Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benle alakalı değil ama , iş arama kafası ne iğrenç la

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Glatheros said:

DoGMeaT said:

aquila said:

o kiz is bulamaz, bi 50lik daha at da yolumuzu bulalim ne lan is gorusmesinde asdf.

50 tl değil mevzu, aylık akbile yetcek kadar yol parası almak. Sana makul gelmedi heralde, haber vereyim bir daha yol parasını taksiye göre endekslesin sen cicibabandan öyle alyon harçlığı heralde

Aquilanın demek istediği, 50 tl daha verin demenin ucuz kaçması sanırım. Onun yerine verdiğiniz ücret tatminkar değil arttırmanız mümkün mü demesi daha şık olurmuş.
yemişim şıkını falan laf geldimi sokacan arkadas hele 50 lira daha verinde aylık akbil alayım lafını söyle kızlara özgü alaylı bir sekilde demişsse on numero olmustur az delikanlı olunda sizler de böyle laflar sokun bik bik konuscagınıza
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

SeaGle said:

Özel sektör çok ibne bişey.

this.

eylülden beri iş arıyorum. endüstri mühendisiyim, yüksek yaptım, planlamacı olarak 2 senelik yarım sayfa dolduran bir tecrübem var.

kepazelik. yani iş görüşmelerine gidip geliyorum utanmasalar sen bize para ver diecekler.

en son olay koptuğum nokta oldu. sektör değiştirmek istiyordum, bir firmayla görüştüm. 3 hafta sonra geri dönüş yaptılar askıya aldık pozisyonu diye. içeride 3. göbekten tanıdık var, dedim ki tecrübe kazanmak istiyorum isterseniz bir kaç ay stajer şeklinde çalışabilirim np dedim.

staj boyunca ssk priminizi yüksek lisansını yaptığınız okul ödeyebilir mi dediler.

allah belanızı versin dedim kapattım. ve şirket izmirin en büyük holdinglerinden biri. Türkiye'de çalışmamak lazım.

Türkiyenin en büyük inşaat firmalarından birinde staja kabul edildim. çok sevindim elim ayağım titredi ik beni arayınca, uzun dönem yapar mısın dediler bir de tabi olur dedim ama okuldan staj defteri getirebilir misin deyince nutkum tutulmuştu, bizim okul iktisat bölümüne vermiyor defter dolayısıyla da ssk primi tabiki. kadın da o zaman kusura bakma dediydi. o gün bugündür içimde uhte kaldı ulan belki çok farklı bir sektörde çok daha iyi bir işte çalışıyor olacaktım çok farklı bir hayatım olacaktı...
Sosyal ağlarda paylaş

izmirde bi işe başvurmuştum
aradılar
neymiş 1. görüşmwymiş 3 görüşme olacakmış
ilanda öyle bi ilan ki bilmem kaç yıl tecrübe bi ton özellik falan yığınla yazmışlar
tamam neyse tutuyor ama 3 görüşme ne kıytırık bir beton şirketi için
hadi işletmeci, endustri mühendisi falan alırsın yığılır kalır arasından seçersin falan ama öyle donanımlı inşaat mühendisini 3 görüşmeyle seçmek aptallık
anlattım bunları not alın gelemiyorum istediginiz zaman, ben sizi ararım dedim uygun oldugum zaman.
10-15 yıl tecrübeli inş. müh. arayan aile şirketleri var
kusura bakmasınlar 10 yıl tecrübeli inş müh kariyer.net e falan girmez
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

kız bari 150 tl yol verinde aylık akbil alayım diyince

bunu gerçekten görüşmede söylemiş mi ? ben iş görüşmelerinde karşı taraf konusunu açmadığı sürece bırak akbil'i, maaş ile ilgili bir şey bile sormam. en son adımda konuşulur parasal mevzular, her ne kadar sürece bağlı olsa da.
Sosyal ağlarda paylaş

karşı taraf konusunu açıyorsa sıkıntı değil, görüşme aşaması yine belli bir noktaya geldiyse o da sıkıntı değil. onun dışında TICKET VAR MI, MAAŞIM NE KADAR OLUR gibi sorular karşı tarafın gözünde itibar kaybetmenize sebep oluyor, bence.

