Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

abi anlamadığın nokta "boktanlığı" işin kalitesinden değil, senin beğeninle alakası var. ben top grade iş çıkartırım, ona "boktan" diyecek bir milyon kişi bulurum çünkü renkler ve zevkler.

ama cidden yani şu kadar basit bir konuda geçen konuşma bile senin bir konuya objektif yaklaşmaktan ne kadar uzak olduğunun göstergesi aslında. sen benimle hem fikir olursun olmazsın, orası ayrı konu. fakat yapılmış bir şeyi yapılmamış bir şeyle kıyaslarken bile argümanı aklınca kazanmak uğruna bazı şeyleri çekip, konuyu bozup, tarafları polarize edip oradan bambaşka şeylere geçiyorsun çünkü bir şeyi üzerine konuşmak yerine argümana çevirip kazanan taraf olma gag refleksin oluşmuş.

eşşek kadar adamsın, aş artık bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bir kere çirkin diye ortaya atladın, çirkin kavramı bir kere kişisel beğeniyle alakalı birşey doğrudan. ölçü birimiyle net ortaya konabilecek birşey değil.

sonra da gidip "SON 10 YILIN" gibi anlamsızca abartılı bir iddiaya giriştin, bundan da geri adım atmamak için gidip combat animasyonuna, customizationa, kişiliğe filan kaydırdın çünkü çirkinlikte devam ettiremedin iddianı, savunacak bir pozisyon yok çünkü.

sonra da gelip "eşşek gibi adamsın, nasıl tartışıyorsun" filana bağlıyorsun. benim esas sana "eşşek kadar adamsın, mmo çirkin mi değil mi üzerinden neden muhabbetin olan adama hakaret etmeye vardırıyorsun işi" diye sormam lazım gelir.

agree to disagree dedim, zevkler/renkler dedim, "kazanma gag refleksi" filan diyorsun ki bunu diyen adam incir çekirdeğini doldurmayacak bir konu için yırtınıyor, "10 yıldır" iddian senin için daha önemliymiş yani.
Sosyal ağlarda paylaş

cidden anlamadım neden fo4 başlığı moduna bağladık, iyi tamam kötü napalım yani. 10 yılın en kötüsü diyeceğim oyunu şahsen oynamam, başlığına da birşey yazmam hatta. wildstar'ınkine hiç yazmadığım gibi. onun da alıcısı varmış yani, onlarla boğuşunca benim elime birşey geçecek değil.

tamam en kötü eso, oynamayın olsun bitsin. profit.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gereksiz ikili tartışmaya döktünüz harbiden. Gerek yok yani. Şu an WoW'dan sonra belki de en popüler MMO ESO. Konsolların etkisi de büyük tabii.

Wildstar çöp oldu ama mesela. F2P de tutmadı, free 50 level bile toplayamadı oyunu.

Bunun dışında animasyondur, oyunun grafikleridir, combat mekanikleridir falan herkesin kendi açısından beğendiği veya sevmediği yönleri var ama çok seviliyor ESO şu an, özellikle releaseden sonra baya düzelttiler yani.

Ha benim için hala bir garip ESO. Morrowind ile 4v4v4 gelince falan PvP güzelleşecek umarım. Yoksa MMO olmadığı için oynuyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

offf okurken kanser oldum ya. iddia etmişim de, geri adım atmamak için bilmemne yapmışım da. bu ne abi.

olayın zevke renge bağlı olduğu tarafı yazdım, olmayan tarafı yazdım. bu konuda soru işaretine yer yok zaten.

bir oyunda her class, race'ı eşsizleştirmeye çalışmışlar.
diğerinde hepsi aynı.

bunun zevke bağlı bir tarafı yok.

birinde bu konuda bir kaynak - emek harcanmış.
diğerinde harcanmamış.

sen yapılmış işi beğenmiyorsundur, o senin beğeninle alakalı ama o iş için yapımcının emek, kaynak harcadığı gerçeğini değiştirmiyor.

oyunda ne elfin elfliği var, ne orcun orcluğu var. bu artworkten ve renkten zevkten bağımsız olarak bir eksiklik çünkü adamlar bunu yapmaya gerek duymamışlar - uğraşmamışlar.

sen bu haliyle de beğeniyorsundur, ona da kimse karşı çıkamaz. beğenmeye devam et. ben beğenmediğim için beğenmediğimi söyledim, iddia da değil yani, fikrim öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

elfin elfliği, orcun orcluğu filan bunlar zaten evrensel kaidelerle belirlenmiş şeyler değil. wow orcu başka, lotr orcu başka, tes orcu başka. tes orcları zaten orclar arasında medenilik ve humanoidlik skalasında en yükseklerde, sen wow orcu aradıysan bulamazsın ve bulmaman da lazım çünkü zaten insanlara benzeyecek tes orcu. elfleri gene başka, dwemerler elften çok iranlıya benziyor filan hepsine büyük ölçüde sadık oyun.

tes konseptlerini beğenmiyorsan ayrı mesele ama "ben evrensel otorite olarak elfi elf gibi bulmadım" dersen kusura bakma ama güler geçeriz yani. iyi ki oyunu senin beğenmediğin gibi yapmışlar deriz. bunu da hero engine faciasını ve bu oyunun motorunu 4-5 sayfa önce eleştiren biri olarak söylüyorum.

benim beğenmediğim kısımlar motor kaynaklı çoğunlukla, zırhların karakter üzerine yapışmış skinler gibi durması filan. bu da objektif olarak tespit edip eleştirilebilecek birşey. "karakterler pixar çakması birbirinden benzersiz ucubik değil, emek harcanmamış kesin o yüzden çirkin" ise subjektif birşey, söylersin ama "10 yılın" dediğin zaman ille birisi çıkıp aksini söyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:

Ben anlamadım orc u orc değil elf i elf değil derken referans ne?
Skyrim/morrowind kırması bir tasarım üzerinden yürümüşler işte ya obliviondaki orclar olsaydı daha mı iyiydi?

karakteri yaratırken seçtiğin customization dışında oyun içinde karaktere can veren şeylerin ayrışmamasından bahsediyorum. elf ile orc aynı hissediyor oynarken. elf oynarken elf oynadığını ayrıştıran detaylar yok. vice versa.

@sam : okumadım abi. vaktime yazık çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

"aaakkikikiki" değil de "ben sana oyunun ayarlarıyla ve gearla ilgili yardım etmek için vakit ayırdım ama sen 2 paragrafa vakit ayırmadın, canın sağolsun" diyecektim ama burada bitti. zararın neresinden dönülse kardır napalım.

ben de yazmaya üşendim aslında oyunu oynamak dururken ama karşımdakini muhatap alma, baştan savmama gibi kötü bir huyum var. bu forum bile bıraktıramadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...