Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayan Kadin,Kiz cikmazi

hunty

Öne çıkan mesajlar

kız/kadın kavramları oğlan/erkek ayrımı gibi yaş belirtmek için kullanıldığında sorun yok. bekar kız/evli kadın ayrımı için kullanıldığında sorun var.

bay/bayan, karı/koca genel olarak geleneksel anlamlarını yitirip eskide kaldıkları için hoş görülmüyor ancak temelinde çok yanlış bir durum görmüyorum. bıyık haklı, abartılıyor mesele.

hanım/bey hala en klas/güvenli kullanım bence.

insanlara nasıl istiyorlarsa öyle hitap edin gençler. ortada bir çıkmaz yok pek de.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki biri size sorsa mesela Facebook'da kac arkadasin var? (cinsiyet yonunden)
Kaciniz bu sekilde soruyor facebook'da kac kadin arkadasin var?
Soru simdi 1- Egrelti duruyor bence 2- Adami boslukta birakiyor. Ne demek istedi bu simdi diye?
Benim facebook'da 100 kadin arkadasim var.?!?##
Ben sahsen bu sekilde kullanmiyorum. Zorlarsa kullanirim ama sahsen egrelti duruyor, diye dusunuyorum.
Ekleme:
Facebook da kac hanim efendi arkadasin var?
Bune simdi?
Fb'de kac kiz arkadasin var?
Bu da biraz arada birakiyor cunku kiz arkadas sevgili manasinda da kullanilabiliyor ama KAdin Arkadas gibi batmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi onlar da haklı.Bayan demek bay kelimesinin karşıtıdır.Bay sporu-Baylar böyle olmalı-Bay bakar mısınız ? gibi tabirler günlük hayatımız da duyamıyoruz.Bunun yerine saçma sapan alakası bile olmayan bir kelimeyi yanlış şekilde kullanarak kibarlık katmaya çalışıyoruz.Asıl aradığımız kelime kadın kibar kullanım şeklidir.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

engellilere gidip özürlü diyen köylüleri kulaklarından tuttuğum gibi sevip atasım geliyor.

engelli diye alnında mı yazıyor?
engelli diyince kadının/adamın özrü ortadan kalkıyor mu?
devlet özürlülere dair hiçbir politika geliştirmesin ama halk da aval aval engelli/engelsiz diyerek özürlülere yardım ettiğini sansın.

yahu benim dediğim de yanlış. özürlü, engelli, engelsiz hiç bir şey demememiz lazım. çünkü ayırıyoruz, anormalleştiriyoruz.

devlet özürlülerin özürlerini ortadan kaldıracak hiçbir şey yapmadığı için malesef demek zorunda kalıyoruz. "normal" insanlar kendine göre hayat kurmuş geri kalanlara da ne diyeceğimizi tartışıyoruz, bir de üstüne onlara doğru düzgün bir hayat sunmuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

µh said:

engellilere gidip özürlü diyen köylüleri kulaklarından tuttuğum gibi sevip atasım geliyor.

engelli diye alnında mı yazıy
or?
engelli diyince kadının/adamın özrü ortadan kalkıyor mu?
devlet özürlülere dair hiçbir politika geliştirmesin ama halk da aval aval engelli/engelsiz diyerek özürlülere yardım ettiğini sansın.

yahu benim dediğim de yanlış. özürlü, engelli, engelsiz hiç bir şey demememiz lazım. çünkü ayırıyoruz, anormalleştiriyoruz.

devlet özürlülerin özürlerini ortadan kaldıracak hiçbir şey yapmadığı için malesef demek zorunda kalıyoruz. "normal" insanlar kendine göre hayat kurmuş geri kalanlara da ne diyeceğimizi tartışıyoruz, bir de üstüne onlara doğru düzgün bir hayat sunmuyoruz.

sen bana cevap verme, hatta kimseye verme
Sosyal ağlarda paylaş

durum bı lakap gerektiriyosa hanım denir yoksa kadın diyemediğin kadın demenden alınan insanla zaten ne işin var. gec.

kadın arkadas falan kısmıda cok takılacak sey deil aslında.

kadın erkek gibi bir yandada cinsiyet tanımı. o yüzden kac kız arkadasın deil kac kadın arkadasın var diye soruyoruz. kac xx kromozomlu arkadasın var gibi.
kız arakdas da işte insanlığın gencliğinden cocukluğun kalma bir tanıö. daha bi şirin daha bi tatlı o yüzden kullanılıyo. "yakısıklı cocuk" demekten bi farkı yok.

kendisine kadın veya kız denmesinden rahatsız olan insanda sorun ararım. karı avrat hatun denilmesine takılan insanada samimiyet kurmak icin kolay kolay ikinci hamle yapmam.

abzürd takıntılar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yalnız bazı şeyleri kendilerine göre kayırmalarına sinir oluyorum.
Kadın = Adam
Bayan = Bay
Dişi = Erkek

erkeğin karşısı kadın değil ki? dişi!
dişi dememiz lazım, diyincede "biz hayvanmıyız yaee" diyolar.
sonra ee hayvanız diorm.

of ya, derdi tasası bitmez, he diyip geçicen çok takılmıcan. Dünyayı kurtarıyorlar kadın denilince
Sosyal ağlarda paylaş

erkeğin karşısı türk konuşma dilinda kadın abi. bu bayan durumu da ecnebi hitabetten geliyor.

mesela

MR. Ren how are you today?
Bay Ren nasılsınız bakalım?

MRS Lisa how are you today?
Bayan Lisa nasılsınız bakalım?

siz hiç BAYAN AYŞE UMARIM BUGÜN İYİSİNİZDİR, BAYAN CANSU SİZ ÇILDIRNIZ MI NE YAPIYORSUNUZ duydunuz mu? yok işte.

biz AYŞE HANIM UMARIM BUGÜN İYİSİNİZDİR diyoruz.

end of story. bayan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bunda düşünecek çok bir şey yok hanım gibi bir sözcük varken bayan demenin alemi yok, hele ki hitap etmek için bayan diyenlere ayrı kılım. Hanımefendi diyeceksin, bu kadar basit. Maalesef taşra kültürü kenti ele geçirdiği için abla,teyze,abi gibi saçma ünvanlar kullanılıyor.

Bir sıfat olarak bayanı kullanırken ise, mesela kadın sporcu yerine bayan sporcu demek yanlıştır. Çünkü kadın sıfatı sporcunun cinsiyetini belirtirken, "bayan", hanım anlamında cinsiyetin de ötesinde bir sıfattır. Sıfat olarak kadın yerine "bayan" ı kullanmak tamamen yanlış yani.

Ayrıca insanın dişisine kadın, erkeğine de adam denir. Aynı zamanda erkek yetişkin adam anlamı da taşır. Tabi ki günlük kullanımda farklı söylemler benimsenebilirse de, bir kadına dişi denmez normal şartlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...