Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The 100 (2014)

RRa

Öne çıkan mesajlar

Abi dizi izleniyor da...

Şu uyuz etti

Senaristler Game of Thrones a bakmışlar ve "bu dizi bu kadar tuttu, çünkü ana karakterler çatır çutur ölüyor, evet evet, bu işin sırrı bu olmalı" demişler. Kafalarını silkeyim ben onların böyle saçma bir sonuca ulaştıkları için. İlk 3 bölüm itibariyle izlenimim bu yönde.

Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
başladım diziye halı hazırda 4. bölüme geçtim.
Başrlde bir kız iki yakışıklı erkek survival teknikler konuşuyor, arama kurtarma çalışmaları filan biraz lost havası sezdim ama güzel kısmı hepsi criminal eğilimli. sevdim ben diziyi yazın boşlukta gidiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

2. sezon 8. bölüm itibariyle...beni kaybetti dizi. (izlerim belki biraz acım geçsin)

spo 2x8---epey spoiler açmayın izlemeden

Finn'i nasıl öldürrsünüz ya...hayır finni nasıl öyle bir psikopat haline getirirsiniz? sakin hippi gibi adam, barış da barış diyen adam....aşk acısından bunları yapar mı bir köyü talan eder mi... en sebdiğim karakterdi Finn. duruşu neyi belliydi. Hayır öyle psikopatça bir şeyi...murphy yapar, bellamy yapar da....Finn abii...

hele clarkın öldürme sahnesi.. ya kimler için neler yaptınız. Finn için resmen boyun eğdiniz!!!

ama sanırım asıl suçu oyuncu, şovdan çıkıcam demiş...b*k VAR!

senaristlerde herhalde napcaklarını şaşırdılar biranda çıkıcan bombok bir karaktere dönüüştü.

peak olacaktı evet, biranda yazmışım...iyi pig yazmadım=)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
bende 2-3 sene önce, nereden duyduysam ilk iki sezonu izlemek için kaydetmişim, ama başlangıçtaki ağır ergen ortamından sonra başlarım ızdırabına diyerek izlememiştim, silmeye de kıyamadığımdan öyle duruyordu, geçen yoklukta bir izleyeyim dedim, baştaki ergen muhabetlerini ve ıvır zıvır mantık ve kurgu hatalarını da görmezden gelince yağ gibi aktı resmen, kısa zamanda 3. sezonun sonlarına geldim...

açıkçası kendi içindeki kurgu ile değerlendirince bile çelişkili işler var ve genel olarak mantık hatları ve fantastik işlerde var ama bana göre çok gözü ve aklı tırmalayan işler değil ve bölümlerin yapısı ve senaryonun yayılması ile oldukça sürükleyici bir hal alabiliyor. bunda bazı diyalogların fazla uzatılmadan geçilmesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

ben galactica ile kıyas yapınca bazı yönleri ile benzer ve bazı yönleri ile ondan daha güzel işlenmiş gibi geliyor bana ama sezondan sezona değişimler olduğu için bir birini tutmuyor tabi...

ama izlerken bu senaryo kurgusunun bütün benzer işlerde karşımıza çıkması durumu aklıma geldi. bu özellikle ve bilinçli olarak bir fikri kanalize etmek için yapılmıyorsa, bu hissiyatın koloniler zamanından kalan bir duygu olduğunu düşünüyorum nedir o?

yeni gelene koşulsuz saldır, ve yeni gelen koşulsuz saldırsın, diyalog olmadan öldür ve ilk fırsatta arkadan vur, bir terslikte hemen bütün kazanımlar sıfırlansın...

bu dizide buna biraz daha mantıksan ve duygusal yaklaşmaya çalışmışlar ama yine olmamış. balık hafızalı olsan tamam ama lan "x kişiyi öldürdünüz pis herifler" diyen adam 2-3 bölüm veya 1 sezon önce sen öldürdün o kadar adam ???

sonuç olarak, çok ince düşünüp tartmadıktan sonra izlemesi heyecanlı bir dizi olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Dizi süpermiş asffdsf
Yokluktan buna sardım, dramaya doydum
Hele karakterlerin saçmaladıktan 2 bölüm sonra aynı boku yemesi inanılmaz
Bu kadar da olmaz dediğin yerde daha da beteri oluyor ahahha

Ama bol kan var her bölüm birileri ölüyor

Setting de güzel

Senaryo ve mantık hatalarını göZardı ederseniz akıyor dizi
Drama dan kanser oluyorsunuz onun çaresi yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...