Grego Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 devamı maalesef gelemedi. ingiltereden beklerken, iskoçlar daldı. peşi sıra ingilizler. sonra kendi aralarında savaşa başladılar. ikisi de bir province alarak konuyu kapattı. muhtar olarak devam edebiliyordum ama son iskoç akınında, tüm paramı yatırdığım 15k askeri, defensive pozisyonda olmama rağmen iskoçlar 5k ile ezince, lanet ettim kaçtım. oriel in anıtkabirinde, hatıra defterlerine hakkımda anlamlı tek söz yazıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Fili said: Bir de viking ummah achievementı denemem var, çok büyük hayal kırıklığı ile bitti.Bu achievement için norse culture ve muslim religion ı olan bir capital gerekiyor. Netteki stratejilere baktım biraz ben de nantes kontu ile açtım. isveç ile açsan direkt gelirdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 isveç ile oynamıştım daha önce iron man değildi gerçi. Bu sefer farklı bir şeyler olsun dedim öyle denedim ama hüsran oldu. Ben de İsveç ile tekrar denemeyi düşünüyorum o achievementı, bir boş zaman bulursam bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Hazır konusu açılmışken musevi karakter ile israil krallığını kurma achievementını yapayım dedim geçenlerde. Ama katakulli olmasın karakterim en başta musevi olsun diye Khazar ile 867 senaryosundan açtım. Birkaç deneme sonrası iyi bir büyüme yakalasam da yine de çevremi sunniler, katolikler bir de ortodoks bizans sardığı için ilerleyemiyorum. Çok toprak var vassal var ama fakir oldukları için pek bina yapamıyorlar haliyle levy çok zayıf kalıyor. Oyunun gelişme hızı hiç tatmin etmedi bıraktım sonra. Tavsiyesi olan varsa değerlendirebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2015 İrlanda'yı birlestirip noobluk gorevimi yerine getireyim dedim 25 sene casus belli cıkmadı courta cagırmadıgım adam kalmadı cift haneli diplomasili adam gelmedi. Meh diyip kapattım asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2015 İrlanda'da count yarattım. İlk oglan dogdu. İlk CB yi aldım. Savasa girdim. İlk savasta incapable oldum. 26 yasındaydım. Suan 50 yasındayım hala olup cocukla oynayamadım. Regent izin vermiyor diye tuvalete gidemiyorum. Nasıl bir oyun asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Türkistan ile oynadığım iroman oyununda tam Tatar imparatorluğunu kurmak üzere iken pillage yerine settle as feudal a bastım yanlışlıkla. 200k nüfuslu 72 eyalete sahip koca imparatorluğu yöneten hakanlıktan tarım basinin köşesinde dandik bir kalenin kontluğuna geçti karakter. Geri de alamıyorum nasıl saçma bişey bu ya. Bütün dünyayı yakıp yıkıp otlağa çevirecektim yalan oldu. Yine dış güçlerin oyunu yıktı koca Türk imparatorluğunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 gene kendimiz batırıp dış güçlere atmışız suçu, hakkını vermişsin türklüğün. :D şaka şaka, geçmiş olsun kötü olmuş. :p ironman oynamamak lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Fili said: Hazır konusu açılmışken musevi karakter ile israil krallığını kurma achievementını yapayım dedim geçenlerde. Ama katakulli olmasın karakterim en başta musevi olsun diye Khazar ile 867 senaryosundan açtım. Birkaç deneme sonrası iyi bir büyüme yakalasam da yine de çevremi sunniler, katolikler bir de ortodoks bizans sardığı için ilerleyemiyorum. Çok toprak var vassal var ama fakir oldukları için pek bina yapamıyorlar haliyle levy çok zayıf kalıyor. Oyunun gelişme hızı hiç tatmin etmedi bıraktım sonra. Tavsiyesi olan varsa değerlendirebilirim. Bende çok denedim onuda imkansız gibi. Ben orda doğudaki ülkeyle denedim tamamen şans. 1 2 dukluk oluyo küt diye yiyosun sonra islamın kılıcını ensene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Kalten said: Türkistan ile oynadığım iroman oyununda tam Tatar imparatorluğunu kurmak üzere iken pillage yerine settle as feudal a bastım yanlışlıkla. 200k nüfuslu 72 eyalete sahip koca imparatorluğu yöneten hakanlıktan tarım basinin köşesinde dandik bir kalenin kontluğuna geçti karakter. Geri de alamıyorum nasıl saçma bişey bu ya. Bütün dünyayı yakıp yıkıp otlağa çevirecektim yalan oldu. Yine dış güçlerin oyunu yıktı koca Türk imparatorluğunu Sırf bu yüzden autosaveyi kopyalıyorum her saat sonunda. EU4'te de durum aynı. Truce break edip laptopu camdan atmamak adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Kalten said: Türkistan ile oynadığım iroman oyununda tam Tatar imparatorluğunu kurmak üzere iken pillage yerine settle as feudal a bastım yanlışlıkla. 200k nüfuslu 72 eyalete sahip koca imparatorluğu yöneten hakanlıktan tarım basinin köşesinde dandik bir kalenin kontluğuna geçti karakter. Geri de alamıyorum nasıl saçma bişey bu ya. Bütün dünyayı yakıp yıkıp otlağa çevirecektim yalan oldu. Yine dış güçlerin oyunu yıktı koca Türk imparatorluğunu Aynısı bana oldu türklerle kurmuştum hem de 1 milyon nüfus. Lanet olsun dedim. Büyük ihtimal dünyayı alırdım heir sorunu olmazsa ama oyun bir yerden sonra click fest'e dönüşüyor, toprak al ona ver, buna ver. Maalesef oyun ömrünü tamamladı şu yapılan eklentiler bu temelde, bu arayüzde oyunu hantallaştırıyor sadece. tabi ki ironman oynuyorum, save ile oynanmaz bu oyunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 ben hala tıkla tıkla hasittir yanlıs tıkla olayı sebebiyle backup alıyortum gunlerce ugrasıp sadece truce break ettiim diye save silmek çile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Sam said: gene kendimiz batırıp dış güçlere atmışız suçu, hakkını vermişsin türklüğün. :D şaka şaka, geçmiş olsun kötü olmuş. :p ironman oynamamak lazım aslında. Alamanlar yenilince bizde yenilmiş olduk :( Bu arada evet oyun büyüdükten sonra sıkmaya başlıyor hafiften. Özellikle toprak dağıtma işi çok fena. Daha önce yine 769'da başladığım Yabguid oyununda Hindistan'ın büyük kısmı da dahil olmak üzere Avrupada İtalya'ya kadar bütün Asyayı fethetmiştim. Sonra sıkılıp bıraktım oyunu bitirmeden. Fazla basitleşiyor oyun bir yerden sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 beni tokatlıyolar hep battlelarda ya yetemedim oyuna :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 O kadar lafını edince indirimde görünce alayım dedim. Zaten eu ile aynı mantık ne kadar farklı olabilir ki dedim. Daha kralı bile evlendiremedim birde savaş açtım millete tokatladılar. Gideyim tuto kasayım öneriniz var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 ben de yetemiyorum savaş kısmına ya. 15k lık paralı orduyu 6k ile indiriyorlar. tamam paralı da bu kadar ezilmez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 paralı asker diye ezmiyorlar zaten yer şekilleri komutan ve asker tiplerinden eziyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 yok o kadar da bilmiyor değilim. savunmadayım, savunma bonusum mevcut, nehrin diğer tarafındayım, yani adam saldırırken ordan da bir penalty yiyor. ordunun başına da en az 13-15 aralığında bir komutan atıyorum. kanatlara ve merkeze dengeli dağıtmaya çalışıyorum. ama birşeyi yapmıyorum heralde. adam aradaki nehri bile sallamayıp 15k nın üzerinden geçince, lanet olsun didim. iskoç oldukları için olabilir. bizimkiler fasülyeden iskoç heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 william wallace dalmış olmasın sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 light infantry en ezik birim oyundaki.merc kiralarken birimdeki ünitelere bakın,ordunuzda hangi birimin sayısı düşükse ondan tutmaya çalışın.lf siegeler dışında pek işe yaramaz. birde martial skillinden çok traitleri daha önemli generallerin.mesela 8 martial-brave,patient bir general 15 martial-cravendan çok daha iyi iş yapar savunmada.savaş skilleride önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 gürcistan güzelmiş yeni başlayana, gürcü kralı olarak başladım 1066'dan. önce gürcü realmde bana bağlı olmayan kartliyi aldım. şimdi doğudaki müslümlere de girip de jure kingdom georgiayı yapmaya çalışcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 heveslendirdiniz, ben de akşam bir öykü çıkarayım madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 gücrümü yok artık bide ermenistanla oynayın, iyice ırcını sattınız siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 dlc yok napayım müslümboy oynatmak için sword of islam lazım diyo top kek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 dümdüz ck2 aldınız yani.. 2015'te wow vanilla oynamaktan farksız bir yaklaşım olmuş. ve evet 500 knight 5000 light infantry'nin üzerinden geçer. asker niceliğine değil niteliğine de bakın. ayrıca şu da var mesela örnekle vereyim: 8500 adamla (ki patates değillerdi bayağı HI vs dolu) 2700 adam üzerine yürüdüm ve direkt darmaduman olup dağılıp kaçtılar. kumandanlar patatesti ama, gönülleri olsun diye komutan yaptığım asilzadelerdi. savaş sürerken bütün taktik ikonları ve alttaki bölmelerin üzerine gün gün gelip bakıp kontrol edin. bazen kumandan karşıdaki adamın seçtiği taktiğe bonus vuran taktik seçiyor, bu bonus da %400-500 filan olabiliyor. haliyle 4 katı adamla yürüyüp yine dayak yiyebiliyorsunuz yani. 15 skill adamla 20-30 skill'li adama da yürünmüş olabilir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar