Zikko Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bu sisteme göre akp hiçbir şekilde bu ülkenin yönetiminden inmez, adamlar sistem açığı bulmakta uzman, kusura bakma ama bu kadar basit düşünülmüş bir şeyin bug'ını 10. sn de bulurlar. cumhuriyet yönetiminin bug'ı nı bulan adam bunun amk... kendi ögrencilerini 6. yaşından itibaren abi abla şeklinde yetiştirir bilim adamını vs. kendi kitlesinin puanı deli gibi yüksek olur ki anlayamazsın :) daha farklı projede takrar görüşmek üzere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Herkesi cahil ya da kandirilmis saniyosunuz da gayet isine geldigi icin oy verenler var bu partilere. Onlari napcaksiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 aynen bi de o var, eski kız arkadaşım sırf inşaat projeleri (100 trilyon'luk proje) akp az oy alınca doların artma ihtimalinden bankadan alınan kredi askıya alınabilir diye adamlara oy veriyodu, orta halli/hiper zenginlerin hiçbiri kendi kurdukları düzen bozulacak diye akp'nin gitmesini istemiyor. e fakirler de zaten istemiyor, anca orta halli, kafası çalışan kesim, onunla da bukadar oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Utterable said: dagdakicobantakipte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 hakkaten şu halk cahilciler bi bitmedi. halkın cahilliğini bırakın, halk homo economicus. dini imanı para, bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Katibim said: olabildiğince saçma ve gereksiz bir fikir 1- eğitim durumu: örneğin, ilkokul mezunu olan burada 1 puan alacak, ortaokul 2, lise 3, üniversite 4, yüksek lisans ve üstü 5. böylece eğitimli olmayı devlet teşvik etmiş olacak. peki iyi diyorsunda ekonomik imkansızlıktan yada doğuda (töre erken evlilik v.b) sebepten dolayı eğitim alamamış insanlar ne olacak ? onların hakkını kim savunacak batıdaki okumuş insanlarmı 2- ödediği vergi: devleti ne kadar finanse ediyorsa o kadar oy hakkı olacak, o kadar değerli bir vatandaş olacak. böylece devlet vergi ödemeyi teşvik etmiş olacak. en az vergi ödeyen 1 puan, en çok vergi ödeyen 5 puan alacak örneğin. peki benim aldığım maaşla benden yarı maaş alan adam arasındaki oy farkı ne olacak ? ben ondan daha mı iyi bir seçmen olacağım yani paramla ? (bunun adı birazcık faşism oluyor) 3-üstün başarı durumu: ülkeyi yurtdışında temsil etmek, ülkenin tanıtımına katkı sağlamak gibi ekstra durumlarda bonus vatandaşlık puanı alacak. Bu cidden saçma bir fikir... Oldu o zaman dilerseniz bu bonusu hem mahalli hem genel seçimde 2 taksit halinde kullanabilirsiniz.... 4-- bilim puanı: eğer kişi çeşitli buluşlar ve icatlar yapmışsa, araştırmalar yapan bir bilim adamıysa buna göre de ekstra puan alacak. demekki bu ülkede bilim adamı olmak , çiftçi olmaktan amele olmaktan yada ne bileyim düz memur olmaktan daha değerli herkes hemen doktorasını bitirip kendini bilimin mantıklı kollarına bıraksın bu sistemle birlikte, - daha fazla özgürlük gelecek şuna daha fazla parası olanın seçmen olduğu sistem diyelim - daha sürdürülebilir bir çevre anlayışı olacak bunun yolu sadece iyi bir eğitim almak - daha rasyonel bir dış politika yürütülecek Hollanda yada amerika senin okumuş adamına bakmaz - daha akılcı ve başarılı ekonomi politikaları uygulanacak ekonomi politikasının sürdürülebilir ve başarılı olmasının temelinde arkasında onu destekleyen iyi ekonomistler ve iktisatçılar olması gerekli haa gümrük birliği filan falan onları demiyorum daha bence mevcut demokrasiden çok daha iyi bir sistem ve kesinlikle dünya ileride er ya da geç benzer bir sisteme geçiş yapmak zorunda kalacak. ütopyadan ibaret bir düşünce... edit: arkadaşlar bu yazdığım kriterler sadece birer örnek. yeni kriterler geliştirilip sistem bunun üzerine inşa edilebilir. allahtan sadece bir örnek olarak kalacak.... önerinin temel amacı devlete, millete ne kadar katkın