Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 isimli insanlar

Voys

Öne çıkan mesajlar

lan bende bi tane var bi allahın kulu anlamıyor her yerde isim telaşı, biri adımı soruyo elim ayağım karışıyo astuğ diye isim mi olur emenike ya.

işle ilgili bişi olunca aytuğ deyip geçiyorum telefonda başka türlü anlaşamıyoruz asu falan diyolar.

keşke 2 ismim olaymış
Sosyal ağlarda paylaş

benimde toplamda 3 tane ismim var. bazı uzmanlar ad ve soyaddaki harf çeşitliliğinin senin karakterindeki önemini savunuyorlar güya ne kadar çeşitli harf olursa o kadar renkli bir karakter yetenekli bir karakter oluyormuşsun tabi olumlu harfler olduğu gibi olumsuz harflerde varmış
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Voys said:

o kadar basit oldugunu dusunmuyorum ya. evet bazı aileler böyle basit sebeplerle koyuyorlardır ama sanki bazılarında başka şeyler var

o kadar basit

genelde biri dedesinin ismi digeri koymak istedikleri isim falan iste

konusulcak baska konu yok sunu da konustuk surada ya

herşeye yorum yapmak zorunda değilsin. konuşulması gereken konulara yaz mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben açık açık 1 den fazla ismi olanlarda sıkıntı çıkma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum, benim yaşımdaki insanlara isim verilirken hani kültürel olarak birden fazla isim verme kafası oturmamıştı, anne ile baba bir isme ortak karar veremeyip "İKİSİNİ DE KOYDUK OLDU AYKÜ" yapıyor gibi geliyor bana hep.

araştırma yapasım geliyo yemnederim.
Bizim sınıfta bi kız vardı 3 isimli soyadı hariç. Sonra öğrendik ki isimlerden birisini çocukken kendi uydurmuş normalde 2 ismi varmış, bitane daha olsun istemiş ama baya kelime değil ses gibi bişey sıkma baya, aile de he ok diyip yasal olarak işletiyor kimliğe. Resmen çocukken kendisine taktığı 2. göbek adıyla dolaşıyor şimdi ve italyanca-fransızca arası bir kelime bi manası da yok.

Lan ben de 8 yaşındayken göbek ismim araba olsun diyodum, aynı aile bende olsa doğa araba diye dolaşıcam yani off.
Sosyal ağlarda paylaş

Dedemin adı mithatmış , bizimkilerde sezen aksuyu çok severlermiş , mithat can koyunca oğlunun adını bakmışlar ;

C canın C'si
A alinin (babam) A'sı
N nevininin (annem) N'si

Böylece, mithat dedemin ismi olduğundan Can akrostiş midir nedir o gibi durduğundan ve birleşimi mithat can sezen aksunun oğlunun ismi aynı zamanda , mithat can koyalım demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...