ben geçenlerde bir görüşmeye çağırıldım mesela, o kadar konuştuk ettik, kadın bi kartvizitini vermedi, ki askerlik durumum olmasa teklif yapacaklardı. küçük ayrıntılar ama, önemli olabiliyor yeri geldiğinde.
Sosyal ağlarda paylaş

son yıllarda iyice cılkı çıktı

doğrusu son yıllarda demeyim de

ben mezun olduğumda çok daha iyiydi 2008'de

gün geçtikce şirketler kaşarlaşıyor, kahpeleşiyor sanki

insanlarda garip yeni projeye editör falan alıyoruz abi 10 yıl iş tecrübesi var kızın, marka falan yönetmiş tek başına, çalıştığı paralara bakıyorum ondan sonra kendi kendime ULAN BEN YİNE İYİYİM diyorum

bu paralara bu kalifiyede bu işlerin altına giren insanlar olduktan sonra bu maaşları, şartları çok yadırgamamak gerek herhalde

kız arkadaşım iş ararken görüştüğü şirketler EN AZ 3 kere çağırdı görüşmeye, 2 tane sınav falan. bir tanesi 6 kere gitti.

gireceği pozisyonda IK'nin en düşük pozisyonu ha daha yeni iş hayatına girecek

CEO seçiyor sanki hayvan herifler
Sosyal ağlarda paylaş

Ya asıl sorun overqualified cvlere teklif edilen paralar, şirketler kolay kolay dışarıdan süper eleman almak istemiyorlar o elemaları toyken alıp yetiştirmek istiyorlar böylece daha ucuza mal edilmiş oluyor.

Ya gerçekten aranılan biri olup 2 seneden fazla kalmadan bir yerde iş değiştirmek lazım yada iyi olduğunu düşündüğün bir yer bulup orda kalmak için uğraşmak lazım.

Kariyerin ortasında iş değiştirmek eğer rekabeti çok olan bir sektör ise hele çok riskli olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

DoGMeaT said:

aquila said:

o kiz is bulamaz, bi 50lik daha at da yolumuzu bulalim ne lan is gorusmesinde asdf.

50 tl değil mevzu, aylık akbile yetcek kadar yol parası almak. Sana makul gelmedi heralde, haber vereyim bir daha yol parasını taksiye göre endekslesin sen cicibabandan öyle alyon harçlığı heralde

Aquilanın demek istediği, 50 tl daha verin demenin ucuz kaçması sanırım. Onun yerine verdiğiniz ücret tatminkar değil arttırmanız mümkün mü demesi daha şık olurmuş.

iyide durduk yere söylemiyorki kız arkadaşı
maaşı teklif ederken söyleseler biliyoruz önceki işinizle olan maaş problemini, fakat şu anki durumumuz budur vs.vs. o tepkiyi vermez tahminim

öyle popoya öyle yaprak iyi olmuş bence güzel demiş kız
Sosyal ağlarda paylaş

heralde çok farklı bakıyoruz olaya. İş görüşmelerinde ben de asla para konuşmam. Karşı taraf ne bekliyorsun derse, mutlu huzurlu bir iş ortamı derim, onlar yapsınlar tekliflerini bana uyarsa kabul ederim uymazsa başkasını bulsunlar.

CV lerine maaş beklentisi filan yazanlar, ilk tanışmadaki oltalı, ne kadar beklentiniz var sorusuna atlayan insanların, 3 ün 5 in hesabını yapan taksiciden farkı pek yok.

Komik bir rakam teklif eden adama geri dönmezsen yeterli cevabı vermiş olursun.

50 lira için iş reddedilmez. Ayrıca iş dünyasında kiminin parası kiminin havası diye bir laf vardır. Anlayana.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendimi mal olarak görmüyorum roket, aramızdaki fark bu olsa gerek. Ayrıca iş görüşmelerine zaman kaybı olarak bakmıyorum. Kaldı ki işsizken gidiliyorsa bu görüşmelere zamandan bol birşeyin yoktur. İş görüşmelerine öncelikle insanlarla tanışmak için gidiyorum.

Esas zaman kaybı işverenin bu mantalitede bir insana iş görüşmesi için zaman harcaması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...