olursa o kadar fazla yönetimde söz sahibi olursun, demektir. senin devlete millete okuyarak yararlı bir birey olmanın her zaman siyasi bir karşılığı olmamalı bence... Vatanına hizmet etmenin karşılığı olmamalı sonuçta herkes daha mutlu ve başarılı olacak. Sonuçta herkes mutsuz parasız ve başarısız olacak Alıntı yaptığın ve bu düşüncelerin sahibinedir sözüm... Okumadım ama hepsine diyecek bir şey bulduysan kesin haksızsındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 insan boyle sacma biseyi dusunmeye utanir lan, bi de yazmis adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bi bitmediniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 wow guildi mi lan bu puan muan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 DKP E GÖRE ÇARPAN ALIYOR ABİ İŞTE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 hanı onerinin abzürdlüğnü gectimde, o sonuclara varıcağımızı nerden cıkarmıs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Dünyada vatandaşlık puanı sistemi kullanan onlarca ülkeden tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 sarkazma vakuf olamadım abi, kaldımı dünyada temsili demokraside ağırlıklı oy kullanan ülke? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 aslında üzerinde çalışılsa, modifiye edilse işe yarar birşey çıkar ortaya. sonuçta köyde koyun güdüp, tüm dünya görüşümün tvdeki 3 kanal ve kahve muhabettiyle oluşturmuş bir adam olsam, çift doktoralı, lisanslı yüzücü ve aynı zamanda sanat eleştirmeni olan birisi nasıl benden daha çok oy ağırlığına sahip olur laf etmem şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 aslında kölelik gelsin yaa. bulaşığı falan yıkasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 FromTheHell said: nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 aptallik caplendi bu threadle kasmayin artik skill gelmio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bi seçmene performans kriterleri getirmediğimiz kalmıştı. bari onda rekabet olmasın. özal sağolsun kurtuluş planlarımız bile neoliberal akıldan geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bi benzerini düşünmüştüm ben, puanlama sistemi adil olmalı ama. Yani tarlada üzüm ekip üretim yapan çiftçinin, büyükşehirdeki mübaşirden falan fazla hakkı olması lazım. Öte yandan, bence belli bir yere yeni gelenler ( mesela ben içerenköye bu sene taşındım ) 10 senelik adamdan daha az katsayıyla oy vereyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 hile yapılmasın yeter benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 bendende cig bi fikir gelsin o zaman, nasi olsa ulkeyi klavye basinda kurtariyoz sdfsdfs eger yonetimler illaki sozkonusu sahibi olmak istiyorsa, secimler her 8 senede bir yapilir ve parti alacagi oy orani kadar zaman orayi yonetir ve kendini ispat etmek zorunda kalir. diyelimki istanbulda akp %50 chp %40 oy aldi o halde yaklasik olarak gelecek 5 sene akp sonraki 3 sene chp yonetir. mesela ankarada melih ile yavas kafa kafaya, 4'er sene sirayla yonetirler ve daha sonrasinda halk ona gore kararini verir. hani hep derler ya az zamanda cok isler yaptik diye, alin size firsat :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 diyelim 10 partiye dağıldı oylar. 2 sene biri 1 sene biri 7 ay biri 2 ay biri 15 gün biri fln öyle mi olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 memurlar telaşlanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Puanı eksiye düşmek falan olsun bence. Hatta süre tanınsın 6 ay falan. O süre zarfında puan alamazsa vatandaşlıktan atılsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2014 Hatta puan sistemi diğer ülkelerde de olsun. Vatandaşlığını kaybeden diğer ülkelere yatay geçiş yapabilsin. Amerika +100 olsun, afrika ülkeleri -20 falan olsun. Avrupadaki ülkelerde +20 olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar