımı yapmıyoruz!" gibi bir savunma nedir yanı Gamergate konusunda sexisim konusurken. komik.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

yalnzı neden onu deilde bunu tartısmıyoruz demiyo insanlar. acalım konusunu orda konusalım diyo.

zaten gamergate'in sucluları aynı yontemle konuyu saptırıken bide cok luzumu varmıs gibi bu topicte bunları tartısmanın luzumu yok.

bahanelerin bini bir para. moderasyon ile elele threadin içine ettiler.

aslında bizde hata. aynı öküzlüğü yapmak lazım. ne kadar alakalı insan varsa resmini koyup 2/10 would not bangler yapmak lazım. sonra da pişkin pişkin "e konu oraya gitti" deriz.

hani kuddusi hit alsın diye konudışına açıyor ya, birebir aynısı social justice hit alsın diye gamergate threadinde şu an.

bir de şunu ekleyeyim 8 milyon tane oyun threadi açmışımdır. kimi zaman içerik namına monolog gibi dizilmiştir mesajlarım. hiçbir zaman da "e siz zaten yazmıyordunuz, hep ben koyuyordum o yüzden konunun kafama göre bir yön almasında sakınca bulmuyorum" demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam iste sam uyandiginda halletsin thread isini, en buyuk argumaniniz "topic derailladilar" cunki ve baska birsey getiremiyorsunuz masaya :D

ikiye ayiralim basliklari sexism ve gamergate diye ondan sonra takilin siz, cocukca su yaptiginiz

isin daha komigi bilim kaidnlari threadini gsoterdi sam, ordaki derail icin gelen arguman "paticikte her thread trollenebilir, deal wtih it" iken konu ile ilgili troll bile olmiyan tartismayi anca "derail var" diye elestirmek priceless direk :D

forumda dogru bolumlere acilmis ama trolle agzina sicilan diger konulardada su hassasiyeti gostermenizi bekliyorum bundan sonra (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...